-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ht42
senior tag
Hali!
Régen voltam már itt, 2 db Pi2 dolgozik otthon médialejátszóként. XBian oprencer Kodival. Még a 16-os Kodi van rajta egy NASon lévő Mysql filmadatbázissal működik együtt. Yamada 6600-as távirányító van hozzá paraméterezve a lirccel, a Pire ráforrasztottam egy infravevőt. Pompásan működik, de talán mégis újabb verzióra kéne átállni. Az XBiant én nagyon szeretem, szinte teljes Debian, szabadon garázdálkodhatok benne. De annak a fejlesztése leállt.
Kérdésem a következő: Milyen oprendszer ajánlott most a Pire a Kodihoz? Olyan Kodival integrált kéne, ami adja azt a szabadságot, amit az XBian, de még életben tartják egy darabig. Tán OSMC?
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- FHD CORE I5 8500 GAMER MAX PC 16Gb RAM 512GB SSD AMD RX 6600 XT 8GB DDR6 600W TÁP 1ÉV GAR!
- i7-13700 / Z790 / 16 GB DDR4 / 256 GB SSD / 4 TB HDD / RM750X félkonfig
- ÚJ Gamer PC - R5 5500, RTX 3060Ti és 16gb RAM + GARANCIA
- HomeAssistant-hez ideális: Beelink N3450 PC, 6 / 128 GB, Foxpost az árban
- ASUS CORE I7 8700 GAMER MAX PC 16Gb DDR4 RAM 512GB SSD AMD RX 6600 XT 8GB DDR6 1ÉV GAR!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest