-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
golya87
őstag
Hasra azt mondanám, hogy a kártya/táp/kábel döglődik. De a minden nap ugyanakkor történő crash miatt elvetném.
Random google találat kevés GPU memóriát említ.
LibreELEC fórumon nyitnék erre egy témát. -
golya87
őstag
Értő olvasás.
Ebben a crashlog-ban mi van?
/storage/.kodi/temp/kodi_crashlog_20210427112741.log
Apr 27 11:26:54 nappaliLibreELEC kernel: vchiq: 0: ignoring ERROR from callback to service 5004
Apr 27 11:27:41 nappaliLibreELEC kodi.sh[324]: Segmentation fault (core dumped)
Apr 27 11:27:59 nappaliLibreELEC kodi.sh[324]: Crash report available at /storage/.kodi/temp/kodi_crashlog_20210427112741.log
Apr 27 11:27:59 nappaliLibreELEC systemd[1]: kodi.service: Main process exited, code=exited, status=139/n/a
Apr 27 11:27:59 nappaliLibreELEC systemd[1]: kodi.service: Failed with result 'exit-code'.
Apr 27 11:28:01 nappaliLibreELEC systemd[1]: kodi.service: Service RestartSec=2s expired, scheduling restart.
Apr 27 11:28:01 nappaliLibreELEC systemd[1]: kodi.service: Scheduled restart job, restart counter is at 1.
-
Tarokk79
aktív tag
válasz
Fecogame #41494 üzenetére
Távoli az RPI, a backup mentéseket rsync-eztem rá, és most le is csatlakozott a HDD a hépről. Nem látom az sudo fdisk -l paranccsal sem. Pont ezt futtatam:
sudo smartctl -t long /dev/sda1
. A short teszt már adott hibát: "failed in segment". Majd valamelyik nap kimegyek hozzá, és rárakom egy Windows-os gépre. Már lelkileg készülök rá, hogy kell majd vennem valami ilyet helyette. -
solti
senior tag
Sziasztok! teljesen tanácstalan vagyok: libreelec-em újraindul minden nap 11:28-kor délelőtt. Nem zavarna, ha ez nem kapcsolná be a tv-t és erősítőt, de mivel megteszi, így nincs jó hatással az egészségemre
(vagy átkapcsol, ha éppen mást nézünk...)
Kodi logokban és crash logokban nem találom, hogy mi a franc csinálhatja. Cron szintén üres bár mivel generál crashlogot, valami összeomlik ilyenkor. Hogy lehet kideríteni hogy mi? Valami ötlet? tapasztalt valaki hasonlót?
http://ix.io/3fcS -
Tarokk79
aktív tag
Sziasztok,
A felcsatolt HDD-n az rsync elkezdte a következő hibát adni:
failed: Input/output error (5)
Felléptem az RPI-re és azls -la
parancsra a következőt kapom:-????????? ? ? ? ? ? P1000749.jpg
Azrm -rf *
meg:rm: cannot remove 'P1000779.jpg': Input/output error
Egyelőre pár fájl egy könyvtárban.
Mit futassak, hogy megálássam mi a gond?Előre is kösz!
-
cibere11
tag
Üdv!
Rendeltem egy xiaomi themperature sensort.Bluetoothon kapcsolódik a telefonhoz.Kérdés hogy pi-vel vagy nélküle meg tudom e nézni távolról mobilnetről a szenzor adatait.Köszönöm. -
I02S3F
addikt
A válaszokat köszönöm!
-
-
I02S3F
addikt
Sziasztok!
Feladat:pi-be való microsd kártyára image (.img) felvitele img writer-el.Kérdés: Maga a pi tud üzemelni kártyaolvasóként? Tehát egy működő win kliens-hez csatlakoztatom mondjuk usb kábellel, meg mondjuk kap tápot vagy anélkül?vagy csak kártyaolvasóval abszolválható a feladat?Nagyon butának érzem magam!Előbb kérdeztem, aztán google-ztam. Ha a hivatalos dokumentáció ezt nem említi, akkor valószínűleg nem lehet!
-
vpleft
tag
Na, örülök, hogy meg lett a gond. Milyen jó is ilyenekkel órákat szívni...
