Hirdetés
- Hobby elektronika
- Olyan erőre tettek szert a böngészők, ami átformálhatja a piacot
- Az ötlet jó, de milyen a kivitelezés? Teszten a Chieftec Kockája
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sunnysys
tag
Sziasztok!
Lehet Raspberry Pi 2-vel 7.1-es hangsávot lejátszani? Azt olvastam, hogy a DTS-MA/TrueHD passthrough nem megoldott, és PCM-mel lehet megoldani a 8 csatornát, de sajnos ehhez nem értek, nem tudom, mit jelent a gyakorlatban
Eddig így néztem 7.1-es filmeket: laptop (MPCHC) --HDMI--> Onkyo TX-SR 608 erősítő (eddig ő kódolt) + 7.1-es hangfalszett --HDMI--> Samsung A600 projektor.
A laptopot szeretném kiváltani, ha lehet, RPi-re.
A kérdések tehát:
1. Lehet 7.1-es hangot megoldani RPi-vel? Ha igen, hogyan?
2. Milyen hangminőséget várhatok? A HD hangok nem fontosak, mert bár az erősítő HD képes, a hangafalak nem igazán. A HD hangsáv csak amiatt szükséges, mert a Coreban csak 5.1 van, nekem meg 7.1 kellene.
3. Képminőségben várható romlás a laptophoz képest? Eddig főleg MPCH-t használtam, alapbeállításokkal, és pár filmet néztem XBMC-n, szintén alapbeállításokkal.
4. Ha megoldható a fenti, miket kell még vásárolnom a RPi-hez? Igazából csak valami távirányítóra gondoltam, de lehet, hogy még más is kell hozzá... Nem lenne baj, ha ezen keresztül tudnék filmeket letölteni egy külső vincseszterre, de ha ez nem megoldható, az sem gond, akkor töltök a laptoppal.Nagyon köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Hobby elektronika
- Olyan erőre tettek szert a böngészők, ami átformálhatja a piacot
- Lexus, Toyota topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fejhallgatós találkozó
- One mobilszolgáltatások
- Dollármilliárdokért vesz egy kritikus AI-összetevőt a Marvell
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Cooler Master 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Assassin's Creed Shadows PS5 Játék
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
wassermann