- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen széket vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Szélesre tárt ablak: Teszten az LG UltraGear 45GX950A OLED monitor
- Gaming notebook topik
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gumicukor89
csendes tag
válasz
wassermann #6174 üzenetére
Én ezt a tunert vettem meg: [link], ezzel megy a raspberry pi. Annyi baja van, hogy iszonyat mód melegszik, aktív hűtés kell neki, viszont 1700 pénzért szerintem egyáltalán nem sok. Az viszont érdekes, hogy a netbook-omba (Acer Aspire One) bedugva és VLC player-rel használva sokkal jobban megy, tehát élvezhetőbb az adás, mint raspberry-vel használva.
Viszont az USB HUB-om [link] meg nem akar együtt menni a rpi-vel költözés óta, muszáj volt visszaállnom egy használaton kívüli monitor hub-jára. Még nem tudom hol a hiba, kettő külön adapterről megy a gépezet, és a hub adapterje félig meddig táplálja a rpi-t is (tehát bekapcsol az rpi, de a hálókártya, stb. nem indul el.) Az adapterrel nincs baj, mert az 5 voltot leadja. Ha lesz időm, akkor egy AT-s táp 5 V-os ágát befogom. B tervem az, hogy egy összetört monitor hub-ját kioperálom és azt építem be.
Tervezem azt is, hogy a raspBMC mellett kipróbálom az Openelec-et is, de ehhez még kell egy kis idő. Ez a Tvheadend nagyon kifogott rajtam, jobban szeretek szerelni, mint a "programozással", a szoftveres részével foglalkozni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Facebook és Messenger
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mobilinternet
- Yettel topik
- Wise (ex-TransferWise)
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Nagyon meghúzza a nadrágszíjat az Intel
- One mobilszolgáltatások
- Akciófigyelő: Ingyenes Steamen a Borderlands 2
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Apple Mac mini M4 PRO 24GB / 512GB! BeszámtOK
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Asztali PC , R7 8700F , RTX 3070 Ti , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1.5TB HDD
- ÚJ! DDR5 GAMER PC - RTX 5060 - Ryzen 5 7600 - 16GB DDR5 - 500GB Nvme SSD - DLSS4!
- Lenovo Mini PC - M720q / M920q - Core i5 8500T vagy 8400T - több db - ÁFA-s számla is - WIFI-s is!
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged