Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• proof88

addikt

válasz JColee #6399 üzenetére

de itt nem az a lényeg, hogy 3 kerékkel ne rajtoljon, hanem ha valaki feladja a versenyt, mert úgy ítéli meg, hogy használhatatlan a kocsi, akkor legalább boxoljon, utána lehet szó büntetés szigorításról, ha kéri, egyébként nem kérhet szigorítást.
    Egyébként nem árt, ha le vannak írva a dolgok. A kezdő tagok a szabálykönyvből sok mindent megtanulhatnak. Kevesebb dolgot kell leírni nekik chaten. :D

macy: köszi, bár ebben is mindenhol a lágyabb rugókat a nagyobb értékekkel azonosítja... ez ugye a raceralex-es írás magyarosítva. Megnéztem azt, ott nincs így. Példa:
    "Ezért kezdetben érdemes puha rugókat állítani (nagyobb értéket), hogy minél nagyon erőhatást képesek legyenek elnyelni.", az eredeti angol verzióban: "For this reason, I’m going with softer springs to allow the suspension to have enough travel to deal with the bumps effectively."

aztán

A fenti képen nagyon jól látható a puhább rugók hatása. A szürke referencia körben puhább első rugók esetén nagyobb az első magasság, míg a keményebb rugóknál alacsonyabb és 7 helyen is eléri a nullát vagy ha úgy tetszik, a betonhoz ér.
    angol:
    In the above trace you can see how the front is bottoming at seven distinct points during the lap. This will require raising the front ride height slightly.

ennél azt nem értem, hogy miért a puhább rugóknál nagyobb a magasság, mikor ezt egyáltalán nem így tapasztalom, hanem fordítva. Ha keményebbre rakom, akkor magasabban lesz a kocsi, ezért a magasságból lehet csökkenteni.

A bajom továbbra is az, hogy a magyar fordítás a lágyabb rugókat a nagyobb értékekre írja. Pedig én továbbra is úgy állok a dolgokhoz, hogy a lágyabb rugó a kisebb értékeket jelenti. Teljesen fordítva. Ezt támasztja alá az is, hogy ha az alap beállításoknál a rugózást keményre rakom, akkor nagy értékeket állít be a rugóknak. De már arra is gondoltam, hogy a keményebb rugózás = lágy rugók, és a lágy rugózás = kemény rugók. :F Szóval tényleg nem értem, hogy most mi mit jelent. A 3. rugókhoz meg sosem nyúl hozzá, pedig elvileg azt is kéne ilyenkor módosítani.

Új hozzászólás Aktív témák