Arch wikin írják azt is, hogy lehet "elmenteni" ezeket. Próbáltad udev rule-al?
nano /etc/udev/rules.d/69-hdparm.rules
ACTION=="add|change", KERNEL=="sd[a-z]", ATTRS{queue/rotational}=="1", RUN+="/usr/bin/hdparm -B 255 -S 240 /dev/%k"
Ez ha jól értelmezem, minden hdd-re vonatkozik. (queue/rotational)
Persze a cron is megoldás lehet. -
Keem1
veterán
Egyébként az eredeti probléma is körvonalazódik, ami miatt egyáltalán írtam.
Az van, hogy ennél a diszknél az APM reboot után visszaáll 90-re, így kb. semmibe veszi a spindown time-ot.
Ha beállítom 255-re (off), akkor szépen a spindown time szerint leállítja a lemezt, ami most 20 perc és szerintem tökéletes is.Ha jobb megoldást nem találok rá, akkor a cronba beteszem (@reboot) a -B 255 -S 240 paraméterekkel a hdparm parancsot.
Az a vicc, hogy a 2 terás diszk is ugyanez, csak 1 helyett 2 TB. És annál szépen megmarad az APM 128-on.
-
Keem1
veterán
válasz
pungora96 #41479 üzenetére
Nekem szerencsére ilyen problémám nincs, a device-ok átrendezése szívatott meg, de rendesen.
Már megy.Fene tudta, hogy még egy HDD össze fog kutyulni mindent.
Az van, hogy most pár hétig Plexen hosztolok a sógoroméknak, és már az a 700 GB-nyi film nem fért fel a 2 terásra
Ha ez lement, akkor az egyterás nem kell hogy a Pi-n legyen. -
madrac
senior tag
Elegem lett az ősrégi TVHeadend-ből így forgattam egy legfrissebbet Raspbian és Zero w alatt. Ha valakinek igénye van rá megtudom osztani .deb formában.
-
pungora96
tag
Nekem is pont ugyanez volt mostanában. Én ha kikapcsoltam a hdparm mindenféle opcióját (0 és 255 értékek), akkor nekem folyamatosan ment. Én a hd-idle-el oldottam meg. Beállítottam, hogy 20 perc után állítsa le a hdd-t ha idleben van. Be lehet állítani, hogy logoljon is, írja mikor állította le utolján. Figyeltem is és nekem jól működött.
-
Keem1
veterán
válasz
vpleft #41477 üzenetére
Jó oké, én asszem feladom.
Nem tudom, hogy mi, de szerintem a plusz HDD csatlakoztatása összekuszálta a dolgokat.
A /dev/sdc már az SSD... Én ma egész nap az SSD-n próbáltam spindown-t állítgatni, nem az 1 TB-s HDD-nMár működik. Viszont egyáltalán nem örülök ennek a kutyulásnak.
SSD: sda -> sdc
2TB HDD: sdb->sda
1TB HDD: ... -> sdb -
Keem1
veterán
Az én szerkesztési időm is lejárt...
Szóval -B 255 és -S 0, tehát mindkét feature disabled, mégis leáll.Lemértem. 10 másodperc után leáll, majd újra fel, aztán kb. 40-50 sec múlva "végleg" leáll...a következő diszkhez fordulásig, természetesen. Aztán ha felélesztem, kezdődik ugyanez elölről.
Asszem a rack lesz a ludas... Windows alatt ugyan kicsit tovább tart, de szintén 1 percen belül leáll a lemez.
Nem lehet valahogy ezt a hülye vezérlőt felülbírálni vajon? Gr... -
vpleft
tag
válasz
vpleft #41472 üzenetére
(A szerkesztési idő lejárt)
Itt az arch wiki-n is írják, hogy a 128-nál alacsonyabb apm leállíthatja a hdd-t még a beállított spindown előtt is. Akár beállíthatod a 256-ot is apm level-nek és emellé egy spindown timeout-ot, és akkor nem fog energiatakarékosan menni, viszont a spindown leállítja később. Vagy leveszed 128-ra az apm-et, a timeout-ot kikapcsolod, és hagyod, hogy pörögjön egész nap, amennyire tud, energiatakarékosan. -
Keem1
veterán
válasz
vpleft #41472 üzenetére
Annyit nyertem vele, hogy már kb. percben mérhető idő után állítja le, de a hdparm active-nak látja
Folyamatosan, 10 perc után is, de a lemez már leállt (ráteszem a tenyerem, nem pörög).
Nem mértem le, de tippre 1-2 perc lehet. Lehet hogy nem a hdparm állítja le... De ha nem, akkor vajon mi?Jobban zavar, hogy nincs ráhatásom, nem tudom befolyásolni.
-
Keem1
veterán
Srácok, most pár napig a Pi-re van kötve egy táp nélküli, szóló USB házas HDD (a jó kis 1 TB SSD + 2 TB HDD tápos kétlemezes motyómon kívül).
Ebben ugyanaz a típusú 2,5"-os WD Blue van, mint a RAID házban, csak 2 helyett 1 TB.
A probléma az, hogy ha épp nincs copy vagy bármi, kerek 19 másodperc alatt leállítja a diszket. Mivel eddig is Pi-re volt kötve, van egy fasza kis 43 ezres spin count-ja
Sehogy nem jövök rá, hogy tudnám hosszabbra állítani.
A HDD az enyém, csak még a kezdetekkor használtam a Pi-vel, manapság már inkább csak USB backup diszk a fő rendeltetése. De ha Pi-re kötöm, nem szeretném megölni a rengeteg spin up/down-nal.
Nem tudom, számít-e, de ezen a diszken exFAT fs van, az állandónak számító SSD-n és HDD-n ext4.Mutatom a státuszokat:
# Van egy ilyen csekkom:
sudo hdparm -B /dev/sdc
/dev/sdc:
APM_level = 96# Próbálkoztam ezzel:
sudo hdparm -S 120 /dev/sdc# Ezt nem piszkáltam, de ennek jónak kéne lennie szerintem
nano /etc/apm/event.d/20hdparmhdparm
#...
APMD_SPINDOWN=120
#...# De ~19 sec után:
/dev/sdc:
drive state is: standby# És még ezzel is próbálkoztam:
sudo hdparm -S 0 /dev/sdc
/dev/sdc:
setting standby to 0 (off)# ... leáll
sudo hdparm -C /dev/sdc
/dev/sdc:
drive state is: standbySzerintetek mit hagyhatok figyelmen kívül?
-
Shummo
senior tag
Erre esetleg valakinek nincs ötlete: [41459] ?
-
solti
senior tag
válasz
tomboy1000 #41468 üzenetére
van keymap editor, bármelyik gombra programozhatsz bármit. Nekem is lg van, de a visszalepes működik, csak a context menuhoz kell a stop-play kombó...
-
tomboy1000
tag
Sziasztok! RPI 3 b+-on librelecet hasznalok ,amit a (CEC)hdmi kabelen keresztul az LG tv taviiranyitojaval tudok vezerelni. A fontosabb dolgokat tudom igy iranyitani,viszont egy fontos dolog hianyzik a visszalepes lehetosege. Van lehetoseg ennek szerkesztesere,vagy beallitasara?
-
Polemius
senior tag
Sziasztok!
RPI vásárlást fontolgatok, és felmerült bennem a kérdés, hogy a nagy méretű hűtőbordák, mint ez vagy ez, illetve a full fém házak nem rontják-e le a wifi-t és bluetooth-t?
Aktív hűtés nélküli megoldást szeretnék, de a wireless kapcsolat fontos lenne.A másik, hogy mekkora kapacitású kártyát érdemes venni? Az alap Raspberrian mekkora helyet igényel?
És honnan érdemes RPI-t rendelni? Honnan a legkedvezőbb?
-
golya87
őstag
válasz
baratka87 #41463 üzenetére
Szia!
Nekem 4-esen megy szépen a fenti kombó. Sandisk Extreme-en.
Magyar garancia ha kell, akkor mondjuk MálnaPC (árukereső a barátod), Brexit előtt Pimoroni-t mondtam volna, de mostmár bizonytalan vagyok a külföldi beszerzést illetően.
Rendszernek természetesen Raspbian.
Nem kell ventis ház, elég a korábban már sokszor linkelt "bordaház". -
baratka87
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy Raspberry Pi4-et 2 dologra kellene:
-Torrentezés(max 3-5 futtatott torrent egyszerre, csak ami otthonra kell)
-PLEX, konvertálásra nincs szükség, ami 4k azt csak a 4k-s TV-n játszom le, amúgy is ritkán töltök 4k-t, inkább 1080p, egyszerre maximum 2 lejátszás lesz(az is évente 1 hét, amikor vendégeim vannak)Ezekre elég a 2gb-os vagy kell a 4? Vagy inkább a 8?
Elég egy SD kártya a rendszernek(ha elég melyiket éri meg?)? Vagy kellene SSD külső merevelemzként?
Honnan érdemes rendelni?
Melyik oprendszer lesz erre megfelelő? Ubuntu mate felesleges?
szerk.: Ventillátoros házat érdemes venni?Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv,
István
-
pungora96
tag
válasz
wassermann #41446 üzenetére
Az valami pillanatnyi bug lehetett vagy nem tudom, hogy a pulseaudio sound server jelent meg. Az lett a megoldás, hogy a kodit átraktam nem root userre és a pulseaudiot is onnan futtattam. A pulseaudio nem szereti a root felhasználót annyira. A bluetoothctl-ben össze kell párosítani, aztán már nem fog semmiféle hibát dobálni csatlakozásnál sem. Be lehet állítani a pulseaudio config fájljában, ha egy trusted párosított eszközt érzékel akkor automatikusan csatlakozzon. A kodiban megjelenik 3 féle pulseaudio opció ebből az elsőt kell választani, a másik kettő hdmi-re, 3.5 csatlakozóra irányítja a hangot.
Ez az a kis cucc: [link] -
Shummo
senior tag
Sziasztok. Valaki esetleg már hallom ilyenről:
Konfig: RPI4 + SSDn a rendszer USB3 tokban (quirkssel megoldva a stabil kapcsolat)
+ USB3-n van egy 1TB HDD mellette plusz táppal falból.Amikor ezt így össze raktam akkor írás ment 80-90 MB/s olvasás pedig 110 MB/s körül, amikor gigabiten másolok hálózaton egy másik gép SSDjére/ről. (SSD/HDD esetén is)
Aztán most nem, tudom hogy, de azt vettem észre, hogy írás maradt ahogy volt 80+, de olvasás nem bír 50+t elérni....
Ami vicces, mert a SSD-ről ugyan úgy megy a dolog (80+/100+). HDD azonban már csak (80+/50).
Még sose tapasztaltam olyat, hogy kevesebb legyen az olvasási tempo mint az írás...
A próbálkozásaim zsákutcába fulladtak. Esetleg tudtok valami támpontot nyújtani merre kezdjem a kutakodást? -
válasz
wassermann #41457 üzenetére
Érdekes lenne, ha ez tényleg így lenne.
-
wassermann
Topikgazda
"Még következő lehetőség, hogy nagy kártyát vagy pendriveot használsz. Ha 16GB kell, akkor 128GB-t teszel bele. Ha van rá lehetősége, akkor a kártya (pendrive) saját vezérlő szoftvere elosztja az írásokat a teljes felületen, hogy kímélje az egyes cellákat."
Nénány éve írogattunk arról, hogy a drágább vagy ipari felhasználásra készült "élettartam garanciás" SD-kártyák (pl. Sandisk) is valőszínűleg ezt csinálják: veszel egy 32GB-s kártyát és belül lehet, hogy a vezérlője 512GB-vel gazdálkodik, csak te ezt kívülről nem látod
-
0519
senior tag
-
0519
senior tag
válasz
durkonorbi #41451 üzenetére
Még következő lehetőség, hogy nagy kártyát vagy pendriveot használsz. Ha 16GB kell, akkor 128GB-t teszel bele.
Ha van rá lehetősége, akkor a kártya (pendrive) saját vezérlő szoftvere elosztja az írásokat a teljes felületen, hogy kímélje az egyes cellákat. -
Pubihun
újonc
Sziasztok!
Egy Raspberry PI 3 Model B-t használtam eddig egy régebbi (kb 10 éves) Samsung TV-n. Hibátlanul működött a tv távirányítójával a Kodi. Most ezt a Pi3-at áttettem egy új LG TV-re, de sajnos nem tudom irányítani a tv távirányítójával a Kodi-t. Már próbálkoztam a Simplink (HDMI-CEC) ki- és újra bekapcsolásával, de egyelőre ez nem oldotta meg a problémát. A raspberrybe a telefonra feltelepített Kore appal sem tudok felcsatlakozni, mert ugye még a wifi sincs beállítva. Picit sakk-matt szitunak élem meg a helyzetet. Esetleg tudnátok segíteni hogy milyen úton haladjak tovább?
A Tv egy 32"-os LM6300PLA SMART LED típusú tv, ha ez fontos infó lenne.Előre is köszönöm a segítségeteket!
Üdv, Gábor -
Shade45
senior tag
válasz
mesger82 #41444 üzenetére
Lehetséges párosítani, nem kell hozzá semmi extra, a Libreelec bluetooth menüpontban tudod párosítani az eszközzel.
Ha ezzel megvagy, az audio kimenetet át kell állítani bluetoothra (ha jól emlékszem a "Rendszer" menüpontban), ezzel készen is vagy.
Hangerőt videók közben a hangbeállítások alatt tudsz állatani, "hang erősítés" címszó alatt. -
jézusom
addikt
válasz
durkonorbi #41434 üzenetére
Western Digital Purple kártya? Én cctv-hez purple hddket használok, egy sem halt még be. Sd kártyájukat ugyan nem használtam, de lehet hogy veszek.
-
mesger82
tag
Sziasztok,
Adott egy RPi 4B + Libreelec valamint egy LYPERTEK TEVI bluetoot fülhallgató. Letséges, hogy a fülhalgatón hallgassam a filmeket, sorozatokat? Mind a kettő tudja a BT5-öt... de, hiába próbálom párositani, nem tudom. Lehetséges, ha igen hogyan lehet? Kell hozzá add-on vagy bele kell nyúlni valamelyik fájlba? Segítségeteket előre is köszönöm.
-
Írtam egy cikket a rTorrent + ruTorrent telepítéséről és beállításáról a blogomba
Install and Configure ruTorrent on Raspberry Pi
Remélem másnak is hasznos lesz és nem csak magamnak dokumentálok
-
pungora96
tag
Sziasztok!
Dietpi-vel összepárosítottam egy bluetooth átjátszót ami receiwer üzemmódban. Hogy működjön a pulseaudio-t (pulseaudio pulseaudio-module-bluetooth) is fel kellett telepíteni. Indításkor automatikusan indul a kodi. Azt szeretném elérni, hogy a hangkimeneteknél megjelenjen a pulseaudio sound server. Ezt egyszer sikerült elérnem, de kellett egy reboot és utána eltűnt és többet nem tudtam előhozni.
Valaki tudna ebben segíteni? -
cog777
őstag
Ha nem SSD akkor emmc? Olcsobb mint az SSD. A mi termekunkben is emmc van, evekig megy pedig gyepalva van. Igaz, nem RPi es nem ez az emmc.
-
durkonorbi
tag
Köszönöm a tanácsokat, tippeket!
A program egy grafikus megjelenítést és loggolást vegző program, sajnos ennél mélyebben nem tudom, erre a részére nincs túl sok rálátásom - inkább csak a működés közbeni hardveres anomáliákkal szembesülök...
A sandisk extreme pro tippet köszönöm, megnézzük! -
g.gergo
senior tag
válasz
Nekem a Sandisk Extreme Pro vált be, anno innen [link] rendeltem. Nagyon sok írás ment bele, és még mindig hibátlanul működik, de váltottam ssd-re.
-
0519
senior tag
válasz
Feltételezem ez vmi céges projekt.
Egy lehetőség az ipari SD kártya használata. Feltétlen SLC kártyát válassz!
Zsebbe nyúlós a dolog, de a leállás és mérnökóra is az.
Inkább egyszer drágábbat, mint többször olcsót. -
válasz
Egy nem általam írt software fut rajta
Célszerű lehet tmpfs-be rakni az ezen program által írt tmp fájlokat, valószínűleg azzal lesz a gond.
Egyébként melyik ez a program, ha szabad tudni?
-
durkonorbi
tag
válasz
wassermann #41433 üzenetére
Egy nem általam írt software fut rajta, a ""Ott valami szoftveres "túlsokírás-gubanc" lehet! stimmel, de megkerülhetetlen (spec. működéséből adódóan sokat ír/olvas a drive-on, ez - is- a dolga)... sajnos az ssd tényleg nem fér be jelenleg, "kész helye van" a rendszernek... de azért megnézem majd mégegyszer, hátha be lehetne valahogy gyömöszölni
...
Ami bevált neked micro SD az milyen márka/típus, ha lehet tudni (és még kapni
) ?
-
wassermann
Topikgazda
válasz
durkonorbi #41429 üzenetére
Ott valami szoftveres "túlsokírás-gubanc" lehet!
Nekem évek óta van benne egy márkásabb micro-SD és semmi baja, pedig leállítani is csak úgy szoktam, hogy egyszerűen kihúzom, ami nem biztos hogy egészséges.
-
válasz
durkonorbi #41427 üzenetére
USB-s M2 SSD?
-
válasz
Akkor előbb arra kellene rájönni, hogy miért nyírja ki őket
Túl sok írás? Mit futtatsz a Raspberry-den?
-
sztanozs
veterán
válasz
Egy ssd legfeljebb akkora mint a pi maga, hogy lehet helyhiány?
-
válasz
durkonorbi #41427 üzenetére
Miért nem MicroSD kártyáról üzemelteted?
-
0519
senior tag
válasz
durkonorbi #41424 üzenetére
Azt javaslom állj át ssd-re. Jobban bírják a folyamatos, állandó írást, mint egy pendrive.
Egy 128GB ssd nem (sokkal) drágább, mint egy pendrive és nem fogod elhasználni.USB->SATA átalakítóval lehet rákötni a Pi-re.
-
durkonorbi
tag
Sziasztok,
szeretnék egy kis segítséget kérni, RASPI 3 pendrive-ról működtetve szépen lassan megeszi a pendrivokat... van esetleg olyan pendrive típus (16-33 GB vagy ettől fölfele), ami már nektek tartósan bevált? -
Murdock1981
tag
Üdv!
Adott egy rpi3b+ raspbian lite sd kártyán plussz egy 2 TB külső hdd fstabban UUID-vel felcsatolva. Az a problémám, hogy néha lecsatolja a meghajtót. Újra indítva vagy a sudo mount - a paranccsal rögvest visszacsatolja. Hogy lehetne megoldani, hogy ne csatolja le a meghajtót?
-
-
xPx
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tőletek. Random lehalt a plex szerverem. Nem vagyok egy linux zseni, általában kis kereséssel meg tudtam eddig oldani a problémákat, viszont ez most megfeküdte a gyomromat. Annyit találtam csak, hogy lehet a hozzáféréssel van probléma, adtam neki, újraindítottam, de nem használt. Egyáltalán nem megy a plex, státusz futtatása után ezt dobja fel:
sudo service plexmediaserver status
● plexmediaserver.service - Plex Media Server
Loaded: loaded (/lib/systemd/system/plexmediaserver.service; enabled; vendor
Active: failed (Result: exit-code) since Sun 2021-04-18 08:41:10 CEST; 1min 5
Process: 1431 ExecStartPre=/bin/sh -c /usr/bin/test -d "${PLEX_MEDIA_SERVER_AP
Process: 1433 ExecStart=/bin/sh -c export PLEX_MEDIA_SERVER_INFO_VENDOR="$(gr
Main PID: 1433 (code=exited, status=255/EXCEPTION)
ápr 18 08:41:10 rpi systemd[1]: plexmediaserver.service: Service RestartSec=5s e
ápr 18 08:41:10 rpi systemd[1]: plexmediaserver.service: Scheduled restart job,
ápr 18 08:41:10 rpi systemd[1]: Stopped Plex Media Server.
ápr 18 08:41:10 rpi systemd[1]: plexmediaserver.service: Start request repeated
ápr 18 08:41:10 rpi systemd[1]: plexmediaserver.service: Failed with result 'exi
ápr 18 08:41:10 rpi systemd[1]: Failed to start Plex Media Server.
lines 1-13/13 (END)...skipping...
● plexmediaserver.service - Plex Media Server
Loaded: loaded (/lib/systemd/system/plexmediaserver.service; enabled; vendor preset: enabled)
Active: failed (Result: exit-code) since Sun 2021-04-18 08:41:10 CEST; 1min 50s ago
Process: 1431 ExecStartPre=/bin/sh -c /usr/bin/test -d "${PLEX_MEDIA_SERVER_APPLICATION_SUPPORT_DIR}" || /bin/mkdir -p "${PLEX_MEDIA_SERVER_APPLICATION_SUPPORT_DIR}" (code=exited, status=0/SUCCESS)
Process: 1433 ExecStart=/bin/sh -c export PLEX_MEDIA_SERVER_INFO_VENDOR="$(grep ^NAME= /etc/os-release | awk -F= "{print \$2}" | tr -d \" )"; export PLEX_MEDIA_SERVER_INFO_DEVICE="PC"; export PLE
Main PID: 1433 (code=exited, status=255/EXCEPTION)
ápr 18 08:41:10 rpi systemd[1]: plexmediaserver.service: Service RestartSec=5s expired, scheduling restart.
ápr 18 08:41:10 rpi systemd[1]: plexmediaserver.service: Scheduled restart job, restart counter is at 3.
ápr 18 08:41:10 rpi systemd[1]: Stopped Plex Media Server.
ápr 18 08:41:10 rpi systemd[1]: plexmediaserver.service: Start request repeated too quickly.
ápr 18 08:41:10 rpi systemd[1]: plexmediaserver.service: Failed with result 'exit-code'.
ápr 18 08:41:10 rpi systemd[1]: Failed to start Plex Media Server.
-
válasz
Kenderice #41418 üzenetére
Ezeket eléred web-es felületen - mondjuk az ftp-t nem tudom minek, annak a címét a kliensen beírod ott meg megjelenik a tartalma
(pl. az általad említett programba)
A telepítés mondjuk konzolos lesz - de nem a pi-n kell pötyörészni hanem ssh-n belépve egy win-es gépen is akár -
Kenderice
senior tag
válasz
body007 #41417 üzenetére
Az a gond a terminálos üzemeltetéshez nem nagyon értek.
Nem hinném, hogy be tudnék konfigolni egy 3-4 felhasználós ftp szervert parancssorból.
Még azt sem tudnám beállítani, hogy restart esetén milyen programok induljanak el.A lényeg, hogy távoli eléréskor legyen az FTP szervernek valami GUI-ja mint mondjuk ahogy a
filezilla-nak is van.
A torrentre jó a transmission, azt jól ismerem. -
válasz
Kenderice #41416 üzenetére
Leginkább vmi gui nélküli megoldás. Raspberry Pi OS Lite
-
Kenderice
senior tag
Sziasztok.
Pi2-re tudtok valamilyen rendszert javasolni?
Torrent letöltés lenne és FTP szerver.
Egy laptop HDD lenne rajta háttértárként USB-SATA átalakítóval (vagy ha a táp nem bírja el akkor egy USB hub saját táppal).
Köszönöm. -
Írtam egy rövid cikket a blogomra a RPI-Monitor telepítéséről és beállításáról, hátha másnak is hasznára válik
-
vpleft
tag
válasz
oOKitsuneOo #41402 üzenetére
Hali!
Tipp: Ejts meg egy force fsck-t, hátha az segít:sudo touch /forcefsck && sudo reboot
-
Archttila
veterán
És tényleg!
Persze indulni nem indul:
pi@raspberrypi:~/Downloads/MiUnlockTool/bin $ java -jar MiUnlockTool.jar
Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: javafx/application/Application
at java.base/java.lang.ClassLoader.defineClass1(Native Method)
at java.base/java.lang.ClassLoader.defineClass(ClassLoader.java:1017)
at java.base/java.security.SecureClassLoader.defineClass(SecureClassLoader.java:174)
at java.base/jdk.internal.loader.BuiltinClassLoader.defineClass(BuiltinClassLoader.java:800)
at java.base/jdk.internal.loader.BuiltinClassLoader.findClassOnClassPathOrNull(BuiltinClassLoader.java:698)
at java.base/jdk.internal.loader.BuiltinClassLoader.loadClassOrNull(BuiltinClassLoader.java:621)
at java.base/jdk.internal.loader.BuiltinClassLoader.loadClass(BuiltinClassLoader.java:579)
at java.base/jdk.internal.loader.ClassLoaders$AppClassLoader.loadClass(ClassLoaders.java:178)
at java.base/java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:522)
at com.xiaomitool.miunlock.Main.main(SourceFile:46)
Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: javafx.application.Application
at java.base/jdk.internal.loader.BuiltinClassLoader.loadClass(BuiltinClassLoader.java:581)
at java.base/jdk.internal.loader.ClassLoaders$AppClassLoader.loadClass(ClassLoaders.java:178)
... 10 more
Ezt találtam neten mint lehetséges megoldást
java -jar --module-path /usr/share/openjfx/lib --add-modules javafx.controls MiUnlockTool.jar
de sajnos nem segített
Exception in Application start method
Exception in thread "main" java.lang.RuntimeException: Exception in Application start method
at javafx.graphics/com.sun.javafx.application.LauncherImpl.launchApplication1(LauncherImpl.java:900)
at javafx.graphics/com.sun.javafx.application.LauncherImpl.lambda$launchApplication$2(LauncherImpl.java:195)
at java.base/java.lang.Thread.run(Thread.java:834)
Caused by: java.lang.NoClassDefFoundError: javafx/fxml/FXMLLoader
at com.xiaomitool.miunlock.a.start(SourceFile:28)
at javafx.graphics/com.sun.javafx.application.LauncherImpl.lambda$launchApplication1$9(LauncherImpl.java:846)
at javafx.graphics/com.sun.javafx.application.PlatformImpl.lambda$runAndWait$12(PlatformImpl.java:455)
at javafx.graphics/com.sun.javafx.application.PlatformImpl.lambda$runLater$10(PlatformImpl.java:428)
at java.base/java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
at javafx.graphics/com.sun.javafx.application.PlatformImpl.lambda$runLater$11(PlatformImpl.java:427)
at javafx.graphics/com.sun.glass.ui.InvokeLaterDispatcher$Future.run(InvokeLaterDispatcher.java:96)
at javafx.graphics/com.sun.glass.ui.gtk.GtkApplication._runLoop(Native Method)
at javafx.graphics/com.sun.glass.ui.gtk.GtkApplication.lambda$runLoop$11(GtkApplication.java:277)
... 1 more
Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: javafx.fxml.FXMLLoader
at java.base/jdk.internal.loader.BuiltinClassLoader.loadClass(BuiltinClassLoader.java:581)
... 10 more
-
válasz
Archttila #41406 üzenetére
Az egyik sorban feketével van írva a java szó, a másikban pirossal, az utolsóban meg kékkel az egész sor, biztos ez zavarta össze.
Viccen kívül: sok éve részben az ilyen, halandó ember által kinyomozhatatlan anomáliák miatt hagytam abba a Linux-szal való kísérletezést mint otthoni platform.
-
Archttila
veterán
Urak, azért bedbiggyeszteném a tegnapi Arch vs Java issue-t, hátha tudtok rá mondani valami okosat:
$ > uname -a
Linux rpi4 5.10.27-2-ARCH #1 SMP Fri Apr 9 21:04:16 UTC 2021 armv7l GNU/Linux
$ > echo $JAVA_HOME
/usr/lib/jvm/java-11-openjdk-armhf/bin/java
$ > java -version
openjdk version "11.0.10" 2021-01-19
OpenJDK Runtime Environment (build 11.0.10+9)
OpenJDK Server VM (build 11.0.10+9, mixed mode)
$ > sudo ./MiUnlockTool.sh
ERROR: JAVA_HOME is set to an invalid directory: /usr/lib/jvm/java-11-openjdk-armhf/bin/java
Please set the JAVA_HOME variable in your environment to match the
location of your Java installation.
$ > cat /etc/environment
MOZ_ENABLE_WAYLAND=1
#XDG_CURRENT_DESKTOP=sway
#LIBGL_ALWAYS_SOFTWARE=1
JAVA_HOME="/usr/lib/jvm/java-11-openjdk-armhf/bin/java"
-
válasz
oOKitsuneOo #41402 üzenetére
Nem cseréltél véletlen kábelt azóta? :)
Amikor az enyémet UASP támogatású kábelre cseréltem, akkor írt ki ilyen hibát.
-
Ha van ott terminál akkor fel tudod mount-olni (csatolni) és mc-vel másolhatsz le/fel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG Z790 Dark Hero + intel 14900k
- Apple M4 Mac Mini 256GG, 16GB Eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged