Hirdetés
Aktív témák
-
DVlad
őstag
Szervusztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a PlazmaDiszkonttal kapcsolatban van e valamilyen infó, tapasztalat? 3 helyett csak 1 év garit akarnak adni egy TV-re és nem tudom, hogy egyáltalán gondolkozzam e így ebben. Ráadásul a "demo darab" esetében egyéb kérdések is felmerülnek. (Így jár az, aki későn kap észbe és már nem gyártják a kiszemelt cuccot.) Azért kérdezem, mert ha valaki ír egy olyan hsz-t, ami eltántorít, akkor bele sem kezdek a további alkudozásba náluk.
Előre is köszönet! -
DVlad
őstag
Most egészen karnyújtásnyira kerültem egy PDP-LX5090H készüléktől. http://www.pioneer.eu/eur/products/archive/PDP-LX5090H/index.html
Van valakinek esetleg ilyen az itt lévő urak közül? Esetleg valami infó ezzel kapcsolatban? Hol áll ez az 50-esek között cégen belül, illetve az új Panákhoz képest? Sokat olvastam a témában, de általában kompletten a márkáról írnak, a különbségekről nem nagyon.
Minden reakciót előre is köszönök! -
DVlad
őstag
Értem, köszönöm!
Van valami műszeres vagy egyéb mód arra, hogy egy készülékről, annak hibáiról, esetleg az üzemórák számáról, egyáltalán az állapotáról kideríthető legyen az igazság? Mit kell alaposan megvizsgálni egy üzletben lévő tévén? (Állítólag nem megy, csak ha valaki kéri, akkor kapcsolják be, "max 4 óra van benne összesen", 3 év basys-es garival.) -
DVlad
őstag
Urak!
Véletlenül nem Pápai vagy Pápa közeli valaki közületek? -
DVlad
őstag
válasz ZEN1TH #23183 üzenetére
Nagy valószínűséggel a jövő héten megvizsgálom és ha patent, akkor hozzánk költözik.
Ezzel kapcsolatban írtam korábban a kérdést a Pápaiság témakörben. Én pesti vagyok és örültem volna, ha innen egy szakavatott arc esetleg beugrott volna megnézni, mert lehet, hogy esetleg olyan állapotú, hogy nem is érdemes utaznom.Más:
van esetleg valakinek tudomása arról, hogy a kuronak van e olyan menüpontja, ahol az üzemóraszámot kiírja? -
DVlad
őstag
válasz ZEN1TH #23610 üzenetére
Ez nagyon korrekt!
Nem tud valaki ilyen megoldást Kurohoz? Azt állítja a szervizes szaki, hogy csak egy szervizes táviránnyal lehet előhívni ezt a menüpontot, ami nagyon "bonyolítja" a dolgot. Én el tudom képzelni, hogy nem tudják vagy nem akarják megmondani, ha létezik hasonló megoldás.
Előre is köszönet! -
DVlad
őstag
Urak!
Segítségre lenne szükségem. Indulnék megnézni egy plazmát és azt írtátok itt, hogy egész sötét, illetve egész világos képernyőnél lehet ellenőrizni, hogy van e baja a kijelzőnek. A kérdésem, hogy milyen anyagot, milyen hordozón vigyek ehhez a helyszínre? Esetleg pendrivon egy photoshopos fehér és fekete képet?
-
DVlad
őstag
Na, kezdhetem az első hsz-t tanulmányozni, a bejáratással kapcsolatban!
-
DVlad
őstag
válasz Locutus #25005 üzenetére
Én örömmel olvastam az általad írtakat, szórakoztat ha egy troll éhes. Nyugtasson az a tudat (a sok kényszerképzeted mellett), hogy a jelenlévõk közül talán én vagyok az egyik legnagyobb lúzer, palimadár, aki bedõlt a plazma tévék kivédhetetlen asszimilációjának és önként állt be borgnak. Minden ellenállás hasztalan!
-
DVlad
őstag
Urak! A készülék fenomenális. Az első nap (éjjel) ahányszor beléptem a nappaliba és ránéztem (kikapcsolt állapotban) kibuggyant a nevetés belőlem. Egyszerűen döbbenetes hatással van a 32-es crt-hez szokott szememre. Beüzemelés után (2 órán át nyomogattam, hogy megjelenítsen végre valami képet, ezt is szoknom kellett) pedig, hát... kicsordult a könnyem. Nem hittem, hogy tv adást, illetve dvd-t ilyen minőségben ad vissza, döbbenetes. Ami szintén megdöbbentő, az a hangja. Én tévét még nem hallottam így szólni soha, nem is hittem, hogy ilyen lehet. Gondolom sokat számít az is, hogy igen messze vannak egyméstól a hangszórói.
Most BD playeren töröm a fejem, de kezd beszűkülni a kör a 48-as színmélység miatt és bizony ez megint csak zsebbenyúlós dolog lesz.
Lesznek még kérdéseim is, remélem újra kapok segítséget itt.
Üdv! -
DVlad
őstag
Urak!
Kicsit off, de ez a cikk bejön nektek? Nekem fél másodperc után eltűni. Eleve az egész oldal üres lesz, ha egy cikkre kattintok. (?)
http://www.hazimozi.hu/hirek-ujdonsagok/legfrissebb-hireink/1102-harom-a-blu-ray-a-pioneer-nel.html -
DVlad
őstag
Urak!
Lehet, hogy érdekel valakit, a saturnban 0% thm van 10 vagy 20 hónapra. A mammutban láttam a reklámját. (Vannak pana tévék. Hogy melyikek azt nem tudom.)Más.
Sokat vívodtam, olvastam, kutattam és végre döntöttem. Megrendeltem egy lx-52-es lejátszót. Beszámolok majd a tapasztalatokról, ha érdekel valakit.Mindenkinek jó plazmázást!
[ Szerkesztve ]
-
DVlad
őstag
válasz DM-Fan #26503 üzenetére
A Kácsa audió hozzáállása ehhez a témakörhöz azt hiszem több, mint kielégítő.
Kaucio ellenében odaadják a kábeleket és tesztelheted egy hétig. Eldöntheted, hogy melyik éri meg neked, látsz e különbséget, stb.
Nálam 3 kábel van most otthon tesztre és nagyon kiváncsi vagyok, hogy megtapasztalok e különbséget mondjuk a 80k és a 30k értékű között.
MM-ban és egyéb helyeken árulnak pl. monster kábeleket 30k körül, de azoknak már a csomagolásán is rajta van a 10-12 bit korlát. -
DVlad
őstag
Ezt azért kétlem. Tapasztalatból mondom, hogy 2 scart között is óriási különbség van, nem 300k-s készülékrõl egy crt-be. Akkor az új combómnál már megpróbálom elfogadható kereteken belül a legkevesebb szükséges rosszt beiktatni a rendszerbe, tehát kipróbálom a szemem.
A kábeleknek kisebb jelentõséget tulajdonítanak, mint kéne. Persze vannak határok, a misztikumért én sem fizetnék, de 2 komoly készüléket kóklerség összekötni gagyi kábellel. Ez a teszt pont azért korrekt, mert marketing szöveg helyett te döntheted el, megéri vagy sem. -
DVlad
őstag
Urak!
Hogy áll most a g20 50" vásárlás és mi a legutolsó áratok? Egy barátom szeretne venni ilyet és esetleg csatlakozna hozzátok, ha lehetséges. -
DVlad
őstag
Én nagyot csalódtam, mert klasszisokkal jobb képet kaptam, mint amire számítottam. A jó minőségű adók nagyon jók, a rosszak persze rosszabbak. De a jobb minőségüeknél engem letaglózott a minőség, én sem hittem volna. (UPC digi, nem hdmi-s)
Ugyan ez igaz a dvd filmekre is, dvd playerrel is olyan különbségek vannak, amit nehéz lezongorázni. Van olyan filmem, amiről nehéz megmondani, hogy nem bd és van olyan ami kacat ahhoz képest, de az is bőven élvezhető. BD lejátszóval pedig még annál is jobbak lettek. Lehetséges, hogy nem ideális a fhd tévézni, de a filmekről ilyen minőségben lemondani orbitális kompromisszum volna emiatt, ezért is fontos a nagy öregek tanácsa itt, miszerint nagyon fontos a felhasználási területe a készüléknek, mint döntő tényező a vásárláskor. -
DVlad
őstag
válasz M_AND_Ms #26931 üzenetére
Ez egy téves megközelítés. Minél minőségibb egy termék (legyen az bármi) a minőségjavulásért egyre többet kell fizetni, de (amennyiben mérhető egyáltalán) a javulás mértéke egyre kisebb lesz. Óriási összegekért lehet nüansznyi javulást vásárolni egy bizonyos kategória felett, legyen az tv, autó vagy épp hdmi kábel.
Azt pedig, hogy 5x jobb valami vagy nem egyenesen balgaság bizonyos esetekben számszerűsítve firtatni, hiszen például hogyan méred a jobbságát az eredeti téliszaláminak egy utánzathoz képest? -
DVlad
őstag
A pár hét használat óta én még ghostot sem láttam, egyszer sem. Az első hsz-hez és az itt kapott tanácsokhoz tartva magam, odafigyeléssel, kizárólag teljes panelhasználattal, standard-gyári alapbeállítással és váltakozó tv-adással járatom. Nem hiszem azonban, hogy minden plazma tulaj betartja a bejáratással kapcsolatos intelmeket. Miért is tennék, hiszen a legtöbb ember semmilyen szakszerűségre, ésszerűségre nem képes vagy hajlandó az élet bármely területéről legyen is szó.
-
DVlad
őstag
Nem tudom, hogy egyéb gyártóknál mi a gyakorlat, de a Pioneer elég korrektül megemlíti többször is a használatiban, hogy mit tegyünk, illetve mit ne annak érdekében, hogy a tv ne hibásodjon meg idõ elõtt vagy soha. Teljesen egybevág az itt tanácsoltakkal.
Egyébként én épp az ellenkezõjét tapasztalom. Szinte minden eszköznél "túlaggódó" használatikat adnak, hogy ne lehessen támadni õket a hülye júzerek miatt. Persze a reklámok nem errõl szólnak, de a manuálok már igen részletesen taglalják a helyes felhasználást.A bejáratás és a válogatott, tesztelt alkatrészek világa pedig nem a pár százezres tömegcikkek (Tévék) világa. Astra, mondeo, octavia, civic, stb. vs Ferrari esete.
-
DVlad
őstag
Urak!
A tisztán látás miatt.
Vannak olyan készülékek, berendezések, amelyeket válogatott alkatrészekből állítanak össze. Vannak olyan dolgok, amiket járatnak, bejáratnak, sőt, bizonyos esetekben optimalizálnak, kalibrálnak is. Viszont ez a kategória tévék esetében nem a pár százezres, autók esetében pedig nem a pár milliós árkategória. Mondok egy nagyon egyszerű példát, ami talán nem annyira távoli üzletág, mint az autógyártás. Neves gyártó kiváló és még kiválóbb fejhallgatója annyiban különbözik, hogy az egyikbe válogatott, tesztelt membránokat tesznek, az olcsóbba pedig ami megmaradt, valamint járatják, tesztelik az egyiket. Elektronika, forma megegyezik. Egy pici design különbség és sokkal komolyabb csomagolás a különbség mégis, míg az egyik 60k körüli, a másik 100k körüli áron kapható. Természetesen ez az "apró" különbség tettenérhető a minőségen, hallható, mérhető formában is.
Tehát vannak minőségellenörzési, szelektálási különbségekből elért minőségjavulások, amiket meg is fizettetnek rendesen, de egy átlagos felhasználó számára ez a felesleges plusz, a sznobéria és egyéb hasonló jelzőkkel illetett kategória, amiért nem hajlandó többet fizetni.
Sok olyan eset van, amikor ráfizetéses egy cég termékpalettáján a csúcstermék, de a presztizs megköveteli, mert a márkanév sokkal jobban cseng ettől. A baj az, ha csak ilyen terméket gyárt és ezáltal nem lesz piacképes, főleg a mostani és az elkövetkező időkben, amikor a kevésbé hasznos és egyenesen hasztalan fícsöröket zabálja a nép a minőséggel szemben az élet minden területén. -
DVlad
őstag
válasz Digitalis #28700 üzenetére
Hozzáteszek a bölcsesség kupacodhoz én is.
Az emberek nagyrésze birka. Görcsösen akar tartozni olyan kasztokhoz, amelyekbõl se pozitív, se negatív irányban nem lóg ki. Ha már benne van, akkor a "feljebb lévõket és a lejjebb lévõket" is hamar megbélyegzi és nagyon béget. -
DVlad
őstag
Hirtelen elcsöndesedett az összes tv.
-
DVlad
őstag
válasz Santiagain #28804 üzenetére
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest