Hirdetés
- Autós kamerák
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen videókártyát?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- OLED TV topic
- Azonnali notebookos kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
szp1
addikt
Találtam egy cikket a 3D-s TV-kről, ugyan nem csak a PDP-k vonatkozásában, de mivel tükrözi ( nagyjából ) az én véleményemet is a jelenlegi "térhatású" megjelenítésről, közzéteszem itt - ha úgy tetszik megosztom( fúj ) a fórumozókkal.
Nem szakújságban jelent meg, aki akarja megtalálhatja az eredetijét a neten.
Amiért megtetszett, hogy emberi nyelven íródott és nincs teleszórva mindenféle fennhéjázó "csak-én-értem-amit-írok-de-nézz-utána-paraszt" lehetőleg idegennyelvű szakzsargonnal.Idézet:
"A számok tükrében a 3D-s tévézés első felvonása egyelőre hatalmas bukás. A szakértők a tavalyi évre jósolták a technológia áttörését, ehhez képest 2010-ben globálisan kevesebb mint négymillió térhatású képet adó készülék fogyott. Ez négy-ötszázalékos, vagyis majdnem elhanyagolható piaci részesedésnek felel meg.
Az okok között – a technikai érvek, illetve a magas ár mellett – azt is meg szokták említeni, hogy bizonyos idegrendszeri, illetve látásproblémák esetén a térbeli látvány még szemüveggel sem jön létre – vagy fejfájást, szédülést okoz –, nyilván ez is sokakat visszatart egy családi 3D-s tévé megvásárlásától.
A fenti problémák többségére a szemüveg nélküli 3D lehet a megoldás, ez azonban még kezdetleges állapotban van: kisméretű kijelzőn –például a Nintendo új hordozható játékkonzolján – már használható minőségben működik, nagyban azonban még drága és fárasztó (mármint a szemnek). A Nintendo példája arra is rámutat, hogy a térbeli látvány esetleg középtávon is csupán rétegigények kielégítésére szolgál majd: azoknak fontos ez az illúzió, akik a lehető legtökéletesebb pót-valósággal tudják csak kikapcsolni az őket körülvevő realitást.
Attól azért nem kell félni, hogy a 3D-s tévé örökre beváltatlan ígéret marad. Egy évtizeden belül valószínűleg a kijelzők többsége – szemüveg nélküli – 3D-s lesz, vagyis az új megoldás előbb-utóbb anélkül is része lesz az életünknek, hogy valódi döntéshelyzetbe kerülnénk. Hogy a folyamat a jelzett intervallumon belül milyen gyorsan zajlik le, azt – ugyanúgy, mint annak idején a CD, a DVD, vagy most a BluRay esetében – alapvetően a tartalomipar dönti el: elsősorban a videoklip-. és filmgyártókon, illetve a 3D-s tévéadások megjelenésén múlik. Kell, hogy a közönség „akarjon” 3D-ben tévézni.
Az „ős” 3D-s tévék potenciális vásárlói pontosan úgy viselkedtek, ahogyan azt a szkeptikus újságírók megjósolták: hidegen hagyta őket az újdonság. Túlságosan kényelmetlennek, mondhatni, „koraszülöttnek” találták. Az egyik tech-blog szerzője – egy másik földi élvezet témaköréből kölcsönözve a hasonlatot – nagyon pontosan tapintott rá a lényegre, amikor úgy fogalmazott: speciális szemüvegben tévézni hasonlóan vidám dolog, mint zokniban lábat mosni. A csak segédeszközzel nézhető térbeli kép addig érdekes, amíg el lehet vele kápráztatni a szomszédokat, de az egyszerre több otthoni tevékenység kísérőjeként űzött háttértévézéshez nem passzol. És ezt a többség már a vásárlás előtt felismeri."
-
szp1
addikt
válasz
janos666 #35649 üzenetére
A Samu C sorozatában a 6500-tól 4:4 van. Alatta 3:2.
Ugyanúgy megvan az IFC, csak 600 Hz subfield motion-nak hívják és nem lehet kikapcsolnigprspeter : sajnos még nem láttam élőben, de a D450 tökugyanolyan mint a C450 volt. Képre legalábbis. Persze +1 coll....
Meg a szolgáltatások.
-
szp1
addikt
válasz
gprspeter #35631 üzenetére
Nem olyan rossz az a Sony, de sajnos sima TV-zésre nem ajánlanám, FHD anyagon jó közepes képe van ( már LCD viszonylatban ). A 700-as széria azért egészen más, az alatt én nem gondolkodnék Sony-ban - persze annak meg ára van elszállva.
Tényleg érdemes volna keresni egy Samu 50C530-at ( edigitalnál még láttam ).
-
szp1
addikt
válasz
#75912448 #35591 üzenetére
Hát teszteknek ezeket én nem nevezném, maximum recenzióknak.
Technikailag valóban lenyűgöző, tipikusan BD-re optimalizált "film" ( beleértve a 3D-t is ), amelynek természetesen helye van minden gyűjteményben. Ezt nem vitatta senki. ( Bár én személy szerint korántsem tarom akkora durranásnak, főleg a "mesterséges" volta miatt ).
Azonban, hogy TV-k megalapozott tesztelésére alkalmas lenne, azt erősen kétlem a korábbi hsz.-ekben felsoroltak okán.
-
szp1
addikt
válasz
GeneraL_XTX #35574 üzenetére
Rosszul fogalmaztam.
Akkor így : azzal a filmmel még a legvacakabb TN-es panelt is el lehet adni röhögve...kb.barpi: nincs rajta, és a manualjában sem szerepel. A felsőbb osztályban is csak bt-os csatlakozás van. Kb 3 hete volt róla szó.
-
szp1
addikt
válasz
madgie #35511 üzenetére
Én annak idején, még amikor fotózgattam ( SLR-el ), a mozgásos felvételeknél 1/250 alá sohasem mentem - inkább az ISO-val és a blendével játszogattam. Persze ez megint kompromisszum, hiszen egy 200-as film ( ! ) soha nem ad igazi szép képet és ha kell a mélységélesség, akkor a blende is korlátozott lehetőségeket enged. Mivel itt a mélységélesség nem játszik, mert adott a céltárgy távolsága és ugye teljesen kitölti a képet, meg merném kockáztatni, hogy 1/500 lenne az alsó záridő. Nyilván normális, nagy fényerejű objektívet feltételezve.
Szóval nehéz ügy..... -
szp1
addikt
válasz
DreamWalker #35502 üzenetére
Ne légy csalódott, lassan már az a gyanús ami nem Kínában készül....
-
szp1
addikt
elindul egy olyasfajta betegség, amit a testvér területen "audiofil"-nek neveznek.
Pontosan. És ami még rosszabb átcsap egy olyanba, amit "audiofób"-nak lehet nevezni...amikor azért nem hallgatja valaki a milliós cuccát, mert csak a hibákat keresi állandóan és nem a zenére figyel. Mint tudjuk, aki keres az talál is - ebben az esetben több tonna frusztrációt.
Sajnos, ismerek ilyet. -
szp1
addikt
válasz
Johnny Cage #35480 üzenetére
Tipikus csúsztatás.
Egy mondattal lejjebbről is kellett volna idézned...."Ezzel nem akarnám azt mondani, hogy ezek a TV-k hibátlanok - természetesen nem azok - de hibáikat túldimenzionálni pont akkora félrevezetés az átlag felhasználók számára, mint elhallgatni azokat."
Nem-e politikus vagy-e véletlenül-e ?
-
szp1
addikt
válasz
Johnny Cage #35472 üzenetére
Én akceptálom az erőfeszítéseiteket, hogy rámutassatok a Panasonic (és általában a ) plazmák vélt vagy valós súlyos hibáira, annak ellenére, hogy sajátomon eddig egyik égbekiáltó problémát sem tudtam felfedezni - bár valószínűleg bennem van a hiba.
De.
Azt még megértem, hogy a sátáni nicknevű fórumtársunk ilyeneket ír, mivel neki ( tudtommal ) nincs még PDP-je és ha így folytatja a hibakeresést, akkor nem is lesz. De neked már megvan....tényleg egyszerűbb lenne eladnod, és venni helyette valamilyen baba LCD-t. Akkor a releváns fórumban közzétehetnéd a tapasztalataidat természetesen a plazmák mindenféle angol nyelvű hibáit hangsúlyozva. De az a meglátásom, hogy kár elriasztani azokat a fórumozókat ezekkel a dörgedelmekkel, akik régi TV-jüket akarnák lecserélni egy újabb, nagyobb és szebb képű készülékre és éppen valamilyen rejtélyes oknál fogva a plazmát nézték ki maguknak.
Ezzel nem akarnám azt mondani, hogy ezek a TV-k hibátlanok - természetesen nem azok - de hibáikat túldimenzionálni pont akkora félrevezetés az átlag felhasználók számára, mint elhallgatni azokat.
Ja, a csapos közbeszól. -
szp1
addikt
válasz
csabszz #35449 üzenetére
"Input Video Formats: 1080/60i, 480/60p, 720/60p, 1080/50i, 720/50p, 576/50p, 1080/50p, 1080/60p, 480/60i, 576/50i"
Ezeket tudja kezelni a TV.
Tehát le- ill. felkonvertálni a saját nativ felbontására ( rezolúció???? ). Szerintem hagyd a forrást 1080p-n, és hadd dolgozzon a TV elektronikája. -
-
szp1
addikt
válasz
GeneraL_XTX #35408 üzenetére
-
szp1
addikt
-
szp1
addikt
válasz
fokukac #35335 üzenetére
Az F1-en kívül a retek logója simán elvinné a "plazmagyilkosok közt is az első" serleget, ha osztogatnának ilyeneket ( mondjuk nem lenne hülyeség alapítani ilyen díjat, talán észhez térnének kicsit a tv-társaságok ). Ehhez képest a verseny alatti az "kék szemű, ártatlan kisgyermek".
-
szp1
addikt
válasz
fokukac #35313 üzenetére
Márpedig jóval áttetszőbb és szürkésebb árnyalatú a logo. Alapesetben szinte világít.
Ha nem látod a különbséget, akkor valami el van állítva a plazmádon.salapp: örülök, hogy ilyen szépen leírtad az LCD-vel kapcsolatos élményedet. Egy saját tapasztalat többet ér ezer post-nál.
-
-
szp1
addikt
válasz
Digitalis #35120 üzenetére
A C7000 elismerten jó darab, még a 2D-s képességeit tekintve is. Kíváncsi leszek a D sorozatú utódjára. Ha csak annyi változás lesz, mint a belépő kategóriában, akkor nem érdemes rá várni, meg kell venni az akciós mostani modellt. ( Mondjuk a "büfé" kitételt nem tudom ebben a szövegkörnyezetben értelmezni, de ez az én bajom.)
A 98%-ban CGI segítségével készült filmek szerintem nem alkalmasak egy TV valódi képességeinek demonstrálására -
szp1
addikt
válasz
metron #35106 üzenetére
Ez egy baromi nagy sík üveglap, ami több rétegű. Igaz, a dobozban ki van ékelve hungarocell elemekkel, de a hirtelen erőhatások ellen és főleg a csavarodás ellen ez nagyon nem véd ( rossz úton a karosszéria is csavarodó mozgásokat produkál, legyen bármilyen merev is ).
Nem véletlenül szállítják az ajtót-ablakot is állítva, állványos autóval. És a legveszélyesebbek a hajszálrepedések a celláknál, ami nem is látszik, ha kicsomagolod otthon.
99%, hogy nem esne baja rövid úton, dobozában, fektetve - de amint tudjuk egyszer esik, ami esik.Az S20B-ben van NeoPDP, ami a brit kivitel. Az E kivitel sima paneles.
A GW meg, amint korábban írták, a Sat tuner miatt kerül ennyibe. -
szp1
addikt
válasz
WiZARD #35094 üzenetére
Igen, illik állítva szállítani. Az 50"-os doboz keresztben nem fér el egy átlagos szgk.-ban, a magasságától még csak-csak, de szélesebb, mint az utastér. Ha 5 ajtós, vagy kombi kocsid van, akkor a hátsó ülések lehajtása után hátulról be lehet csúsztatni ( persze a kalaptartó kivesz ). Ha limuzin, akkor nem lesz könnyű kenyér...
-
szp1
addikt
válasz
metron #35075 üzenetére
"Hat Janos itt elegge megkritizalta
Nekem meg se gyakorlati tapasztalatom, se elmeleti tudasom, hogy ellenorizzem, mennyire is befolyasolna a TV elvezeti erteket szamomra
"
TV-t látatlanba, specifikációk és elmondások, valamint tesztek alapján venni nem túl szerencsés dolog. Ez már az az árkategória, ami megéri a személyes utánajárást és nézegetést - vizsgálódást.
Vélekedést és elméleteket lehet olvasgatni, de a saját szemednek higgy! -
szp1
addikt
válasz
Hsanyika1 #35000 üzenetére
A második egy épületreflektor?
zsoltika29:Csak idáig kellett volna visszaolvasni.HUTCHDB kollega hsz-ében erről van szó.
-
szp1
addikt
válasz
Subimp #34994 üzenetére
Ha van helyed, tartsd meg, költözéskor jól jöhet.
A szervizelés miatt mondjuk nem muszáj, mert a szerviz bizonyos súlyú illetve körülményesen szállítható áruk esetén háztól viszi / hozza a cuccot - garanciában mindenképpen, de utána is. Sőt, az esetleges javítást is ha lehet, megoldják a tulajnál.
Ha össze tudod hajtani lapra, akkor kevés helyet foglal - viszonylag ( nálam a szekrény mögé lett becsúsztatva ).kerinagy : ezt nem tudtam, de igaz, oda elég a 42".
-
szp1
addikt
válasz
Klemens #34979 üzenetére
Klemens: Az X20-nak valamivel szebb a képe, viszont a kávája kriminális és gyűjti a port - valakinek ez is szempont. És nincs benne médialejátszó.
kerinagy: bármilyen plazmára cseréled, jobban jársz. Ez az LCD széria tényleg nem sikerült valami fényesen. A C3-ra nagyon nem érdemes várnod, semmivel sem különb a C2-nél. Sőt, szerintem a belépőszint a Panánál mintha egyre gyengébb lenne képminőségre a konkurensekhez képest. Viszont ha már cserére szánod el magad, érdemes elgondolkodnod az 50"-os méreten....
-
szp1
addikt
válasz
cs-robert #34942 üzenetére
"Tegnap délután sikerült elérnem, hogy átkapcsoljon a TV, ha bekapcsolom a BD75-öt. Valami el volt állítva a Viera Link menüben."
Többeknek: ugye, mennyire összemegy a TV pár nap alatt....az a baj, hogy ezt senki nem hiszi el...
WiZARD: ha demo, akkor Samu lévén van esély a beégésre. Ha alaposan le tudod csekkolni, és nem találsz rajta, akkor is alkudj le 20%-ot még.....
Az LG PK350 165-ért nagyon jó vétel - és új. -
-
szp1
addikt
válasz
szonti #34904 üzenetére
Arra figyelj, hogy a gyári ragasztószalagok sértetlenek-e - nem tudom milyen márkáról van szó, de általában logo-s szalaggal van lezárva, amit nem lehet nyom nélkül ( "without a trace" ha..ha..ha..
) nyitni-zárni. Nehogy más valaki által visszaküldött TV-t kapjál.
Ha gyanús a dolog, inkább át se vedd! -
szp1
addikt
válasz
Klemens #34897 üzenetére
A C430-ban van médialejátszó, amit pendrájvról és külső HDD-ről is hajthatsz,majdnem az összes formátumot le tudja játszani róluk. Bejáratásként tökéletes a filmnézés erről a forrásról - akár divx, akár MKV ( BD rip ).
Az XBOX-ot csak módjával.
Ha lakhelyeden lehet fogni szobaantennával a MindigTV-t, azt is ajánlom - átmenetileg és véglegesen is. -
szp1
addikt
válasz
lord_m #34851 üzenetére
Még egyszer elolvastam a problémát és most már tudván, hogy sima analóg jelről és értelemszerűen a TV analóg tunerjéről van szó, még kevésbé tudom elképzelni a dolgot...
Olyat az analóg jelnél egyáltalán nem szabadna csinálnia, hogy automatikus aspect állásban jobb és baloldalon hagy csíkot. Ez csak akkor fordul elő, ha
1. 4:3 állásban van a TV, de ilyenkor állítható a csíkok színe
2. Digitális jel esetén, ha alapból 16:9 a forrás képaránya, de 4:3-as formátumú anyagot ad ( pl. M1, M2, Duna...), viszont ilyenkor az oldalsó csík értelemszerűen a "műsor" szerves része, és így befolyásod sincs a dologra. -
szp1
addikt
válasz
Klemens #34877 üzenetére
A C430 valóban jobb választás lenne, még ha egy picit drágább is.
A mérethez : attól függetlenül, hogy ennyit szánsz rá, azt tudni kell, hogy egy plazma egészen más képi élményt ad, mint egy CRT és ez igazából tényleg kéri a nagyobb panelt.
Nem lehet egy kalap alá venni egy 70 centis CRT-t egy 42"-os PDP-vel, ahol az első elég, ott a második kicsi is lehet. Saját tapasztalat.... -
szp1
addikt
válasz
GeneraL_XTX #34835 üzenetére
"ezeknek a minőségétől elsőre nem is estem le az állam, nem úgy mint a blu-ray-en lévő Avatartól vagy az ugyancsak BR Legend of the Guardians-től."
Halkan jegyzem meg : ha ennyire CGI-fan vagy, akkor tényleg LCD-t kellett volna venned.
A többi hasonló érdeklődésű kollegának is azt ajánlom. Mű filmhez mű kép való. Az más kérdés, hogy a mindennapi tévézésnél nézhetetlen egy PDP-hez képest. -
szp1
addikt
Azt nem mondom, hogy rossz, a "fajtársak" közül a legjobbak közt van, de egy jó plazmának a cipőjét sem kötheti meg, nekem még a Samu C7000-es is más dimenziót mutatott mellette.
Filmnézésre nem a legjobb választás. Persze van aki szereti ezt a fajta képet. Én ki nem állhatom. -
szp1
addikt
Az nem tudom mit jelent.
A film részét képező szemcsésség "levált" a képről, külön életet élt, nem mozgott együtt a többi képelemmel, ráadásul még a struktúrája is változott, a szemcsék szinte összefolytak.
Olyan érzés, mintha egy homokfúvott előtét üveglap lenne a valódi panel előtt.
Ha ezt hívják "dither-elés"-nek....???? -
szp1
addikt
válasz
zsoltika29 #34803 üzenetére
Még nem láttam, idei belépő modell, de nem hinném, hogy 80 ezer Ft-al többet tud mint az 50PK350.
krx21: én nem tudom milyen a kontrasztja, egy biztos jó LCD, drága LCD és ez volt az egyik amelyik elkente a "szemcsés" struktúrát a múltkor említett vonatos filmen.
Illetve nem is elkente, olyan volt, mintha egy külön rétegben jelent volna meg a film előtt, mintegy leválva arról. Megrázó élmény volt....pedig nagyon korrekt TV amúgy. De még így is sokkal jobban teljesített, mint az ultraszéles filipsz... -
szp1
addikt
válasz
mcalec #34747 üzenetére
Az említett helyen a C7000 nem demo anyaggal megy, hanem általában BD player-ről hajtják.
TV adásra is van lehetőség.( digitális SD / HD ).
Viszonylag korrekt képet alkothatsz a minőségéről. A GT20 valóban demozva van, de van ott egy-két korrekt eladó, aki benyomja kérésre ugyanazt a BD-t az alatta lévő Pana player-be.
Főleg, ha nyitás után, délelőtt mész be, amikor csak pár ember lézeng. -
szp1
addikt
válasz
mcalec #34727 üzenetére
Előttem már leírták, de én is megerősítem, a C7000 ilyen áron a bestbuy.
Egyébként a győri fukarban ha nem is egymás mellett, de egymáshoz elég közel vannak kirakva. ( nem tudom merre laksz).
DM-Fan: az újabb LCD-ké már erősen "glossy" felületű, állítólag a jobb színvisszaadás érdekében....úgyhogy ott is elég szívás a direkt fény, persze nem annyira mint a bevonat nélküli plazmáknál.
-
szp1
addikt
Mivel nem állt módomban "tesztelni" ilyen TV-t, nem tudom eredményes-e a dolog.
LCD-ről lévén szó, nem is nagyon érint, csak max. mint érdekesség. Persze, ha látok ilyet kiállítva valahol, megpróbálom "értékelni"....
Az egész azért érdekelt csupán, mert az átlagos IPS panel válaszidőből nem jött ki a 400Hz.
( Még a TN-éből is csak éppen hogy ). -
szp1
addikt
Érdekesen csapongsz......VT30...UEC7000...most meg LG LCD??????
Hagyd egy kicsit ülepedni a dolgokat.Mondjuk ezzel kapcsolatban valaki elmagyarázhatná nekem, hogy ez az LG 400Hz-es, ami ugye számolva 2,5 ms válaszidőt feltételez És IPS paneles.Lehet láma vagyok, de nekem ez nem áll össze.
BBéci? -
szp1
addikt
Csak pénztárcakímélőbb alternatívákat hoztam fel.
Ha van / lesz rá kereted, akkor egyértelműen a VT30 az üdvözítő megoldás.
Annál jobbat biztosan nem kapsz.
LCD-ben talán egyedül a legendás Samu B850-es venné fel vele a versenyt, bár ezt csak hallomásból tudom, mert annyira ritka madár, hogy még nem találkoztam vele személyesen.
Esetleg a Sony X900-as sorozata? Ezt kérdezem.... -
szp1
addikt
válasz
Andrew-V #34633 üzenetére
Na ezzel nem vagyunk kinn a vízből, mert ez a conax-ot is meg a crypto-t is tudja.
Akkor biztosan jót mondott a kábeles ember, crypto-s modul kellene neked.
De ne a v...erán vedd előrefizetéssel szerintem...DM-Fan: igen tényleg egy kicsit túlszínezett, és ezt csak a Samu plazma adta vissza, sajnos a kiállított PJ-s LG elmosta a színeket egy picit - furcsa módon. A PK 350 viszont ugyanúgy hozta. ( Őszintén : azt hittem rosszul vannak beállítva, valahogy túl színesnek tűnt a film...
) Panán most nem ment az a demo.
-
szp1
addikt
válasz
Andrew-V #34627 üzenetére
Milyen típusú STB-t adnak, ha adnak?
Abból sok minden kiderül.madgie: ennél a filmnél szerintem a "dokumentarista" jelleget akarná kidomborítani az alkotó ezzel a némileg művi hatású szemcsésséggel...hát nem tudom, szerintem kicsit túlzásba vitték a dolgot, bár igaz csak 10 percet láttam belőle, azt is telefonálás közben..
-
szp1
addikt
Más: ma láttam a Samsung 43D450-et a Fukarban, 159e pénzért.
BD ment rajta, az az új vasúti robbantós film D. Washingtonnal. Azt tudni kell, hogy a film egyfajta szemcsés képet ad alapból, nagyon érdekes képhatással.
Hát nem volt túl meggyőző a Samu, bár a C sorozatot persze hozza. De semmi forradalmi újdonság.
Ami a lényeg, hogy ezt a "szemcsésséget" a kiállított LCD-k frankón elkenték....
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung S21FE 128GB / Újszerű állapotban / 12 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 7600K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Honor Magic V2 Purple Használt, karcmentes állapotban 16/512 GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest