Aktív témák
-
anakonda
csendes tag
Sigma igen...
Nekem volt samu blu ray,panasonic blu ray,majd vettem egy WD live-t is.
Aztan kiprobáltam a stream audionál a dunet,és láttam amit láttam,hallotam amit hallottam.
Én 58 coll plazmán nézek anyagokat,és igy jobban észrevehetőbb volt.
Részletgazdag szinek,valósághűbb..stb.
Van olyan filmem amin a WD is szaggatott itt ott..ennél semmi.Szoval nekem No'1 -
adamsz82
tag
válasz DM-Fan #21079 üzenetére
Hát.. érdekes amit írsz.. hogy a legtöbbön megjelenik az idő múltával pixel-subpixel hiba? Ez a plasma TV-kre vonatkozik?
A családban van két alap Samu LCD TV az egyik elmúlt 3 éves a másik 2 éves.. 0 pixelhiba, két TFT monitor (Samu 24, LG 21) 0 pixelhiba, két laptop 0 pixelhiba.. LCD-nél én azt tapasztalom, hogy ha már a vásárlásnál nem talál rajta az ember és pár napon belül nem jön ki akkor nem is lesz rajta pixelhiba..
(az más kérdés, hogy a DELL valóban nem gyenge TFT moncsikban.. ebből következik árban sem, eszembe nem jutna ezek után pixelhibás példányt elhozni, inkább más forrást keresnék.. )
A plazma tévéknél viszont az idő haladtával halódnak a képpontok? Fontos kérdés, mert ha ez így van leteszek a plazmáról.. ok szép a képe..főleg sötétben nem szürke a fekete.. de ugyan 2 gurigáért legyen már minimum 2-3 évig hibátlan az eszköz.. (természetesen járatást betartva és beégést elkerülve a használat során)
Többiek? Öregróka plazmások? Valóban normális ha előbukkan egy-egy képpont hiba a plazmán?
-
BaLee
addikt
válasz anakonda #21095 üzenetére
Sigma chipsettel van szerelve nem?
Van ezen kívül még pár lejátszó ami ezzel a chipsettel van szerelve.
Bár elég sok véleményt olvasgattam és nem olvastam olyan véleményeket, hogy egetverően jobb lenne a Realtek chipsettel szerelt lejátszóknál.De aztán bármi előfordulhat...
-
Santiagain
őstag
Azóta találtam 997$-ért 50G25-öt:
http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/
-
BaLee
addikt
Szerintem a Dune nem annyira túlárazott, ha valakinek szüksége van Blu-ray lejátszóra is. Ha nincs, akkor viszont felesleges megvenni annyiért, mert feléből, harmadából nagyon jó lejátszót kapni amibe tehetsz vinyót és BD-n kívül szinte mindent tud.
Képminőségek közti ordító különbségekbe nem nagyon hiszek, mivel a legtöbb HD mediaplayerben ugyanazokat a chipkészleteket használják.
-
Santiagain
őstag
Nálam a milyet helyett, sokkal inkább a mikor került előtérbe. Próbáltam árdiagramokat keresni a neten, de igen keveset találtam. Ami adatom van megosztom veletek, hátha más is rendelkezik információkkal, és akkor már összejöhet egy normális viszonyítási alap.
2004: TH-42PX25 (HD) 6000$
2006: TH-42PX50 (HD) 3000$
2007 május: TH-42PY700 (full HD, G10 panel, 5000:1 kontrasz, 486W, 14cm vastagság) 2500 Euro
2008 április: TH-42PY700 411e HUF
2008 június: TH-42PY85P 380e HUF
2010 október: TX-P42S20 167e HUF
2010 október: TC-P42S2 570$2010 június: TX-P50G20 386e HUF
2010 október: TX-P50G20 361e HUF2010 október: TC-P50G25 1050$!!! (tudja vki., az USA-ban miért ennyivel olcsóbb?)
http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/
-
szp1
addikt
Az aki sokat autózik tudja, hogy nem azért kell "nagyerős" autót venni, hogy száguldozzon vele hanem azért, hogy maradjon a segge alatt tartalék amikor olyan helyzetbe kerül. Valamint az sem mindegy, hogy a 130-as sebességnél mennyire erőlködik a gép.....Persze nem vagyunk egyformák, de aki száguldozni akar az egy 2-es golffal is megteheti, főleg városban, lehetőleg 30-as táblánál.
Az utóbbi 15 évben nem volt olyan autóm, ami ne tudott volna röhögve 180-at menni, de talán 2-3 alkalommal használtam ki ezt a tulajdonságukat. Viszont az nem mindegy, hogy kényelmes utazó tempónál félgőzzel sem megy a gép, amikor azonban menni kell ott a erő és nem fél percig előzöm a kamiont a kétsávoson.
Szerintem ez elég erőltetett párhuzam.Más:
Gondolom ehhez a médiaszerverhez már 500 eurós HDMI kábel is kötelező...nehogy torzuljanak az egyesek meg a nullák.[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
DM-Fan
nagyúr
Továbbra is rettenetesen sarkosan gondolkozol - mondjuk nem is csodálom, aki ilyen szinten csak a high-end cuccok világában él, az nem feltétlen látja meg a kisebb értékeket. Ha csak autós példán keresztül érted, akkor válaszolok azzal: ha valaki tudja magáról, hogy életvitelszerűen magyarhonban él (ergo tele van SD anyaggal), munkához és családi célra használja (ergo fontos neki a jó ár/érték arány) az autót és tudja, hogy csak évente egyszer jut el Németországba (ergo jó ideig szeretné még nézni az SD-t és kevés kilátása van a HD-ra), akkor minek venne háromszoros áron egy bivalyerős, gyors autót? De ne is legyen háromszoros az ára, kerüljön ugyanannyiba, csak az egyik 5 litert eszik (HD-Ready anyaggal eteted és príma, amit látsz), a másik meg 15-öt (fullHD anyaggal célszerű etetni). Egyébként meg attól, hogy lőerőben kevesebb, egy középkategóriás autó is tud 200-at menni (értsd: a fullHD jól néz ki a HD-Ready-n is) és adott esetben még több szolgáltatást is nyújt és legfőképpen olcsóbb a fenntartása, mint egy sportkocsié. Egyébként ha meg száguldozni akarsz, akkor ne arra apellálj, hogy mikor jutsz ki Németországba, hanem végy eleve versenygépet és ha épp megőrülsz, akkor menj ki vele a versenypályára, ahogy a német is teszi. Ezt hívják ők hobbiautónak, a hétköznapival meg kulturáltan közlekednek.
A túlárazott termékkel kapcsolatban meg: attól, hogy linkelsz egy tízszeresen túlárazott terméket, attól még a kétszeresen túlárazott is túlárazott marad.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
BBéci
legenda
válasz DM-Fan #21078 üzenetére
Erre csak egy autós hasonlattal tudok válaszolni.
Mi a fenének veszünk olyan járgányokat, amik 130-nál gyorsabban képesek száguldani, amikor úgysem tudjuk (szabálytisztelők vagyunk) kihasználni???
Ha netán, egyszer, véletlenül elvetődnénk Németországba...
Ugye nem kell folytatnom?Ha a Dune szerinted túlárazott, mit mondasz erre? Niveus
Az ára kábé 10000 (tizezer) euró.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Szerintem nem az a lényeg, hanem a sokat emlegetett skálázás. Nem mindegy, hogy hány képpontot kell "kitalálnia" a processzornak, hogy teljes képernyősre alakítsa a 720x576-os felbontású jeleket.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz kola99 #21081 üzenetére
Szerintem ne a marketingdumának dőlj be, hanem nézd meg a teszteket és a mérési eredményeket/hisztogramokat, vagy csak simán nézd meg élőben egymás mellett a G20/V20-at és a C6500-at! Ordító különbséget fogsz tapasztalni a Panák javára. Mondjuk ezt már az árbeli többlet is hűen tükrözi. Félreértés ne essék: nagyon jó TV a C6500 is (ha korrekt árú, de kiváló Samsung fullHD-t kéne vennem, akkor ezt választanám), csak nem említeném egy lapon a G20-szal, a V20-szal meg pláne nem!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
kola99
tag
válasz DM-Fan #21077 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszokat.
Legkésőbb december első hetében meg kell venni valamelyket.
még egy dolog birizgálja a csőrömet :a Panasonic G20/V20-as modell, kép leírásánan ez áll : Deep Colour ( 10/12 - bit )
a Samsung C6500-as modell , kép leírásában ez áll : Natural True Color ( 18 - bit )tehát a 18 bitnek nem nagyobb színmélységnek kellene lennie?
/vagy is jobbnak mint a 12-nek ?
vagy ez csak parasztvakítás ? -
Palika71
őstag
válasz kola99 #21066 üzenetére
Szerintem nézd össze a G20-at meg a V20-at.
Ha nem vagy érzékeny a V20 jobb kontrasztjára, akkor jó vétel a G20 is.
Ha meg bele vagy zúgva a képi finomságokba, akkor meg nehogy G20-at vegyél, mert jobban fogod bánni éveken keresztül azt, hogy megelégedtél a 2. legjobbal, mint örülni annak, hogy kevesebbet költöttél 60-70e ft-tal!
Na meg a V20 képe annyira jó, hogy annál már nagyon nem tudnak a következő 1-2 évben látványosan jobbat alkotni, inkább csak az olcsóbb plazmák minősége fogja közelíteni a V20 szintjét.
Ez SZVSZ értendő!Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz adamsz82 #21075 üzenetére
Teljesen mindegy. A Pana-nál is ugyanakkora eséllyel fordul elő hibás pixel, mint a Samsung-nál. Én már Kuro-n is láttam hibás pixelt. Ezt egyszerűen senki nem tudja neked garantálni. Mikor a jelenlegi Dell monitoromat vettem a forgalmazótól, akkor mondta az értékesítő, mikor átnéztem nála a panelt hardcore tesztekkel, hogy ő személy szerint nem látott olyan panelt még a Dell-től sem, amin ne lett volna minimum 1 szubpixel hiba. Nem akartam elhinni, ezért kibontattam többet (nagyon rendes volt), átnéztem nála 3 példányt abból a típusból, amit kinéztem és legnagyobb megdöbbenésemre mindegyiken találtam magam is. Elhoztam azt, amelyiken a legkevésbé feltűnő helyen volt, azóta se kerestem, nem is látom rajta, hétköznapi használatnál egyszerűen nem felfedezhető. Pedig a Dell nem a szar gyártók egyike. A plazmáknál sokkal ritkább a pixelhiba - ez nem is az LCD-knél klasszikus értelemben vett pixelhibával azonos jelenség. Az új TV-ken többnyire nincs is jelen, de a legtöbbön megjelenik az idő előrehaladtával. Nem lehet mit tenni ellene és a gyártó sem szavatolja ezt a dolgot. Legtöbb esetben 10 hibás pixel alatt hozzád se szólnak és az sem mindegy, hogy ezek hol helyezkednek el. Eltérőek a pixelhiba garanciák, de sajnos a plazmák tekintetében eléggé elnézőek. Ezzel nincs mit tenni, benne van a pakliban.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
"Magamat ismételgetem: fix nézési távolság nem létezik, ha úgy tetszik - kis túlzással karnyújtásnyiról nézem a tévét."
Ez tény, de akár távol ülsz a fullHD paneltől, akár közel, azon sosem fog jobban mutatni az SD tartalom a HD-Ready-n produkálthoz képest, ezen szerintem kár is vitázni. Az viszont szerintem simán megszokható, hogy az 50" HD-Ready-hez nem ülsz 2 méternél közelebb és akkor bizony semmi gond nincs a HD-képével sem. Szerintem mondjuk közelebbről sem, pláne, ha eleve azt szokja meg az ember.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz kola99 #21066 üzenetére
Pont pár HSZ-szel följebb írtam le, hogy én 300 eFt-nál többet nem nagyon tartok reálisnak kiadni egy TV-ért. Ettől függetlenül a közeljövőben én is tervezem egy 50G20 megvásárlását - bízva abban, hogy ha nem is megy le 300 eFt-ra, de azért jóval közelebb kerül hozzá. Jövő év elejére (február - március) egyébként szerintem reális ennek bekövetkezte. A V20 persze ennél is jobb TV, de egyszerűen (számomra) irreálisan sokba kerül a saját értékrendemhez viszonyítva. Sokkal fontosabb problémák áthidalására kell jóval többet fordítanom, minthogy egy luxuscikket vegyek ennyiből. Ha van rá pénzed, akkor vedd meg a V20-at, tényleg nem fogod megbánni, Pioneer Kuro szintű TV. De ha rám hallgatsz és nem hajhászod a legjobbat, akkor vársz még picit és megmaradsz a G20-nál. Sokat spórolhatsz vele és nem feltétlen fog hiányozni a többlet, mivel már a G20 is osztályon felüli minőséget képvisel a többi modellhez képest.
Külső lejátszókat tekintve rengeteg lehetőség van, én is a Dune-t emelném ki, ha minőséget keresel, bár szerintem kicsit túlárazott termék.
A TV-vel kapcsolatban ugye nem gondoltad komolyan, hogy befektetésnek vennéd? Gondolom úgy értetted a kérdést, hogy melyik számít jó vételnek. Csakmert a TV már a megvásárlását követő évben nem fogja a felét sem érni, legyen az akár Samsung, Panasonic, vagy Pioneer.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
senior tag
válasz adamsz82 #21068 üzenetére
Hidd el, én örülök a legkevésbé hogy jelenleg én vagyok az "elrettentő példa", de a PS50C530-at az időközben előbújt pixelhiba ellenére is imádom, és a kb. 25 éves 72 cm-es Sony CRT-m után (rendszerváltás előtti német import) olyan, mintha évszázadokat utaztam volna az időben!
Forza Ferrari!
-
szp1
addikt
válasz adamsz82 #21068 üzenetére
Sajnos ez sem cserealap, plazmánál nincs pixelgarancia ( pláne nem subpixel). Ahhoz nagyobb balhé kell, sor vagy oszlop failure.
Járatni kell 24/24 az első 3 napban, hogy kijöjjön ami ki akar.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
BBéci
legenda
-
Iceapo
csendes tag
válasz DM-Fan #21054 üzenetére
Köszönöm a hozzászólásokat!
Annyit fűznék még esetleg hozzá, de már ezt is sokszor elmondtátok, ill. leírtátok, mindenkinek magának kell eldöntenie hogy mit vesz meg, mennyi pénze van rá, hogy tetszik a próba nézés, és persze ha tud nézzen meg több tv-t is, hogy legyen hasonlítási alapja.
Egy plusz tapasztalat. A madaras boltban nagy volt a kontraszt, a C530 mellett pont az 500eFt-os most meg nem mondom milyen típusszámú új 3D-s Samsung plazma "virított", alapból mindkét tv-n az RTL analóg adása ment, először mondom az eladónak azon szebb a kép, azt mondta erre hogy ááá, dehogy jobb, állított egy kicsit a C530-on, és lőn csoda ugyanolyan lett a kép, ugyanolyan sz*r! Egy biztos eddig sem használtam a Plazmát tv nézésre, de valószínű ez után sem fogom.
Egyébként a fullHD plazma mellett még azért is döntöttem, azon kívül hogy levett a képminősége a lábamról, hogy volt tv-re 200e-em, ha csak 170-em lett volna akkor valószínű megvettem volna látatlanba a C450-et vagy a C430-at. Egyébként éppen most esett le hogy hát voltak Panák is kitéve és hát elfelejtettem őket alaposabban megnézni /Avatar bluray ment rajtuk, persze hogy szép volt a képminőségük! /, hát ja igen, azért mert konkrétan a C530-ra voltam kíváncsi és amikor megtaláltam leragadtam nála. Megtetszett, elvesztem. Tudjátok leszállt a köd effektus!
Még annyit szeretnék leírni, hogy sokat segített ez a fórum a döntésben ill. a tájékozódásban, jó hogy vagytok! Köszönöm! -
BBéci
legenda
válasz DM-Fan #21026 üzenetére
Mindhárman sok olyat írtatok, amit elfogadok, mégis full HD-párti maradok. Magamat ismételgetem: fix nézési távolság nem létezik, ha úgy tetszik - kis túlzással karnyújtásnyiról nézem a tévét.
Diviksz filmjeim sosem voltak és nem is lesznek.
-
szp1
addikt
válasz Monyesz #21065 üzenetére
"Meg a kiállított és járatott darabot listaáron árulni, no az már pofátlanság."
Tényleg az. Itt, a helyi fukarban van 2 db 42X10-es már másfél éve kirakva demozni, 189e-ért.
Még májusban mondtam az eladónak, hogy engedjen az árból akkor érdekelne. Azt válaszolta nem lehet, mert..bla-bla-bla. O.K. Közben ugye vettem TV-t. Múlt héten megint bent voltam, újra kérdezősködtem kíváncsiságból: ugyan már mennyiért adná oda ezt a bemutató darabot? Válasz : 10e engedménnyel....179...kola99: mondjuk egy DUNE BD Prime.
[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
adamsz82
tag
válasz DM-Fan #21064 üzenetére
Thx, visszaolvastam, alapvetően mindenkinek meggyőző volt az ár/teljesítmény aránya.. tehát szép kép az árához és a mérethez képest.
Egy baki nem tetszik, hogy gabi belefutott a képpont problémába. Ilyenkor cserés a TV? Vagy csak ha 3 napon belül jön ki?[ Szerkesztve ]
-
Monyesz
aktív tag
válasz DM-Fan #21048 üzenetére
Ezzel a mást áron adnak dologgal nem tudok mit kezdeni, ha épp tv-t akarok venni és nem dvd-t ! Főleg hogy az egyik 200ezres, a másik mondjuk 10ezres kategória, tehát egyiken sokkal többet nyer, mint amit a másikon veszít...
És akkor nem beszéltem még a hozzánemértő eladók sokaságáról ! -
kola99
tag
válasz DM-Fan #21063 üzenetére
Köszi a választ.
akkor szerinted milyet érdemes venni ami nem pazarlás?
tehát ami jó befektetés ,nem évül el annyira hamar , de legalább 50 col , full HD ,és minőségi plazma ? + akkor külső lejátszóból melyiket ami minőségben hozzávaló ?
amit rá szánnék az 400e körül / de mennyitől számít jó vételnek ? /[ Szerkesztve ]
-
Monyesz
aktív tag
Világos, nem is rendelnék neten, ha kicsi lenne az áreltérés. De azért 20% körül, ami itt 40-50ezerft van simán, már meggondolom. Plusz az MM csekély díj ellenében hozza el 10km-re a cuccot ekkora érték mellett, ami tényleg vicc.
Meg a kiállított és járatott darabot listaáron árulni, no az már pofátlanság. -
DM-Fan
nagyúr
válasz kola99 #21060 üzenetére
Az 50V20-nak fényévekkel jobb képe van, ráadásul olcsóbb is, igaz, kisebb, de ilyen szinten szerintem már sokkal fontosabb a képminőség, legalábbis ha közel fél millió forintot rászánnék, akkor nálam az volna az elsődleges. Ilyen kaliberű TV-nél én már nem alapoznék a beépített médialejátszóra. Amennyivel olcsóbb a Pana, annyiért bőven tudsz venni egy professzionális médialejátszót, ami oda-vissza szétkeni a Samsung beépített lejátszóját minden tekintetben. Szóval nálam egyértelműen az 50V20 + frankó külső lejátszó kombó lenne a nyerő, ha hajlandó lennék ennyi pénzt kiadni TV-re. Szerintem a V20 közel a legjobb plazma a piacon, ha nem maga a legjobb.
Abszolút privát vélemény: szerintem pazarlás ennyit kiadni egy TV-re, de mindenki azt csinál a pénzével, amit akar.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
"Szerintem ilyet nem nagyon állított senkit, hogy rossz az SD anyag fullHD-n. Illetve ami tényleg rossz az független attól, hogy HD vagy fullHD."
Így van, erről van szó. Csak mindig van valaki, aki félreértelmezi a leírtakat. Tudnék jópár olyan DVD-kiadványt levenni a polcomról, amiről még rutinos szeműek sem biztos, hogy megmondanák, hogy nem 720p.
Get Moded!
-
kola99
tag
Üdv
érdeklődnék véleményetek szerint melyik plazma tv-t lenne érdemesebb megvenni a 2 versenyző közül ?1 : Panasonic TX-P50V20E 446 e ft
http://digitalko.hu/index.php?id=895&kat=32 : Samsung PS58C6500 TW 515 e ft
http://digitalko.hu/index.php?id=1030&kat=3vagyis ér-e többet +8 col = + 20 centi képátmérő , mint amennyivel jobb minőségű a pana ?
, viszont a beépített média lejátszó a samsungban sok mindent lejátszik .+ nagyobb?[ Szerkesztve ]
-
-
BaLee
addikt
válasz Dorian #21056 üzenetére
Szerintem ilyet nem nagyon állított senkit, hogy rossz az SD anyag fullHD-n. Illetve ami tényleg rossz az független attól, hogy HD vagy fullHD. Láttam már olyan "DVD rip"-nek csúfolt valamit, ami még a 19"-es monitoromon is sz@rul festett.
Mindössze annyi lett leírva, hogy ugyan az az SD tartalom HD readyn jobban mutathat, mivel kisebb a különbség a felbontások között, mintha 1080-ra skálázná a jelet.
Persze egy tesztet megérne a dolog én is nagyon kíváncsi lennék rá, hogy ez mennyire látszik a gyakorlatban.
-
Dorian
félisten
válasz Iceapo #21052 üzenetére
Én is úgy látom, hogy ez a "fulllHD-n rossz az SD" -dolog vihar a biliben. FullHD és HDready tévén nézve SD adást, a különbség elhanyagolható.
Sőt, én határozottan meglepődtem - mert pont az ellenkezőjére számítottam - hogy mennyivel szebbek a divixek az új 50"-os fullHD plazmán, mint a régi 32"-os LCD-n, ugyanolyan távolságból (Ami igaz, hogy csak LCD, de mégis majd fele akkora)Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
senior tag
Nekem van pár BD25 a HDD-n, Media Player Classic Home Cinemával nézem őket. Eleinte 1920×1080@60Hz-en játszottam a bluray streamet is a PC-n keresztül (DVI-HDMI), aztán a Halálos Iramban harmadik része előtt átállítottam 24 Hz-re. Ekkor én is akadást tapasztaltam, nem tudom miért. BD asztali lejátszóm nincs, így azzal nem tudtam kipróbálni, a PC-vel egyelőre visszaálltam 60 Hz-re.
Forza Ferrari!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Iceapo #21052 üzenetére
Persze, nincs különösebb gond az SD-tartalmakkal fullHD panelen sem, bár azért legalább egy DVD-szintű anyaggal illik kiszolgálni ezt a panelt, pláne, ha 50"-osról beszélünk. Ezen túlmenően nem árt egy jó DVD/multimédia lejátszó, ami normálisan tud felskálázni. Nagyjából ezen múlik a dolog - no meg persze a TV-n és a képjavító algoritmuson. A C530 teljesen rendben van ilyen téren, ár/érték arányban a legjobb 50"-os fullHD plazma a belépő kategóriából. Ettől függetlenül az 50" HD-Ready-nek sem vitatható el a létjogosultsága, a DVD-felbontásához eső natív panelfelbontás miatt annál alkalmasabbat nem lehet találni DivX és DVD-tartalmak megjelenítésére, ez tény. A magasabb szintű fullHD plazmáknál viszont már olyan fejlett eljárásokkal is találkozhatunk, amelyek segítenek kompenzálni a nagyobb felbontás okozta képminőségromlást, plusz az általános képminőségük (színhűségük, kontrasztjuk, feketeszintjük) is jobb lehet, mint a HD-Ready-ké, ezért lehet érdemes elgondolkozni egy jobb fullHD-n, itt már csak a föntebb emlegetett ár tényező az, ami beárnyékolhatja ezen döntésünket. De a C530 attól függetlenül korrekt választás, hogy a belépő szintet képviseli.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Iceapo
csendes tag
válasz Gabor970 #20971 üzenetére
Köszönöm a segítséget! Kérdésedre válaszolva, értem én hogy másnak lehet hogy fura hogy én miért akarok ennyi divx-es tartalmakat nézni az 50-es plazmán, a rövid válaszom hogy nem annyira akarok én, de nagyon sok filmem, régebbiek, ilyen tömörítésűek, ill. hát BRrippek még.
Mint említettem egy régebbi hsz.-omban, hogy elrepülök, hát elrepültem ma a madaras teskóba, de nem szaladok előre ennyire, előtte voltam egy másik boltba is, és ott megvizslattam a PS50C530-at, DVD ment rajta, koaxon, ahogy a többin tv-n is, persze különbséget nem igazán láttam, az összes tv-n sz*r volt a képminőség. Tudtam hogy a jellel van a baj, de azért egy kicsit elkeseredtem, még attól is elment a kedvem hogy megkérdezzem hogy nem e esetleg bedughatom a pendriveomat a tv-be, inkább megköszöntem hogy ott lehettem és elhúztam, gondoltam majd hátha a madarasba boltban jobb lesz. Meg is érkeztem, bemegyek, alig tudtam körbe sasolni a kínálatot, az eladó már ott is termett és segítőkészen megkérdezte hogy mi is a kívánságom. Azonnal már dugta is be pendriveját a PS50C530-ba, majd elkezdtünk nézni különböző divx-es tartalmakat, dvdrippet, brrippet. Kezdett tetszeni a dolog, ill. a képminőség. Majd mondtam neki hogy nekem is van pendriveom, már dugta is be a tv-be, sample-ket vittem magammal, mindenféle tömörítést, 1-2 lemezes dvd rippeket, brrippet, nem sokat csak annyit hogy ne feszítsem túl az idegeit az eladónak, de ő teljes nyugodt volt, azután jöttek az mkv-k, mondta hogy hát nem biztos hogy játszani fogja, mert már próbálták és hát, nem mind ment. Én csak 2 félét vittem, mindkettő "gyönyörűen" ment a veterán mp3-as pendriveomról, ill. meg-meg állva töltés miatt, de ment. Persze Avatar volt az egyik, az állam leesett, az enyémen is gyönyörű a kép, de ez, hát kész vagyok, azóta is a tv hatása alatt vagyok, természetesen azonnal megrendeltem a tv-t, talán szerdán meg is érkezik.
A lényeg hogy "tetszett" a DVD-s divx-es tartalom képminősége is, hát olyan amilyen volt, nézhető volt, és nem igazán látom rosszabbnak mint az 1024-es PS42A456-on, és ez csak az én véleményem! A BRrippek hibátlanok voltak, ahogy az 1024-es plazmán is azok.Szóval a lényeg hogy félelmem indokolatlan volt, a fullHD-s plazmán is nézhetőek a divx-es tartalmak. Még mindig az Avatar képminősége jár a fejembe, már nagyon várom a tv-t!
-
BaLee
addikt
válasz Monyesz #21046 üzenetére
Még van pár évük, aztán éhen fognak halni, mert csak az fog náluk vásárolni akit nem érdekel a pénz, olyan ember meg kevés van. Most még vannak páran aki bizalmatlanok a netes rendelésekkel műszaki cikknél, de nem hiszem, hogy bárki épeszű ember adna 260-at egy olyan 42G20-ért ami pár hónapja folyamatosan megy, ráadásul nálunk ugyanaz az adó megy az összes plazmán a jobb felső sarokban ugyanazzal a csatornajellel...
Ja és itt is 259900 a 42g20, de három hete roppant igényes módon át volt húzva egy filccel és alá volt írva, hogy 249900, de aztán kikerült egy új tábla és visszakerült a régi ár.
Nem élt senki a hihetetlen akcióval.Pedig továbbra is azt mondom, hogy ezek a nagy áruházak tudnának igazán akciózni, mert ha berendelnének egy kamionnyi készüléket akkor azt nyugodtan adhatnák akár a webshopok árain is, mert kapnának rá annyi kedvezményt, hogy így is maradjon rajt hasznuk. És lehet több lenne a sok kicsi, mint hogy ott áll a tv 3 hónapja mert aki egyszer is utána nézett az árának, ennyiért max mosolyog egyet rajt és megveszi máshol.
Persze értem én, hogy valahogy ki kell termelni a bérleti díjat, de így nehéz lesz...
-
azcutam
csendes tag
válasz laszlo168 #21039 üzenetére
Nekem a futárokkal eddíg csak jó tapasztalataim voltak.
Pl. nyáron vettem az LG PK50 250-es plazmámat a Digitalplaza webáruházban (Nyíregyházi cég - ott volt a legolcsóbb és no fuvardíj - én meg Kaposvári vagyok.... ).
A futár a megbeszélt időpontra hozta a TV-t, segítette bevinni a lakásba (családi ház), együtt kibontottuk, megnéztük, majd fizettem. Még azt is felajánlotta, h. segíti összerakni, amit küszönettel elutasítottam. Megkínáltam egy kávéval, üdítővel, borravalónak megkapta a párszáz forintot, amennyivel olcsóbb volt a 180 ezernél, majd távozott. -
DM-Fan
nagyúr
Ráadásul tegyük hozzá, hogy bizonyos árucikkeket meg kifejezett ráfizetéssel árusítanak és mindenkinek alámennek árban - lásd pl. mikor leakciózzák a DVD-ket a beszerzési ár alá, vagy kiszórnak bennragadt termékeket extrémen akciós áron. Ki lehet fogni nagyon jó árú termékeket náluk, csak ésszel kell vásárolni.
Get Moded!
-
szp1
addikt
válasz Monyesz #21046 üzenetére
Nem akarok az ördög ügyvédje lenni, de gondoljatok bele: baromi drága bérleti díjak a plázákban, nagyszámú személyzet, vevőszolgálat, hatalmas villanyszámla stb. Ezt mind ki kellene termelni valamiből. Persze nyilván vannak beetetős akciók, de nem véletlenül mondjuk: multinál nézegetünk, aztán ott vesszük ahol a legolcsóbb.
-
Gabor970
addikt
válasz dr_ace #21040 üzenetére
szerintem ha bemész egy MM-be vagy euronicsba, és kicsit alkudozol odaadják max 160-ér a C430-at. De nem kizárt a 150e sem, főleg ha villantasz egy aura kártyát :-) Nem tudom, hogy az általad linkelt üzlet hivatalos Samsung MO-os garanciával adja-e, ami 2+1 év. Szerintem fontos. Ha jól számolom, nekem 3 év alatt kb 9-10.000 ózemóra fog belemenni.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
dr_ace
aktív tag
egy héten belül szeretnék samsung 50"-es C450 tévét venni, van tippetek hogy honnan érdemes leginkább? esetleg valami akcióról nem tud valaki? (budapesten)
egyelőre a 220 volttal szimpatizálok, mert árgép szerint a legolcsóbbak közé tartozik és ingyenes a kiszállitás, de nem tudom mennyire megbizhatóak, nincs velük tapasztalatom.ha esetleg C450-et nem, de C430-at tud valaki akcióban az is érdekel, ha nagyon jó áron lenne akkor lemondanék arról a +1 hdmi portról. (ha jól tudom más különbség nincs a kettő között, ugye?)
-
dr_ace
aktív tag
válasz Gabor970 #21033 üzenetére
"A UPC által biztosított legjobb műholdas digitális beltéri .Philips 8111- az 720p-ben adja az adást ha van HD extra csomag előfizetés."
ja hogy a műholdas szolgáltatásról van szó, igy már mindjárt más, az valóban 720p. én azt hittem upc kábeltévéről van szó, nem volt egyértelmű, most már minden világos
-
DM-Fan
nagyúr
válasz gabi123 #21035 üzenetére
Amit linkeltél, az kicsit más, de szerintem ami nálad van az ditherzaj, ami teljesen normális. Lehet csökkenteni, illetve kiküszöbölni, ha lejjebb veszed a kontraszt/fényerő páros valamelyikét.
A pixelhibával meg nem tudsz mit kezdeni, van így, hogy egyszer csak jön, aztán ott is marad örökre. Sajnos ez van, tudom, hogy nehéz nem foglalkozni vele, mert utána mindig azt keresi a szemed, de sajnos ezzel meg kell tudni tanulni együtt élni. Addig örülj, amíg csak ennyi baja van a TV-nek!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
senior tag
válasz Gabor970 #21033 üzenetére
Nincs mit. Hát egy kicsit még gyötröm magam, picit bosszant hogy pont az 5. napon jött ki, pedig próbáltam minél többet járatni a TV-t, amikor csak otthon voltam működésben volt, de majd az idő haladtával nyilván beletörődöm.
Egyébként a pixelek halványzöld villogása (közelről, főleg sötét felületeken látható) villogása normális jelenség? Ha jól tudom a foszforlag más, az gyors mozgások esetén nagyobb felületen, egybefüggően látható, ilyennel még nem találkoztam az enyémen. Az általam említett dolog ERRE hasonlít, csak nem ennyire erős, és zöldes árnyalatú.
Forza Ferrari!
-
szp1
addikt
válasz gabi123 #21031 üzenetére
A zöld renitens.....
Ha nem foglalkozol vele, fel sem tűnik egy idő után. Én nem is megyek közel a TV-mhez, nehogy találjak egyet véletlenül.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
Gabor970
addikt
válasz dr_ace #21030 üzenetére
félreérthető volt talán amit írtam. A UPC által biztosított legjobb műholdas digitális beltéri .Philips 8111- az 720p-ben adja az adást ha van HD extra csomag előfizetés. Nem 1080!
Nem vagyok benn biztos, hogy ha saját extrább beltérit veszek, akkor azzal már 1080 lesz. Abban biztos vagyok, hogy a 8111-es 720p. UPC fórumokon olvastam, meglepődtem, megkérdeztem az ügyfélszolgálatot, és ott is megerősítették a 720p-t.Gabi: Ne gyötörd magad miatta, gondolom ha nem figyelgeted, észre sem venni. Köszi a képet, most már ilyent is láttam!
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
DM-Fan
nagyúr
válasz GigaZsozy #21016 üzenetére
A beégés egyértelmű user-error, erre semelyik gyártó nem ad neked garanciát. Nem véletlenül írják bele a ghosting-ot/beégést a user manual-okba sem. Még a nem felhasználói hibákból eredő - eredetileg is meglevő vagy csak később jelentkező - pixelhibák sem képezik garancia tárgyát (legalábbis amíg tömegesen el nem szaporodnak). Természetesen ha már úgy kapod a TV-t, hogy beégett valami, azt azonnal ki kell cseréltetni, de ezt sem a gyártón tudod leverni, hanem a bolton, ahol használt/bemutatódarabot adtak el neked újként.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Gabor970
addikt
Csak már látnám azt a sok-sok full HD tartalmat!!! Szerencsére még a HD ready tv-n is álleejtős a képminőség, ha tényleg megvan alá a megfelelő forrás. Dunán ha nagy ritkán van HD adás, lejön a kép a kijelzőről, annyira szép. Utoljára a Rigoletto volt ilyen. Eldöntöttem, előfizetek a UPC-nél a HD-re -havi 1500Ft- na de még a legjobb beltéri is amit adnak, csak 720p képes. A mindig Tv HD-ja 1440X1080i ha jól tudom.
Természetesen nem vitatom el, hogy jobb a Full HD, félreértés ne essék, ha nincs anyagi oldalról korlát, természetesen csakis a lehető legjobbat kell megvenni. Viszont ha az a kérdés, hogy 42" Full HD vagy 50" HD Ready, akkor én biztosan ismét csak a nagyobbik mellett tenném le a voksot. De azt is megkockáztatom, hogy ha mondjuk 60e Ft-al olcsóbb a HD ready, akkor azon a pénzen egy LG 390-es BD játékost vennék pluszban.
Az utolsót visszavonom :-) lehet inkább pár hónapot gyűjtögetnék és később venném meg azt a BD lejátszót, fene tudja.....
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
Szerintem nem így van. Ha most elégedett a 50" HD-Ready SD/HD képével, akkor nagy eséllyel 3 év múlva is elégedett lesz vele, amikor már csak HD-forrást fog nézni rajta (bár magyarhont ismerve még 3 év múlva is bőven fog SD-t is nézni). Arról nem beszélve, hogy egy jó fullHD 50" árából 2 darab 50" HD-Ready-t kap és a felhasználási köre (analóg TV, DVD, Xbox) egyébként sem indokolja a fullHD-t, amin ezek köztudottan rosszabbul - de legalábbis semmiképp sem jobban - mutatnak. Ugyanakkor meg a 3-5 méteres nézési távolsága sem indokolja a fullHD beszerzését, ugyanis ha 5 év múlva már csak HD-anyagot fog nézni, akkor sem fogja kilátni a különbséget - legalábbis a felbontásbelit biztosan nem, viszont lehet, hogy vágyakozni fog egy akkori olcsóbb modellre, ami lehet, hogy jóval szebb képet fog adni, mint a mostani csúcs fullHD-k.
Szóval ezen a téren továbbra sem értünk egyet, Ijk és BaLee kolléga véleményével azonosulnék. Akit nem vet fel a pénz, annak teljesen fölösleges kétszerannyit kiadni egy minőségi fullHD-re, mint amennyiből megkapja ugyanazt a méretet HD-Ready-ben. Márcsak azért is, mert még mindig nagy a fejlődés évről évre és semmi garancia nincs arra (sőt, inkább az ellenkezőjére van), hogy 3 év múlva ne kapnál kétszerolyan jó TV-t bagóért, mint amennyiért most megveszel egy drága plazmát. Szerintem mindenkinek a pénztárcájához és egyéni értékrendjéhez mérten kell eldöntenie, hogy neki mennyit ér egy készülék és mi az az összeg, ami már sok, vagy kevés. Én az egészséges határt olyan 250-300 eFt környékén húznám meg, ennél többet szerintem nem nagyon érdemes TV-re kiadni, mert hihetetlen gyors az értékvesztés és emellett a tényleges avulás is.
Ez kb. ugyanaz, hogy lehet, hogy Te meg én meglátjuk a különbséget, meg kihalljuk a 320 kbit/s-es mp3 és a CD közti különbséget, de el kell fogadni, hogy az emberek 90%-a bizony nem látja/hallja ki.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
BaLee
addikt
Itt koránt sem csak a jelenlegi műsorforrásokról van szó szerintem. Bár ha jobban belegondolsz mink van most? m1, m2, dunaTV meg pár magyar adó fizetősen HD-ban.
Hallani bármit arról, hogy milyen egyéb magyar adók szeretnének majd átállni HD-re? Nem nagyon. A legnagyobb probléma az, hogy a digitálisra való átállás nem azt jelenti, hogy automatikusan HD minőségű adások lesznek az még jó pár év.
Legtöbbünknek százával vannak divx-es SD filmjei amiből rengeteget nem is látott még és meg akarja nézni, esetleg konzollal vagy pc-vel akar majd játszani a gépen. Ezek közül mindhez felesleges a fullHD, esetleg még rosszabb is rajt az adott műsor, mint 720p-n. Persze PC-hez nem feltétlenül felesleges csak mutass olyan konfigot amin egy új játék elmegy 1920x1080-ban...Egy normális 1080p-s film 20-30gb-nál kezdődik. Nem mindenkinek van olyan sávszélessége, és nem ismer olyan helyeket ahol ezeket el lehet érni. BD lemezek elérhető árban még sehol sincsenek, lejátszó árak már alakulnak.
Ha ezt mind mérlegre tesszük akkor eljuthatunk oda, hogy mire az adók többsége HD lesz (HD műsorokkal) és elérhető áron lesznek BD lemezek és alapanyagok az minimum 2-3 év (de lehet, hogy több). Tisztán emlékszem, hogy anno mikor kezdett terjedni a DVD formátum évekig olyan nyögvenyelősen ment, hogy azt hittük nem is lesz belőle semmi.
Meg az is fontos, hogy ki milyen időtartamra tervezi a tv-jét. Én majdnem 3 éve vettem egy 27" Samsung LCD-t ami akkor egy jó kis készüléknek számított 160ezer volt. Jelenleg érhet 50et max, ha vettem volna egy 32"-es Sonyt ami akkoriban majdnem duplája volt az érhet most 70et, viszont árban majdnem duplája lett volna.
Érdemes most spórolni 60-80 ezret és ha már minden csapból HD anyag folyik akkor eladni a mostanit és venni egy (mostaniaknál valószínűleg sokkal jobb) fullHD-t?Ja és az egyik legfontosabbról még nem is beszéltünk, a nézési távolságról. Vehet ő 46"-os vagy 50"-es fullHD-t 3m-ről vagy távolabbról ha megszakad sem fog különbséget észrevenni, maximum annyit, hogy 60-80 ezerrel könnyebb lett a pénztárcája, mint indokolt lenne.
Szóval ezzel, hogy mindenkinek csak fullHD-t ajánlasz nem biztos, hogy a pénztárcájuk is jól jár. Persze akinek mindegy a pénz az vegye nyugodtan de az nem is fog fórumokat böngészni előtte hónapokig.
Ha 2x ennyit keresnék én sem bújnám a fórumokat ennyit, már rég vettem volna egy 50G20at.
-
Ijk
nagyúr
Teljesen igazad lenne, ha a műszaki cikkek értéke nem csökkenne. Amikorra itt elterjedtek lesznek a fullHd tartalmak 2-3 éven belül, az akkori fullHD készülékeket valószínűleg éppen a mostani Hd-ready készülékek árával kapod olcsóbban. Teszem azt, most veszel egy 50x20-at 200k-ért, és könnyen megeshet, hogy 3 év múlva egy g20-as tudású tv-t 250k-ért hazavihetsz. Persze 0-ra nem jössz ki, de mindig elfér a családban egy ilyen készülék.
Persze akinek már régebb óta van minőségi tv-je, és elhányja magát a 720p-től, vagy az s20 alatti színvonaltól az más eset. Neked úgy tűnik hogy az átlag kullog 3 évvel mögötted, az átlagnak pedig úgy hogy te vagy hozzájuk képest előrébb ennyivel.
Mellesleg pont a felbontás az utolsó képtulajdonság az ami valójában számít, az összes többi tényező előbbre való./人◕ ‿‿ ◕人\
-
BaLee
addikt
válasz #21346560 #20991 üzenetére
Futárt nem nagyon hatja meg, berakja a furgonba és visszaviszi. Ezt is mondták.
Amíg ki nem fizeted addig tuti nem bonthatod ki és nézhetsz bele mert ha utána kezdesz reklamálni az már az ő sara lesz. És ezt tudják is nagyon jól.
Esetleg az lehet egy járható út, ha kifizetted akkor utána várja meg amíg belenézel, de úgy, hogy nála a pénz már azt csinál amit akar, akár ott is hagyhat szépen.
-
BBéci
legenda
Legtöbben 6-8 évre vesznek tévét. Jelenleg zajlik a digitálisra, 16:9-re, HD-ra átállás.
Hónapról hónapra változik a helyzet, szerintem kicsinyesség és butaság a jelenlegi műsorforrásokhoz választani a felbontást. Lassan megtelik a januárban vásárolt másfél terás merevlemezem, vennem kell egy másikat, annyi 1080-as filmet lehet elérni (ingyen) hogy míg élek, nem lesz időm megnézni a felét sem.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
szp1
addikt
Mindettől függetlenül a kérdező által felsorolt műsorforrások egyike sem kiált feltétlenül FHD után...
Én pedig a barátomat 50C2-re beszéltem rá egy 40"-os LCD helyett. 4m-ről nézik, és nem győz hálálkodni. Neki sincs 1080p-s anyaga, csak a pár HD TV adó.
-
BBéci
legenda
Barátom 42-es G20-at vett, mert Ő is a szekrényéhez méretezte a tévét. Amikor beüzemeltük, közölte, amint módja lesz rá, lecseréli nagyobbra. Ettől függetlenül boldog vele és mindenkinek meséli, milyen jó tippet kapott tőlem.
Ja, 4,5 méterre van a kanapéja, de nem rest közelebb húzni egy fotelt, ha élvezni akarja a full HD nyújtotta örömöket.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
szp1
addikt
válasz GigaZsozy #21016 üzenetére
Szerintem erre nem vonatkozik a garancia.
Olyan volt már, hogy valaki mintadarabot kapott alaposan ghostolva, sőt beégetve demo által és 3 napos cserében visszavitte a boltba.
Ezért kell ésszel használni a panelt az első időszakban.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
-
GigaZsozy
csendes tag
Jól gondolom, hogy beégés esetén, ha garanciális időn belül történik, javítják vagy cserélik a tévét?
-
BBéci
legenda
15,6 colos laptopból is full HD-t készülök venni, nem lehet kétséges, hogy 50-es tévé esetében mire szavazok.
Legutóbb 2007-ben javasoltam valakinek 1024x768-as plazma megvételét, azóta csak full HD-ra beszélem rá az ismerőseimet és még senki nem bánta meg, hogy hallgatott rám.[ Szerkesztve ]
-
szp1
addikt
válasz iverson3 #21006 üzenetére
Sem az SD TV adás, sem a DVD, sem pedig az XBox nem indokolja a FullHD-t.
Ha analóg, vagy rossz minőségű a tv adás akkor még romolhat is az élmény.
Persze számít a távolság is.Ja és nem beszéltünk össze decibel-el
[ Szerkesztve ]
-
decibel
aktív tag
válasz iverson3 #21006 üzenetére
Attól is függ, hogy milyen messziről nézed, de ha nem lesz hd anyag a repertoárban akkor a hd is túlzás a célra. Az alap csatornák semmivel sem néznek ki jobban fullhd-n, mint hd, vagy hd ready-n, se a dvd. A különbség az 1080p-s felbontású anyagoknál jön elő.
"you are a monkey poo-poo"
-
M_AND_Ms
veterán
válasz madgie #20993 üzenetére
Bizony játszani nagyon jó plazmán.
A múlt hét óta (azóta állt össze az új PC-m) FIFA-zom a 42-s G20-on full HD-ban. Bizony, egész más élmény, mint a (max 22-es) monitor előtt görnyedni. Fotelből kényelmesen lövetem a gólokat Dzsudzsákkal . Minden részlet tisztán látszik, nincs elmosódás, (foszfor trail sem tűnt fel). Beégéstől sem tartok, mert úgyis váltakozik a képernyő 3-4 percenként (lassítás, csere, szünet, stb.)Emiatt gyorsan még egy gamepadot is beruháztam.
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
BaLee
addikt
Ilyen nézési távolságból én nagyobbat vennék és a Full HD sem kap akkora jelentőséget. Ekkora méretnél kb. 1 méterrel kellene közelebb ülnöd.
A G20 médialejátszója elég korlátozottan használható szóval mindenképpen kelleni fog mellé egy normális lejátszó külön.
De ha mindenképp e között a kettő között akarsz dönteni akkor nézd meg őket egymás mellett, 42-es méretben elég sok helyen megnézhető mindkettő és döntsd el, hogy megér-e 50 ezret neked a különbség.
Vagy inkább legyen 46S20...
[ Szerkesztve ]
-
iverson3
tag
üdv! elolvastam az első hsz-t de "egyértelmű" választ nem kaptam arra, hogy egy 50" plazmatévénél a HD vagy a FullHD az erősebben ajánlott ha elsősorban tévénézésre, másodsorban dvd filmek nézésére, harmadsorban xbox360 játékra lenne használva. az alap csatornáknak (rtlklub,tv2,sport1 stb) észrevehetően szebb a képe FullHD-be? és a DVD filmeknél látszik különbség? válaszaitokat előre is köszönöm
-
ukez
csendes tag
-
BBéci
legenda
Ha legfontosabb a képminőség, akkor ne foglalkozz a beépített médialejátszókkal, mert a Panasonicokban lévő szinte semmire nem jó, felejtős. Ezzel hozzászólások tucatjaiban foglalkoztunk már.
2,5 méterről inkább 46 colost kellemes nézni, mint 42-est, ha teheted, akkorát vegyél!
Az elgék képminősége nem említhető egy napon a Panasonicokéval!GigaZsozy
Nyilván nem mindenki számára annyira fontos a tévézés, filmnézés, mint amennyire nekem. Én 1995-ben már 72 centis tévét vettem, 2003-ban került nappalimba az első 42 colos plazma és egy (két méter széles) vászon és hozzá egy SIM2 vetítő.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz GigaZsozy #21000 üzenetére
Az én lakásom is kicsi, de a nappalit úgy alakítottam ki, hogy a mostani 63 colos plazma is kényelmesen elfér. Nem beszélve a vetítővászonról.
A bejáratásról olvasd el az első hozzászólásban leírtakat!
A CRT korszak nézési távolságai nem alkalmazhatóak a lapostévékre.[ Szerkesztve ]