Hirdetés
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tg44
csendes tag
válasz
Oldmobil
üzenetére
GPIO gombok: Alapból a gombokat illeszteni és kezelni nem nagy meló, a kérdés inkább az, hogy a lejátszóhoz hogy jut el hogy ez egy ilyen üzenet. Ha van parancssorról vezérelhető daemon a lejátszóhoz akkor sima ügy, kb 20-25 perc a szoftveres részt megírni a hardverest mondjuk én nem csináltam még, de venni kell hozzá gombokat meg esetleg ellenállásokat és annak is működnie kellene egyszerűen.
GPIO képernyő: Láttam leírásokat, lehet hogy shieldet lehet is kapni ami tudja ezt, összességében ha találsz rá tutorialt nem lesz nehéz, ha nem akkor elég sok időt lehet vele szórakozni sztem.
Szerintem az oprendszer mindegy, én raspbianhoz illesztettem ledet meg nyomógombot szoftveresen (hardveresen tőlem 60km-re volt a cucc, és skypon jött a debug h most világít vagy nem
), az abszolút nem volt bonyolult, szerintem openelec-re és raspbmc-re is megkapod ugyan azt az interface-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Racoon City árnyékában: Teszteltük a Resident Evil Requiemet
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen hangkártyát vegyek?
- E-book olvasók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- PlayStation 5
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Ryzen 5 5500 (ÚJ, 2 ÉV GARI) - 16 GB DDR4 3200 MT/s CL16 - 1 TB NVMe SSD (G4) - MSI MAG Vampiric ház
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 Ti / B550M WIFI / 16GB RAM / 1TB SSD / 650W
- !AKCIÓ! GAMER PC Intel Core i9-10900X/ASUS ROG Strix X299-E Gaming/NVIDIA GeForce RTX 3080/32 GB RAM
- Apple iMac 27" 5K 2015 Late / 16GB DDR3 / 512 GB SSD / Bill+Egér 6 hó garancia, számlával!
- 15.gen! Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) +32GB DDR5 +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 15 Pro Max 256GB 88% (1év Garancia) - AKCIÓ
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H110M i5 6500 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T3 Plus NBASE 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
), az abszolút nem volt bonyolult, szerintem openelec-re és raspbmc-re is megkapod ugyan azt az interface-t.
wassermann