Hirdetés
- ASUS blog: a memóriahiány nem jelenti azt, hogy ne javíthatnánk a PC-s élményen
- Rosewill "kockák" az egyedi NAS vagy házi szerver összerakásán gondolkodóknak
- Hét évet kapott a Samsung korábbi, Kínának kémkedő mérnöke
- Már nem egy, hanem két gyorsítót tartalmaz az új Google TPU generáció
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- LG LCD és LED TV-k
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- OLED monitor topic
- Milyen monitort vegyek?
- Az iparágon belül elsőként tervezett 10 nm alatti DRAM-ot a Samsung
- Milyen széket vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tg44
csendes tag
válasz
Oldmobil
üzenetére
GPIO gombok: Alapból a gombokat illeszteni és kezelni nem nagy meló, a kérdés inkább az, hogy a lejátszóhoz hogy jut el hogy ez egy ilyen üzenet. Ha van parancssorról vezérelhető daemon a lejátszóhoz akkor sima ügy, kb 20-25 perc a szoftveres részt megírni a hardverest mondjuk én nem csináltam még, de venni kell hozzá gombokat meg esetleg ellenállásokat és annak is működnie kellene egyszerűen.
GPIO képernyő: Láttam leírásokat, lehet hogy shieldet lehet is kapni ami tudja ezt, összességében ha találsz rá tutorialt nem lesz nehéz, ha nem akkor elég sok időt lehet vele szórakozni sztem.
Szerintem az oprendszer mindegy, én raspbianhoz illesztettem ledet meg nyomógombot szoftveresen (hardveresen tőlem 60km-re volt a cucc, és skypon jött a debug h most világít vagy nem
), az abszolút nem volt bonyolult, szerintem openelec-re és raspbmc-re is megkapod ugyan azt az interface-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux haladóknak
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nagyrobogósok baráti topikja
- LG LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Audi A6 C5 Multimedia - 1/32GB / 12 hó jótállás
- 0% THM 4 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Apple Macbook Air 13,6 M4 10C CPU/8C GPU/16GB/256GB - éjfekete- HUN - MW123MG/A - 4 Ciklus 3 év gari
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4457
- Alkalmi vétel! HP Omen 17! I7 12700H / RTX 3070Ti 8GB / 1TB Nvme SSD / 16GB DDR5 !
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
), az abszolút nem volt bonyolult, szerintem openelec-re és raspbmc-re is megkapod ugyan azt az interface-t.
wassermann