Hirdetés
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sunnysys
tag
Sziasztok!
Lehet Raspberry Pi 2-vel 7.1-es hangsávot lejátszani? Azt olvastam, hogy a DTS-MA/TrueHD passthrough nem megoldott, és PCM-mel lehet megoldani a 8 csatornát, de sajnos ehhez nem értek, nem tudom, mit jelent a gyakorlatban
Eddig így néztem 7.1-es filmeket: laptop (MPCHC) --HDMI--> Onkyo TX-SR 608 erősítő (eddig ő kódolt) + 7.1-es hangfalszett --HDMI--> Samsung A600 projektor.
A laptopot szeretném kiváltani, ha lehet, RPi-re.
A kérdések tehát:
1. Lehet 7.1-es hangot megoldani RPi-vel? Ha igen, hogyan?
2. Milyen hangminőséget várhatok? A HD hangok nem fontosak, mert bár az erősítő HD képes, a hangafalak nem igazán. A HD hangsáv csak amiatt szükséges, mert a Coreban csak 5.1 van, nekem meg 7.1 kellene.
3. Képminőségben várható romlás a laptophoz képest? Eddig főleg MPCH-t használtam, alapbeállításokkal, és pár filmet néztem XBMC-n, szintén alapbeállításokkal.
4. Ha megoldható a fenti, miket kell még vásárolnom a RPi-hez? Igazából csak valami távirányítóra gondoltam, de lehet, hogy még más is kell hozzá... Nem lenne baj, ha ezen keresztül tudnék filmeket letölteni egy külső vincseszterre, de ha ez nem megoldható, az sem gond, akkor töltök a laptoppal.Nagyon köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS)
- OLED TV topic
- Battlefield 6
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Medence topik
- Milyen videókártyát?
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- ASUS Z97-AR - i5 4670 - 8GB DDR3 - 120GB SSD - 500GB HDD
- AAM számla - Mini PC / SFF / MT / TWR - Brand gépek - HP / DELL / Lenovo - több db, 1 év garancia
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (GTX 1070 8GB, I7-7700, 16GB RAM, SDD) Beszámítás Posta ok (32)
- Félkonfig Asus z690, i7-12700k, 4x8gb 4400mhz, 1tb Ssd,
- Bányász alaplapok eladóak (Alaplap+CPU - csak egyben!)
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- SzoftverPremium.hu
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest