Hirdetés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- TCL LCD és LED TV-k
- Bluetooth hangszórók
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen alaplapot vegyek?
- Logitech Harmony - én irányítok mindent!
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Igen, jól gondolod. Egy szimulátort készítek. Mobil hálózatokat vizsgálom, felhasználókkal, bázisállomásokkal, linkekkel. Először betölti a hálózati topológiát (vagy saját maga készíti el), aztán magában a szimulációban a felhasználók mozognak, adatot forgalmaznak, bázisállomást váltanak. Egy ilyen szimulációs kör nem tart sokáig, 3 másodperc, csakhogy ebből legalább 60ezer kell. A 3 másodperc 97%-a megy el az adott indexű objektum megkeresésével, ezt szeretném csökkenteni.
Akkor a map value részében konkrétan egy objektum példány legyen?
-
törölt tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ilyet még nem csináltam. Tudnál egy linket adni ahol van ehhez leírás, példák?

modder:
Matlab-ot használok. Ennek most a Map object-jét próbálgatom. [link]
Ez vmi java hash. Csak eddig nem sikerült több változót is mögé raknom, az egy darab value nem lesz elég. -
törölt tag
Sziasztok!
Adatszerkezetet kellene választanom, sebesség szempontjából. Most az objektumokat (felhasználók, állomások, egyéb ) egyszerű tömbökben tárolom, az objektumokban egy egyedi azonosítóval és sok egyéb váltózóval. Ezeken az objektum tömbökön elég sokszor kell végigfutni, ha keresek vmit, és mivel elég sok is van belőlük ez nagyon sokáig tart. ( még nem teljes készlettel indítottam, és így is 4 millió ciklus)
Vmi olyan adatszerkezet kellene amit keresés nélkül tudok indexelni, ha tudom hogy a 213-as azonosítójú elem kell nekem, akkor ne menjen végig az elejétől az egészen.
Jól gondolom, hogy a hash az ilyen? Van másik lehetőség is? -
-
törölt tag
huu, köszi mindenkinek a segítséget
jó sok ötletet adtatok.
ezeknek holnap nekiállok.
Most lettem kész a gyűrű-tesztelő fv-el.A permutációra meg találtam matlab fv-t, legalább azt nem kell megírni.
Jester01: köszi neked is.
P.H.: igen, tudom, hogy NP-nehéz
(ezért is próbáltam lebeszélni a konzulensem róla, de nem lehet
)gygabor88: jól értetted, ez a feladat.
-
törölt tag
Sziasztok!
Az lenne a feladat, hogy adott pontokat(csomópontok, node) úgy kéne összekötni, hogy egy gyűrűt alkossanak.
gyűrű topológia
[minden csomópontnak pontosan két szomszédja van és a gyűrű körbe is ér]A pontok véletlenszerűen vannak leszórva.
Akár olyan algoritmus is jó lenne, ami lerakás közben működik. Persze az lenne az igazi, ha már elhelyezett pontokat is össze tudna kötni gyűrűbe.Bárhogy próbálom, minden ötletem befuccsol vhol.
Az alap ötlet volt, hogy mindig a legközelebbi pontot kösse be. Ez már akkor elvérzik, ha az egyik irányba a sűrű pontok mentén halad, ott elfogynak a pontok, és vissza kell térnie. (a topológiában nem lehetnek keresztező vonalak. Metszéspont számító függvényem már kész van.)Bármilyen segítségnek örülök.

Előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 14 M4 MAX 14 32GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető Deák
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- Apple iPhone 16 Pro MAX 256Gb, White Titan, Makulátlan állapotban, kártyafüggetlen, 3év , 100% akku
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akksi, MS4011
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 1TB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

nálunk (BME m.infó) volt fél év c, fél év c++, fél év c#, és 14 ÓRA java gyakorlat, amolyan tanuld meg magad stílusban
nálatok nem volt jó 8 félév matek?

Majd következő félévben megcsinálom a legrövidebb utat is.

jó sok ötletet adtatok.
)
kicsit részleteznéd?