Hirdetés
- A természettel együtt ébredeznek a hardverek
- A '90-es évek jutnak az eszünkbe az ATK készülő egeréről
- Huszadik születésnapjára eléggé megváltozott az Antec nagytornya
- Még a saját szövetségeseivel szemben is fegyverként használná az AI-t az USA
- Mégis meglepi egy új GeForce-szal a rajongókat az NVIDIA?
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sándor -P20-
senior tag
HDD Közvetlenül a Pi-n van, (AZ LG is csak simán rá volt dugva) nincs segédtáp, sem aktív tápos hub. Ezt kipróbáltam, nem volt változás...

Egyébként a HDD-n kívül nincs más fogyasztó a Pi-re dugva. HDD, lan kábel, táp van csatlakoztatva.
Első alkalommal úgy dugtam fel a HDD-t ahogy a boltban kaptam. (miután a rajta levő kacatokat letöröltem)
miután ez nem jött össze, próbáltam a Pi-vel formázni, de úgy sem lett jó. Közben mivel egy öreg tabletről próbálkoztam, éjszaka, sikeresen töröltem egy partíciót az SD kártyáról...
Ekkor felraktam a 3.0.63-as OMV-t, és azzal próbálkoztam tovább. Nagy nehezen elindult a WD, de nem igazán tetszett. Ma próbából visszarakam az LG-t amivel mielőtt hozzányúltam jó volt, de hibaüzi...
A WD saját progijával lett visszarakva az NTFS, az egész vinyó egyben van, nincs megosztva.
Smart infót köszi, megnéztem, és ha már itt is téma volt ide is bemásolom amit az OMV topicba írtam.
-------------------------------------------------------------
Hibaüzenet témakörben amire jutottam.
A hibaüzenetet az új 3.0.63 OMV csinálja. Ennek a verziónak a régi LG HDD sem tetszik.
Ha azt dugom a Pi-re akkor is hibaüzi a jutalom...
Próbából visszaraktam az előző 3.0.59 -es OMV-t és nincs hibaüzenet. Ami érdekes, hogy a friss telepítésre rá tudtam dugni a WD-t (WesterDigital) is, amit tenap előtt nem fogadott el az OMV. Mindkét HDD NTFS filerendszert kapott. (Az LG tele van adattal...) Az ext4-re formázott WD HDD-t még csak törölni sem tudtam az öreg asztali gépemen. A problémát a WD oldaláról leszedett saját formatálló progi oldotta meg, az nem lacafacázott...
A sebesség anomália tovább gyűrűzik, az érthetetlenség irányában...
Arra rájöttem hogy nem HDD függő a dolog. Most már az LG-vel is csak 3,5 mega körül fogadja az adatokat a PI. Viszont pár pillanatra volt hogy felugrott 6 mega körülire a feltöltési sebesség, ami mielőtt hozzányúltam volna a cuccoshoz 10 - 11 mega körül volt stabilan...
Lehet hogy valami frissítés hiányzik ami még nem került fel a Pi-re?
Nem értem. Esetleg valakinek valami ötlete?
Minden adat UTP kábelen megy, a ruteren sem változtattam semmit.
Egészen addig 10 - 11 mega körüli volt a feltöltés amíg hozzá nem nyúltam a HDD-khez..
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Mesterséges intelligencia topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kés topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Pedzegeti az új Xbox irányát a Microsoft
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B560M i5 11400 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN S2 TG CHIEFTEC 750W
- BESZÁMÍTÁS! AsRock H510M i5 11400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Zalman T3 Plus Chieftec 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H110M i5 6500 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- BESZÁMÍTÁS! MSI A320M R7 2700 8GB DDR4 256GB SSD RX 6500 XT 4GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- 230 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- Apple iPad mini 6 (64GB) Wi-Fi + Cellular (5G) - Asztroszürke
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- Apple iPad Pro 12,9 (3. generáció) 64GB Wi-Fi + Cellular használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! Asus EX-B365M i5 9600K 16GB DDR4 500GB SSD RX 5500 XT 8GB Zalman T3 Plus 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ha azt dugom a Pi-re akkor is hibaüzi a jutalom...
wassermann