-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tasiadam
veterán
Nos, "elkészültünk". Történt 1 baleset: A C-s alljzat kiszakadt, amikor a ventit akartam rádugni, így ideiglenesen a ház tetején csücsül. A venti dugója nem fér be, így az fixen be lesz forrasztva szintén a C-re (Ne a boardot terhelje)
Ez alapján készültünk: PiNAS - the Raspberry Pi NAS
A leírásban benne van, mikre van szükség. A tervet letöltöttem, elküldtem iserősömnek, hogy nyomtassa ki, ez többé kevésbé sikerült kis korrekció után. Szerintem a terven lehetne 1 picit dolgozni, pi3-hoz 100%, hogy jó a ház, pi4-hez a hűtés nem, feszül.
Aliról rendeltem a következőket:
USB3.0-SATA átalakító
5V ventilátor
Ezt végül egy random v12-osra cseréltem, mert nem érkezett meg időben.
Hűtőbordák
Ezt egy pi3-ra elég, pi4-re kell még.
+32gb SD kártya, ez kb bármelyik jó, ezt simán megvettem a bestmark-ból.
Először is telepítettem az OS-t. Sima raspbian 32 bit lite, mert nekem elég a cli, ahonnan telepítettem az OpenMediaVault-ot. [kép]
Állígtattam, megnéztem a fogyasztást, nem volt sok, maradt a memóriából bőven. [kép]
Ma elmentem egyik ismerősömhöz, hogy megforrasszuk. Neki volt hozzá minden, nekem nincs jóformán, ezért ő készítette. Neten megnéztük a pin kiosztásokat, kábeleket, szépen végig lettek kötve, az USB3.0-SATA kábeleivel. A képen látható, hogy gyárilag mennyire silány, sőt, egyik el is volt szakadva. [kép] [kép] Ezt kitisztította, majd újra forrasztotta. [kép] Közben én beraktam a ventilátort, amely 3 pines, elég neki a 2, úgysincs ami vezérelje, ezért kb fél fordulaton üzemel. Elég levegőt tol át a házon, nem fog leolvadni az egész első Plex alatt, de inkább egy 5v-ost ajánlanék. [kép] És a kész forrasztások. [kép] Kipróbáltuk egy halott SSD-vel (1GB látszik az 500ból), /dev/sda felírat megjelent, a műtét sikeres.
Hazahoztam, szétszedtem, gondoltam rádugom valahogy a ventilátort, azt kimaradt. Szétszedés közben lejött a test a boardról, így leszedtem az 5V-t is, majd direktben laptop tápról elindítottam és rá is tettem a HDD-t.
HDD speedtest + torrent + plex hamarosan
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EA Sports WRC '23
- Milyen házat vegyek?
- Drón topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- TCL LCD és LED TV-k
- TV antenna és jelerősítés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Lenovo M900 Mini PC - Core i5 6500T - 8Gb ram - 256GB SSD -több db - ÁFA-s számla is
- vadi új DELL 5090 Micro - Mini PC - Core i5 10500T- 16GB 256GB NVMe SSD -gyári WIFI - több db
- Komplett PC I7-12700KF RTX 4070 TI SUPER! FULL SETUP ASZTAL MINDEN!!
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest