- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HP notebook topic
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yoshida
aktív tag
Pár hete elhangzott itt (most jutottam az 1000hsz végére, amivel el voltam maradva), hogy a sima pi3b-nél bekapcskor elveszi egy pillanatra a tápot az usb-ről, emiatt nem bootol be néhány külső winyó, illetve adatvesztést is okozhat. Nekem anno kb 3/4 évig ment külső winyóról a pakk, /boot az az sd kártyán volt, de így is 5-10 reboot (meg volt egy két áramszünet is) után szétesett a külső vinyón a filerendszer, pedig nem erről bootoltam, csak minden más volt rajta.
Kérdések: pi3b+on ez már javítva van? Tehát könnyebben fognak bootolni a winyók is róla? Itthon 3 külső vinyó is van 2.5-ös, 300 gigás, fél terás, másfél terás, és egyik se bootolt be, pendrive viszon igen, szóval az usb boot az működik, csak ez a fránya pillanatra elveszem az usb tápot lehet a gond.
Hajlok arra, hogy újra megcsinálom az sd kártya csak /boot, többi mehet a winyóra megoldást, de most már a pi vezérli a házban a világítást is, így jó lenne ha valami hosszú távon is stabil rendszerem lenne.
A mostani sd-n levő strecth augusztusban lett felrakva, de november körül egyik napról a másikra kiestek dolgok, pl nem indult el a gassistpi, docker se indul automatikusan, pedig hozzá se nyúltam a rendszerhez... Egyébként ezek nélkül azóta is megy stabilan, több hiba nem jött elő... fura.Úgy rémlik, még nyáron odáig fajult a dolog az usb winyós rendszerrel, hogy az új rendszer működött szépen, viszont az első shutdown után meghalt a filesystem, két különböző winyóval is eljátszotta. (szóval reboottal nem voltak gondok, de ha shutdown-oltam, következő boot során üres volt a winyó, nem volt rajta semmilyen partició)
Ha csinálok naponta egy mentést a particiós tábláról, az elég lehet? (ext4-re van formázva a winyó nagyobbik fele, a kisebbik meg a pi-nek volt a fat32)
A memóriakártyával az a bajom, amit fent is írtam, hogy rejtéjes módon eltűnnek beállítások (1+ éves már az sd), meg lassú is...
Van már novemberi raspbian is, teszek most egy próbát vele, de jó lenne már valami stabil rendszert összehozni.
Terv lenne egy pi3b+, ha ott már jobb az usb boot, stabilabb, akkor a sima pi3b menne tartaléknak. De gondoloma a felinstallált pi3b raspbian nem fog futni átdugva egy pi3b+-ra, igaz? vagy menne? két pi3b+ lenne az igazi, hogy legyen tartalékom is, tudom, de most nincs pénz ennyire
(egyre se...)
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer pc
- Saját PC beszámításra vagy átépítésre keresek
- i7-9700K + BeQuiet + 10 venti Stabil, halk, brutál erős gép!
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10mag/16szál) +Új RTX 5060 Ti +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest