Hirdetés
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Felmerült egy ötlet bennem, nem tudom, mennyire megvalósítható RPi-vel és a hozzá kapcsolód cuccokkal:Egy felső függesztésű sínpályán kell egy kb. 6-7 kg-os terhet előre/hátra mozgatni két végállás között kb 2m hosszan. Eredetileg és jelen állás szerint is egy önállóan kapcsolható (RF távirányítóval) redőny csőmotorral oldanám meg (kb. 17 fordulat percenként, 10 Nm max nyomaték), a csőmotorra lenne rákötve az előremenő és visszatérő zsinór és ezzel mozgatnám a kocsit a pályán (kb mint a redőny, csak vízszintesen, nem függőlegesen). Ezek eléggé szélesek (50cm a legrövidebb, nekem elég lenne 20-30 cm hossz) ezért gondoltam valami kisebb méretű motorral oldanám meg. Ötlet, hogy merre induljak el?
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 Aorus R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 16GB Zalman N5 MF CM 650W
- 2db UK billes - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Xbox One S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RX 7600 / 32GB DDR4 / 1TB M.2 SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256-512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest