Aktív témák
-
BBéci
legenda
A legfontosabbat nem írtad, mennyiért próbálják rádsózni?
A 600-ashoz tartozik egy doboz, tunerrel, egyebekkel, azt is adják?
Sokak szerint nem olyan jó a képe, mint az LX-6090-esnek.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Felesleges puffogni, a lehető legkorrektebb választ kaptad DM-Fantól, amihez még kiegészítés is járt, ahogy látom. Akadékoskodásnak nyoma sincs.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
DM-Fan
nagyúr
Ha az ár nem vicc, akkor én inkább lebeszélném őket a lapostévé-vásárlásról. Ennyi pénzből kb. egy gyengébb 24"-os, vagy egy minőségibb 22"-os monitor jön ki maximum és amit Ijk kolléga írt sem vicc: amilyen LCD-t ennyiből kapnak, azzal sokkal rosszabbul járnak, mint bármilyen CRT-vel. Plazmát meg nem is kapnak ennyiből, max. tényleg használtan, ráadásul - ahogy már írtam - ilyen kis méretben a plazma nem is elérhető.
A HD-Ready nem attól HD-Ready, hogy 720p és 1080i videókat képes lejátszani. Ugyanúgy lejátssza az az 1080p videókat is. Ma már minden HD-Ready TV fogadja és tökéletesen meg is jeleníti az 1080p-s jelet is, csak a saját natív felbontására (többnyire 1024x768 vagy 1366x768) konvertálja azt. A HD-Ready megjelölés csak annyit takar, hogy minimum 720 fizikai sorral kell rendelkezzen a panel. Ha ez megvan, akkor megkapja a HD-Ready plecsnit. A fullHD panelek 1920x1080-as felbontással bírnak. A belépő fullHD plazmák 150 eFt körül indulnak.
Nyugodtan érdeklődhetsz LCD-s topicban is, de ott is hasonlót fognak mondani sajnos. Ilyen keretből vagy egy tisztes LCD-monitort kapnak, vagy egy jobbfajta CRT-t, de olyan LCD TV-t/plazmát, amit érdemes is megvenni biztosan nem.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Ijk
nagyúr
Attól függ mennyi az annyi.
Ayg0: Majdnem tök mindegy melyik lcd-t veszik abban a kategóriában. Az eredménytől elsírják magukat főleg amikor meglátják mekkorák a 4:3-as adások. Jobban járna ha egy wellness hétvégével lepné meg, ha még jól működik az a crt.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ayg0
senior tag
válasz DM-Fan #22680 üzenetére
haladjunk sorban:
- ár: nem, nem vicc. ennyi az úriember kerete. nyugdíjas házaspárról van szó és a férj szeretné meglepni valamivel a feleségét. kis pénz, kis tévé.
- képátló: ahogy az árgépet böngésztem, 50-60cm képátlójú tv-k jönnek ki ennyiből. (és eredetileg egy 56-os hyundai-t szemeltek ki valamelyik elektronikai üzletlánc gyújtós papírjában, de szokás szerint csak csali volt az akció és lecsúsztak a mutatóba rendelt pár darabról...) ergo ebből a ktegóriából kellene ajánlani.
- hd ready / full hd: az előbbi plecsnit tudtommal a 720p illetve 1080i videókat lejátszani képes kijelzőkre, míg az utóbbit a valódi 1080p-s készülékekre aggatják. ergo szerintem nem üti egymást amit írtam, tehát vagy ilyen vagy olyan felbontású kellene attól függően, hogy mi jön ki a keretből.vagy érdeklődjek akkor valamelyik lcd-s topikban?
(#22688) Ijk
crt-t cserélnek. én tudom, hogy szebb képe van, de modernebbet szeretnének és a kiválasztászban kérték a segítségem, nem az akadékoskodásban.
"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."
-
jolti
senior tag
Köszi a válaszokat! Zen1t, és Sanci38!
Amúgy nem azt mondtam, hogy elég a 42", hanem hogy ennyire van pénzem ( sőt még ennyire sem...) Szívem szerint 50", ne adj isten' egy 65" vennék! De örülök én ennek is, meg majd annak is mire kinyögöm... -
DM-Fan
nagyúr
válasz Dorian #22682 üzenetére
Szerintem nem dorgáltam, csak közöltem, hogy ilyen feltételekkel a plazma felejtős (mondjuk az LCD meg pláne). Amúgy egy szóval nem írta, hogy elsődlegesen monitorként használná, csak azt, hogy olykor PC-hez is, azt meg ugye legtöbben plazmával is használjuk. Egyébként is LCD/plazma volt a kérdés, szóval nem írt rossz helyre, csakhát ennyiből ugye nemigazán lehet normális lapos TV-t venni, bármelyik topicban ezt mondanák. A pontatlanságokra meg hadd hívjam már fel a figyelmet, vagy szerinted egyértelműek voltak a kérdései?
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
aleister
veterán
válasz DM-Fan #22666 üzenetére
Köszi a választ!
Őszintén megvallva tartottam ettől, de hát jobb félni, mint megijedni ugyebár. Ez mondjuk egy szép nagy átrendezést fog majd okozni, de ez van.Fali konzolnak találtam egy ilyet. Szinte ingyen van, 7.6k. Én úgy gondolom, hogy egy ilyen állvány egyszerű, mint a fáék...ettől függetlenül kell valamire fígyelni (no persze a méretet és súlyon kívül).
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
kutyás01
csendes tag
Hát nem a legjobb fórumot választottad, az itt lévőknek még az italjukban is plazma van.
Még mielőtt felbosszantanád az öreg iszapszeműeket inkább nézz valami másik fórumot! -
DM-Fan
nagyúr
Első körben leszögezném, hogy ez plazma fórum, szóval LCD-re tanácsot innen ne nagyon várj! Plazmára irányozva a kérdéseket:
- 56 cm képátló? -> Ez ugye vicc? Felejtse el, a legkisebb valamirevaló plazma is 37"-nál kezdődik.
- hd ready/full hd felbontás -> Most akkor melyik? Mondjuk ennyiből leginkább egyik sem.
- dvb-t tuner -> Ez nem nagy kunszt, szinte minden ma kapható plazmában van.
- minél keskenyebb káva -> Ezzel a legjobbnak mondható Panasonic ki is esik és leginkább a leggyengébbnek számító LG kerül előtérbe.
- felső határ: 65-70.000 -> Micsoda? Zsák krumpli? Mert ha ez konvertibilis magyar forintban értendő, akkor a plazmát így el is felejtheti, max. 2-3 éves használt modellt kap ennyiért, vagy azt sem. LCD-ből sem sok alternatíva lesz így, max monitorra.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Ayg0
senior tag
sziasztok!
lcd/plasma vásárlás előtt áll az egyik ismerősöm és megkért, hogy segítsek választani, de annyira én se vágom a témát ezért a szakikhoz fordulok.
az elképzelés a következő:
- ~56cm képátló
- hd ready/full hd felbontás
- dvb-t tuner
- dsub/dvi/hdmi (olykor pc kijelzőnek is be szeretné fogni)
- minél keskenyebb káva
- felső határ: 65-70.000
+1 ami fontos, de nem tudok róla (majd kiokosítotok )első körben erre gondoltam, de nyogudtam meg lehet dorgálni ha sz*rt választottam neki.
előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."
-
-
DVlad
őstag
Szervusztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a PlazmaDiszkonttal kapcsolatban van e valamilyen infó, tapasztalat? 3 helyett csak 1 év garit akarnak adni egy TV-re és nem tudom, hogy egyáltalán gondolkozzam e így ebben. Ráadásul a "demo darab" esetében egyéb kérdések is felmerülnek. (Így jár az, aki későn kap észbe és már nem gyártják a kiszemelt cuccot.) Azért kérdezem, mert ha valaki ír egy olyan hsz-t, ami eltántorít, akkor bele sem kezdek a további alkudozásba náluk.
Előre is köszönet! -
dr_ace
aktív tag
válasz Dorian #22670 üzenetére
"Ha jól tudom (nekem nem ilyen van) az UPC HD csak 720p-t jelent, nem 1080p-t."
a műholdas UPC az 720p, nekem kábeles UPC van, az 1080i
"C530-on megnyomod az info-gombot és többek közt kiírja, hogy az aktuális adás 576i, 1080i vagy milyen."
fogalmam sincs, hogy ezt miért javasoltad, de azért köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
edward2
addikt
válasz Dorian #22669 üzenetére
Ja hát én is ezen agyalok.
De amint előbb írtam ott van a 46S20 is pl., 400 euróval olcsóbb és azért benne van a fullHD panel meg az 1:2milliós natív felbontás.
Különben ha nincs vga bemenet és dviról konvertálok HDMIre akkor mindenképp kell majd a képet eltolni? Vagy van esély, hogy alapból helyesen megy ki a jel. (bátyámnál kell)
-
DM-Fan
nagyúr
Ha rendesen felfúrtad, tehát a furatokban megszorul a tipli (mondjuk úgy, hogy csak kalapáccsal tudod beleütni) és a tiplibe passzol a csavar és érzed a szorításnál, hogy húz és masszívan megszorul, akkor nincs az az isten, hogy lejöjjön a falról 6 tiplivel. Minden más már a konzol teherbírásán múlik, de manapság már az 50"-os plazmák sem nehezebbek 30 kilónál, ami nem egy nagy súly egy ilyen konzolnak. Az én konzolomba anno belecsimpaszkodtam a szerelés befejeztével és engem simán elbírt.
Get Moded!
-
Dorian
félisten
válasz edward2 #22664 üzenetére
Természetesen. Nekem is volt pénzem pl. 50G20-ra, de inkább 50C530-at vettem, a különbséget félretettem. Egyértelműen szebb a G20 képe, de nekem ennyit nem ért a különbség. Van akinek ér. Ezt tudod egyedül te eldönteni.
Minél inkább drágább, luxus termékekről beszélünk (Ma Magyarországon egy többszázezer Ft-os TV már az), annál inkább igaz az, hogy az ár emelkedése nem egyenesen arányos a minőséggel. Természetesen nem 2x olyan jó a G20, mint a C430. Mondjuk jobb max 20%-kal. Ezen a termékek az "aki kiemelkedőt akar fizesse meg" kategóriába tartoznak.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
dr_ace
aktív tag
ma délután jöttek a UPC-től kicserélni az eddigi SD DVR-os settop boxomat HD DVR-osra. amúgy a korábbival tökéletesen elégedett voltam, semmi gond nem volt vele, csak az, hogy nem volt rajta HDMI csatlakozó. az újat sajnos nagyon kevés időm volt vizsgálgatni, de az rögtön látszott, hogy még az SD csatornák képe is egyértelműen szebb lett a scart-os csatlakozáshoz képest.
persze gyorsan a HD csatornákat is végigpörgettem:
- m1-m2-atv-ről nem tudok semmit mondani mert nem HD műsor ment rajtuk (meg a tartalom miatt ezek amúgysem érdekelnek, akármilyen szép lenne a képük)
- EurosportHD-ről úgy tudom, hogy legtöbbször csak felkonvertált tartalom van rajta, de amikor megnéztem éppen egy olyan közvetítés volt, aminek a jobb alsó sarkába ki volt írva, hogy 'Native HD', de a képminőség amúgyis magáért beszélt, nagyon jól nézett ki
- NatGeoHD-ről nem tudom hogy upscale megy-e rajta vagy valódi HD, de nagyon jól nézett ki, úgyhogy vagy az utóbbi lehet, vagy nagyon jó munkát végeznek a felkonvertáláskor
- ESPN HD-t nem nézegettem mert éppen stúdióbeszélgetés volt, nem közvetítés, de erről biztosan tudom, hogy csakis natív HD műsorok mennek rajta (az már más kérdés, hogy engem a sport nem érdekel)
- a SpektrumHD-ről viszont tudom, hogy csak upscale, ennek ellenére első ránézésre ez is nagyon tetszett, de majd később alaposabban is megvizsgálom.hát ennyi a UPC HD kínálata, én röviden így foglalnám össze: kevés, de ami van az korrekt.
viszont az új dobozzal rögtön két gondom is van: amíg scarttal volt összekötve a cucc, addig a box bekapcsoláskor küldött egy jelet a tévének, hogy váltson arra a forrásra, ezt HDMI-n keresztül nem csinálja. nem is lehetséges? a HDMI szabvány ezt nem támogatja?
a másik, hogy a képarányt sem állítja automatikusan 4:3-ról 16:9-re és vissza, pedig scarton keresztül ezt is tudta, így nekem kell a távirányítóval vacakolnom folyton. a kettő közül ez az, ami igazán idegesít. tud erre vki megoldást esetleg?
amúgy a készülék samsung 50C530, ha számít. -
DM-Fan
nagyúr
válasz aleister #22470 üzenetére
Felejtsd el, hogy fűtőtest fölé szereled a plazmát! Eszedbe ne jusson, erre minden manual is felhívja a figyelmet!
Konzolból már 15 eFt-ból is kiválót találsz, nekem egy Harmantrade ML-P12 konzolom van, ami 75 kg-ig terhelhető és 32"-60" közötti méretű TV-t aggathatsz rá. Jelenleg 11.800 Ft és kiváló minőségű, masszív konzol, még vízimérték is van benne a könnyebb szerelés végett, ráadásul magyar gyártmány.
Get Moded!
-
edward2
addikt
válasz Dorian #22660 üzenetére
Az a baj annak ellenére, hogy van rá pénzem nálam nem következik egyértelműen az, hogy akkor a maxot is költsem rá.
De most nézem pl. ott egy Pana P46S20 800€ért a G20 meg 1240€. 1.5x ár. Namost ennyit megér? Gyanítom nem bánnám meg, de per pill egy Samsung 204B-n videózok ami a gépem monitora
-
edward2
addikt
válasz Viperator #22653 üzenetére
3 méternél közelebb tuti nem leszek hozzá csak ha nagyon akarok
De nem is feltétlen ez a kérdés számomra. Hanem lesz-e annyival jobb a képminőség amit megér nekem a 2x-es ár.
Mert ugye sok helyről olvastam az alacsonyabb minőségű videók pl. HD-readyn jobbak? Vagy most az alá fölös bepakolni a full HD-t... nem?
-
edward2
addikt
Vennék TV-t, de már lassan leépül az agyam... A baj, hogy iszonyat szélsőséges megoldások közt gondolkodok. Per pillanat:
Samsung Ps50C450 vs. Panasonic P50G20
Megéri nekem a G20 a 2x annyi pénzt? Vagy elég a HD-Ready olcsón amitől ráadásul akkor nem várok semmi tökéletességet.
-
ZEN1TH
őstag
Az egyik legjobb vétel az S20 az FHD plazmák között, korrekt képe van nagyon, 600hz 1080p-s mozgoképfelbontás, AR bevonat, 3 HDMI, recés káva és talp (ez jó mert alig látszik rajta a por). Szóval király. Az meg hogy elég e neked a 42" neked kell eldöntened, néha közelebb ülsz/átrendezed a nappalit, vagy veszel egy nagyobb HD Ready-t de ezért áldoznod kell a képminpségből.
https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/
-
jolti
senior tag
Sziasztok!
Még új vagyok itt, de egy ideje már olvasgatom a fórumot.
Én plazma vásárlás előtt állok. Sajnos kényszerből. ( Sajnos tönkre ment a képcsöve a tévénknek. Pedig elég faja kis bang&olufsen volt. Csak hát 1989-es volt. ) Köszi a sok hasznos információnak amit itt összeszedtem. Kezd letisztulni a kép. A plazma az már biztos. Az, hogy Panasonic az 99,9%. Először az 42U20-ast terveztem. Az itt olvasottak alapján úgy döntöttem, hogy azzal a 16 ezerrel megpótolom 42S20-ra. A képminőség a legfontosabb a számomra. Szeretnék nagyobbat, de az 90 ezer amit keresek eléggé behatárolja a lehetőségeimet. Kb. 2 és 3 méter közötti távolságból néznénk.
Jó választás lenne? Ismeri valaki ezt a típust?
Esetleg be lehet majd szállni a közös rendelésbe?
Elég sürgős lenne, mert az asszony kikészít, hogy nincs tv... De a 15.-ét meg akarjuk várni, arra már sikerült rábeszélni.
Köszi. M.Zsolt -
BaLee
addikt
válasz sanderson #22640 üzenetére
Megint a fullHD vs HD ready döntéshez érkeztünk. 5méterről halál felesleges az előbbi, viszont legjobb ha a szemednek hiszel és megnézed mindkettőt élőben.
Felbontásbeli különbséget biztos nem fogod észrevenni, nézd meg őket olyan távolságról ahonnan amúgy is néznéd.
-
Zebu
addikt
Az állványon és is aggódom kicsit, bár teherbírással szerintem nem lesz gond. Ha jól emlékszem VESA 400-zas a konzolom, ami annyit takar jelen esetben, hogy 75cm széles.
Majd mutatok képet róla. 6 tipli fogja... olyasmi, hogy a sézlein van 2db nagyobb leme,z ez van a falhoz rögzítve, ezek kb 15-20cm szélesek és a két lemez között van egy rúd.
Az úgy kb ok?
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz aleister #22636 üzenetére
Csatlakoznék a kérdéssel Gáborhoz. A TV középvonalának az fotelben ülő ember szemmagasságában kell lennie, ami 90-100 cm. Milyen magas a belmagasság?
Múltkor voltam moziban (Eredet) A csajom által hátul foglalt helyhez képest előbbre (kb. középre) ültünk, ha már moziba vagyunk, töltse már ki jobban a látómezőt a vászon. De azt nem vettem figyelembe, hogy így annyira felfelé kellett nézni, ami baromira kényelmetlen volt. pedig tényleg középen ültünk, nem elől.
Egyébként nem voltam elragadtatva, a vásznon innen már láttam a rácsozatot vagy mit, ráadásul a közepén volt valami dzsuva...[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
RZozo
aktív tag
új kanapé már megvan , azt a feleségem akart, erre reagáltam én azzal, hogy nekem pedig új TV kell a nappaliba idén, méretben 42"-ost tudtam beadagolni, mert nagyobbhoz új szekrénysor és TV állvány is kellene, az együtt már húzós lenne
(#22636) aleister
A meleg levegő az elterelést követően felfelé halad, ezért szerintem annyira nem lesz probléma
De egy UPC-s STB-vel a TV alatt a radiátort is ki lehet váltani[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
válasz Monyesz #22622 üzenetére
Igen, én is gondoltam, hogy odateszek egy terelőlemezt. Persze akkor már kulturáltan kéne ennek is kinéznie, mondjuk egy setop box vagy média lejátszó személyében.
Viszont a másik probléma, hogy a plafon alatt összegyűlő meleg levegő (ami kb a tv tetejét fogja melegíteni), mennyire fog bezavarni.
-
-
senior tag
válasz GSzarkaTAT #22630 üzenetére
0%-os THM-hez annyit tennék hozzá, hogy én is 12 hónap 0%-os THM hitelre vettem a TV-met, egyszerűen azért, mert bár ki tudtam volna fizetni kp-ben is, de nekem egy TV nem ér annyit, hogy egyben kiadjak érte 250EHUF-ot. Így meg elhoztam 12 havi részletre, és így 12 hónap alatt fizetem ki azt az összeget, amennyibe a TV került: anno az ára 250.000 volt kp-ben, megvettem 12 hónapra (nem volt kezelési költség, meg egyéb hókusz pókusz, tehát fixen fizetek havi 250.000/12=20.833 Ft-ot) ugyanennyiért. 24 hónapra kartam elhozni, de a bank nem adta, csak 12-re (valszeg sok volt a havi nettóm).
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
ProdyG
őstag
válasz GSzarkaTAT #22630 üzenetére
el lehet hinni a 0% THM-et, én is vásároltam már így, és néha van, amikor még jól is járhat vele az ember, pl ha megvan a pénzed a cuccra, de hitelre veszed meg, a pénzt meg addig dolgoztathatod máshol
persze ez csak ebben a formában éri meg ahogy leírtam -
GSzarkaTAT
tag
válasz bazsi1000 #22629 üzenetére
Ez Plazma topic, nem hitel..
OFF Amúgy meg eléggé el vagy adósodva...18% + erre jönne még a TV, simán felmenne 30% fölé, azt meg már a bank nem vállalja be.
Azt javaslom inkább takarékoskodjál, vagy vegyél olcsóbb TV-t. A hitel mindig DRÁGÁBB megoldás, a 0% THM-et meg ne hidd már el. -
bazsi1000
tag
sziasztok!!
gondoltam megkérdezlek benneteket is a dologról. pana g20 akarok venni most egy pár helyen van 0% thm el. na most nekem van 115ezer forint nettó kereset bankszámlára és van egy 21ezer forintos havi auto törlesztő részletem és ennyi, nem vagyok kezes és nincs más hiteltartozásom, anyámékkal élek tehát semmilyen kiadásom nincs. bankok nem adják meg nekem a hitelt miért lehet ez??
-
Zebu
addikt
Igazán kész lehetne már a csereutalványom....
Még várom a választ a Panás emberünktől, hogy mennyit mond a 46s20-ra.
Mit nem adnék ha 200 alatt meglenne. Akkor lehet inkább őt választanám a C530 helyett.
-
kerni
tag
Hár erre nem számítottam, azt hittem záporoznak majd az anyázások. Egyébként február óta olvasom a hozzászólásokat és okt. végén vásároltam. Sokat köszönhetek Nektek, mert elötte semmit nem tudtam arról, hogy mik a külömbségek és mire kell figyelni. Öszzeraktam a képet és ez jött ki belőle.
-
Gabor970
addikt
Hasonló a véleményem, csak egy PS50C430-al. Annyi a kiegészíteni valóm, hogy én nem vagyok elájulva a fekete szintemtől, de ezzel együtt is nagyon klassz TV. 50"-ba 150e körül elérhető. A megelégedettségi faktoromon szerintem sokat dob a mérete is.
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Monyesz
aktív tag
válasz aleister #22614 üzenetére
Fűtőtest a tv alatt: biztos nincs jó helyen, hacsak nem 35 fokos víz megy a radiátorba. Hőforrás közelébe soha nem szabad készüléket tenni.
Ha máshol nincs hely, akkor a fűtőtest fölé, olyan 15 centivel, kellene tenni egy falapot-bútorlapot, hogy elterelje a hőt, és még bőven a tv előtt emelkedjen fel a meleg levegő. -
Zebu
addikt
Hehehe!
Drága kis feleségem ízlelgette a 46"-50" gondolatot, és ma miután meghozták az új kanapét, dobott egy SMS-t, hogy igazából lehet jó lesz mégis az az 50-es! -
Dorian
félisten
Digikábel ügyben javítanék:
A Digi kábeles digitális tévészolgáltatása kifejezetten jó minőségű, a műholdasra szoktak panaszkodni.
Se settopbox, se kódkártya, semmi sem kell hozzá, be kell dugni az antennakábelt és jönnek az adások analógban, digitálisan, és ami van az HD-ben is.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
kerni
tag
Azokkal szeretném a véleményemet megosztani akik nem számadatokat és paramétereket szeretnének venni, hanem egy jó készüléket, hisz vannak akik a megfizethetőbb kategoriában keresgélnek. Bár jóformán csak a G20 a téma, de azon túl is van élet. 3.hete vagyok boldog tulajdonosa egy X25-nek. Gyönyörű szinek, éles kontúrok (még SD is!!!),a fekete az fekete, oly annyira, hogy a minap olyan film ment, hogy nem tudtam a kép és keret között hol a határ. BD játékossal is penge. A táp nem zúg, ghostingot még nem láttam, foszfor lag nuku, AR réteg közepes. Bár csak 42-es, de elég. A tévés fotelom kb. 2 méterre van, de a család 6 méterről nézi és így is tuti. Lehet, hogy az én kicsikémet elb@szták, ezért jó??? Nincs rajta kivetnivaló! (lehet, hogy német piacra mégiscsak más alkatrészekkel mennek?) Aki nem a fellegekben jár annak tuti vétel kár szórni a pénzt (130k). Vehettem volna drágábbat, de ez megfelel. Bocs, ha ezzel a hozzászólással nem leszek népszerü.
[ Szerkesztve ]
-
Monyesz
aktív tag
válasz stilo666 #22590 üzenetére
Figyu, gondolod, hogy ha ez valami általános gond lenne, akkor el lehetne adni a készüléket ? Feltehetően beállítási gond lehet.
A másik, hogy a neked tetsző kép a sharpon messze nem a valóságos, csak neked ez tetszik ! Mondjuk úgy, hogy nem a valóságos színek, kontrasztok, szaturáció neked jobban bejön.
-
Ijk
nagyúr
Teljesen normális jelenség, a folyamatosan megjelenő felirat ugyanabban a sávban egy sötétebb filmnél csíkot fog hagyni mindig. Állítsd sötétebbre a feliratot, ki kell tapasztalni melyik az a szürke árnyalat amit még kényelmesen el tudsz olvasni. Megjegyzem, hogy a ghost-on kívül egyébként is elég zavaró tud lenni, amikor a fekete képernyőn az esti sötétben felvillan a rikító fehér felirat.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
aleister
veterán
Srácok erre valaki?
-
one001
csendes tag
Hello!
A következő lenne a kérdésem: a p42u20 és a p50c2 között kellene választanom. A 42" mellett szól az 5 év gar., az 50" mellett a méret. 3-4 méter lenne a nézési távolság, egyelőre SD minőség. Kérdés hogy a méret megér-e -2 év garanciát....
thx,
bye -
szp1
addikt
Igen, erre utaltam múltkor is, volt már rá precedens - nem olyan régen itt a fórumon is téma volt. Amíg nem veszed át nincs szerződés, illetve meg kell erősíteni a vételárat személyre szóló e-mailban, nem elég a rendelés visszaigazolása.
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
-
DjKoxi
senior tag
Szia!
Felhívtam ma 9-kor az elektroudvart a 197999 Ft-ba kerülő Samsung PS50C6500-as miatt. Azt mondták visszahívnak, de ezidáig nem tették meg. Árakat sem javítottak a honlapokon.
Érdemes lenne ennyiért megvenni ( hátha mégsem elírás ), vagy sokkal jobb egy pana s20? Csak 50"-ban gondolkozom.
Nekem nem sürgős a vásárlás, de ennyiért már most megvenném a Samsungot. -
szp1
addikt
Na, elmentem a győri saturnba megnézni azt a híres LCD-t.
Konkrétan egy Sharp 52LE700-ról van szó, ami valóban egy G20 mellett kelleti magát majd' 500e forintért.
Sokáig nem nézelődtem, mert dolgom volt, de a következőket állapítottam meg:
Eleve ott bukott a mutatvány, hogy az Így gondozd a sárkányodat c. animációt használták demo-nak BD-ről HK lejátszóval, amely műfaj köztudottan a ledes LCD-k favoritja, szinte kiált a mesterségesség határán mozgó kontúrokért és agyonszínezett képért. A másik trükk a full led local dimming, ami okán a 21:9 es képarány miatt meglévő fekete csíkok valóban sötétebbnek látszanak, mint a Pana ugyanezen részei, azonban magán a képanyagon belül már nem így van, észrevehetően világosabbak a "feketébb" részek, és a "shadow detail is láthatóan gyengébb, különösen kijött ez egy barlangos jelenetnél.
Azért tettem idézőjelbe a "fekete" szót, mert itt nem fekete a fekete, hanem mélybarna színben pompázik.Hogy ez mitől van, nem tudom, de a csíkokat a kávával összehasonlítva egyértelműen látszik a dolog, és a színeken is ül egyfajta bronzos árnyalat.
A mozgások terén egyforma volt a kettő, nem ricegett egyik sem, hogy 24p volt-e ráküldve azt nem tudom.
Ami meglepő, hogy volt a sorban egy LG 50PK350 - meglepően jó képet produkált.
Tehát: sok víznek kell még lefolynia a fejlesztők torkán, mire le tudják taszítani a plazmát a film-megjelenítés trónjáról.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
zsigus
őstag
Sziasztok, meglepőnek fogjátok találni de én is TV vásárlás előtt állok
És kikérném a tanácsotokat.
Egyértelműen plazma párti vagyok mindig is azt akartam, de ez a sok marketing szöveg kezd összezavarni (vagy csak én magamat nem tudom, eddig egyértelmű volt a választás de így vásárlás előtt elbizonytalanodtam).Panasonic 42S20-at néztem ki magamnak, elolvastam az első hsz-t, és rákerestem a topicban a többi S20-as hozzászólásra is, ennek ellenére szeretném ha megerősítenétek bennem a hitet, hogy ez kell nekem.
Pénzem nincs jobbra, legfőképpen filmezésre (XBMC) és Playstation 3-hoz kellene. TV-t nézni ritkán szoktam (Foci, Forma 1, és még talán 1-2 műsor ami érdekel).Ha valakinek van S20-a akkor a beégés mennyire erős és játék közben foszfor lag van e?
Köszönöm a választ!
[ Szerkesztve ]
-
viizo
tag
A Pana C2-esembe eddig kb 100 órát raktam bele, kímélem a panelt mint a fene, de a ghost mintha egyre erősebb lenne.
Először teljesen minimális volt, viszont az utóbbi moziknál már érezhető a feliratoknál:
tegnap pl. a Reign Of Fire (2020: a Tűz Birodalma) c. filmet néztem este. A film poszt-apok stílusából kifolyólag alapból elég sütét tónusú, szürkés-barnás-kékes színvilággal, elég sok a fekete is. A kezdéstől számítva 15-20 perc múlva a képernyő alján már lehetett látni, hogy amikor épp nem beszéltek a szereplők, azaz nem volt felirat, világosabb a panel két csíkban - a felirat két sávjában. Mindehhez nem is kellett teljesen fekete kép, ha már sötétebb volt egy kicsit, simán lehetett látni. Ha pedig esti jelenetre váltott a film, addig aki nem vette észre ezt a jelenséget, már annak is szembeötlő volt.
Fontos, hogy a felirat NEM a film alatt van, a fekete alsó sávban, hanem a filmen - azaz ki kellett volna mosódnia a ghostnak a változó tartalommal, hiszen nem egyfolytában beszélnek, nincs állandó felirat.
Egy idő után már kifejezetten zavart.......... a PV70-esnél ilyet nem tapasztaltam.
[ Szerkesztve ]
-
sanderson
csendes tag
Sziasztok! Azt már sikerül eldönteni,hogy plazma tv-t szeretnék vásárolni,de a sok tipus közül nem tudom mi lenne a legmegfelelöbb. Csak tévézésre használnám( UPC digitális adás) 50" -os kb. 5 méterről nézve. Fontos lenne a jó ár-érték arány, 200-250e körül.Nem szeretnék nekem felesleges funkciókért többet fizetni,de fontos lenne a szép kép és a megbízhatóság.