Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós kamerák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Androidos tablet topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Fujifilm X
Új hozzászólás Aktív témák
-
sir fg
aktív tag
válasz
Visormail
üzenetére
Jól van, ezt lapajbacsi-val már privátban kitárgyaltuk.
PAE ide vagy oda, attól a rendszer még 32 bites, azaz egy processzhez nem rendelhető 4 GB-nál nagyobb címtartomány, mert képtelen lenne megcímezni. (Persze több processz együttesen már ki tudja használni a PAE-nek köszönhetően a 4 GB-nál nagyobb fizikai memóriát).
Egyébként egy kis Google keresés alapján úgy láttam, hogy desktop 32-bites Windows-okban is lehet engedélyezni a PAE-t. Alapból pedig kompatibilitási problémák miatt van letiltva. -
sir fg
aktív tag
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Szuper.
Az, meg hogy 32 bites oprendszer csak <4GB RAMot tud kezelni, hol ösztönöz bárkit is drágább hardver vásárlására?
Meg amúgy is, mi közé van Bg-nek ahhoz, ami amúgy MINDEN 32 bites oprendszerre igaz? (linux pl). Bocs, de LOL. :-D -
sir fg
aktív tag
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Win7-en biztosan megcsinálható, én azon csináltam. Ahogy radi8tor1 írta, azért ez nem saját drivere a Windowsnak, hanem a programmal települ. De utána már nem kell a kezelőfelületnek futnia ahhoz, hogy maga a RAMdisk működjön. Ezért tapasztaltad azt, amit.
Azt meg most nem tudom, hogy mentés nélkül megmarad-e az az információ, hogy a lemez (RAMdisk) milyen fájlrendszerrel lett megformázva. A tippem az, hogy igen, tehát szerintem NTFS-sel is ugyanez történt volna. De ki kell próbálni, az a biztos. -
sir fg
aktív tag
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
jaja, ez így megy. Azt hiszem ezt használtam én is, bár én mentéssel együtt. Viszont particionalatlan ramdisket létrehozva az utána simán formazhato Ntfs-re is. Elvileg a RAMdisk alap windows szolgáltatás (?), a szoftver csak a felkonfiguráláshoz kell.
-
sir fg
aktív tag
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Én is egyetértek, csak 1 dolog: Azért a mai SSD-k már szerintem alkalmasak arra, hogy oprendszer fusson rajtuk. Legalábbis remélem, hogy az enyém bírni fogja min. 3 évig. :-)
-
sir fg
aktív tag
Töredezettségmentesítettetek már RAM disket? Tudom, hogy semmi értelme, de vicces volt, hogy a nagyon töredezettnek jelzett "lemezt" (512 MB) 1 pillanat alatt megcsinálta.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Hardcore café
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Spórolós topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 160 - 177 - 178 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Macbook Pro M3 Max 16" - 64 GB/4TB/ AJÁNDÉK MAGIC KEYBOARD 3/ 27% ÁFÁS!
- ÁRCSÖKKENTÉS Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
. Szeretek vitatkozni, főleg, ha ilyen magasra adják a labdát.