Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Egérpad topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- OLED TV topic
- Autóhifi
Aktív témák
-
Matt-OPT
aktív tag
-
RZozo
aktív tag
válasz
andzsin73 #22790 üzenetére
ZEN1TH kolléga elég magabiztosan állítja ezt a teljeskörű 5 éves garanciát november 15-től, és nem a Panashop-os kezdeményezésre utal. Bízom benne, hogy jók az információi.
Én ezért hiszek neki, nem hinném, hogy a levegőbe beszélne. Pár nap múlva úgyis kiderül minden. -
gban
veterán
Ismét egy világújdonság, és a PDP LCD után ismét a PH-n először!
Plazma LED tv, mérete 50", típusszáma 46xxxxx -
gban
veterán
válasz
andzsin73 #22790 üzenetére
ZEN1TH többször elmondta, nem csak az ott vásároltakra, nem 3+2 hanem full 5 év, és nem csak nov. 15-30-ig, hanem dec. 31-ig.
Nem az van leírva hogy CSAK az ott vásároltakra, és nincs sehol leírva hogy a máshol vásároltakra nem érvényes, csak az, hogy a náluk vásároltakra mindez igaz.[ Szerkesztve ]
-
salazo500
csendes tag
válasz
madgie #22775 üzenetére
Köszi! Az élesség miatt tegnap kikapcsoltam, akkor ma visszakapcsolom. A DVT programok közül nappal semmi sem jön be, este, kb. nyolc után néhány adó bejön, köztük a TV2, illetve az RTL is, azonban időnként darabokra hullik a kép. Kábelen jön az adás, ez mitől lehet? Illetve még egy kérdés, azt, ogy tudnám megoldani, hogy a távkapcsolón található 1-9 gombok ne a DVT programozott adásait hozzák be, hiszen azon pillanatnyilag nappal nem jön be semmi, hanem a TV fülecskében található programokat. köszi
-
RZozo
aktív tag
válasz
andzsin73 #22783 üzenetére
lehet, hogy nem is idei modell volt
én pl. még nem láttam a pécsi electroworld-ben idei plazma TV-t, csak a tavalyi készleten maradt TV-ket próbálják eladni(#22788) Zebu
igazad van, ha nem megbízható a dolog, akkor inkább érdemes várni, mindenesetre jó árnak tűnt[ Szerkesztve ]
-
Gabor970
addikt
figyelem a csoportos vásárlási akciótokat, és egy véleményt hozzáfűznék.
Az információitokból nekem úgy tűnik, nem egészen vették komolyan a mailes megkereséseket, komolytalanok a "kedvezményhajlandóságok" is.
Ahogy többen felvetették, én is értelmes dolognak tartanám, hogy bementek mennél többen egy nagyobb euronics üzletbe, és elmondjátok szermélyesen, hogy Ti bizony várhatóan 15-20-x db TV-t szeretnétek egyben megvásárolni, milyen lehetőségek lennének. Biztosan jönne a boltvezető, akivel valóban lehetne egyezkedni.
Bevallom, nekem van ismerősöm, aki egy vidéki területi képviselő- 8-10 bolt tartozik alá- de voltak már rossz tapasztalataim hasonló "hurrá de jó az ár, ennyiért mi is vennénk" nekilódulásba, aztán amikor le kellett volna tenni a pénzt, akkor kb a 20% bizonyult igazán vásárlónak, a többinek hirtelen mind valami másra kellett a pénz, ami gondolom meg sem volt erre. -
andzsin73
tag
válasz
Matt-OPT #22774 üzenetére
rosszul tudod, nem állhatsz el. az elállás joga csak akkor érvényesíthető, ha erre a kereskedő kiállított egy tanúsítványt (a cora pl. 1 hetet vállal, bármit visszavihetsz), de jogszabályilag csak azt lehet visszacseréltetni, ami hibás. a korábbiaktól eltérően ma már ha a készülék hibás, akkor kicserélést is lehet kérni, tehát nem kell megvárni a javítást, sőt erre nem kötelezhetnek. ha kicserélést kérsz, akkor a kereskedő köteles kicserélni a terméket, ha hibás.
-
BaLee
addikt
válasz
Matt-OPT #22774 üzenetére
Szerinted vidékről mennyiért küldesz vissza egy ekkora csomagot az ország másik felére? Gyanítom nem nagyon áll meg 10 ezerből. Utána még ott van, hogy 30 napjuk van visszaadni.
Bár végső esetben ez is egy lehetőség, hogy ne kelljen egy több 100 ezres tv-nél évekig a búgást hallgatni.
(#22776) andzsin73: az csak 50C2 lehetett, ennyiért nem rossz vásár!
[ Szerkesztve ]
-
andzsin73
tag
az electroworldben B.örsön láttam ma egy pana 127-es plazmát, nem tudom melyik típus volt, mert az nem volt feltüntetve, viszont brutálisan szép képe volt, 229.000 helyett, 170.000-ért.
-
madgie
titán
válasz
salazo500 #22772 üzenetére
Az energiatakarékos mód analóg vételnél automatikusan be van lőve, talán az teszi tompává (mkv-nél azért nem látod, mert HDMI-n keresztül hajtva automatikusan lekapcsolja az ECO-t). Azt ajánlom, analógon ne kapcsold ki teljesen, legalábbis a bejáratás idejére ne. Később majd kikapcsolhatod (én minimálisra állítottam), meg belemászhatsz a beállításokba (kontraszt illetve a haladó mód beállításai sokat segítenek majd), de még friss, ropogós a tévé, kíméld egy párszáz órát
-
salazo500
csendes tag
Sziasztok,
Régóta olvasgatom a hozzászólásokat, mivel a tv vásárlás elég régóta aktuális téma a családban. Néztem is jó párat személyesen, és igazából nagyon nehéz laikusnak a választás. Mindenhol mást favorizál az eladó, iletve homlok egyenest mást mond, mint esetleg egy másik. Ezért nagyon jók ezek a fórum oldalak, mert itt legalább mindenki a személyes tapasztalatát osztja meg másokkal, mindenféle tipus hovatartozás nélkül.
Akkor a lényeg ezek után. Én egy LG50PK550 mellett maradtam, kizárólag az ár, illetve szolgáltatásai miatt. Péntek óta nyüstölik a gyerekek, mindenfélét lejátszik USB-ről, nem ugrál, nem akadozik, illetve ami még számomra feltünt, hangtalanul teszi a dolgát. A tv kép nem valami tökéletes, kicsit tompa ( adás függő ), viszont a dvd, mkv képei gyönyörűek.
Esetleg, ha van valakinek régebbi tapasztalata ezzel a tipussal kapcsolatban, azt nagyon szívesen fogadnám, különösen a beállításokkal kapcsolatban.
Üdv. -
Zebu
addikt
Lehet sikerül 46s20-at szereznem 2 killa körül!
Így kezd eldőlni a verseny a Pana javára!
Bár csak 2 év a gari rá. Lehet beleugrok. Utólag nem lehet regisztrálni így is?
Felhomályosítottak az 5 éves gariról, állítólag az nem teljeskörű garancia.
Nem tudom[ Szerkesztve ]
-
BaLee
addikt
válasz
DjKoxi #22765 üzenetére
Nyugodtan kérdezz rá, hogy miért nem válaszolt a megkeresésre.
Az érdekes az egészben az, hogy Nihill fórumtársunk előtte beszélt velük, mert ő ott lakik és azt mondták, hogy örülnének egy ilyen megkeresésnek, keressük meg őket e-mailben nyugodtan. Ez meg is történt már a legelsők közt, válasz nem érkezett. -
Kelloggs
csendes tag
Éppen ez az. Józan ésszel az ember azt gondolná, ha valaki kap egy ilyen értékű ajánlatot így a karácsonyi dömpinget megfejelve, biztosan törné magát miként vegyen rá, hogy nála hagyjam a pénzem. Nekik kellene minket kedvezményekkel, ajánlatokkal, lehetőségekkel bombázni.
-
Nekem cserélték a beégetett TV-t, úgy, hogy ők jöttek ki és cipelték el a régit/hozták az újat. Mondjuk az parasztság volt, hogy el akarták sózni nekem a besültet (pedig megnéztem nem 1x, és nem, nem vettem észre, hogy be van égve), de ezt javították, mikor első szóra hozott a tulaj egy bontatlan gyárit helyette.
[ Szerkesztve ]
-
BaLee
addikt
válasz
bogabi #22751 üzenetére
Sötétben tapogatózunk a témában az az igazság. Kicsit közelebb fogunk kerülni a valósághoz, ha lesz több ajánlatunk.
Itt régebben valaki azt mondta, hogy az ilyen több 100 ezres műszaki cikkeken akár 40%os árrés is lehet. Persze ez a gyártástól kezdve a boltba kerülésig értődik. A kérdés leginkább az, hogy az beszerzési forrásra mennyi hasznot tesz rá a bolt.Van egy kis sztorym ami hasonló dologgal kapcsolatos, múltkor már le akartam írni de nem tettem, most leírom. Szintén műszaki cikk vásárlással kapcsolatos és szintén több, mint 300 ezres tétel. Főszereplőnk egy átlag vásárló aki utánaolvasott a dolgoknak vásárlás előtt és kiválasztott két boltot amiről tudta, hogy megbízhatóak (nem is az árat nézte elsősorban). Semmi csoportos vásárlás, semmi nagyobb tétel, csak szimplán egy hangfalszettet szeretett volna vásárolni. Levelezni kezdett a két kiszemelt bolttal majd az egyiknek megemlítette, hogy melyik másik boltban nézte még a kiszemelt terméket (mindezt mindennemű kedvezményre célozgatás nélkül). A következő levélben kapott egy olyan ajánlatot, hogy ettől a bolttól is megkapja annyiért amennyiért a másik bolt adja, plusz még engedett neki 1-2%-ot csak azért, hogy inkább nála vegye.
Azaz kapott egy 6% körüli kedvezményt az egyik bolttól, egy hangfalszettre, anélkül, hogy rákérdezett volna, a boltos magától utánanézett, hogy mennyibe kerül a másik helyen.Mi meg itt 30 televízióról beszélünk 9milliós nagyságrendben.
-
válasz
clarlet167 #22755 üzenetére
Az Euronics valami franchise módszerrel dolgozik: megadják a marketinget meg a körítést, de a legtöbb boltnak nem ők a tulajdonosai (ha jól beszélek...) Így pl. én sem tudtam megvenni anno a TV-met 24 havi 0%-os hitelre, mert a bolt tulaja (egyébként tökre rendes arc) kerek-perec megmondta, hogy ő ezt a TV-t nem tudja odaadni a meghirdetett hitelkostrukcióval, mert az neki bukta.
-
nimba1
aktív tag
Egy kis info, én szombaton rendeltem ebből a c6500-ból.
Semmilyen értesítést nem kaptam, csak az automata visszaigazolást.
De ma ahogy nézem le is került ez a termék a pallettáról.
Úgy hogy nem lesz ebből semmi szerintem. -
clarlet167
csendes tag
Üdv.
Elég sok hozzászólást elolvastam mielőtt megvettem volna samsung plazmámat.
Jó kis fórum, köszi nektek.Tapasztalat: ghosting jelen van, ciripelés szintén jelen van, m2ts fájlokat igaz hogy nem játsza, viszont ha átirjuk a kiterjesztést mts-re akkor megy minden mint a karikacsapás.
Ja, egyébként egy c6500 -ról van szó. Remek tv, gyönyörű a kép, az alapzajához hátha hozzászokom, a ghosting meg csak visszavesz az arcából.
Az euronicsal kapcsolatban nekem is vannak tapsztalataim. Eléggé rugalmasak az árakkal az biztos, de viszont szerintem nem egyforma árakkal dolgoznak, még adott megyén belül sem.
-
spiritex
veterán
válasz
bogabi #22751 üzenetére
én nem tervezek részt venni a csoportos vásárlásban, de ajánlanám az edigital rendszeres 5%-os kedvezményét az összes raktáron levő termékre törzsvásárlóknak. én időről időre kapok tőlük ilyen ajánlatot e-mailben. kb. havonta, kéthavonta. persze évek óta náluk vásárolok majdnem minden műszaki cikket.
ez ugye egy 300.000 Ft-os tv vásárlása esetén 15.000 Ft, ami nem olyan rossz.
lehet, hogy evvel az infóval tudnátok mit kezdeni.. ha mást nem, tőlük is kérni egy árajánlatot. -
Valaki javítson ki, ha tévedek: napok óta olvasom ezt az árengedményes dolgot. Én úgy tudom (vagy emléxem, mind1), hogy minél többe kerül valami, annál kisebb rajta az árrés. Ezt még pár évvel ezelőtt egy kereskedő ismerősöm mondta, aki számtech alkatrészekkel kereskedett anno. Én is furcsáltam, de pl. egy 500 Ft-os egérre sokkal nagyobb árrést rá lehet tenni (pl. 100%-os árréssel még mindig csak 1000 Ft az egér), mint egy drágább cuccra. Pl. 42G20 átlagos ára pl. 230.000 HUF. Ebből 10% az 23 EHUF-t jelent, lehet, ennyi rajta az összes kisker árrés. Persze ez attól is függ, hogy ki honnan szerzi be. Ebből kifolyólag szerintem nem hiszem, hogy lesz 10%-os engedmény a buliból (pedig de jó is lenne), max pár százalékra lehet számítani. Inkább az importőrnél lenne érdemesebb ez ügyben kereskedni, de tartok tőle, hogy őket meg ez a mennyiség nem hozza lázba.
[ Szerkesztve ]
-
Kelloggs
csendes tag
Csoportos vásárlással kapcsolatban:
Nem is tudom elmondani mennyire felháborít ez az egész reakció a felkeresett üzletek részéről. Minden szempontból. Elvette a maradék kedvem. Egyébként sok helyen tapasztaltam hasonló hozzá állást üzleteknél. Valami mindig hibádzott. Vagy így vagy úgy.
Ha már veszek egy tv-t több mint 400k -ért legyen már kedves megengedni és lehetőséget biztosítani arra hogy kipróbáljam megnézzem, akár megszagoljam stb.. Ha esetleg nagy kegyesen megengedné akkor is te érezd magad megtisztelve, milyen jó fej volt. Miközben ez alap lenne. Ő van értem, nem én érte....[ Szerkesztve ]
-
szp1
addikt
válasz
GSzarkaTAT #22747 üzenetére
Ott, ahol linkeltem.
"Mondjuk az EUR váltás miatt lehet nem éri meg."
Ezt nem tudom értelmezni. Itthon eladási áron veszed az eur-t, pénzváltónál ma reggel 279-ért lehetett venni Győrben.
-
gban
veterán
válasz
GSzarkaTAT #22747 üzenetére
Akkor felesleges ha jó árat keresel...
Vagy az üzletek árait.
Szórólapok meg fent vannak az oldalon, mindig 2 változat van. -
GSzarkaTAT
tag
Már mér' lenne felesleges??? Ha netalántán onnan rendelek, akkor az az ár. Ha bemegyek a bótba, ott más. Ennyi. Nekem nem volt szórólapom (szerencsére nem tudnak a szórólaposok bejönni hozzánk, ezért nincs tele a postaládám)
Dunaszerdahelyen hol? Mondjuk az EUR váltás miatt lehet nem éri meg...
-
gban
veterán
válasz
GSzarkaTAT #22743 üzenetére
Azt tök fölösleges nézni, nézd meg az összes árat, csak azért van hogy legyen, hátha jön egy madár.
Nézd meg a szórólapot. -
szp1
addikt
válasz
GSzarkaTAT #22743 üzenetére
Dunaszerdahelyen 753 EUR, kb 210e Ft.
-
gban
veterán
válasz
GSzarkaTAT #22737 üzenetére
Ha az Euronicsra gondolsz, 229.999 náluk most a 42G20, csereakcióban, vagyis nem kártyára, stb., és szerintem örülnek is ha nem viszünk nekik 30 rossz tévét a 30 új helyett, tehát lemondanak róla simán, és csak marketingduma a csereakció.
Ebből meg ha engednek 5%-ot, akkor 217 a vége, ha meg többet engednek az még jobb.
Ugyanígy 119.999 a PS42C430 is most.[ Szerkesztve ]
-
szp1
addikt
válasz
GSzarkaTAT #22734 üzenetére
Jellemző szlovák árak. Lehet kattintgatni.
-
BaLee
addikt
válasz
GSzarkaTAT #22737 üzenetére
A 42G20 ára elég magas, abból tényleg le kellene menniük jócskán. Viszont az 50G20 ára alig magasabb, mint a webshopoké...
Ha abból adnának 8-10%-ot akkor ha hozzávesszük, hogy nem zsákbamacskát veszel hanem rendesen kipróbálhatod előtte (kiszűrheted az esetleges pixelhibát vagy zúgó tápot) az nekem megérne egy 10-20 ezret egy több, mint 300 ezres tv-nél...Mert amilyen szerencsétlen vagyok úgyis belefutnék egy pixelhibás zugó tv-be...
-
BaLee
addikt
Bepótolom az elmaradásom, megkérdezem az Euronics-ot. Elég sok helyen van boltjuk, ha belemennének valamennyi engedménybe és mindenki a hozzá legközelebb esőben személyesen kipróbálhatná átvétel előtt az nem lenne rossz dolog...
Bár az áraik eléggé változóak. Meg nem tudom, hogy ilyen kedvezményre kapok-e központilag bármi választ, vagy majd tényleg boltonként kellene bepróbálni.
Meglátjuk.
-
gban
veterán
Nem tudom, de gondolom Euronics-ot nemkérdezted, ha nem jön össze, lehet, érdemes lenne őket felkeresni párunknak személyesen, akár csoportosulva is régió szerint, náluk köztudottan lehet alkudni, próba, gar rendben van, nincs mit veszteni. Pesti régiót vállalnám akár másodmagammal, akár többen lennénk.
Ugyanez érvényes lehet az edigitalra is, noha náluk alkuról nem hallottam, meg talán az eladók motivációs rendszere is más alapokon nyugszik. -
nihill
őstag
Az ilyen, néhány százalékos engedmény mögött szerintem az van, a bolt kért kedvezményt a beszállítójától, de ő maga már nem enged semmit, csak "nagylelkűen" tovább adja nekünk a nagyker kedvezményét. Egyszerűen nem hiszem el, hogy olyan piti ez a többmilliós közös rendelés, hogy senki sem akar lecsapni rá valami értelmes engedménnyel. Inkább ne vegyünk náluk 30an, de akkor se engednek...
nem látja senki, hogy ezzel az engedményes rendeléssel mi nem pénzt vennénk el tőlük, hanem épphogy pluszt hoznánk?
[ Szerkesztve ]
-
szp1
addikt
"The Blu-ray Disc region coding scheme divides the world into 3 regions, labeled A, B, and C.
* Region A includes most North, Central and South American and Southeast Asian countries plus the Republic of China (Taiwan), Hong Kong, Japan and Korea.
* Region B includes most European, African and southwest Asian countries plus Australia and New Zealand.
* Region C contains the remaining central and south Asian countries, as well as the People's Republic of China and Russia. "/ Wiki /
-
kerni
tag
BD lemezen is van régiókód, úgy mint a DVD-n?
-
szp1
addikt
válasz
andzsin73 #22724 üzenetére
10-es szériát már nem igen kapsz, abból az X volt a bestbuy.( mostanság is az lenne, ha lehetne kapni )
A C2-ről gyakorlati tapasztalatom van, barátom vett egy 50"-ost, teljes megelégedéssel használja átlagos anyagokkal ( digitális kábelTV+ HD csatornák, DVD ).
Az X20 panel szempontból ugyanaz, csak VReal5-el és több csatlakozóval rendelkezik. Na most a VReal különbséget vagy látja valaki, vagy nem. Viszont árban jó 30k-val drágább.
Mindkettő jó TV, de csodákat nem szabad várni tőlük. -
andzsin73
tag
elgondolkodtatott néhány hsz., hogy "nagy test nagy élvezet" alapon, ha már 42", akkor miért nem 50", és mennyivel nagyobb az élmény....
a Pana szériákból melyiket lehet ajánlani C10, X10 vagy C2, X20? mik az előnyök-hátrányok? -
zsman89
csendes tag
"Egyes Viera modellek DLNA (Digital Living Network Alliance) csatlakozási lehetőséggel rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy számítógépünket közvetlenül Ethernet kábellel csatlakoztathatjuk a Viera készülékhez, mely ezáltal DivX®*, MPEG2 videók és Jpeg képek megjelenítésére válik alkalmassá. * A DivX® a DivX Inc. bejegyzett védjegye."
Lehet hülye kérdés, de nem nagyon értem:
A laptopnak is kell rendelkeznie ilyen tulajdonsággal, vagy elég ha simán összekötöm őket?
(A tv az tudja a dlna-t, de még nincs meg így nem tudom kipróbálni)
lehet meg is találtam a választ:
http://pcworld.hu/dlna-az-ismeretlen-ismeros-20100804.html
akkor ezek szerint vista pápá és jöhet a windows 7?
[ Szerkesztve ]
-
BaLee
addikt
Csoportos rendelés helyzetjelentés.
Lassan csordogálnak befele az ajánlatok. Bár érdekes módon külön érdeklődni kell, hogy "mi van már" anélkül nem nagyon kaptam még ajánlatot.
Sok pozitívummal eddig nem tudok szolgálni.
Az egyik bolt az kizárólag csak webshop, kipróbálásra nincs lehetőség, személyes átvételre sem és a P42G20ból csak Silver változatot forgalmaz, ami szerintem gond lesz nálunk (nekem pl. az lenne). Viszont árakra egész korrekt ajánlatot kaptam. Ez annyit takar, hogy webshop létére a már alapban korrekt áraikra kaptunk még 5-9% közötti kedvezményeket.
A másik bolt egy olyan hely ami alapból magasabb árakkal indul, személyesen is át lehet venni a tv-ket. Na ebből meg azért nem lesz semmi, mert az ítt kapott árak nagyon messze vannak az előzetes elképzelésektől, sőt a legtöbb webshop árától is...
A magas áraikből 2-5% körüli engedményt adtak csak.Boltokat még nem nevesítek meg megkérnék mindenkit, még ne írjon a konkrét árakért, akiktől még nem kaptam árat azoknak ma írtam újra és ha már lesz 4-5 árunk akkor úgy is jelentkezem újra és eldöntjük mi legyen.
Viszont azt már előre látom, hogy itt valamelyik oldalnak engedni kell majd. Tuti, hogy ha jó árunk is lesz valahonnan, akkor az olyan hely lesz, ahol nem lesz lehetőség előzetes kipróbálásra, maximum személyes átvételre. És ha valaki belefut egy zúgó tápos darabba akkor szívás...
-
Zebu
addikt
Nagyon hezitálok a 46s20 és az 50c530 között. Végre leszűkült erre a kettőre kör.
46s20 - 220e + AC ryan 30e
50c530 - 210eS20 felé húz a szívem a leírtak alapján. Igaz még nem láttam élőben (Auchan nem számít annak). Viszont ennyit nem adnék szerintem érte. Kisebb is és drágább is a Samunál. Nem is kevéssel ha a média lejátszót is hozzáadom.
20 ronggyal olcsóbb lenne, akkor még nehezebb lenne a helyzet, így úgy néz ki, hogy a C530-ra futja csak. Erősítsetek már meg, hogy a Samu van olyan jó, mint az S20 és megbízható is legalább annyira!
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
Érdekességképpen írom:
tegnap vettem egy digitális feszültség- áram- és fogyasztás mérő készüléket.
Rákötöttem a 2008-as Panasonic 37PV80P plazmámat és néztem a fogyasztás folyamatos változását. Tanúlságosnak tartom, hogy az értékek a sötét és világos képtartalmak változásának függvényében 77W-tól olyan 180W-ig terjedtek. De a magasabb értékek sokkal ritkábbak voltak, mint a 70-90W tartományba esők... (Persze nagyon világos, vagy fehér képernyő tartalmaknál az értékek valószínűleg magasabbak lennének, de a tv-műsor pár óra alatt nem produkált ilyet.)Lenne egy kérdésem:
a barátnőm venne 42-es tv-t, de max 115 ezret hajlandó rá kiadni.
Bár egyértelműen Panát javasolnék neki, mondtam, hogy a Samsung PS-42C430 is jó lesz.
De nincs neki sima Audio Out-ja, csak Digital Out-ja, viszont sok zenés műsort néz, és rá szeretné kötni a sztereo erősítőjére.
Ezt és az ehhez hasonló modelleket, hogy lehet rákötni egy régi típusú sztereo 2.0-s erősítőre, amin nincs egyetlen mai modern bemenet sem, csak sima RCA? -
kételkedem
addikt
válasz
Hsanyika1 #22704 üzenetére
Sajnos az analóg TV adás mindegyik lapos tévén rosszabbul néz ki, mint egy 100 Hertzes, síkképcsöves, minőségi 29"-os CRT tévén. Van amelyiken kevésbé, van amelyiken nagyon csúnya a kép. A full HD felbontás pedig akár tovább rontja a helyzetet. Még nagyobb az eltérés a forrás és a tévé felbontása között.
-
gban
veterán
válasz
Hsanyika1 #22704 üzenetére
Nem ártana átgondolnod magadban hogy mi is az amit láttál - konkrétan, egy gyenge minőségű adást. Szerinted egy HD ready-n azért kockás a kép mert nem képes megjeleníteni a natív felbontása negyedét kitevő bejövő jelet, és nem azért mert rossz a bejövő jel?
Sokszor leírták itt már, hogy a tévézéshez jobb a sima ready mint a full HD, mert ott nem modjuk 4 pixelt kell csinálni 1-ből, hanem sokkal többet, így méginkább eltér az eredeti képtől a megjelenített.
Hasonlattal élve, ha a Trabantod csak 20-szal tud menni egy úton, mert annyira rossz, de amúgy bírná a 100-at is, akkor vehetsz Ferrarit, az út ugyanolyan rossz marad, és azzal sem tudsz gyorsabban menni, sőt, azal még lassabban mert komolyabb autó, alacsony padlóval, stb.[ Szerkesztve ]
-
Hsanyika1
senior tag
sziasztok tegnap néztem egy p42x20 meg egy p50c2 nem tetszetek
mindig tv adás ment rajtuk nappali fénynél. p50c2 12 karikánál látszik a pikszelek kb. 2méteröl néztem. szerintem 50 colosban csak full hd szabad veni
panasonic amúgy király
sziasztok
-
5 ÉV GARANCIA, november 15-30 között. A PanaShopnál.
-
cannibal
senior tag
Sziasztok, a 2011-es Panasonic plazmákról lehet -e már tudni valamit? Próbáltam guglizni, de sokra nem jutottam.
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mini-ITX
- Kerékpársportok
- Ubiquiti hálózati eszközök
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- PlayStation 4
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ukrajnai háború
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest