-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
morphin
tag
Sziasztok!
Kb. 1 hete használok egy Pi 2-t. OpenELEC 6 van fent. Most volt egy kis időm, hogy rákeressek a problémámra, de szívok vele már lassan 3 órája.
Lehet bagatell a dolog, de a következő probléma áll fent.
Ha úgy kapcsolom be a málnát, hogy a TV ki van kapcsolva akkor nem teszi ki a képet bármit csinálok. SSH megy, elérem a Pi-t. Reboot és már tolja is ki a képet.
Ha adok egy tvservice -s (azt hiszem ez volt) parancsot akkor nem azt írja ki, mint amikor jól megy (HDMI) hanem azt, hogy NTSC blabla...
Pár angol oldalon láttam már hasonló problémát...ott a config.txt-t javasolták buherálni, de azok közül a parancsok közül már van ami aktív az openelec config-jában és ha hozzá is adom a többit nem megy sehogy sem.
Ha a TV-t kapcsolom be először és utána a Pi-t akkor minden happy...ha ilyenkor a TV-t lelövöm majd ismét bekapcs akkor is van kép.
Még új vagyok nagyon ebben parancssor matatásban meg a Linux világában, sorry ha bénázok.legutolsó próbálkozásom:
# hdmi_force_hotplug=1
# hdmi_group=1
# hdmi_mode=16az első alapból be volt nyomva...ez szolgálná azt ami nekem kell, de mégsem megy.
Remélem valaki találkozott már ilyennel.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ!! i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- GAMER PC - RTX 4070 Ti - Ryzen 7 5700x - 32GB DDR4 - 1TB Nvme SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged