Hirdetés
- Projektor topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Gaming notebook topik
- Bluetooth hangszórók
- OLED TV topic
- Amazon Fire TV stick/box
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Aktív témák
-
szp1
addikt
sziasztok
Tanács kéne:
láttam egy szaküzletben "kiárusítás"-on 150k-ért 42PV80-at. A gond az, hogy csak a kitett példány van belőle, mire kell figyelni ha rászánom magam?
Így megéri ennyiért, vagy próbáljak esetleg alkudni?Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
Köszi a választ és a tippet, lehet hogy várok még a vétellel, hátha a 10-es széria ára lemegy még egy kicsit, vagy elcsípek egy jó kis akciót......abból melyikre vadásszak szerinted (HD-ready) ?
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
válasz #35914496 #6535 üzenetére
"HDMI kábelnek akkor van jelentősége. ha a vett adás is HD minőségű."
Ha HD előfizetésed van, akkor lecserélik a stb-t is HDMI csatlakozósra, nálunk legalábbis így van, igaz akkor külön bérleti díjat kell fizetni a dobozért ( pár száz/hó)
[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
válasz sonyesz #6545 üzenetére
Még a régebbi típusú Pana lejátszók is boldogulnak a "biztonsági másolatokkal", viszont a HD anyagokhoz ( H 264 stb) már BluRay kell még ha DL dvd-re vannak is írva.
-
szp1
addikt
DM-Fan
ehhez mit szólsz?[ Szerkesztve ]
-
szp1
addikt
Hali
Van valakinek tapasztalata a Samu 42B430 vagy B450-el ?
Pontosan mi a különbség a kettő között ( a csatlakozókon kívül..)?
Köszi
-
szp1
addikt
válasz Henry06 #7104 üzenetére
Köszi
ahogy levettem ez egyfajta bevonat, ami egyrészt csökkenti a tükröződést, másrészt közvetett módon növeli a kontrasztot ( um. mélyebb feketéket eredményez....).
Hát, mifelénk ezt parasztvakításnak hívják..
Van valakinek ilyen cucca?Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
Ebben a másfajta panel dologban lehet valami, bár ezt nem találtam sehol. A fogyasztásból tényleg ez a logikus következtetés, hacsak nem valami hókuszpók ECO MODE lett belebuherálva....de a méretei is karcsúbbak.
Valakinek személyes tapasztalat ( még mindig Samu B450)??
-
szp1
addikt
Ez egy kicsit off lesz....
Rengeteg hozzászólást elolvasva szeretnék egy dologra kitérni a nagy tévékkel kapcsolatban.
Persze fontos a képméret és a felbontás és hatalmas dilemmákról olvashatunk itt a topikban is, hogy 42"-es vagy 50"-es, esetleg 58"-as(!!!) tv, elég-e a HD-Ready vagy okvetlenül Full-os kell-e, de egy dologról viszonylag kevés szó esik.
Ez pedig a HANG.
A házimozizáshoz mindenképpen hozzátartozik a megfelelő hangélmény is. Sőt!!
Néha fontosabb is mint a képi élmény, de az esetek többségében legalább olyan fontos.
Persze itt nem SD műsorokról, ilyen-olyan tvsókról beszélek, hanem arról amiért az ember plazmát vesz: DVD, BD, mkv, esetleg HD tv. Ezeknek a műsorforrásoknak általában szerves része az 5.1 DD-s jobb esetben DTS vagy netán 7.1-es hang.
Persze tudom én , hogy már az alsó kategóriás tv-kben is van mindenféle elektronikus hangjavítás., eseres trúszorrund meg dolbidigitál hádé meg hasonló varázslatok, de sztem abban egyetérthetünk, hogy a legfelsőbb árkategória kivételével ezek a tévék elég sz@rul szólnak. ( ne is várjunk csodát ekkora hangszóróktól és 2x10 watt-tól). Saját tapasztalatból tudom, hogy egy viszonylag olcsó 5.1-es erősítő és 5 normális fadobozos box és egy rendes mélynyomó egészen más dimenzióba helyezi a mozizást még egy gyengébb képmegjelenítő esetében is ( konkrétan 29"-es CRT-ről van szó).
Sajnos az ilyen-olyan elektronikusan tuningolt ócsó "házimozi" szettek is csak részmegoldást jelentenek - érdemes megnézni, hogy a műanyag dobozkák vagy oszlopok milyen és mekkora hangszórókat rejtenek..
Tehát: azt szeretném mondani, hogy inkább vegyünk egy kicsit olcsóbb tv-t mint amilyet pont "felérnénk", és a különbözetből inkább ruházzunk be egy elfogadható erősítőre rendes
fadobozokra,és főleg egy derék szubládára.Nem szeretném, hogy a topik elmenjen bármilyen irányba, hiszen itt a plazmákról van szó,
úgyhogy részemről le is zárnám a témát és bocs a kitérőért.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
Bemásolom:
"Nem szeretném, hogy a topik elmenjen bármilyen irányba, hiszen itt a plazmákról van szó,
úgyhogy részemről le is zárnám a témát és bocs a kitérőért"Mellesleg a cuccok között is vannak nagyon drága és nagyon felárazott, valamint nagyon jó árú ennek ellenére jó hangúak is, dehát a tv-knél ugyanez van...........
Nem ZENE hallgatásról írtam ( arra ott a HIFI - a szó klasszikus értelmében ), hanem mozizásról, a kettő egész más kategória........
-
-
szp1
addikt
válasz Poplacsek #7369 üzenetére
Jó választás az audio rész is...a WD ott csücsül a képen, bőven elég a jó filmekhez!
Nem tudom belefér-e, de egy jobb szubláda hatalmasat dob az élményen, főleg ha akciófilmeket néztek ( és nem lakik alattatok raplis szomszéd...)A sima mezei dvd hogy mutat a TV-n ?
-
szp1
addikt
-
szp1
addikt
válasz Petyolino #7412 üzenetére
Hello
A dilemmáddal kapcsolatban egy személyes tapasztalatomat szeretném megosztani:
A napokban egy nagy multi ( nem az MM, a másik) TV osztályán nézelődtem, és az első sorban ( köszönő oldal ) a következő cuccok voltak egymás mellé kiállítva:
ez a Philips LCD, egy Samu 50" full HD plazma, egy 50" Pana HD ready, és egy 50" LG full HD, szintén plazma, a típusokat direkt nem írom ide, mivel nem játszik.
A demo BD-ről ment, ugyanaz mindegyiken, az X-men Volverine. A fényviszonyok: a szokásos full neon, ami tudvalevőleg az LCD-nek kedvez....
Néztem közelről (2m), néztem távolról és a következőt látom: a Philipsen egy videojátékot látok: éles mint a penge de teljesen természetellenes, ceruzás kontúrok túl fényes színek - ehhez képest a plazmákon FILM ment......mindegy melyiket néztem..
A boltokban kevés helyen tudod megnézni egymás mellett a két fajta panelt, a Sonykat meg amúgy is mindg külön displayezik (de szép szó ). Én is sokat agyaltam, de mivel nekem a filmnézés a No 1, így csak a plazma. A játék és PC persze más dolog, akkor a Sony tényleg tökéletes.[ Szerkesztve ]
-
szp1
addikt
válasz Petyolino #7430 üzenetére
Hát abban igazad van, hogy sajnos a Sony is nyomatja ezerrel a tömegcuccokat, de azért egypár kategóriában nagyon ott van - többek közt az LCD-ben is. A számok egy dolog, meg kell nézni élőben. Emlékezz vissza a CRT-s időkben a Trinitron-ra: leesett az állunk amikor láttunk egy ilyen TV-t.
Szerintem, ha Sony gyártana plazmát az is nagyon jó lenne -de sajnos nem gyárt..
Azért Sony hangdobozt ne vegyél.......Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
válasz Petyolino #7444 üzenetére
Off....röviden
Ha mozizásra és standard zenére használod, akkor van tippem..nem márkás, viszont becsületes munka, minőségi alkatrészekből és a hangja is jó, az ára meg töredéke a hasonló hangú dobozokénak.....
Persze komolyabb zenére azért nem az ideális....És ez tényleg a plazma topik.
[ Szerkesztve ]
-
szp1
addikt
válasz Petyolino #7467 üzenetére
Sztem ez a TV-zésnél beégés téma egy kicsit túl van lihegve. Gondolj bele: a világon mindenhol vannak logók a tv adóknál ( a CNN-en például bazinagy stb.) ha nagy lenne a veszély senki nem venne plazmát ennek ellenére elég jól fogy...és kizárt, hogy pl. a 42"-est MINDENKI csak filmre használja......
Amúgy ha lenne HD-ready CRT 42"-ben és 10 cm vastagságban én is olyat vennék....
Vagy megvárod az OLED-et
-
szp1
addikt
válasz attesz_32 #7571 üzenetére
Szia
Arra kérnélek röviden írd meg a tapasztalataidat a Samu-val kapcsolatban, választás előtt állok, sokat segítene
köszAz erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
Helló kedves fórumtársak! Most kerültem gépközelbe és látom: forradalom van!!
Üdvözöljük Mr Demagógot!
[ Szerkesztve ]
-
szp1
addikt
Hol találtad? Sztem ezt már nem forgalmazzák.....
Amúgy nem fehér, hanem ezüst...S= silver.
Fehér TV-je a sonynak van elérhető áron ( LCD )
Konyhába kell?Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
Az más..
Jó az LCD, de még jobb a plazma..
Itt nézz körül, van fehér!
A Panasonicnak van ezüst modellje most is : ez !![ Szerkesztve ]
-
szp1
addikt
Ez itt fullos.
Egyéb emberi árú ezüst, vagy fehérről nem tudok....talán másvalaki tud ajánlani.Viszonnt van profi autófényező ismerősöm...
-
szp1
addikt
válasz PLaci58 #7763 üzenetére
Nem véletlenül ment rajta animáció....
Az a baj vele, hogy egy mozifilm is úgy néz ki rajtuk mint egy animáció...egyszerűen természetellenesen.
Egyébként normális LCD panel LED-es élvilágítással. A SHARP-ot nézd meg, ebben a műfajban az a legjobb, de film-műfajban a plazma sokkal valósághűbb képet ad.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
Csatlakozom: legalább off-oljátok ki, ha valaki a plazma miatt néz be a topikba ugorja át......
-
szp1
addikt
válasz znagyznagy2 #7915 üzenetére
Nem értem pontosan: a DVD kimenetet akarod bemenetként használni (optikai)?
Ez sajnos csak egyirányú.A SCART sajátossága, hogy lehet egyszerre in-out is ( azért van annyi " lába").
Ha a dvd lejátszón az van írva a csati mellé, hogy out, az akkor csak out....Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
válasz znagyznagy2 #7920 üzenetére
3. Sztereo: b+j
[ Szerkesztve ]
-
szp1
addikt
válasz znagyznagy2 #7923 üzenetére
Ha jól kerestem rá, akkor kell legyen az erősítődön digitális koax és optikai bemenetnek is lenni....
Az Orion dvd-n is valamelyik van biztosan (írod az optikait).Igy a teljes átvitel 5.1 digi. A Technics meg hadd konvertáljon, ahhoz nagyon ért...
-
szp1
addikt
Csak eltűnődtem: átlag kéthetente megjelenik a fórumon egy hasonszőrű kötekedőMatyi......
-
szp1
addikt
Na végre megjöttek a Samu tulajok
Kérném, hogy minél több tapasztalatot osszatok meg a fórummal.
Én is egy 450-essel szemezek és már régebben érdeklődtem, de akkor senki sem reagált.
Elméletileg tudom az előnyeit-hátrányait de a gyakorlat egészen más...Köszi
-
szp1
addikt
válasz ziggi_zug #8347 üzenetére
Bocs ha a "csapos" közbeszól...
Azért ne keverjük ide az analóg jelátvitellel működő HiFi , pláne HighEnd cuccokat..
Ezeknek a kábelezése tényleg külön tudomány ( lásd előfok-végfok alacsony jelszint-magas jelszint, pláne az LC hangszórókábelek stb.) Itt tiszta digitekről van szó, és ahogyan előttem is írták páran, nem igazán oszt vagy szoroz a kábel "árazása". Nemúgy pl. a SCART kábeleknél, ahol igenis számít a gyártó és az ár (zavarszűrés etc.).
Ha valaki igazán segíteni akar a házimozi rendszerén ilyen tekintetben, az két helyen teheti meg : az antenna koaxnál (ha van ilyen)-ez ugye a képminőséget befolyásolja analóg forrásnál, illetve a hangdobozok kábelezésénél - ez utóbbi tényleg egy vagyon lehet.....
Ahol lehet ott pedig digitális átvitel kell (pl. optikai az erősítőre stb.).....Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
válasz victorianusz #8359 üzenetére
2.-re: miért futtatod át a TV-n a hangot? Kösd a lejátszót direktben az erősítőre a TV-t meg halkítsd le. Szerintem mivel a TV 2 csatornás ( dolby sorround) , így a kimenetre lebutítja a hangot.....de ez csak spekuláció.
-
szp1
addikt
válasz zsoltee1976 #8371 üzenetére
Itt olvashatsz a szállításról egy-két választ.....ez nem csak a Panasonic heppje.
-
szp1
addikt
Ne keseredj el.
A gari intézésének menete itt le van írva!!Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest