- Itt a Patriot legfürgébb konzumer SSD-je
- Obsbot blog: AI funkciókat ígérő, mégis megfizethető webkamerák
- Megfizethető miditoronnyal gyarapodott a Phanteks Eclipse termékcsaládja
- Bemutatkozott a Lexar legfrissebb, strapabíró memóriakártyája, a Blue Plus
- A G.Skill DDR5 memóriájával lassacskán a 13 GHz-es határt ostromolják
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Léghűtés topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen videókártyát?
- Odapakol erőben a Honor Pad GT2 Pro
- MILC felhasználók szakmai topikja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alakul. Pinmod kész. Bios mod ha lesz időm rá.
-
-
1220v5/v6 ha megy akkor a fentiek közül mindegyik megy és az ilyen 2-3eft. (illetve lehet hogy ingyen lesz egy)
i5-9400F 10eft van fent egy, az meg valós 6 mag igaz HT nélkül de modernebb az talán most jobb vétel a fentiek közül. (TDP-ben is barátibb)
A cikkhez azért lenne elég kicsi proci mert esélyesen a nagyobb is ugyan úgy fut majd de TDP limitbe fog ütközni a VRM miatt, így rendesen kitesztelni sem fogom tudni. A nagy órajeleseknek egyszerűen kell a Z170-lap hogy rendesen fussanak. A moddolás menete meg ugyan az a H110, Z170 esetén. -
válasz
MasterDeeJay #13 üzenetére
1270 v5 10k-ért van fent, és a base freq. magasabb mint az i7-6700 pl., 4c/8t ez is.
Ilyesmikre gondoltam.
1240 v5 7k, ez is i7-6700 alternatíva
vagy
1230 v6 10k ez meg i7-7700 alternatíva. -
konkrétan a párezer forintos pl 1220v6-ra gondolsz? (az talán a legolcsóbb ilyenből) Lehet az is! Elvileg ott csak az ME-t kell CORP-ra rakni és megnyesni kicsit. De kipróbálhatom azt is!
Azaz ha a kicsi 1220v6 megy akkor a nagy is menne minden gond nélkül, egyedül a VRM lehet problémás de hála a jó égnek az szabályozható. -
válasz
MasterDeeJay #10 üzenetére
Értem hogy a 9 gen. proci az a nagyobb nyereség ha megy benne, de én a legegyszerűbb variációval kezdeném - 6-7. gen i7 helyett sokkal olcsóbb az ugyanilyen Xeon, talán az a mókolás sokkal egyszerűbb és egyértelműbb hogy mi kell ahhoz hogy menjen a Xeon az adott lapban, melyik lépés oldja ezt meg.
Aztán lehet cross-gen mókolás is, nem tartalak vissza -
ASRock H110M Combo-G + 9400F talán a legbudgetebb megoldás az kb 22eft-ból kijönne, ram meg ugye DDR3/DDR4 is megy benne.
Sodimm DDR3L- desktop DDR3 adapterem is van, rakás bontott ram lapokból így kellőképpen mutáns lesz a gép. -
Tervben van amit lesz rá tőke. (egyik szervízgépem eladásából összejön bőven) De már lehet nem H110 lappal hanem valami Z170-essel ha találok olcsón. Pontos típus még nincs.
A gond azzal van hogy nem átlag usernek valóak ezek a modok.
Ott kezdődik hogy kell hozzá egy külső író, ami nem drága mert kb 3eft-ból kijön de ez nélkül nem is szabad nekikezdeni azért sem mert laponként kell kitökölni a megfelelő beállításokat. Nem mondhatom azt hogy amiket én beállítok az egyik lapon az működik-e másikon. Illetve inkább az olcsóbb jobban megérő procikkal szeretném azaz nem egy elborult árú 9900 akármivel hanem a vele megegyező ES, mobil, xeon stb procival ami felébe kerül.
CC150 SRFBT is mostanában népszerű upgrade bár szerintem túlárazott. (30-40eft között) Tonnányi van alin, könnyen beszerezhető. i7-9700 szint kb de nagy cache...stb. Viszont a 10gen QTJ1 is ennyi körül szokott menni és abban van HT-is. Igaz macerásabb szerelni de összeségébe szerintem az jobb proci.
Pinmodoktól tartok kicsit, szerintem ha van olcsón eleve kész moddolt proci azaz olcsóbban mint az aprós akkor azt venném.
De végülis valami 8-9 szériás i3 aminek nincs ára jó lehet tesztalanynak. -
Az lenne érdekes sokaknak, hogy egy 100, 200-as lap biosát hogy és mennyire általánosan moddolni
- 8., 9. gen. CPU-k fogadására
- Xeon CPU-k fogadására, akár a 6., 7. generációsokéra is nagy nyereség lenne.Master mester, vagy bárki, aki össze tud hozni egy ilyen írást, szívesen vennénk
-
aazimi
tag
válasz
MasterDeeJay #7 üzenetére
Hajrá! ;-) Ügyes és érdekes! Köszi!
-
Igen, a 100-as 200-as chipsetesekbe 8-9gen-t is. Viszont némely esetben kell hozzá pinmod is attól meg kiráz a hideg.
Sokkal jobb szerintem megvenni az alis kínai előre megcsinált procikat. Van jópár féle.
Band gépeknél nekem nem jött össze a móka de nincs kizárva hogy nem állítottam valamit jól mivel ezeknél tengernyi beállítás létezik.Az fontos hogy csak ettől nem biztos hogy lesz windows11 kompatibilis a gép. ES procitól általában nem is szokott az lenni. Xeonoknál ki kell kapcsolni az ME-t ami azzal jár hogy TPM nem fog működni, illetve K procinál is szintén ki kell ha nem Z lapban akarod húzni. Szóval elsősorban teljesítmény miatt érdemes moddolni.
A kis RX6300 gyenge mint harmat de 20w-os és hangja is alig van. Idle fan stopos.
-
Köszi , beteg jó dolog ez, jó tudni.
Nemrég egy hibás brand gép eladásakor mondta a vevő, hogy a 6.genbe lehet belemókolni későbbi procikat. És váo itt most egy írás róla is.
-
Pár dolgot kipróbáltam:
Biosban mindent auto-n hagyva random lekapcsolgat, viszont 100A-re beállítva a limitet már működik a turbó rendesen. Bekapcsoltam mindent ami a biosban elérhető a proci energiamanagement részén. Így nem 4600mhz az all core turbo de igény szerint windows alatt állítható. All core AVX terhelésen csak 3400mhz, pár magra 4.4-4.6ghz körül megy. Amolyan notebook módon fut 45w-ra lövi be magát, csak akkor állítja a 135w-ra ha én kézzel állítom át az all core szorzót a biosban.
Ekkor igen kellemes 28-29w az Idle fogyasztás és Cyberpunk alatt 80-90-ig megy fel, RX6300-as videókártyával. Fogyasztásmérővel mérve. Alulfesz ilyenkor nincs de nem is kell mert 45w a limitje full auto szorzókkal.TPM nem működik, hiába engedélyezem. Esélyes hogy az ME hiánya miatt. A lapon van külön TPM csatlakozó de szerintem az sem működne, bár nem próbáltam ki mivel nincs rá modulom.
-
Köszönöm!
Remélem hoztam kedvet hozzá másnak is. Nem egyszerű és nem veszélytelen de érdekes projekt. -
Jó volt olvasni, szép munka.
-
Dönc
tag
válasz
MasterDeeJay #1 üzenetére
Köszi az érdekest írást, kíváncsi vagyok mit sikerül kihoznod belőle.
-
Állítottam rajta. 120A-nál lekapcsol a gép 450w-os táppal is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 840G10 - i5-1350P!!!! nem U!!! Vadiúj!
- Dell Precision 5540 / i7-9750h / 16gb ram / 512gb SSD / Nvidia 4gb dedikált / Világitó Bill
- Lenovo IdeaPad Flex 5 - Érintőkijelző, ujjlenyomatolvasó, USB-C töltés, és ez még nem minden!
- Új, Gamer - ASRock Z690 PG Riptide + Intel I9 14900K + TeamGroup 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- GamerPC - RTX 3060,Ryzen7,SSD,32GB RAM
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest