Hirdetés
- Hírértékűvé tette a Lenovo, hogy az ASUS támogatja a kézikonzolját
- Mobilhálózatokra szabott EPYC-kel ugrik az 5G-s homokozóba az AMD
- Kiemelt figyelmet fordít a biztonságra az MSI szélsebes SSD-je
- Kis híján zsebre vágható 2 az 1-ben gépet villantott a TENKU
- A végletekig optimalizálja a SensorPaneleket az új AIDA64
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Dögrováson lévő Samsung telefonból még mindig csinálhatunk DeX-es minigépet
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Gaming notebook topik
- AMD FX
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen asztali médialejátszót?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kelna91
senior tag
válasz
AiRLAC
üzenetére
Az ITX sokkal drágább, és a 4 SATA port nem is biztos, hogy elég lenne hosszabb távon.
Az i3 miért lenne jobb, mint a Ryzen 3? Az igaz ugyan, hogy a TDP-je kevesebb (is lehet), de üresjáratban is lényegesen kevesebbet fogyaszt?
Tetszik ez a PicoPSU, nem ismertem. Viszont a hozzá vásárlandó laptoptáppal együtt már nem lényegesen olcsóbb egy beépített PSU-nál, viszont körülményesebb.Az unRAID-del nem a pénz a baj, főleg, ha jól értem, és örökös licenszt adnak azért a 20k Ft körüli összegért. Ez elég jó, viszont én elkötelezetten open source megoldást szeretnék, nem mellékesen azért, mert szeretnék vele sokat mókolni. És van pár olyan elképzelésem, amit unRAID-del nem biztos hogy meg tudnék valósítani.
A SnapRAID is tetszik, ezt sem ismertem. Viszont nekem szükségem van a valós idejű redundanciára, így ez ugrik. De lehet, hogy egy másik géphez fogom használni, mert egyébként elég jó, kösz a tippet!

Kicsit utánaolvasva most úgy gondolom, hogy a nyerő felállás a FreeNAS lenne ZFS RAIDZ-vel. De ezzel vissza is kanyarodtunk az eredeti problémához, ti. hogy nem igazán bővíthető a tömb. A RAID5-nél azért jobb a helyzet, mert ha jól értem, akkor egy lehetőség van a RAIDZ bővítésére: a meghajtókat egyesével nagyobbra kell cserélni, és minden csere után (nyilván) újraépíteni a tömböt. Tehát ha most elindulok egy négylemezes, 4*6TB-os tömbbel, és betelik, akkor egyesével lecserélgethetem őket 10TB-osra, viszont négyszer újra kell majd építeni a tömböt, ami 18TB adatnál elég sok idő és elég nagy felesleges terhelés.
Arra pedig nincs lehetőség, hogy egy ötödik lemezt betegyek, így növelve a kapacitást. Jól értem ezeket a korlátozásokat?
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Arc Raiders
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AliExpress tapasztalatok
- Le Mans Ultimate
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Dögrováson lévő Samsung telefonból még mindig csinálhatunk DeX-es minigépet
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3965
- Akció! Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE RTX 3080 Gaming OC videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest