Hirdetés
- Hírértékűvé tette a Lenovo, hogy az ASUS támogatja a kézikonzolját
- Mobilhálózatokra szabott EPYC-kel ugrik az 5G-s homokozóba az AMD
- Kiemelt figyelmet fordít a biztonságra az MSI szélsebes SSD-je
- Kis híján zsebre vágható 2 az 1-ben gépet villantott a TENKU
- A végletekig optimalizálja a SensorPaneleket az új AIDA64
- Saját fejlesztésű notebookkal jelentkezett a VGA-iról ismert Moore Threads
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Steam Deck
- Idővel kicsúszik az aljzatból a 12V-2x6 tápkonnektor?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- PCI Express 7.0 – Brutális sebesség, de minek?
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gumicukor89
csendes tag
válasz
wassermann
üzenetére
Én ezt a tunert vettem meg: [link], ezzel megy a raspberry pi. Annyi baja van, hogy iszonyat mód melegszik, aktív hűtés kell neki, viszont 1700 pénzért szerintem egyáltalán nem sok. Az viszont érdekes, hogy a netbook-omba (Acer Aspire One) bedugva és VLC player-rel használva sokkal jobban megy, tehát élvezhetőbb az adás, mint raspberry-vel használva.
Viszont az USB HUB-om [link] meg nem akar együtt menni a rpi-vel költözés óta, muszáj volt visszaállnom egy használaton kívüli monitor hub-jára. Még nem tudom hol a hiba, kettő külön adapterről megy a gépezet, és a hub adapterje félig meddig táplálja a rpi-t is (tehát bekapcsol az rpi, de a hálókártya, stb. nem indul el.) Az adapterrel nincs baj, mert az 5 voltot leadja. Ha lesz időm, akkor egy AT-s táp 5 V-os ágát befogom. B tervem az, hogy egy összetört monitor hub-ját kioperálom és azt építem be.
Tervezem azt is, hogy a raspBMC mellett kipróbálom az Openelec-et is, de ehhez még kell egy kis idő. Ez a Tvheadend nagyon kifogott rajtam, jobban szeretek szerelni, mint a "programozással", a szoftveres részével foglalkozni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Saját fejlesztésű notebookkal jelentkezett a VGA-iról ismert Moore Threads
- norbx: IRC a 90-es évek és a 2000-es évek elején
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Steam Deck
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H110M i5 6500 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T3 Plus NBASE 600W
- Eredeti Lenovo 90W szögletes (téglalap) notebook táp + kerek átalakító egyben eladó
- CÉGEK FIGYELEM!! iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - 27% ÁFA-S SZÁMLA Kártyafüggetlen, 100% Akks
- 217 - Lenovo Legion 7 (16IRX9) - Intel Core i7-14700HX, RTX 4060
- 212 - Lenovo IdeaPad Slim 5 (16IMH9) - Intel Core U5 125H, no GPU
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest