- Sötét fantasy eposszal csábítja potenciális vásárlóit az AMD
- Döbbenetesen sok energia kell az érkező Nova Lake működéséhez?
- Nem akármilyen új GeForce jöhet idén
- Karnyújtásnyira került a százmilliomodik PlayStation 5 leszállítása
- A már megjelent gyorsítóin kapcsolt ki néhány részegységet a Tenstorrent
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen egeret válasszak?
- Nem akármilyen új GeForce jöhet idén
- TCL LCD és LED TV-k
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sunnysys
tag
Sziasztok!
Lehet Raspberry Pi 2-vel 7.1-es hangsávot lejátszani? Azt olvastam, hogy a DTS-MA/TrueHD passthrough nem megoldott, és PCM-mel lehet megoldani a 8 csatornát, de sajnos ehhez nem értek, nem tudom, mit jelent a gyakorlatban
Eddig így néztem 7.1-es filmeket: laptop (MPCHC) --HDMI--> Onkyo TX-SR 608 erősítő (eddig ő kódolt) + 7.1-es hangfalszett --HDMI--> Samsung A600 projektor.
A laptopot szeretném kiváltani, ha lehet, RPi-re.
A kérdések tehát:
1. Lehet 7.1-es hangot megoldani RPi-vel? Ha igen, hogyan?
2. Milyen hangminőséget várhatok? A HD hangok nem fontosak, mert bár az erősítő HD képes, a hangafalak nem igazán. A HD hangsáv csak amiatt szükséges, mert a Coreban csak 5.1 van, nekem meg 7.1 kellene.
3. Képminőségben várható romlás a laptophoz képest? Eddig főleg MPCH-t használtam, alapbeállításokkal, és pár filmet néztem XBMC-n, szintén alapbeállításokkal.
4. Ha megoldható a fenti, miket kell még vásárolnom a RPi-hez? Igazából csak valami távirányítóra gondoltam, de lehet, hogy még más is kell hozzá... Nem lenne baj, ha ezen keresztül tudnék filmeket letölteni egy külső vincseszterre, de ha ez nem megoldható, az sem gond, akkor töltök a laptoppal.Nagyon köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hamarosan lesz a Nothingnak mondani valója
- Synology NAS
- Százmilliárd dolláros AI-fegyverkezésbe kezdett az Amazon és a Google
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Szobalámpának is nézhető a Huawei új Wi-Fi 7 routere
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- ÚJ Gamer Ryzen 5 5600 / 16GB DDR4 / RTX 3060 12GB / 512GB SSD
- ÚJ Zalman PC / Ryzen5-5600 / 32gb ddr4 ram / 512gb NvMe ssd + 1TB hdd / windows11
- Intel i7 13700kf Asus Dual Rtx 5070 oc
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5700X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB Nvme SSD!
- Gamer PC i7-3770 / GTX 1060 6GB / 16GB RAM / 720GB SSD + 500GB HDD
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Purple-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4321, 100% Akksi
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
wassermann