Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
d@minator
addikt
COD MW3-mat próbáltam ki 4GB RAM mellett úgy, hogy a lapozófájlt kikapcsoltam. Egyből kiírta, hogy kevés a memória. Tálcára tett játéknál a Chrome is összeomlott. Itt szerintem a RAMdisknek (továbbiakban RD) sem lenne értelme, mert tovább csökkenti a RAMot.
Jövő héten több időm lesz majd megnézem mi akasztja ki a 8gigát meg kíváncsi vagyok áramszünet esetén RD-ra tett lapozófájl esetén mi a helyzet, okoz e valami gondot csak, mert valaki ezt is megemlítette.
Amit belinkeltél van benne igazság de az angol nyelvű szöveg úgy kezdődik, hogy ne csinálj RD-t hacsak nem sok RAM-od van.
Meg ez: "hogy maga a lapozófájl nagyobb, mint a fizikai RAM mennyisége (legalábbis az az egészséges). Ekkor eleve nem helyezhetsz a RAM egy részéből lefoglalt RAMDiskre egy, a RAM-nál nagyobb fájlt."
Ez is igaz de be lehet fix méretet is állítani. A 4GB RAM kapcsán fix 1GB lapozófájlt raktam a vinyóra és a COD MW3 meggyógyult. Szóval így is egészséges. Ezt már 6GB esetén szerintem RD-re meg lehet csinálni. Igazából ebben ez esetben az áramszünetes dolog aggasztana. Mi vész el és mi marad meg.Aztán még ha kiderülne, hogy biztonságos a lapozófájl a RD-en akkor is kérdés 6-8GB esetén, hogy érdemes e vele szarakodni, mert ahogy mondjátok keveset ír ilyenkor lapozóba.
Lehet nem is kellene ezzel ennyit foglalkozni hanem hagyni a lapozót az SSD-n. Laptoposok többsége úgysem tudja vinyóra rakni, mert az nincs. Ámbár lehet, hogy ott 4GB esetén működne a RD dolog (pl.3GB RAM+1GB RD), mert pl. egy COD MW3 butított módban fut és nem emésztene fel annyi memóriát. De ez csak feltevés.
-
sir fg
aktív tag
Töredezettségmentesítettetek már RAM disket? Tudom, hogy semmi értelme, de vicces volt, hogy a nagyon töredezettnek jelzett "lemezt" (512 MB) 1 pillanat alatt megcsinálta.
-
jobbacsabba
aktív tag
válasz
d@minator
üzenetére
Szerintem nyugodtan teheted RAMDiskre a pagefile-t. Én mondjuk teljesen letiltottam és még nem volt progi ami rinyált volna hogy kell. Az OS meg nem rinyált még soha, hogy telefirkálta mind a 8GB-ot.
Mondjuk ha PS-ben 20 nagyméretű RAW filet szerkesztesz egyszerre, akkor valóban nincs értelme a RAMDisknek, hagyd a lapozófájlt a HDD-n.
-
Sanya
nagyúr
láttam már emiatt megfeküdni gépet, lassabb volt, mint egy hdd-s gép (igaz itt eeeeeeeeepc-ről volt szó, 4gb ssd-vel, winxp-vel (igen, eleve baromság volt így legyártani)

de ennél a gépnél nincs is semmi szükség átpakolni semmit sehova.Én akartam anno a chrome cache-t, meg az egész chrome-ot átpakolni ramdrive-ba, amit minden kikapcsolás után leszinkronizálna az eredeti helyére, valamit bekapcsoláskor létrehozná a ramdrive-ot, s kimásolná a chrome fileokat a ramba. Sajnos ez a műveled hdd-nél nagyon megnyújtotta volna mind a bekapcsolás, mind a kikapcsolást. bár legtöbbször hibernálok meg altatom a laptopot, bírja így is

-
-
d@minator
addikt
Igen de nem.

Én azért akarom RAM diskre tenni a lapozófájlt, hogy ne az SSD-n legyen és ne is a HDD-n.Amiről te írsz az rég volt. Ma már átlagos használat mellett nem fogysz ki 4-8GB RAMból ezért nem is kell(ene) lapozófájl. Sajnos kell, mert bizonyos progik használják.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
J.J. András
üzenetére
Ez már nagyon el kalandozott a ramdisk témától.
Windows 7 topicban biztosan meg fogják válaszolni a kérdésedet.
Saját véleményem: HDD és SSD esetén is kikapcsolni. Teljesen feleslegesnek tartom ezt a funkciót, csak dolgoztatja a merevlemezt feleslegesen. Hogyan tudná eldönteni Windows helyettem, hogy melyik programot fogom megnyitni.

-
jobbacsabba
aktív tag
Szerintem sem azért van a pagefile, hogyha mind a 8GB ramomat megeszi a windows, akkor elkezd szépen nőni amíg a "ram" elég nem lesz neki.

A pagefilet azért használja a windows, hogy megelőzze a fizikai memória megtelését.
Ez olyan konzervatív szemlélet, tudod, mikor még csak 512MB volt, vagy 1GB. Abból ki lehetett fogyni, de a win7 simán elvan 4GB-tal (sőt a munkahelyemen 2GB-tal, de ott pagefilet is használok), így valóban jó dolog, ha a pagefilet a villámgyors ramdiskről használja, nem a merevlemezről. Mondjuk én simán kikapcsoltam a fenébe...
-
J.J. András
őstag
de hát ez az, ha elfogy (8GB-ból 4 GB a Winfosé, a RAMDISK 4 GB-ból 3 GB a Pagefile, és 1 GB a temp, Int.Temp stb. műveleteknek)
A WIN7-nek elégnek kell lennie a 4GB-nak is, így ha "elfogy" a RAM, akkor szerintem a szupergyors RAMDISK-hez nyúljon (mivel azon van a Pagefile)...
nekem így logikus

meg alapból vannak programok, amik swapolnak, azok meg így gyorsabban futnak.
na, nem jó ?

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
J.J. András
üzenetére
Pagefile-t nem ajánlott Ramdiskbe tenni. Annak pont az a "dolga", ha elfogy a RAM a gépen Windows használat közben, akkor oda írja ki az adatokat. Érted mennyire értelmetlen, ha elfogy a hely a RAM-ban, akkor RAM-ba írja utána.
Prefetch nem dolgozik a Pagefile-ból.

-
J.J. András
őstag
na, hali, remélem nem túl későn szálok be, de majd végig olvasom...
a story: évekkel ezelőtt olvastam még a RAMdiskről, hogy a 32bit-es Win XP Prom, ami sulinetes volt, miért nem használja ki a 4GB ramomat, és hogy erre is jó a RAMDISK....
összegyűlt a pénz az évek alatt, most 8GB ramom van, és RAMDISK-elni akarok, akartam....
jelen helyzet: DR.DATARAM RAMDISK-jét használom, mert az ingyenes. Azon csak FAT32-öt használok, mert az javalt. Amúgy nekem a TEMP, stb. és PAGEFILE is a RAMDISK-re van oda téve, mert Prefetch és Superprefetch az nem a HDD-ről hívja be a progikat az előtöltés során, hanem a Pagefile-ból, nem ?
Az tutti, ha RAR-t tömörítek, NETezek, iszonyat gyors, hála a RAMDISK-en végzett műveletnek, de a Windowst, és játékokat nem érzem gyorsabbnak.
őőő, mit is akaratam
, JAH ! köszi, a FLASH SSD topicban találtam meg Radiátor a linket, és én is egy darabig RAMDISK tag leszek 
amíg nem lesz annyi pénzem, és nem fejlesztenek a mSATA gyorsítótáron annyit, hogy a RAMDISK feleslegessé váljon.üdv

-
Drughi
addikt
Üdv,
Most upgradelem a laptopomat 4GB-ról 8GB-ra. Emellett lesz még egy ssd is a gépben.
2x4GB modulom lesz és az egyiket fel szeretném használni ramdisknek.Tudtok ajánlani pár szájbarágós leírást, hogy hogyan csináljak mindent?
Még sosem próbáltam...A gyakran használt programokat tenném rá (Chrome, msn, outlook...) illetve 1 játékot.
A játékot egy az egyben oda kellene telepítenem, vagy elég ha valamit átmásolok? A programoknál ugyanez a kérdésem...szerk: Illetve ha a már a rendszer (win7) az ssd-re lesz telepítve, azt lehet még valahogy gyorsítani a ramdisk segítségével?
Köszi!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
lukaszokni
üzenetére
4GB elég az oprendszernek bőven. Ha mégsem lenne elég, akkor adj neki 5-6GB-ot.
-
lukaszokni
aktív tag
Tulképp így néz ki a dolog.
Véleményed szerint, ha van 8GB ramom, és ezen a felületen mindent ki akarok pipálni, akkor mennyit csippentsek le ezeknek, hogy elég legyen? 2-4GB-ot? -
lukaszokni
aktív tag
Szia!
Ugyanez a problémám, de nekem csak annyi a bajom, h túl kicsi lemezterületet adtam meg és annyit ír ki minden indulásnál, hogy "Out of memory!". Csak ez zavar, ezért raknám újra a gépet, mert én sem találtam más megoldást. Uninstall nekem megvolt, de ugyanúgy látom a sajátgépben a ramdisk által létrehozott G meghajtót.
A felhasználói felületen pedig nincsen letiltás, csak Stop, vagy Start van, de ha stoppolok, akkor is megtartja a G meghajtót.
Ha van időm, majd csinálok pár képet, vagy videót, hogy mi az én problémám.
Én arra gyanakszom, hogy kicsi helyet adtam meg. Meglátjuk. -
flash-
veterán
sziasztok
sajnos az asrock xfastrammal csináltam ramdisket.
bár ne tettem volna nem lehet kikapcsolni.
mit tegyek?
ha formázom a windowsos particiot,utána a ramdisk tárhely is elünik?és megoldodik a gond?
vagy már megmarad örökre? -
radi8tor
MODERÁTOR
Akkor felesleges a RAMdisk neked.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Formaster
üzenetére
MW3-al játszom sokat, ott általában én vagyok az első, akinek betölt a map.
Egy havernak van gyors SSD-je, ő egy kicsivel utánam érkezik be.
Gyorsabb, mint az SSD, de nem nagyságrendekkel.Ami miatt én használom az az, hogy Steam elég sokat szemetel a könyvtárába, és így nem az SSD-t koptatja

-
Formaster
addikt
válasz
Formaster
üzenetére
Hú ez nagyon komoly
Tiszta gyerekes lázban égek. Sikerült telepíteni, látom az eszközkezelőben, remek program lesz ez
Még NTFS-t is engedélyez. Tehát egy az egyben áthúzhatom a játékom mappáját a nagyméretű fájlokkal együtt is. Holnap lesz mivel szöszölnöm este. Köszi az infokat!!! -
radi8tor
MODERÁTOR
-
Formaster
addikt
Kezdek felvilágosulni

Pl, ha X a RAMdisk meghajtó betűjele... ha lesz egy meghajtó betűjelem, akkor oda tudok mappákat is másolni? Van olyan játékom amit csak át kell húzni program filesból.
Egyes szakértők szerint jobb a rendszernek (gyorsabb lesz), csak félek, hogy a sok kis fájltól hamarabb megy tönkre és van 12 giga ramom
Inkább azt használnám, de mennyi a minimum amit érdemes megadni? Talán azt rátenném az SSD-re is. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Formaster
üzenetére
Egyes szakértők szerint jobb a rendszernek (gyorsabb lesz), ha a lapozó fájlt az SSD-n hagyod.
Valamint ha RAMDisket használnék, akkor az csinálna egy img-t a rendszerről akkora méretben, ahogy én megadom, és mindig azt töltené be újra és újra indításonként a RAM-ba?
Pontosan így van. Rendszer alatt természetesen a RAMdisk-et értjük. A Windows host operációs rendszert nem menti le.
Ezen az elven akár egy komlett játékot is feltölthetek a RAM-ba, valamilyen RAMDisk progival?
A progival nem tudod feltölteni, neked kell oda telepíteni. Pl, ha X a RAMdisk meghajtó betűjele, akkor a játék telepítéskor X meghajtóra kell küldeni.
Ezt utána lemented a RAMdisk saját programjával image-be, amit majd következő bootoláskor betölt onnan.Nekem 18GB-os diskem volt, arra már minden játék ráfért (egyszerre egy).
Aztán volt pár lementett image-em: BF3, MW2, MW3, BlackOps, Diablo3Beta, stb.
Ha valamelyikkel játszani akartam, akkor kiválasztottam a mentett image-t és újraindítottam a gépet. -
Formaster
addikt
Jó, akkor a lapozó fájl végülis kell, de RAM-on nem lehet és SSD-re nem illene rakni. Tehát az menjen HDD-re?
Valamint ha RAMDisket használnék, akkor az csinálna egy img-t a rendszerről akkora méretben, ahogy én megadom, és mindig azt töltené be újra és újra indításonként a RAM-ba?
Ezen az elven akár egy komlett játékot is feltölthetek a RAM-ba, valamilyen RAMDisk progival?
Bocs a sok kérdésért, próbálom megérteni a dolgot

-
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Formaster
üzenetére
Nem pont ugyanaz a helyzet.
Lapozófájl teljesen más.Ha 8GB-os RAMdisket csinálsz és úgy állítod be, hogy minden gép kikapcsolásnál mentse a tartalmát SSD-re, akkor 8GB-al fogja növelni az írt adatokat.
Egy jobb SSD kibír ennyit. Azt sem árt mérlegelni, hogy kell-e minden kikapcsolásnál menteni ezt.Én kézzel mentettem, amikor tudtam, hogy frissítettem a játékot, ami rá volt telepítve, stb.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Formaster
üzenetére
Annyira nem pocsék. Nekem 120MB/sec-el olvas HDD-ről, kb 3 percet vesz igénybe.
Lehetőség van synchronus írásra, ilyenkor a változásokat rögtön kiírja az image fájlba.
Így nem a teljes RAMdisk tartalmát kell elmenteni leállás előtt, hanem csak, amik változtak rajta.Bevallom ezt a funkciót még nem próbáltam.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
szörnyeteg77
üzenetére
Én RAMdisk "Enterprise"-t használok. Tökéletes erre a célra.
A fenti linken katt Evaluation Download and Purchase linkre.
A következő oldalon attól függően, hogy 32 vagy 64 bites Win-ed van töltsd le Download Evaluation version link alatti ikonra kattintva.A telepítési útmutató az első linken található. Tulajdonképpen egyszerű, de kézzel kell a drivert telepíteni Windows-ban, nem olyan 1 kattintós automata telepítője van.
Miután sikeresen telepítetted, eszközkezelőben megadhatod a méretét, stb.RAMDiskImage.exe programmal pedig beállíthatod hova mentse el a tartalmát a gép kikapcsolása előtt, illetve honnan töltse be.
Minden verzió 3 hónapig működik, de 3 hónap múlva ismét letölthető a próbaverzió.
Ennél a programnál nincs GB korlát. Én 18.5 GB-al használom.
-
válasz
Logicman86
üzenetére
ASRock XFast RAM - nyilván ebből látszik, hogy nem igazán összehasonlítható a "hagyományos" RAMDisk progikkal...
A Cache kihelyezésekben meg biztosan tudnak segíteni a böngésző topikokban (vagy már többször le is lett írva bennük, először keress rá az adott topikban)
Chrome | Internet Explorer | FireFox -
Logicman86
tag
Sziasztok !
Lapomhoz van egy ilyen ramdisk program: ASRock XFast RAM Utility ver:2.0.9. Ez mennyire használható? A DATARAM-mal szemben mennyire jó?
Elég sok helyen olvastam, de csak a firefox-ot és az ie-t említik, a chrome-ot hogyan lehet kihelyezni ramdisk-re és milyen beállítások mellett? -
old-dog
aktív tag
A témához illő jó program. Primo Ramdisc [link]
Primo RAMDisk a rendszer- és alkalmazás gyorsításra használható. Direct-IO mód esetén a létrehozott meghajtó nem látszik az intézőben, viszont tökéletesen használható rendszergyorsításra ha a lapozófájl-t csak ide helyezzük.
Win7 alatt 4GB RAM esetén lapozófájl kiosztás (rendszervinyó 16MB+Ramdiskbe 512MB).
Win7 alatt 8GB RAM esetén nyugodtan le lehet kapcsolni a HDD-ről a lapozófájt és egy 2GB RAMDiskbe kijelölni a lapozófájl helyét.
FONTOS, ez csak tökéletesen működő OS és hardver esetén garantálható.
Különlegessége, hogy 32bites rendszerek esetén ramdiskként lehet használni a a 3.25GB feletti "nem látszó" RAM-ot is. -
zeix
senior tag
Én XBMC-vel próbáltam ki, de egetverő gyorsulást nem vettem észre, Firefox-nál sem.
-
MarQs
senior tag
Sziasztok!
Csupán arra lennék kíváncsi: számít-e a szoftver kompatibilitásnak szempontjából, hogy single-, vagy dual channel üzemű modulok vannak a PC konfigjában?
Ergo, működik-e a dolog dual channellel?
Előre is köszi a segítséget!!
Üdv! -
dragonfire44
tag
Hy
Elolvastam a firefoxos dolgot,kiis próbáltam és tényleg sokkal gyorsabb.
Kérdésem az lenne hogy chrommal hogy lehetne megoldani?(Firefox nekem mindig hibát okoz a vid kari kernerrel ezért nem használom)
A Chrome ha jól tudom Ie alapú ,IEről találtam leírást hogy mit kell a ramdiskre állítani,ha ezt megcsinálom ha minden igaz Chrome is gyorsabb lesz.ui.:Megtörtént a változás,csak aztnemtudom hogy ezért gyorsabb ,vagy mert ujraraktam a chrom-ot és minden sz.rját töröltem....

vélemény?a lehetséges az amit leírtam?
üdv -
Visormail
addikt
válasz
Limonade Joe
üzenetére
Szerintem pl valamilyen portable webböngészőt érdemes ramdiskre tenni
Tehát kompletten, disk cachet is bekapcsolva hogy az is a ramdisken legyen -
Limonade Joe
csendes tag
Ez így van de amennyivel több az értelme, annyival többe kerül. Ha jövőre tényleg igaz az 1gigaSSD=1 dollár, akkor lehet már oszani-szorozni, de most még a kérdésben fölvázolt problémának van realitása. Tehát van értelme mondjuk 8-ból 2 gigát felhasználni, vagy nincs? És ha igen, akkor hogyan gyorsulhat a rendszer leginkább?
-
Воланд
titán
válasz
Limonade Joe
üzenetére
Egy ssd-nek szvsz több értelme van.
-
Limonade Joe
csendes tag
UP!
Most, hogy 8 giga memória sem drága, ismét érdemes lenne a kérdést felvetni:
64-bites win7 alatt van-e értelme valamilyen ramdisk programot használni 8 giga mem mellett? -
Luighi
senior tag
Egy kis teszteredmény superspeedről: [link]
-
GBX
aktív tag
Otthon kipróbáltam, hogy mennyivel gyorsabb az XP sp2 ha a swap-ot letiltom.
Van 1 gb mem a gépben (xp2600,fsb166) és a rendszer egy picitt lett gyorsabb, csak annyival hogy nem swappol feleslegesen a hdd-re. Eddig ha engedélyezve volt a swap akkor FÜGGETLENÜL a szabad mem méretétől mindig minden swappolt, természetesen teljesesn feleslegesen.
Használtam egyfajta ramdisk-et, ramból adtam 300 MB-ot swapnak.
Nos, érdekes de ilyenkor nekem ha swappolni akart MINDIG 100%-osra leterhelte a procit. Tehát nem tudom mi a rosszabb: egy folyamat(ramdisc) megeszi az egész procit amikor az másnak is kellene, vagy hogy a hdd-re swappolok de akkor a proci-t csak azok eszik akiknek télleg kell.
Swap nélkül nehéz az élet ,mert ha játszani akarsz akkor azok könyörögnek a swappért.
Pl Vampire Bloodlines, úgy kihalt mint a pinty. Megnéztem és MEGETTE az egész 1 gb-os ramomat. Ezt a hatékonyságot. Persze swappal, ÖSSZESEN nem fogyasztott 600MB-nál többet (tehát használt mem+swap nem volt nagyobb 600-nál).
Érdekes dolog a swap.
Ha gyors swapfile-t akarsz akkor marad a régi trükk. Állítsd a swapfilet egy másik merevlemezreami nem egy kábelen van a rendszervinyóval (persze ez csak PATA esetén igaz
-
GD
őstag
vissszafogja nem = azzal hogy az vmi szükséges gát, hanem inkáb az a szűk kereszmetszet a gyorsaságban.. minden hardware-nak megvan az elmélti sebesség keresztmetszete, mb, mhz, stb... pl sata 150Mb/s
linux alól a ramdisk ismert és használatos dolog... lényege hogy vinyóként kis programok futására a ram kontra real hdd sebsség miatt gyorsabb, de úgy tudom hogy leállításkor felejtődik.. -
Pipó
őstag
válasz
Nagy Gábor
üzenetére
Halihó! Szükséges az általad leírtakhoz (a RamDisk létrehozásához) valamilyen plusz hardver? Én nem tudom mi kellene, de a PcGuruban említették, hogy pci, vagy pcie kártya kell hozzá, aminek a sávszélessége fogja vissza a Ramdisk sebességet.
Ha nem kell semmi hardver, tudsz-e hozzá ajánlani szoftvert, melyiket célszerű használni.
Még egy kérdés: a gyakorlatban milyen gyorsulás érhető el a programokban, mit célszerű erre a ''partícióra'' tenni. Gondolom teljes játékok a méretük miatt nem férnek el, de esetleg amit egyébként a C-re (mint win partícióra) pakolna a telepítés elején át lehet-e irányítani a ramdiskre, így gyorsabb indulást elérve.
(dr. Nagy Gábor, így hívják az I. kerület polgármesterét is, ráadásul országgyűlési képviselő is
) Nem ismered? -
X-COM
nagyúr
válasz
Nagy Gábor
üzenetére
ez tod mit csinál? teleírja 0-val, nem törli.
ramdisk meghajtók nemtom milyenek, denemtom kizártnak, hogy boot driverként tudjanak működni, ekkor még a pagefile elkészülte előtt betöltődne. -
Nagy Gábor
tag
> ha már veszel plusz ramot a lapozófájlnak, akkor annyi ramod lesz,
> hogy nincs szükséged a lapozófájlra, tehát már nem kell a plusz ram
> amit a lapozófájl részére vettél....
Sajna nem áll. Egyrészt ahhoz, hogy legyen RAMdisk, kell alá egy már futó oprendszer. Ez nem lehet a Win, és a DOS is alkalmatlan.
Az persze lehet, hogy ha rengeteg memóriád van (célszerűen több GB) akkor létrehozol egy Ramdisket és úgy állítod be a lapozófájl kezelését, hogy ne a merevlemezen, hanem a sokkal gyorsabb ramdisken hozza létre a rendszer a lapozofajlt. Mivel ez esetben minden rendszerfelállásnál újra kell generálni, nem árt tudatositani a Windowsoddal (Win2K-tól felfele erre van lehetőség), hogy kilépéskor törölje a lapozofajlt, es ne makogjon, hogy induláskor nincs meglévő swap file.
HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management]
ClearPageFileAtShutdown=1
(a swap file megőrzéséhez: ClearPageFileAtShutdown=0)
A lapozófájlt elvileg - legalábbis az alaprendszert tekintve - el is hagyhatnád, de néhány, elsősorban grafikai és multimédiás progi akkor sem indul lapozófájl nélkül, ha 8-10 GB RAM van a gépedben és biztosan nem kell kisepregetnie a be nem férő ''huladékokat''. -
Pipó
őstag
Nem merek úttörő lenni, kicsit jobban kellene értenem hozzá. Ezért várok innen tapasztalatokat.
-
Flashy
veterán
ez a SuperVolume meg egyáltalán ezek a superspeed.com-os progik nagyon jól hangzanak.
-
Pipó
őstag
Van esetleg valakinek már gyakorlati tapasztalata?
-
sbazsi
veterán
-
Pipó
őstag
itt egy link:
http://www.superspeed.com/ramdisk.html -
Pipó
őstag
Mától 2 Gb ram van a rendszeremben
melynek örömére előhozom ezt a témát. Kb. 2 hónappal ezelőtti PcGuruban volt egy érdekes cikk a RAMDisk megoldásról, ami jelentősen gyorsítja a programok indítását, működését. A lényege, hogy a rendszer fizikai memóriáját ketté kell osztani, az egyik felét a rendszer használja, míg a másik felére programokat lehet telepíteni, amik iszonyat sebességgel futnak. Valószínűleg kell hozzá hardver is (ott pci, vagy pcie kártyát írtak), ami ugyan szűk keresztmetszetet jelent, de még így is jelentős a gyorsulás. Nekem A64 rendszerem van, ami ha egyszerre nyitok meg és futtatok programokat eléggé lelassul. Kell hozzá még külön szoftver is. Aki tud bővebben a témáról, írjon már. -
robekri
addikt
Én csak annyit tennék hozzá, hogy hawernak 1 gb ramja volt kikapcsoltam a swap-et és instabill lett a Bill Gecc féle XP

Üdv.:Robe -
KovacsUr
addikt
[off]Nyelvészkedéskor szorítkozzunk a ''Nyelvészek, ide!'' téma használatára. Ne offoljatok.[/off]
-
Alan
aktív tag
Nem unjátok még a ''kikapcsolom a lapozófájlt, mennyivel gyorsul a windows?'' dolgot? Semmivel sem gyorsul a normál működése. Emellett egy program legfeljebb 2 giga RAM-ot tud használni 32 bites Windows alatt, többet akkor sem, ha beleszakad. (Most persze hagyjuk a /3GB-ot és társait.)
Olvassátok el a rengeteg témát ezzel kapcsolatban, akár itt ezen a fórumon is.
(Nem nyelvészkedésileg, csak ismeretterjesztésileg: a swap szó helyes kiejtése [szvop] és nem szvep vagy más hasonló. Persze Gimson-jelek nélkül úgysem tudom leírni rendesen, de az az [o] hang a szó közepén nem o, nem a és nem á, hanem valahol a három közötti hang, bár leginkább az o-ra hasonlít.) -
beeboy
addikt
egyébként itt egy leírás, bár én nem vettem észre semmit:
Sok memóriával rendelkezõ gépeknél jelentõs gyorsulást érhetünk el, ha a rendszert nem a winchesteren lapozófájlban, hanem a memóriában tároljuk. Keressük meg a következõ bejegyzést:
HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Session Manager \ Memory Management
És ezt a DWORD(kétszó)-t:
DisablePagingExecutive
Az értékét változtassuk 1-re, ezzel a rendszermagot a lapozófájlból memóriába visszük át.
Indítsuk újra a gépet a módosítások aktualizázásához. -
ody42
senior tag
A kérdés:
Mennyivel lenne gyorsabb egy olyan windows, ami egy ramdiskre van telepítve?
Ugyanis néha így is swappel a win,függetlenül attól,hogy kell-e neki.De ha ramdisken lenne,akkor nem tudna (vagy mondjuk,ha csak a swap van ramdisken?)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- YouTube
- Alaposan helyretette az AI ellenzőit az NVIDIA vezetője
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Battlefield 6
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Arc Raiders
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6" 1 év garancia
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 505+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3971, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, JAH ! köszi, a FLASH SSD topicban találtam meg Radiátor a linket, és én is egy darabig RAMDISK tag leszek 

Viszont van 12 giga ramom amit nem tudok mire használni, tehát kéne ez a ramdisk cucc, csak még ismeretlen a terep.
) Nem ismered?