Új hozzászólás Aktív témák

• Keem1

veterán

válasz PistiSan #36406 üzenetére

Azt nem tudom sajnos hogy Pi-re (Linuxra) van-e, de anno mikor NAT-olt networköm volt, akkor a TeamViewer VPN-je tök jól működött. Kaptam egy belső 10.x.x.x IP címet, és a belső hálózatot lazán elértem így.
    Persze már a UPC netem nem NAT-olt. Plusz szerencsére ingyenes dynsnsre sincs szükségem, ugyanis az IP címem annyira ritkán cserélődik (valahol 1 és 3 hónap között random jelleggel), hogy a saját webszolgáltatásomra behúztam egy aldomaint ("otthonom.domainem.hu") és egy saját service értesít IP csere esetén (e-mailben), így ha net elérésem van, akkor úgy két kattintás módosítani az aldomain-hez tartozó IP-t, mely után továbbra is megy minden. Amúgy én csak az SSH-t és a VPN-t engedtem ki a netre, ráadásul kívülre teljesen random porton keresztül, így próbálom biztonságban tartani a belső hálózatot. Az SSH/SFTP megy teljes sebességgel, bypasselt porton, a VPN-en keresztül pedig minden más - szintén nem szokványos porton (igaz, a legtöbb hazai netszolgáltató által lekorlátozott sebességen).

Új hozzászólás Aktív témák