- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Sötét fantasy eposszal csábítja potenciális vásárlóit az AMD
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Androidos fejegységek
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sunnysys
tag
Sziasztok!
Lehet Raspberry Pi 2-vel 7.1-es hangsávot lejátszani? Azt olvastam, hogy a DTS-MA/TrueHD passthrough nem megoldott, és PCM-mel lehet megoldani a 8 csatornát, de sajnos ehhez nem értek, nem tudom, mit jelent a gyakorlatban
Eddig így néztem 7.1-es filmeket: laptop (MPCHC) --HDMI--> Onkyo TX-SR 608 erősítő (eddig ő kódolt) + 7.1-es hangfalszett --HDMI--> Samsung A600 projektor.
A laptopot szeretném kiváltani, ha lehet, RPi-re.
A kérdések tehát:
1. Lehet 7.1-es hangot megoldani RPi-vel? Ha igen, hogyan?
2. Milyen hangminőséget várhatok? A HD hangok nem fontosak, mert bár az erősítő HD képes, a hangafalak nem igazán. A HD hangsáv csak amiatt szükséges, mert a Coreban csak 5.1 van, nekem meg 7.1 kellene.
3. Képminőségben várható romlás a laptophoz képest? Eddig főleg MPCH-t használtam, alapbeállításokkal, és pár filmet néztem XBMC-n, szintén alapbeállításokkal.
4. Ha megoldható a fenti, miket kell még vásárolnom a RPi-hez? Igazából csak valami távirányítóra gondoltam, de lehet, hogy még más is kell hozzá... Nem lenne baj, ha ezen keresztül tudnék filmeket letölteni egy külső vincseszterre, de ha ez nem megoldható, az sem gond, akkor töltök a laptoppal.Nagyon köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Google Pixel topik
- Samsung kuponkunyeráló
- TCL LCD és LED TV-k
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- 15.gen! Intel Core ULTRA 5 245KF (5800X3D-t veri) +wifis lap +16-32GB DDR5 RAM! GAR/SZÁMLA (nevedre)
- HP EliteDesk 800 G2 MT PC, I7-6700, 8GB DDR4, 120GB SSD, Nvidia Quadr 1GB VGA, Win 11, Számla, garan
- Asztali PC , i3 10100 , GTX 1660 Ti , 16GB DDR4 , 500GB NVME
- Intel i5-4670K + ASRock Z97 Anniversary félkonfig (NVMe Boot, Win11, 8-24GB RAM opció)
- Asztali PC , R5 3500X , GTX 1660 Super , 16GB DDR4 , 512GB NVME
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M1 Max 32GB RAM 1TB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÉV ELEJI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Gamer billentyűzetek /Akko/Monsgeek/SteelSeries/Das Keyboard/Ozone/Deltaco/DE/EN/UK/Számlával!/
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
wassermann