Hirdetés
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
s3toraph
senior tag
válasz
Pulsar #26834 üzenetére
A sorkapocs lett a megoldás.
Egy szenzor kb. 9 méteren elvezetve a helyére a szobán belül a próbapaneltől,+ innen leágaztatva 1 szenzor kb. 4 méter kábelen kivezetve az erkélyre.
A szobán belüli leágazásból viszem majd tovább a kábelt a többi helyiségbe. Egyelőre ez a kettő van + 2 db szenzor a próbapanelben, bár ezek csak úgy. Egyelőre jó így, úgy kezdtem el megírni a kiolvasást hogy mindegy hogy kiveszek szenzort vagy beteszek újat automatán használja az összeset, szóval elvileg tökmindegy mikor építem ki véglegesre. Tesztelésre és mérés megkezdésére már megfelel így is. Véglegesen kb. 8-10 szenzor lesz (régebben 3-at akartam / szoba, de fölösleges. Mérni is elég lesz a gyakorlatban 5 percenként, amig tesztüzem megy addig percenként.)
Ezen a távolságon ahogy látom ugyanúgy hibátlan és ugyanolyan sebességű a mérés (mérési idő).
(Ahogy olvastam, nyugodtan építhetek akár 30-40 m kábelezést is 10 szenzorral, nem lesz gond, és elég lesz az az 1 db 4K7 felhúzó ellenállás az elején, se több nem kell, se kisebb.)Mindenkihez:
Viszont, segítség kellene nekem abban, hogy hogyan építsem fel a monitorozás adatbázisba mentését, majd grafikonra kirajzolását? Ahogy látom, RRD-vel oldja meg a többség. Olvasgattam a használatáról és a kiolvasott értékek eltárolására tudnám használni, de grafikon rajzolás ezzel nekem bonyolult, problémás, túl sok opció, túl sok mindenre kell figyelni... Viszont úgy látom van ez a Munin nevezetű grafikon rajzoló ami tud az RRD adataiból dolgozni. Akkor, ezt a felállást célszerű választani?
Vagy, RRD helyett valami MySQL, NoSQL-t inkább?Továbbá, az adatbázis és a grafikon rajzoló része a szoftvernek (vagy hogy is mondjam), szóval ez a PI-n legyen, vagy inkább nem kellene terhelni és legyen valami szerveren? Ha ezen utóbbi a vonalon indulok, milyen szervert kell ehhez bérelni? Web, VPS? Mit kell rá felrakni? Apache web szerver + mysql?
(A grafikont el kellene érni bárhonnan netröl. Beavatkozást nem szándékozok, max. talán lesz egy restart opció pluszban hitelesített bejelentkezésnél. Ami kell hogy kirajzolja a grafikont, és biztonságos kapcsolatot tudjak felépíteni a szerver és a PI között.)
(Próbáltam összemazsolázni a topicból a válaszokat, de komplex, részletes leírást nem találtam, így nem áll össze nekem.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- RC modell földön, vízen, levegőben
- BestBuy topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Milyen videókártyát?
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- IFA 2025: Nem is látszik, hogy strapatelefon
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Asztali PC , i7 12700e , RTX 3060 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 5700XT 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Asztali PC , i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Intel i3-10100F + RX 5500 XT 4GB + kingston hyperx fury 32gb 2x16gb + B460M-DS3H Félkonfig eladó
- Asztali PC R5 3600 RTX 2060 Super 16GB DDR4 512GB NVME
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3366
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB Alcantara 1év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139, 95% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest