Hirdetés
- Százmilliárd dolláros AI-fegyverkezésbe kezdett az Amazon és a Google
- Így tüzelt el százbillió forintot az AI a héten
- Kétféle módon harcol a forró helyzetekkel szemben az ASUS új, M.2-es SSD háza
- Mérföldkő a szilárdtest akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- Degeneratív kapcsolóval készül a Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
MongolZ
üzenetére
Átnéztem a alaplap doksiját és tényleg nincs a gépben RAID kontroller....
Ha RAID 1et szeretnél akkor vagy tényleg veszel egy olyan kártyát, vagy megoldod windows-al szoftveresen. A raid 1 faék egyszerű konstrukció XP és a 7es is tudja. Sebességben szerintem igen apró a különbség. Én inkább a pénzt spórolnám és hagynám, hogy a windows csinálja a RAID-et.
Viszont ugye tudod, hogy ez csak az ellen véd amikor az egyik winyó tönkremegy. Ha mondjuk meghal a gépben a táp vagy alaplap kapsz egy vírust akkor elveszhetnek az adatok.
Én is a családi fotóknak keresgéltem megoldást, ha netán az egész gép meghal. És találtam a Google-t pontosabban a picasa-t. Havi 2.5 dollárért / ami ugye vicc ár / kapok képek tárolására 26GB-ot. Asszem van még két nagyobb csomag, de hát az nekem már sok. / update:megnéztem 100GB/5dollár 200/10dolcsi ,de 16 Terrabyte-ig lehet bővíteni
/
Szóval a képek a Google felhőjében vannak. Ha ott bajuk esik, akkor vége a világnak és nem képek miatt fogunk siránkozni. Így levelek, névjegyek, képek minden ami fontos a google-re bíztam, ők tudnak rá vigyázni...Én ezt néztem ki. Amivel nem vagyok tisztában: Ez vajon bootolható? A 4 port azt jelenti, hogy később rácsatlakoztathatok még 2 meghajtót külön RAID 1 tömbként (csak ezért választanék 4 portosat 2 portos helyett)?
Hát annak a kártyának is van BIOS-a és majd ha belépsz ott be lehet állítani, hogy mit akarsz. Ha berakod lennie kell majd a bootolható eszközök között olyan opciónak ami a kártyát takarja majd.
Új hozzászólás Aktív témák
- KÉSZLETKISÖPRÉSI UltraAkcióóó! MacBook Air M4 16GB 256GB Garancia - több színben!
- Redmi Note 11 Pro 5G / 6/128GB /Kártyafüggetlen /12Hó Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 1TB 1 év teljeskörű garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4486, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
/