- Megfizethető miditornyokkal gyarapodott a Chieftec portfóliója
- Elkaszálja az autóipart célzó üzletágát az Intel
- Az Amazon 54 milliárd dollárt pumpál Nagy-Britanniába
- A Tesla és a Google volt mérnökei AI által írt szövegek után kutatnak
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
x123456
aktív tag
válasz
x123456 #4666 üzenetére
Apropo OOP... a prog.hu-n találtam ezt a cikket az ú.n. AOP-ről.
Ennek mennyire van létjogosultsága? Jól sejtem, hogy felejtős?
A cikket olvasva nekem úgy tűnt, inkább összekavarja, nehezen olvashatóvá teszi a programkódot - bár talán a tervezéshez ad némi segítséget... -
FehérHolló
veterán
válasz
x123456 #4650 üzenetére
Vannak olyan esetek, amikor a Visible attribútum/property programban történő állítása invoke-olja a VisibleChanged eseménykezelő függvényt. C#-ban ez minden esetben így van, valószínűleg JAVA-ban is. Ilyenkor az eseménykezelőben illik (és kell is) leprogramozni az egyéb műveletek végrehajtását. Szóval a megoldásom teljesen korrekt.
-
válasz
x123456 #4631 üzenetére
Ne erőltesd, matek és fizika nélkül nehéz jól megírni. Hacsak nem gyakorlásképpen fel akarod újra találni a kereket.
Nézd meg inkább ezt a könyvtárat.
-
zka67
őstag
válasz
x123456 #4580 üzenetére
"de viszonylag szűk környezet volt az amit meg kellett ismerni a kezdéshez."
Hát nem tudom... Én a suli után a telefongyárban kezdtem el dolgozni, a számítástechnikai fejlesztési főosztályon - mint fejlesztő! Igazából eleinte semmi dolgom nem volt ott, csak tanultam a szakmát. Megismertem a számítógépek belsejét is, ami nem hasonlított egy ZX-81-esre. Volt ott minden, amit intel gyártott: DMA vezérlő, Interrupt kontroller, soros, párhuzamos portok, timerek és a kedvencem a 8275-ös CRT vezérlő. A floppy kontrollert majdnem kifelejtettem. Ezek nagyrésze megtalálható a mai PC-kben is, pl. változatlan formában a DMA kontroller és a Timer. Fél év alatt írtam a TAP-34-es csodagépre (600e ft volt akkoriban) egy basic interpretert, ami 3x gyorsabb volt, mint amit az ottani mérnökök összebarkácsoltak, full screen editorral, grafikus! móddal (160x150). Nagyrészét a füzetemből (azaz a microsofttól) loptam, de nagyon sok dolgot saját magam írtam bele.
Hogy hogyan kerültem pont arra az osztályra - az egy külön történet, ha érdekel valakit, majd megírom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Óra topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ford topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Elkészült a Mafia: The Old Country
- Spórolós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- HyperX Cloud Flight Wireless
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 7535U 16GB RAM 256GB SSD Win11Pro 2,5 év garancia
- P1 Gen3 15.6" 4K UHD OLED érintő i7-10875H T1000 MaxQ 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam új akku gar
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest