Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• cozmo

őstag

válasz HUfantom #7954 üzenetére

Vettem egy mély levegőt és vettem egy 3. vinyót és mindent lementettem, mindenre felkészülve.
    A konvertálás alaplemezzé, sem GTP lemezzé nem ment! Hiba: "A művelet nem engedélyezett leválasztott lemezen"
    Ezt követően a látható "F" re nyomtam egy "kötet törlése" parancsot. De az "E" meghajtóm képe továbbra is szürke ürességet mutatott. De a fájlkezelő továbbra is látta az "E" meghajtóm (írni olvasni is tudtam).
    Nem maradt más mint az "E" lemez teljes formázása!
    Így jártam, csak azért mert dinamikus lemezzé konvertáltam két lemezem. A beépített win7 lemezkezelővel :F (SUX BILL)

Most, hogy van két üres HDD-m elkezdtem játszani a RAID-del. Abból is a RAID 1-es típussal.

Alaplapom (ASUS P5W DH Deluxe) 3 fajta RAID módot támogat 3 fajta vezérlőn keresztül:

Intel Matrix Storage: Ez hardveres RAID, ezzel mértem a tesztet
    JMicron: Ez olyan speciális RAID, hogy a gépben van egy HDD és a RAID tömb másik része e-sata porton keresztül van csatlakoztatva.
    Silicon Image: Ehez szükséges EZ-Backup szoftver nem volt win7-re. Ez szerintem amúgy is csak szoftveres RAID.

Tehát az Intel Matrix Storage vezérlőn a RAID tömböm, ezt az eredményt hozta:

Ezzel szemben utána a tömböt megbontva szóló HDD-n ezt mértem:

Jól látható hogy szekvenciális írásban dupla sebessége volt a szóló lemeznek!?

Ez miért volt így?

Valamit elrontok, vagy a RAID 1 ilyen és kész?

Új hozzászólás Aktív témák