Aktív témák
-
M_AND_Ms
veterán
válasz bazsi1000 #21595 üzenetére
A videokártyától függ (nézd meg a leírását)
A HDMI képes a hangot is átvinni. A legtöbb videokártya rá is rakja a hangot a kábelra. Ahol DVI átalakításra van szükség, ott jön a kérdés, hogy a DVI-ra is kikerül-e a hang. Az én kártyám és két DVI csatival van. Adtak hozzá DVI-HDMI átalakítót, de írták, hogy csak az egyik DVI csatolót használjam így, mert csak azon fog kijönni a hang. És jön is szépen.
(van olyan videokártya, ahol egy opcionális kábellel az alaplapról kell rávezetni a digit jelet a videókártára, h az ki tudja tenni a HDMI kimenetre, de ez már ritka. A legtöbb kártya "beszerzi" a hangot magának)Ha nem megy, akkor két megoldás van.
A hagyományos analóg hangot vezeted a tv-hez. A g20-on van erre is bemenet és a tv-nek megmondható, hogy az adott HDMI bemenetnél a hang nem a HDMI-n jön, hanem az analógon.
A másik, hogy a számítógép digitális hangkimenetét közvetlen rávezeted házimozi erősítőre.Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
BaLee
addikt
válasz Alusszia #21597 üzenetére
Csak a panasonic jó hozzá, viszont nem hiszem hogy bármi hűtés beindulna, mivel nincs benne ventillátor...
Nem hiszem, hogy füzetnyi használati útmutató kell hozzá, mindössze az első párszáz óra bejáratásnál kell odafigyelni meg arra, hogy ne nézz plazmagyilkos logós csatornákat több órát, mint pl. az ertéel klub.
Az összes tesztben leírták, hogy a ghostingot meg a beégést a korábbi évekhez viszonyítva szinte teljesen sikerült kiküszöbölniük. Volt egy 42G20 teszt itt a PH!-n, nem is találkoztak ghostinggal. Aki meg eszetlenül használja a tvjét és otthagyja, hogy egész nap menjen rajt egy tv csatorna az magára vessen.Ha ez neked problémát okoz szerintem ne is gondolkozz, egyszerűen ne vegyél plazmát.
-
Integra
titán
válasz Alusszia #21597 üzenetére
ezeket a tévéket a panelért veszed, meg talán a tuner-ért, minden más, ami benne van semmit sem ér. egy jó kis media player kell hozzá, ennyi a titok nyitja.
én szívesen vennék csak önmagában egy 60-as panelt az 50-es minden szarral telepakolt áráért, de nincsen, egyszerűen nem kapni, ilyen csak a pioneer-nál volt anno.[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Alusszia
tag
Sziasztok,
További kérdések G20-hoz:
- a wifi dongle: csak a panasonic jó 24k-ért vagy más USB wifi is megteszi?
- lehetséges,hogy egy pár óra után "beindul" egy zúgás?hűtés?A beégéssel kapcsolatban: képzeljétek el,hogy japán mérnökök nyugodtan ülnének a seggükön ha a világon eladott plazma tulajok(japánban,európában) mind azért szidnák a Pana plazmát mert nem lehet rajta emblémás csatornát nézni.Ez sztem elképzelhetetlen egy ilyen világcégnél.Megveszi mindenki a plazmát mert szép a fekete színvisszaadása de egy füzetnyi "használati útmutató" kell hozzá mit nem szabad vele csinálni.
Viera képnézegető,médialejátszó egy marketing bullshit: mire jó ez ha nem tud csak SD kártyáról beolvasni.USB-t bedugom de nem játszik le semmit.
:Viera cast: ugyan nem dugtam még rá a netre de az lenne a kérdésem ,hogy akkor ez a funkció használható-e vagy csak ott is előre beállított tartalmak nézhetőek pl. 2009-es eurosport műsor?Nehogy elkezdjek aggódni a választás miatt!!!
-
BaLee
addikt
válasz Kelloggs #21589 üzenetére
Szép jó reggelt!
Következő héten kezdek érdeklődni, addig gyűjtöm a delikvenseket.
Eddig ~15 (!!!) tvnél tartunk, ebből 10db 50G20. Viszont abban reménykedem, hogy aki írt, az megfelelő kedvezmény esetén (~15-20%) vásárolni is fog, nem csak azért írt, mert kíváncsi az árra, nehogy ezen bukjunk el. Persze az mindig benne van, hogy 1-2 ember visszamondja vagy valami nem lesz jó neki, de annyi belefér.Továbbra is várom azok jelentkezését akik vásárolni szeretnének valamilyen (Pana) plazmát és esetleg örülnének egy kis kedvezménynek, hátha sikerül valamit kialkudnunk.
-
bazsi1000
tag
sziasztok.
ha minden jól megy ma lesz egy pana p42g20e-m. van egy 2xDVI,1 S-video, 1D-sub videókártyám meg 1 alaplapi hangkártya digitális kimenetekkel. Mivel kössem össze a képet illetve a hangot a tv vel.
szerintem képDVI HDMI kábel) vagy (DVI HDMI átalakító plusz HDMI HDMI kábel)
hang:3.5 jack rca kábelelőre is köszi a segítséget.
-
afiaf
csendes tag
G20-on van egy opció a Panel ki/be. Ha CD-t hallgatok vagy webrádiót, akkor ezt használva el tudom kerülni a beégést, ugye?
-
Kelloggs
csendes tag
Szép jó estét mindenkinek!
Hogyan állunk csoportos tv vásárlással kapcsolatban kedves fórumtársak?
Rossz JuJu!!
-
Gabor970
addikt
válasz zsola71 #21581 üzenetére
sütöm a tojást a serpenyőbe, erre a jobb felső részén a nyél felett, kb 10 centire nem sül az a fránya tojás. Meg olyan is van, hogy a mosógépünknek leesik a programgombja, jó messze el is szokott gurulni. Egyszerűen vissza sem lehet rakni.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
DM-Fan
nagyúr
válasz zsola71 #21584 üzenetére
Nem mai modell, mindenesetre a probléma nem egyedi ennél a típusnál.
Szerintem nemigen éri meg javíttatni! Nem tudom, hogy alkatrész mennyire van még hozzá (biztosan van amúgy), de szerintem horror ára lenne, ha új táp is kell, az olyan 40-50 eFt, ha csak relé, az talán olcsóbban megúszható. Meg kell kérdezni a szervizt, vagy szerelőt, hogy mennyiért vállalnák. Szerintem amúgy is megérett ez a TV egy cserére.
LG márkaszervizek így nagy hirtelen.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
zsola71
csendes tag
nem tudnál ajánlani egy szervizt Budapesten?hova érdemes vinni?
-
zsola71
csendes tag
Nem kapcsol be a tv csak kattog ki-be de nem jeleníti meg a képet.Aztán eltelik fél óra és akkor lehet próbálkozni, általában bejön.Persze ki van húzva a dug aljból mert akkor folyamatosan kattogna.Ma jelentkezett még az a probléma is hogy 6 óra üzemelés után egyszerűen ki kapcsolt.
-
madgie
titán
válasz #89874944 #21578 üzenetére
A célnak megfelel, de csak a sárga sárga, a többi kutyulmány (főleg a zöld nem tiszta zöld)
Szerk :azért az eldzsíket sem kell leírni. Igen, alapbeállításban túlszaturáltak. És? Van egy csomó üzemmód meg szaturáció csúszka is. Egyik TV sem tökéletesen kalibrált gyári állapotában, még egy Kuro sem. Az persze nem mindegy, mennyit kell izzadni, hogy jó legyen, de türelem tornaterem
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz lacek1992 #21570 üzenetére
Ha a Samsung 430-at választod, első dolgod a képtulajdonságok beállítása legyen, az üzletekben kiállított példányok túlszaturált, túlélesített ocsmányságánál sokkal szebbet ki lehet hozni. Érdekes, hogy a C530 alapbeállításaiban nem ilyen ronda. Számomra egyébként leginkább a shadow detail szint az, amiben fejlődhetne.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz moongoose #21573 üzenetére
Semmiből nem tart natív felbontású képeket készíteni paint-ben, de akkor sincs semmi, ha nem natívak, hiszen úgyis upscale-elve/downscale-elve lesznek a TV saját felbontására, tehát a képpontok aktívak lesznek és látszik, ha bibi van valamelyik pixellel.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Én is a C430-at tartom jobb TV-nek, akárcsak szp1 kolléga, az említett LG modell színhűsége eléggé pocsék, ezen felül erősen ghostol, ami PS3-mal kombinálva nem a legjobb párosítás. Tényleg érdemes lenne megnézned a Pana 42X20-at is, mert ha ez az LG tetszett, akkor azt nagy eséllyel imádni fogod. Ha a Pana sok lenne árban (kb. 135 eFt) és kell a médialejátszó, akkor viszont a Samsung lehet a nyerő a maga 120 eFt körüli árával.
Get Moded!
-
elég paint-tal kimenteni képeket(pld fehér, kék, sárga, zöld, fekete), vagy pixelhelyesen szükséges a képet a tv-nek megjeleníteni?
így már tényleg van értelme tv-t vásárolni,helyben kiderül a hiba.
kerestem a net-en natív felbontású homogén rgb képeket(1204*720/1024*768),de nem igazán találtam,leginkább csak tesztprogik vannak.Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának. "Chasing Spiders and overheat"
-
szp1
addikt
Hello
A Q2000-es tavalyi modell, a C430 2010-es. Szerintem a Samu jobb TV, kevésbé hajlamos a ghost-ra, de ami fontosabb : kevésbé forszírozott, tehát naturálisabb a képe mint az LG-nek.
Persze van aki a harsányabb színekért és a nagyobb fényerőért rajong. Ebben a kategóriában a versenyez még a Pana X20, érdemes lenne egy pillantást vetni rá is, persze abban nincs médialejátszó.Integra: rendeltetésszerű használatnál ez nem okoz gondot, van annyi szélesvásznú ( 16:9) anyag a TV adásokban is, hogy ne kelljen "kínosan" figyelni. Főleg nem egy V20 esetében.
[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
lacek1992
csendes tag
Üdv. mindenkinek, röviden tömören a kérdésem: egy Samsung PS42C430 plazma van legalább annyira jó, képminőség terén mint egy LG42PQ2000?
Mindegyik HD Ready, a méret ugye azonos, jelentős különbséget a leírások alapján csak a fényerőben találtam (LG: 1500 cd/m2; Samsung: 550 cd/m2 ), a fogyasztása a Samsungnak valamivel kisebb, továbbá az USB-ről történő filmlejátszás is a Samsung mellett szól, (az LG csak mp3-at és zenét tud).
Azért így teszem fel a kérdést, mert egy ismerősömnek a fenti LG plazmája van és számomra az pont megfelelő lenne, volt szerencsém kipróbálni PS3-mal és blue-ray lejátszóval is és hát egészen fantasztikus volt.
Ebből következne, hogy akkor vegyek olyat (az ár nagyjából azonos, vagy nem számottevő a különbség) de egyrészt jó lenne az az USB-s lejátszás, másrészt meg most éppen van készleten az egyik közeli áruházban egy PS42C430 125k-ért, LG-t meg csak rendelni tudnék, én meg inkább a személyes vásárlás híve vagyok, meg probléma esetén csak ide a közelbe kéne visszavinni a tévét.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz #89874944 #21567 üzenetére
Nem 1.6:1-os szokott lenni a film, hanem 2.35:1, vagy ennél nagyobb képarányú (ezt nevezzük szélesvásznúnak, vagy szuper szélesvásznúnak) illetve 4:3-as (1.33:1 - ami a normál TV-adás). A fekete sáv nem ég bele a panelba, viszont mivel ott nem aktívak a gázkapillárisok (illetve aktívak, csak állandó feketét jelenítenek meg) a panel veszít a homogenitásából és eltérően használódik el a foszforréteg, ami miatt eltérő képtulajdonságok jellemezhetik a későbbiekben ezen részeket. Ezért célszerű szélesvásznú vagy 4:3-as tartalom után járatni a panelt teljes képernyős anyaggal, mert így visszanyeri homogenitását. Eleinte ezt különösen ajánlott betartani, mert az első párszáz órában még jobban hajlamos a panel az elváltozásokra, mint később.
Get Moded!
-
szp1
addikt
válasz Dorian #21562 üzenetére
Az az F1 alatt kirakott logo a FIA előírása, a német és osztrák közvetítésen is hasonló a megoldás ( jobb felső sarok és transzparencia ).
Kár, hogy a médiafelügyelet / ortt vagy minek híjják nem csap már oda közibük egy táskás ustorral, legalább lenne valami hasznuk, a vastag karikák úgyis az ő baromságuk miatt vannak kinn... Fúúúúúúúj[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Dorian #21562 üzenetére
Igen, már én is megfigyeltem, hogy akkor átteszik a másik oldalra és áttetszővé is válik. Gondolom előírják nekik, hogyan nézhet ki, ezért variálják meg. Én sem értem, hogy miért kell visszatenni utána a plazmagyilkos logójukat. A helyét meg simán variálhatnák, semmibe nem kerülne nekik.
Get Moded!
-
Integra
titán
épp egy ismeret terjesztő műsort nézek egyik német adón, persze lcd meg led..
na és akkor bemutatnak egy high end tévét, valami 2 centi vékony samsungot, persze már wowozik a csávó, hogy ecsém, ez milyen vékony, de király...
igaz hogy csíkoz a kép rendesen, de legalább vékony. mi van az emberekkel?![ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz DM-Fan #21559 üzenetére
Pedig tud az RLT logó normálisan is kinézni, pl. F1 alatt áttetsző. Nem is értem mi a bánatért rakják vissza a másikat...???
Mondjuk engem nem érint, RTL-en kb. csak F1-et nézek, de a többi plazmással közösséget vállalva bosszankodok mégis...
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Dave77 #21532 üzenetére
"Ez a bejáratás nekem annyiban fog kimerülni, h beállítom az ideális szín, kontraszt és fényerő értékeket. A kapcsolgatást megcsinálják a TV csatornák maguk, hiszen a reklámok alatt nincs logo. Ez 12 perc "pihenőt" jelent óránként, ennyi legyen elég a készüléknek."
Mondod ezt addig, amíg az RTL-Klub logója be nem ég majd a paneledbe, mint ahogy már páran jártak így, ugyanis rikító fehér a logó, ami majdhogynem teljesen átlátszatlan. Elviekben egyébként elég lenne, amit mondasz, csak ugye vannak ilyen elvetemült csatornák, akik ilyen logókat alkalmaznak. Most ha gonosz lennék, akkor mondhatnám azt, hogy meg is érdemli a beégést, aki azt a szart nézi, de nem mondok, mert esetleg valaki lelkivilágába gázolnék.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Integra #21517 üzenetére
Nem kell fullHD demo anyaggal járatnod, egy mezei DVD is tökéletesen megteszi ilyen célra, lényeg, hogy 1.78:1 legyen a képarány (vagy 1.85:1 túlpásztázással), mert az teljesen kitölti a képernyőt. De nincs kőbe vésve, hogy ne nézz rajta TV-adást, csak figyelj oda, hogy az első időszakban ne legyenek sokáig ugyanott a logók, tehát válts csatornát, zoom-old ki, oldd meg valahogy! Gyorsan elmegy ám az az 500 óra.
Get Moded!
-
kerni
tag
Mik az optimális értékek a bejáratáshoz? Én már az összeg gyári képmódot elállítgattam, és már nem tudom hogy volt. Az "N" gombbal csak ezek állnak vissza vagy a hangbeállítások is, netán még mi? Még valami, létezik, hogy külömböző modelleken más-más AR-t alkalmaznak? Az X25-ön nem látok valami nagy csodát. Hasonlóan tükröződik, mint az üzletekben az X20-as?
-
Gabor970
addikt
válasz #09634560 #21554 üzenetére
mikor a központifűtésünket szerelték két éve, a mesternek tuti marója volt, amivel az egész házba végigmarták a csövek helyét a falba. Nagyon tuti masina volt, annak volt jóféle elszívója.
Meg is lepődtem, mert meglehetősen "ócsójános" volt a bácsi, mégis profin dolgoztak. Mai napig áldom azt, aki ajánlotta (na meg persze magát a mestert is) Volt egy nevesebb cég a városban, ők 1,8 millás ajánlatot tettek, ez a szaki meg ugyanazt 940e-ből megcsinálta. Legfeljebb nem írt össze nekem előre 4 oldalt, amiben az utolsó csőbilincset is beleírta fillérre, csak kijött, körbenézett, elmondtam mit szeretnék, és mondta az összeget. Annyi lett, amennyit mondott.
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
-
Gabor970
addikt
válasz Monyesz #21548 üzenetére
nno, az már valódi akadály!
Mi az Asszonyommal a hétvégén kábelcsatornáztunk, gletteltünk, tapétáztunk. (mindezt a TV miatt, azon a falon ahol a TV van. Ma pedig -ha jó kedvem este is úgy tartja- akkor konzolszerelés, és megy a készülék fel a falra. A kábelcsatornával szépen el lettek tüntetve a kábelek. 40X60-as csatorna téglafalba flexxel be klasszul. Nna azt a port, amit az csapott.... mi naívak meg azt hittük, majd odatartjuk a porszívót. AHA! Lóf...t Miután a kontúrok meg lettek vágva 5cm mélységben, a fúrókalapácsos vésés már semmiség volt.
[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
igen ez csak akkor lesz, ha végre kész a lakásfelújításom és meglesz a v20 is.
de természetes, hogy nem akarom elrontani a méregdrága tévét és az optimális megoldást keresem a bejáratásra, ha már egy valag pénzt adok ki érte.dave: a drága adásnál sem úszod meg a logo-t hidd el, sky-t fizetek. más kérdés, hogy nincsenek reklámok filmek alatt, szünetekben is minimális reklám van, meg hát maga a szolgáltatás minősége, a sportcsatornák, hd, etc... más világ. de a logo itt is megvan, nem úszod meg :-/
[ Szerkesztve ]
-
Dave77
tag
Nem kioktatásképpen írtam, csak az info kedvéért
Nekem nem drága, nem is koloniál, viszont falat kéne bontani, vagy új szekrényt venni. Egyik sem reális opció. Ráadásul a +10 cm képátlóért amúgy sem biztos, h kiadnék +85k-t.
De van még egy dolog. Ennek a TV-nek amúgy is csak pár évet adok, mert addigra már ár és tartalom szempontjából valszeg a 3D megérős lesz. Ez meg megy 2. számú TV-nek (vagy eladásra kerül). -
janati
őstag
válasz adamsz82 #21526 üzenetére
tegnap pont ezt csináltam a 42g20-amon...
painttel mentettem le mindenféle színes képet, pendrive, vaksötét szoba, teszt.
nézegettem jobbról-balról, fentről-lentről, hálistennek nem találtam hibát...kopp-koppA "Kivel érdemes üzletelni" topikot NEM én, hanem Thunderzolee tartja karban!!!
-
BBéci
legenda
válasz Dave77 #21542 üzenetére
Azt írtam, hogy reklám és egyéb baromságok, mivel ismerem a médiatörvény erre vonatkozó passzusát.
A műsorok döntő többségét felvételről nézem, direkt az említett sallangok átugrásának lehetősége miatt. Az X-Faktor nézéséhez egy órával a kezdés után fogtam hozzá, sokkal nagyobb élmény folyamatosan azt nézni, ami engem érdekel, nem azt, amit rám akarnak erőltetni.Már említettem, hogy egyik barátom méretre készített, drága (koloniál?) szekrénysora miatt csak 42 colos G20-ast vett. 2 nap után elhatározta, hogy elhívja az asztalos mestert és átszabatja az egymilliós bútort, mert nagyobb képet szeretne nézni.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dave77
tag
-
Monyesz
aktív tag
válasz adamsz82 #21527 üzenetére
Fura ez a nagyság dolog ! Mikor kiszedtük a dobozból nagynak tűnt tényleg, aztán pár óra után a képre azt mondtuk, akár nagyobb is lehetne. Fejkapkodásról szó sincs, és már az S20 képe is van annyira nyugodt (nem vibrál, villódzik), hogy simán lehet 50"-ban is nézni, még egybefüggő nagy területeken sem észlelni semmi zavarót.
Nálam sajna nem fér el az 50"-os. -
madgie
titán
Jaja, rég látott kedves ismerőseim leruccantak a hétvégén hozzánk, három méterről a piros, tartalomtól függően világító pixelhibát nem szúrták ki a HD Ready TV-n, csak amikor megmutattam nekik. Egy képforrás van, amin nagyon kiszúrható ez a fajta piros izé: az Avatar. Ott minden kék
-
Integra
titán
válasz M_AND_Ms #21529 üzenetére
arra teljesen jó, hogy elmegyek reggel dolgozni és nappal edzem ezzel a demo anyaggal a panelt...
pont most néztem hogy nálam is 3 logo lesz... bal felül sky bundesliga, jobb felül meccs állás, jobb alul meg bundesliga logo. hát most erre mit mondjak.. ok, hurrá, legalább nagyon halovány és nem a buzi korhatáros karika.....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Dave77
tag
Én is (mint itt sokan mások) G20-ast tervezek venni 1-2 héten belül. Ez a bejáratás nekem annyiban fog kimerülni, h beállítom az ideális szín, kontraszt és fényerő értékeket. A kapcsolgatást megcsinálják a TV csatornák maguk, hiszen a reklámok alatt nincs logo. Ez 12 perc "pihenőt" jelent óránként, ennyi legyen elég a készüléknek. Számítógépre kötve van sztem inkább esélye beégésnek, ott nagyon statikus tud lenni a kép egy része vagy akár a teljes kép is.
-
BBéci
legenda
válasz adamsz82 #21527 üzenetére
3 méterről nagy az 50 colos tévé???
Fél órája csóválgatom a fejem, kezdek szédülni.
Akkora távolságból egy sornyi pixelhibát sem lehetne észlelni, nem beszélve a full HD filmek által nyújtott élményről. Meg sem lehet különböztetni a 1080-ast a 720tól.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Gabor970
addikt
500 óra bejáratás képekkel. Az jutott eszembe, mindenki vegyen 3 héttel korábban TV-t, mint eredetileg tervezte! Fordítsa a fal felé a sufniban, és 21 napon át mehet non-stop a képnézegető. Ennyit csak megér a dolog
-
M_AND_Ms
veterán
válasz Integra #21517 üzenetére
Na azért nem kell ezt ennyire szigorúan venni.
Én az alig egy hónapos G20-szal néztem végig a foci VB-t. Ott a meccsek alatt kint volt az eredmény és az M1HD logó, meg az ÉLŐ felirat. A szünetben elkapcsoltam egy kicsit máshová (meg akkor amúgy is leszedték őket), esetleg néha meccs közben osztott képernyőn teletextet olvastam.
A tartós statikus tartalom (és logók) kerülése annyi, hogy ugyanaz ne legyen több (3-4) órán át egyfolytában. De mindezt csak ép ésszel!!! Azért nehogy már egy negyedmilliós cuccost ne lehessen arra használni, mint amire vetted (lásd autóbejáratás, ott sem arról van szó, hogy ne menj vele gyorsan, hanem, hogy kerüld a hirtelen és túlzott terhelést.)A Panánánal van lehetőség beállítani, hogy ha nem nyúlsz a tv-hez, akkor bizonyos idő múlva kikapcsoljon. Nálam ez most 4 óra, esetleg az elején biztonsági okból ezt veheted lejjebb, hogy véletlenül se maradhasson vmi kint folyamatosan.
Egyszóval, tv-zhetsz nyugodtan
(Amúgy letölthető "bejárató" anyag. Ez különböző színű homogén képek gyűjteménye, amiket a médialejátszójával diavetítés módban beadsz neki. És akkor szépen váltogatja a különböző képeket. No de az első 500 órában csak ilyet játszatni vele???? Felesleges, sztem!)Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
adamsz82
tag
válasz moongoose #21522 üzenetére
Szemre néztem..nagyító nem kell hozzá.. ismétlem.. ekkora méretnél közel sem kell nagyító hogy lássa az ember a képpontokat..
(van 17"-es dell laptopom full hdval.. na azon lehet, hogy kéne nagyító..)
Szóval egyszerű tv adásnál ahol túl szemcsés volt akkor arról kértem, hogy váltsunk más adásra. Kb 10x10 centis részre fókuszáltam egyegy rövid időre hogy lássam fekete háttér mellett fehér háttér mellett és legyenek színes képek is. kb 15 centiről néztem ezeket a kis részeket így végig néztem a tv-t max 2-3 perc alatt.
Miután a képpont hibát kiszúrtam és rámutattam a barátnőm másfél méterről is látta, hogy valóban ott van.
Egyébként valaki írta, hogy a legjobb, ha pár alapszínű képet elment az ember pendrivera (mspaint-el pl) és azt bedugja a tv-be és így megnézni, mert ott aztán virítani fog a képponthiba ha van.[ Szerkesztve ]
-
adamsz82
tag
válasz #09634560 #21520 üzenetére
Köszönöm
A THX-et fogom használni az tuti már bejáratás alatt is de az eko mód még marad
A teletextre azért gondolok beálíltás gondra mert van valami kelet1, kelet2, nyugat, stb beállításai.. de nem próbáltam még végig
Az előző tv-n pedig ment a teletext.. de majd babrálok még -
-
törölt tag
válasz adamsz82 #21519 üzenetére
Gratulálok az új tévédhez!
Eco mód helyett nyugodtan mehet normál vagy thx módon is a tévé.Léyneg hogy mérsékeltbeáálitásokkal üzemeljen
Teletex vétel gyenge adóknál nem jön vagy ha csatlakozó rossz,(de gondolom jött az elődjén is..) nem hiszem hogy babrálni kellene a beállitásokat,ha digitálison müködik a teletext akkor a beállitásoknak jónak kell lennie. -
adamsz82
tag
No, megtörént a tv vétel végül nem az 50-es auchan samsung (kb 3 méterről nézzük) túl nagy lett volna, hanem egy Pana 42G20-as lett
A vásárlás külön megérne egy sztorit.. de röviden: pana márkaboltban (Allee panashop ) vettem, de a konkrét kérdésre, hogy vállalnak-e 3 nap cseregaranciát bármilyen okból kifolyólag, nem válaszolt a faszi, hanem kevert kavart hablatyolt.. kérdeztem úgy hogy ha kiszúrok otthon 3 napon belül egy képpont hibát visszahozhatom-e. Erre sem adott értelmes választ, annyit mondott, ha egy egész sor hibás akkor igen..
Olyat emlegetett még, hogy plasmán nem létezik olyan hogy képpont hiba csak lcd-nél.. itt már húztam a szemöldököm rendesen..
Ezek után mondtam, hogy rendben szeretném a tv-t, de szeretném megnézni akkor itt az üzletben, hogy ne utólag szaladgáljak még a tv-vel, ha bármi baj lenne. Az elsőn amit kihozott a raktárból, murphy szerint ki is szúrtam egy halott képpontot. (nem kell hozzá nagy csiribiri..egyszerűen minden kis területet közelről kell nézni egy darabig és szembetűnik ha valami nincs rendben. Nézte az ürge. először nekiállt sikálni aztán rájött hogy nem jön le..
Köszöntem és kértem egy másik példányt amit aztán meg is vettem (nem volt rajta képpont hiba és tegnap a kb. du 18-23 óráig tartó próbálgatás használás során sem jött még elő.. nagyon remélem így is marad )
Viszont a képpont hibásat tolták is vissza a raktárba.. visszacsomagolva, majd elviszi más aki hagyja magát meggyőzni..
Aki pedig azt mondja, hogy egy-két képpont hiba nem szembetűnő.. annak üzenem hogy sima tv adásnál is szembetűnő volt.. nem hogy HD tartalomnál.. ekkora kijelzőn a full HD nem olyan nagy felbontás ám, hogy egy képpont ne tűnjön fel.
A tv 230 K volt, ennyiért elvárom, hogy hiba nélküli legyen.. és szerintem ez jogos elvárás..
A tv-ről: első nekifutásra nagyon megvagyok elégedve Gyönyörű színek és kép Gyors válaszidő semmi "akadozás" effekt mint az lcd paneleknél. Most szigorúan max. félig tolva a fényerőt és eko mód, hagy járatódjon. Bár ennél feljebb nem is nagyon veszem majd később sem szerintem
A THX színbeállítás pedig nagyon odavágott mikor arra váltottam HD filmnél
Egy kis beállítás gondom van még, mégpedig az analog tv vételnél a teletext valamiért még nem jön be, de gondolom csak babrálni kell kicsit a beállításokat
Az internetre kötés után pedig gyorsan le is frissítette magát a tv. Már alig várom, hogy hazaérjek és meg"kínozzam" HD filmekkel, full hd-ban csapatni pár játékot.. -
Integra
titán
válasz DM-Fan #21500 üzenetére
létezik erre egyébként valami 1080p-s demo anyag?
hagyom egyszerűen a tévét napközben menni ezzel a képanyaggal..
ugyanis szinte mindenhol van logo, nem lehet megúszni, max a hd filmekben nincsen.
500 órát viszont házimozizni.. nálam egy év alatt se járatódna be így[ Szerkesztve ]
-
M_AND_Ms
veterán
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
BaLee
addikt
Hát ha így haladunk biztos...
Már összejött több, mint 10 fő! Ha ebbe valamelyik bolt nem lát fantáziát, akkor nem tudom mi legyek, elvégre már 4 milla körüli összegről beszélünk.
Nem írom be mindig, ha felírok valakit a listára de folyamatosan figyelem a fórumot. A végén majd mindenkitől kérek egy nevet, várost meg telefonszámot, hogy majd valami konkrétumot is tudjak mondani a boltnak, ne csak fórumnickeket.
-
karika011
tag
Ennyi tv-nél már itthon is be lehetne próbálkozni,csak nem annyira hülye a forgalmazó hogy nem ad kedvezményt,meg nem utolsó sorban a gari érdekes : (hátha valóban lesz megint 5év)
Engem egy 42v20-s érdekelne.[ Szerkesztve ]
-
Kelloggs
csendes tag
Jómagam is beszállnék a csoportos vásárlásba egy 50v20 -al. Nem rossz ötlet ez a kezdeményezés. Remélem lesz is belőle valami.
Rossz JuJu!!
-
nagyúr
válasz DM-Fan #21500 üzenetére
Ne haragudj tényleg nem módi csak így véletlenszerűen beírogatni topikokba, többet nem fordul elő.
És köszi az információt, ennyivel is okosabb lettem ma@szp1: ehh ne is mondd. nézek két perc megasztárt és a TV magától leugrik a polcról egyenesen ki a hetedikről...
[ Szerkesztve ]
-
humax
senior tag
Samsung PS-50C530 180 800 Ft
Samsung PS-50C6500 249 900 Ft
netshopon talaltam jo arak?
[ Szerkesztve ]
Elnézést kérek a rossz magyar írásomért, külföldi vagyok
-
szp1
addikt
-
-
szp1
addikt
Az ottani ( USA, Sears ) $ árat átszorozta a honlap a napi HUF árfolyammal.
Ráadásul ott a megjegyzés:
"Not available for International Shipping"[ Szerkesztve ]