Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

válasz wassermann #6580 üzenetére

Beüzemeltem a két it9135 és egy rtl2832u+r820t tunerekkel a raspit. Kb így tudnám összefoglalni:

Úgy állítottam be, hogy a teljes muxot átadják a tunerek a pinek, ne csak azt amit épp nézek (tehát nincs pidfilter használva). Hálózaton át megy natgeo, cartoon network és m1 hd. A vétel térereje kicsit bizonytalan, főleg az it9135 tunerek számára, de elfogadható. Tuning nélkül is működött, de a cpu terhelés úgy már 80 fölé is ment, inkább áttettem 950MHz-es beállításra a tuningot. A rendszer pendriveről fut, mert sd kártyán korábban sokszor volt adatvesztésem. A kártyaolvasó nem a pi-hez van kötve, mert attól lehal. Így körülbelül 66Mbit a tunerektől bemenő adat és úgy 10Mbit a hálózati forgalom. Magát a pit nem kötöttem tévére vagy monitorra, mert egyszerűbb a pécén felkapcsolódni és félretett ablakban nézni az adást.

A dolog apropója, hogy a konyhába teszek egy "tévét". Véglegesen valószínűleg az mk808b androidos stickem lesz a vevő a kompaktsága miatt. Wifin át odamegy a stream :) Persze telefonon és tableten sem utolsó az élmény.

• azbest

félisten

válasz wassermann #6580 üzenetére

De, mivel ip alapon kommunikál az oscam és a tvheadend, így nem muszáj egy gépen futniuk. Ideiglenesen a gépemen megy most. Sőt igazából két oscamet össze lehet úgy konfigolni, hogy bármelyik gépen lévő kártyaolvasóba dugom, akkor is minden ugyanúgy megy. Gyakorlatilag egymásra csatlakoznak kliensként is.

Most úgy próbálom rendesen beüzemelni, hogy az ablakba tettem erősítős szobaantennát, így 3 fele osztva is épp elég a jel. Vannak nagy antennáink is, de most képtelenség úgy elhelyezni hogy jobb legyen, mint a bot vagy a szobai. Azt hiszem veszek még r820t chipsetes tunerből, mert ilyen problémás környezetben is jól produkál eddig. Az it9135 is megy, csak annak a drivere teljesen butaságokat ír a vétel erejéről.

Új hozzászólás Aktív témák