Hirdetés
Aktív témák
-
DM-Fan
nagyúr
válasz bogabi #15002 üzenetére
Óra:perc lesz az. Nagyjából stimmel is: kiállított darab lehet üzletben. 456 óra 64 bekapcsolással számolva az kb. napi 7 óra, gondolom ennyit ment naponta a boltban két hónapon keresztül. Ha pár órai teljes képernyős változó képtartalom után sem tűnik el a felirat, akkor sikeresen beégették a Pana plazmába a Samsung-logót. Gratula nekik! Ha újként adták el neked, akkor menj vissza asztalt borogatni! Járasd egy-két napot huzamosan, aztán meglátod, hogy javul-e!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz bogabi #16905 üzenetére
"Ez így ebben a formában nem teljesen igaz: csak azokra érvényes, akik eddig tetőantennával nézték a DVB-T MPEG4-es tuner nélküli tévén az analóg sugárzást. Akik pl. kábelen kapják a cuccost (sztem a többség, de javítsatok, ha tévedek) azoknak nem oszt, nem szoroz az átállás."
Akkor kijavítalak, mert tévedsz. Aki jelenleg kábelen kapja az analóg adást, annak sem fog menni a CRT-n 2012. január 1. után a jelenlegi rendszerben tovább az adás, ugyanis módosítania kell az előfizetést és megrendelni a digitális csomagot, amihez kap egy SetTopBox-ot, amit aztán pl. scart-on rá tud kötni a TV-jére. Tehát ilyenformán használhatja továbbra is a CRT-jét, de belekényszerül a változtatásba (digitális csomagra váltás), márpedig a magyar háztartások jelentős részében szerintem sima analóg csomag van, STB nélkül. Na, ezek az emberek váltani lesznek kénytelenek. Arról nem beszélve, hogy nagyon sokan (főként vidéken) fogják még az adásokat mezei tetőantennával, amelyek a CRT-re vannak kötve. Ezek az emberek is váltani lesznek kénytelenek: ezek után digitális jelet fognak majd az antennák, amiket megfelelő tuner hiányában a CRT-k nem tudnak megjeleníteni, csak egy dekóder vásárlásával, ami alsó hangon 15-20, de inkább 30 eFt. Másik lehetőség, hogy új TV-t vesz.
A felbontás és a képarány meg szerintem előbb-utóbb mindenféle kötelezés nélkül is megváltozik, ugyanis egyre nagyobb lesz rá az igény, miután kikopnak a CRT-k a háztartásokból.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
P.Zoli22
tag
válasz bogabi #18234 üzenetére
már megbocsáss, jártam jó pár évig iskolába és nem kettes voltam helyesírásból.
Biztosan van hogy elütök betűket, de tele van ez oldal bunkó/írástudatlan gyökerrel, akiket akkor sem szóltok meg, amikor beír egy ilyet hogy pl: ijen, mien hejett és társaik.Szerintem édesmindegy hogy pontot vagy felkiáltó jelet teszek, de hogy jobban érezd magad, ezentúl figyelek rá hogy pont legyen néhány felkiáltó jel, vagy vessző helyett!
[ Szerkesztve ]
Zoli
-
DM-Fan
nagyúr
válasz bogabi #20777 üzenetére
Ha nekem nem is hiszel, akkor legalább az általam már tegnap is linkelt, hivatalos Panasonic oldalnak hihetnél, ahol leírták, hogy így is működik.
Egyébként ez már nagyon nem újdonság, sokkal előbb létezett, mint a LAN-os, vagy USB-s megoldás. Gyanítom hasonlóan működik, mint az EPG.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz bogabi #20779 üzenetére
Én meg abszolút nem vagyok ebben biztos, hogy ne működne itthon is, pláne, ha megtörténik a teljes átállás is a digitális technológiára. Sőt, emlékeim szerint már valaki újságolta is nekem, hogy simán frissített a TV-je antennán keresztül. Nem hinném, hogy ez szolgáltatófüggő lenne (érdekes lenne), pláne, ha tényleg egy adott helyről szórják, márpedig nyilván így van.
De amúgy meg a kérdés technológiailag már rég megoldott, ez nem vitás. Az más kérdés, hogy jóval gyorsabb a LAN, vagy az SD-kártya/USB módszer.
A "can be" meg szerintem arra utal, hogy a másik metódus (pl. SD-kártya) mellett így is meg lehet oldani.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz bogabi #20794 üzenetére
Pedig hidd el, hogy működik, nem mellesleg már ketten is írtuk ezt neked az elmúlt fél órában, meg biztosra emlékszem, hogy valaki már írta itt a fórumon korábban is (persze erről lemaradhattál, mert eléggé pörgős a topic), plusz személyesen is mesélte az egyik ismerős, hogy pont a G20-asa frissített így. Ha ez nem elég meggyőző neked, akkor nem tudok mit kezdeni a dologgal. De amúgy pont valamelyik nap volt a kezemben egy magyar nyelvű Samsung manual is és abban is ott van az antenna-bemeneten történő frissítés lehetősége az USB-s mellett, szóval mégcsak nem is gyártóspecifikus a dolog. Kételkedni persze szíved joga.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
addikt
válasz bogabi #20794 üzenetére
Mellesleg a G20-as manualjában sem olvastam konkrétan ilyesmit,
Lehet. hogy figyelmetlenül olvastad? Nálad a 46. oldalon található.
Az elejét csak azért tettem oda, hogy nem mondhasd, biztos egy általános manual leirása nem konkrétan az Én tévém tipusára vonatkozik.
[ Szerkesztve ]
"Aki ad,az nyer"
-
DM-Fan
nagyúr
válasz bogabi #20800 üzenetére
"Azért kételkedtem ebben ilyen erősen, mert ahol a garis ügyintézés horror tud lenni"
Ez megint ferdítés. Attól, hogy nehezen kapják meg a vásárlók az egyébként igen nagylelkű 5 éves kiterjesztett garanciát a gyenge lábon álló adminisztráció miatt, attól még a Pana tényleges garanciális ügyintézése (értsd: a készülékek átvétele, javítása, visszavitele) példás, ezen túlmenően kellően rugalmasak is.
Arról nem beszélve, hogy az égvilágon semmi köze nincs a garanciapapírokkal való ügyintézésnek a cég technikai dolgaihoz. Teljesen más tészta!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz bogabi #20805 üzenetére
Persze, a notebook-os történet szerintem is felháborító, de a Pana grátisz kiterjesztett garanciájánál nem érzem azt, hogy a céget minősítené a fél A4-esnyi papír, mivel ez egy időszakos, egyedi akció, nyilván ezért is nincs rá a pán-európai füzethez hasonló nyomtatvány. Felőlem sajtpapírra is írhatják kézzel, ha később ugyanők elfogadják. A lényeg, hogy a termék legyen makulátlan, márpedig azzal a Pana plazmáknál ritkán van gond (értsd: nem csálé, nem hullámos rajta semmi), vagy van mégis van, akkor meg találnak rá megoldást.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Cha-b
senior tag
válasz bogabi #22477 üzenetére
"Ez olyasmi, mintha Ferrarit akarnál venni, de hallottad, hogy nagyot lehet vele esni, ezért inkább a Porsche-t választod... ergo hülyeség."
Azért ez nem feltétlenűl ugyanaz, mert itt nem csak hallomásról van szó hanem itt leírták amit a saját szemével lát illetve látott a vadi új g20án
CSAKAKISPEST!!!!
-
spiritex
veterán
válasz bogabi #22751 üzenetére
én nem tervezek részt venni a csoportos vásárlásban, de ajánlanám az edigital rendszeres 5%-os kedvezményét az összes raktáron levő termékre törzsvásárlóknak. én időről időre kapok tőlük ilyen ajánlatot e-mailben. kb. havonta, kéthavonta. persze évek óta náluk vásárolok majdnem minden műszaki cikket.
ez ugye egy 300.000 Ft-os tv vásárlása esetén 15.000 Ft, ami nem olyan rossz.
lehet, hogy evvel az infóval tudnátok mit kezdeni.. ha mást nem, tőlük is kérni egy árajánlatot.Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
BaLee
addikt
válasz bogabi #22751 üzenetére
Sötétben tapogatózunk a témában az az igazság. Kicsit közelebb fogunk kerülni a valósághoz, ha lesz több ajánlatunk.
Itt régebben valaki azt mondta, hogy az ilyen több 100 ezres műszaki cikkeken akár 40%os árrés is lehet. Persze ez a gyártástól kezdve a boltba kerülésig értődik. A kérdés leginkább az, hogy az beszerzési forrásra mennyi hasznot tesz rá a bolt.Van egy kis sztorym ami hasonló dologgal kapcsolatos, múltkor már le akartam írni de nem tettem, most leírom. Szintén műszaki cikk vásárlással kapcsolatos és szintén több, mint 300 ezres tétel. Főszereplőnk egy átlag vásárló aki utánaolvasott a dolgoknak vásárlás előtt és kiválasztott két boltot amiről tudta, hogy megbízhatóak (nem is az árat nézte elsősorban). Semmi csoportos vásárlás, semmi nagyobb tétel, csak szimplán egy hangfalszettet szeretett volna vásárolni. Levelezni kezdett a két kiszemelt bolttal majd az egyiknek megemlítette, hogy melyik másik boltban nézte még a kiszemelt terméket (mindezt mindennemű kedvezményre célozgatás nélkül). A következő levélben kapott egy olyan ajánlatot, hogy ettől a bolttól is megkapja annyiért amennyiért a másik bolt adja, plusz még engedett neki 1-2%-ot csak azért, hogy inkább nála vegye.
Azaz kapott egy 6% körüli kedvezményt az egyik bolttól, egy hangfalszettre, anélkül, hogy rákérdezett volna, a boltos magától utánanézett, hogy mennyibe kerül a másik helyen.Mi meg itt 30 televízióról beszélünk 9milliós nagyságrendben.
-
szp1
addikt
válasz bogabi #22757 üzenetére
Így van, a magyar franchise tulajdonos a vöröskő kft, de pl. Szlovákiában az andrea shop is euronics tag. Egyébként én is náluk vettem a tv-met, és elég rendesen lehetett alkudni velük.
[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
válasz bogabi #22916 üzenetére
Arra céloztam, hogy nincs semmilyen timeshift vagy hasonló lehetőség tehát nem tudsz mást nézni csak amit veszel és fordítva. Nyilván rossz volt a szóhasználat : egyidejűt kellett volna írnom. Akkor van jelentősége ennek, ha nézni is akarod a TV.t felvétel közben.
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
BBéci
legenda
válasz bogabi #23917 üzenetére
Elnézést kérek a félreérthető fogalmazásért!
Nem Panasonic tévékre vonatkozott a 20-40 %-os kedvezmény, hanem egyéb szórakoztató-elektronikai cikkekre. Ráadásul azokat sem tudom másoknak garantálni, magamnak harcoltam, dumáltam ki. Arra biztattam a tisztelt társaságot, hogy kicsit erőszakosabban, rámenősebben tárgyaljanak, hiszen a kereskedő a saját hasznából enged, ami egy Panasonic tévé esetén meglepően szerény.
Sajnos a G sorozat annyira kapós, hogy arra senki nem szívesen ad engedményt.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz bogabi #25476 üzenetére
Az LCD tévés topikokban rengetegszer emlegetett kalocsai cég szállítói nem csak megvárják, amíg leellenőrzöd a készüléket, hanem ők csomagolják ki szerelik össze és kapcsolják be.
Hoppá!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
gban
veterán
válasz bogabi #25476 üzenetére
Nekem erősítheti bármennyire a szabályt, az is szabály, meg leírt dolog, csak maximum apróbetűs, hogy átvétel előtt kérjük ellenőrizze a csomagot, és csak akkor vegye át ha sértetlen.
Plazma esetén, ami fekve szállítástól, felborulástól beroppanhat, alap hogy megnézem kibontva, addig nem fizetek. Ha kiadok 1-2-3 havi fizetést, nem fogom kockáztatni hogy benyeljek ekkora kárt más hibájából.
Valóban egy gyenge pont ez a rendszerben, ezért is választok személyes átvételt, de tudom, nem mindenki teheti meg.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
KTTech
veterán
válasz bogabi #25495 üzenetére
A DHL-nél biztos ez a helyzet... nekem az ajtó előtt letették a házimozirendszert (pontosabban a liftig segített elvinni), aztán cipelhettem egyedül. Mission Mv Cinemapackal keményen megküzdöttem egyedül, mire elvittem a lifttől a szobáig... (a KEF C4 és a Marantz erősítő nem volt vészes).
Ellenben, amikor a Panaclub-tól hozták a plazmámat, akkor még a talpat is segített felrakni - igaz a tulaj szállította ki - behangolni stb. Hát, elgondolkodtató... Amikor szervizbe került a TV - mint utóbb kiderült áramszolgáltatói hiba miatt, gratulálok ELMÜ, 2 utcával odébb szarok voltak a kábelek, ez okozta a hibát -, akkor a Videopartos szállítók is TV állványtól TV állványig szállították.
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
-
DM-Fan
nagyúr
válasz bogabi #28419 üzenetére
Kicsit félreértetted ezt a dolgot. Ezek a képek nem a ghost/beégés vizsgálatához kellenek (arra a legalkalmasabb a full fekete háttér és egy besötétített helyiség), hanem a pixelhibák/sub-pixelhibák kereséséhez. Azért kell több szín, mert ha csak alképpont-hiba van, az csak bizonyos színeken jön elő.
Get Moded!
-
eagle-sas
csendes tag
válasz bogabi #28419 üzenetére
Szerintem is ez a helyes hozzáállás: Két hetes tv-m van, de nem nézem két centiről a képernyőjét, nem hallgatózok, nem kutatok a szervíz-menüjében, hogy mennyi az üzemórája (nem is tudom, hogyan kell).
Nem azért, mert nem érdekel, hanem azért, mert ránézés nélkül is teljesen biztos vagyok benne, hogy nincs semmi baja.
eagle-sas
-
szp1
addikt
válasz bogabi #28433 üzenetére
Az a baj, ha egyszer észrevetted, utána automatikusan odatéved a szemed. Ilyenkor a legvaksibb nézők is sasszeművé válnak. Bizony zavaró.
De szerencsére hamar eltűnik. Kivéve a beégés, de olyat én még nem láttam, csak olvastam róla.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
Dorian
félisten
válasz bogabi #28433 üzenetére
AVfórumon egyszer egyik kolléga (Pio plazmája van) bemásolta a Pioneer állásfoglalását ezzel kapcsolatban. Valami olyasmi a lényeg, hogy ugyebár használat következtében a foszfor öregedik (ha úgy tetszik "érik") Nyilván ahol többet van jelen ugyanaz a képelem, ott jobban. A nagy fényerő-kontraszt alkalmazása ezzel jár, általában ez nem észrevehető dolog.
Egy szóval : Ez van.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
BaLee
addikt
válasz bogabi #30485 üzenetére
Tényleg nem vagyunk egyformák. Éves szinten 1-2x belefért, hogy haverokkal elmenjünk moziba megnézni egy filmet, bár tavaly már főleg a 3D miatt volt ez, de most ez az 50"-es TV nekem kielégíti minden mozi iránti vágyamat, a 3D sem ad akkora pluszot. Az otthoni mozizásnak is van nem kevés előnye.
Szóval én sem mostanában fogom gazdagítani a magyar mozik forgalmát...
Az is igaz, hogy egy jó vígjátékot legjobb társaságban nézni, de lehet azt otthon is...
[ Szerkesztve ]
-
kbalazsa
senior tag
válasz bogabi #30506 üzenetére
Digitális, egész pontosan DVB-C jel, a TV saját tunerjével és pcmaci kártyával. A kábelek és a szerelés elég jó, a helyi kábelszolgáltató cég elég korrekt. Roppantott, szerelt csatlakozók, kimérve, dokumentálva, jegyzőkönyvelve, aláiratva.
Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.
-
RufuszX
senior tag
válasz bogabi #30540 üzenetére
Erősítős szobaantennára gondolsz? Ilyesmire? (eredetileg erre gondoltam, hogy veszek egy ilyet, vagy ennek a 300-as verzióját) Vagy kültéri erősítősre? Azért gondoltam beltérire mert nem nagyon szeretnék plusz vezetéket vezetni a nappaliban, azt eldugni ide-oda, de ha nincs más megoldás akkor lehet megoldom valahogyan.
[ Szerkesztve ]
-
RufuszX
senior tag
válasz bogabi #30546 üzenetére
Köszi az infot. Akkor drótos próbálkozás lesz először.
Ez azt jelenti hogy az antenna bemeneti helyére egy dótot kötök és kész? (cska nem akarom a nagy kontárságommal elrontani )(#30547) SLYM: Nem kell felső középkategóriás fullHD játékos videókártya ahhoz hogy rákösd a tv-re a géped. A jelenlegi videókaridból kiindulva nem hiszem hogy fullHD-ben szoktál játszani a gépeddel.
1.Nézel egy olcsóbb videókártyát, amin van HDMI kimenet. Szerintem ezek már olyan 10.000 Ft körül kaphatóak.
2. megoldás: ezen a kártyán is van digitális kimenet DVI csatlakozó, ami csak videó jelet visz. Veszel hozzá egy DVI-HDMI kábelt és a hangkártyából viszed a sztereó jelet egy Jack-2RCA kábellel (ilyesmi) (nem vagyok túl járatos a dologban, de szerintem ez így is megoldható. -
szp1
addikt
válasz bogabi #31197 üzenetére
"Bár ez csak a T-Home IPTV-re igaz, a többit nem ismerem."
Jól mondod, a jelenlegi infrastruktúra szintjén az IP alapú műsorszórás nem vetekedhet egy JÓ minőségű kábel alapú (cél)szolgáltatással.
Persze ha beköszönt az optikai kábelek korszaka, akkor változhat a dolog.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest