-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mana86
tag
Sziasztok!
Nemrégiben én is készhez kaptam végre a RPi 3-at és rendeltem mellé még egy arduinot is meg egy komplett csomagot amivel lehet tanulni meg gyakorolni (breadboard, szenzorok, kábelek, stb...). Odáig már eljutottam, hogy DHT11 adatokat ki tudok olvasni terminálba. EZ alapján csináltam meg Python-ban. Következő lépésként szeretném ez egy weboldalra kipublikálni grafikonban. Ehhez nyilván szükségem van egy webserverre és egy programra ami a szenzoroktól beérkező adatok alapján grafikont gyárt a weboldalra. Tippet szeretnék kérni, hogy szerintetek melyik a legmegfelelőbb webserver és melyik monitorozó programot ajánljátok.
Webservernek a lighttpd -t néztem, monitorozásra a monitorix -et. Fontos szempont az egyszerű configolás és telepítés. Ezzel a párossal jól járnék vagy lenne más javaslatotok?
A legjobb lenne ezt arduino -n keresztül megoldani mert okos otthon témában indultam el és többen is azt javasoltátok, hogy vezérlésre arduino -t, logolásra meg feldolgozásra RPi-t használjak. Tudtok ajánlani esetleg olyan weboldalt ahol kifejezetten ilyen irányú tutorialok, leckék vannak amiken keresztül némileg el lehet sajátítani az alapokat?
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 és 22" Eizo FlexScan EV2216W monitorok szépek, talp nélkül
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xbox Ultimate előfizetések
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest