- OLED monitor topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- ZIDOO médialejátszók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Házi hangfal építés
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
s3toraph #26983 üzenetére
Szerintem felesleges külön szervert fenntartani a grafikus interfésznek, pláne bérelni, amikor rengeteg kihasználatlan számítási teljesítmény van a pi-ben. Mondjuk az erőforrások 0,0001%-át használja az érzékelők olvasására, a maradék időben meg unatkozik.
Igazából egy ESP12 is elég lenne a mérésekhez és a webes megjelenítéshez együtt.
-
apezka
aktív tag
válasz
Szia!
Kb. én is itt tartok a projektel (bár én még falra nem szereltem fel...). Én csak simán MySql-be írom be python kóddal az értékeket (insert). Web felületen még nem jelenítem meg, mert odáig még nem értem el, de csináltam egy android app-ot a telefonra ami megjeleníti az utolsó mért értéket valamint az elmúlt egy napot grafikonon akár szenzoronként is az érzékelőket.
Nekem (egyenlőre) 2 érzékelővel, 1 hét folyamatos üzem, 10 percenkénti méréssel nem terhelte meg a pi-t (bár ez az élethosszig tartó működéshez nem mérvadó).
Annyit követtem még el, hogy NAT-oltam egy portot a routeren a pi-re, hogy ne csak otthonról tudjak ránézni a hőmérsékletekre, hanem "menőzni" is lehessen. De későbbiekben, terv szerint kiteszem valami külső adatbázisba, hogy ne keljen nyitva hagyni portot az otthoni hálózaton, de előbb legyen kiépítve a rendszerem. -
r0by
addikt
válasz
Én pythonnal teszem el mysql-be az adatokat. Óránként. És mivel nekem csak egy szenzorom van, az is szobában, így elteszem mellé a kinti hőmérsékletet is az owm api segítségével. A cél az volt, hogy ha a két értéket egymás mellé rakom grafikonon, akkor mi látszik, mit lehet belőle leszűrni.
De a grafikonig még nem jutottam el, az időjiány és a lustaság nagy úrDe nem generálnám le előre, többféle szempont szerint lehetne értéket lekérni. Így egy php-s oldalra gondoltam, ahol a szűrők szerinti adatlekérdezés ajax-al történne. A grafikon pedig js-el lenne generálva a visszatérő adatokból.
-
válasz
Szép, igenyes munka
Én rrd-t használok, nem annyira bonyolult mint elsőnek tűnik.
Illetetve mysql-be is feltöltöm az adatokat (update, nem insert) hogy a webalpon is meg tudjam jeleniteni az aktuális adatokat.
A biztonságosságot, ugy oldottam meg hogy a webszerver csak local network-ről érhető el, ezért vpn szerver is van a pi-n. És ez mind mind együtt sem megterhelő a pi-nek, szóval nem kell ezért szervert bérelni vagy ilyesmi
Ha érdekel, küldök pár képet privátban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ingatlanos topic!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo 3DS és DS topic
- Építő/felújító topik
- OLED monitor topik
- Formula-1
- EAFC 25
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- Komplett PC
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Megaport gaming pc + billentyű
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged