Hirdetés
Aktív témák
-
aleister
veterán
Szia!
Egy párhuzamos topicról Sanci38 kolléga ajánlott téged. Engem is érdekelni fog egy 50-es plazma, csak még nem tudom milyen.
Ő a Pana G20-at ajánlotta. Illetve ezeket: Panasonic 50S20E, Samsung PS50c6500.Az eredeti hsz-em egyébként itt van. Ott mindenre választ kaptam, ellenben ha a fenti típusválasztásban segítene valaki, azt megköszönném!
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
válasz Dorian #21693 üzenetére
BaLee, Dorian:
Köszi a válaszokat!
Két dolog miatt viszont bizonytalan lettem.
1. Mint a linkelt, eredeti hsz.ben írtam, játékra is használnám. Az itteni első hsz szerint a játékok HUD-ja bizonyos esetekben beéghet.
Ez igaz pl a G20-ra is, vagy történtek azóta fejlesztések? Ha igen, mi az az idő, ami után pihentessem a plazmát?
2. Kell nekem egyáltalán a fullHD vagy elég a HD ready?
Az tuti, hogy szükség lesz a 3-4 méteres nézés miatt az 50 colra, de -szintén- az első hsz szerint 3 méter pont az 1280x720-as felbontásnak kedvez.
Egyrészt jobb minőségű alapanyag is kéne a fullHD-hez (fullHD-n csúnya a 720p, miközben a HDready-n ugyanolyan jól megjelenik a 720p és az 1080p is), másrészt közelebbi kéne ülnöm.Persze lehet, hogy én értelmezem rosszul.
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
A linkelt első hsz-ből:
"42" fölötti méret esetén sem feltétlen előny a fullHD-felbontás és itt jön képbe, hogy mi a forrásanyag. Könnyel előfordulhat, hogy egy fullHD felbontású TV-n bizony nem néz ki olyan gyönyörűen egy SD-felbontású (DVD, DivX) anyag, mint egy HD-Ready kijelzőn."
és
"én személy szerint arra szavazok, hogy egy jó HD-Ready TV jelenleg mindenre elég, ne költsünk sokat (majdnemhogy fölöslegesen) fullHD TV-re, inkább a nagyobb képátlót részesítsük előnyben (50” körüli már optimális) "Szóval nem személyes tapasztalat-
-
aleister
veterán
1. Bejáratás alatt az aznapi első bekapcsolás utáni időszakot érted? Ez mennyi idő legyen kb? Ill. mennyi ideig kell látszódnia a HUD-tól eltérő képnek, hogy regenerálódjon a panel?
2. Mármint melyik felbontás ideálisabb játékhoz?
Én eddig 1680x1050-ben szoktam játszódni. Ez gondolom a fullHD felé húz.Egyébként teljesen össze vagyok zavarodva a sok új infótól. Nekem még teljesen új ez a plazma téma, így előre is bocs a sok hülye kérdésért.
Pl teljesen nem látom át a termékpalettát. Maradjunk csak a Pananál. Az oké, hogy a P után a képátmérő jön colban, de mi a típusszám többi eleme?
Ahogy elnézem:
X és C: HDready, 100Hz, 4096 önálló árnyalat
S és U: FullHD, S 600 Hz, U 400Hz, 6144 önálló árnyalat
G és V: FullHD NeoPdP, 600Hz, 6144 önálló árnyalat3. Mennyit számít a képminőségben (nem felbontásban) ez az árnyalati érték és a képfrissítési frekvencia? Mert ez alapján nincs olyan, ami csak HDready, és csúcs képminőségű.
Tök jó lenne tudni, hogy mi a lényegi különbség a különböző betűjeleknél a kategórián belül. Pl az X és C-s modellekél az X drágább kb 25k-val; az S drágább az U-nál kb ugyanennyivel.
4. Szintén rejtély számomra az utolsó szám is (20, 15, 10), mert a pana oldalán elég fura az összehasonlító táblázat.
Persze tudom, hogy nem kérhetem, hogy valaki foglalja ezt össze a két szép szememért, de ha esetleg valamely fórumtárs ráér, sok ideje van, akkor roppant hálás lennék érte, ha pár mondatban vázolná, hogy mik is járnak ezekért a 25k-s felárakért!
Akár érdemes lenne az 1 hsz-be is betenni, ha visszatérő kérdés.Köszi előre is!
-
aleister
veterán
Én ezt úgy képzelem el mint egy kép felnagyítását Photoshopban. Ha mondjuk egy 720x576 pixeles képet felnagyítunk 1920x1080-ra az nem lesz túl szép látvány. Koránt sem lesz ilyen ronda, de pixelesedik a 1280x720-as kép is.
Persze fordítva is igaz, de sokkal kevésbé szembetűnő.Gondolom így működik ez mozgókép esetén is.
Az meg hogy konkrétan mennyire "csúnya" fogalmam sincs.
-
aleister
veterán
Köszi srácok!
Mindent értek.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
válasz DM-Fan #21725 üzenetére
Igen, elolvastam. Mi több a maximális 200-as hsz megjelenítésre van beállítva a fórummotor, és sem az első hszben, sem az utolsó oldalon nem volt szó se a bejáratásról, se a képminőség összefüggésével a frekvenciával és a megjeleníthető árnyalatokkal. Persze gondoltam, hogy minél nagyobb, annál jobb, de rengeteg olyan marketinghúzást megéltem már az IT-ben, ahol a hangzatos dolgok nemigen jelentettek akkora pluszt, mint amennyire be volt harangozva.
Egyébként a bejáratásra rákerestem neten is, és 200 órát írnak, tehát már csak ezért is jó, hogy megkérdeztem.Így engedtessék meg, hogy (még ha sejtem is a választ, és már jószerint magam is megválaszoltam a kérdést -ahogy írtad), rákérdezhessek olyan dolgokra, amik 50.000-100.000 forintos differenciát jelentenek árban. Természetesen, ha ezt az összeget kipótolod nekem, ígérem., hallgatni fogok, mint a sír.
-
aleister
veterán
Nekem teljesen mindegy, hogy mikor lenne a projekt. Annyi kitételem van, hogy még idén. Azért az 5 éves garit én megvárnám... szerintem a többiek is belátják, hogy ez azért hasznos.
Egy olyan kérésem lenne, hogy -a vidékieket is szem előtt tartva- érdeklődj a házhoz-szállítási feltételekről is.
Típust még nem néztem ki, de a héten meglesz.
-
aleister
veterán
Sziasztok ismét!
Pár, a tévéhez csak közvetetten kapcsolódó kérdésem lenne.
A melegedésre mennyire érzékeny a P50G20? Sajnos két szóba jöhető fal van, amire fel tudnám szerelni, de mindkettőn van egy közepes méretű radiátor lent. A felszálló meleg levegő nem okozhat gondot?
Fali felszerelő keretből tud valaki kedvező árút? Találkoztam elég elszállós árakkal (20-70k).
Az A.C.Ryan Playon médialejátszónál olvastam a bittorent kliens fícsőrt. Valaki használ ilyet gyakorlatban.
Össze akartam rakni egy energiatakarékos, passzív hűtésű letöltőpc-t, de ezzel ki tudnám váltani.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
Srácok erre valaki?
-
aleister
veterán
válasz Monyesz #22622 üzenetére
Igen, én is gondoltam, hogy odateszek egy terelőlemezt. Persze akkor már kulturáltan kéne ennek is kinéznie, mondjuk egy setop box vagy média lejátszó személyében.
Viszont a másik probléma, hogy a plafon alatt összegyűlő meleg levegő (ami kb a tv tetejét fogja melegíteni), mennyire fog bezavarni.
-
aleister
veterán
válasz DM-Fan #22666 üzenetére
Köszi a választ!
Őszintén megvallva tartottam ettől, de hát jobb félni, mint megijedni ugyebár. Ez mondjuk egy szép nagy átrendezést fog majd okozni, de ez van.Fali konzolnak találtam egy ilyet. Szinte ingyen van, 7.6k. Én úgy gondolom, hogy egy ilyen állvány egyszerű, mint a fáék...ettől függetlenül kell valamire fígyelni (no persze a méretet és súlyon kívül).
-
aleister
veterán
"Bepótolom az elmaradásom, megkérdezem az Euronics-ot. Elég sok helyen van boltjuk, ha belemennének valamennyi engedménybe és mindenki a hozzá legközelebb esőben személyesen kipróbálhatná átvétel előtt az nem lenne rossz dolog..."
Privátban írtam már neked, hogy nálunk konkrétan nyitási kedvezményük van, így egy valag plazma 21%-os kedvezménnyel van. A 3d-s samu-ból kb 40 kiló jött csak le, de az is több, mint a "3-5%".
Szóval, ha érdekel, szerdán bemehetek feltenni pár indiszkrét kérdést nekik.
-
aleister
veterán
Ezt most dont ándörsztend.
Nemrég olvastam BaLee levelét a közös vásárlásról, és ott a legjobb árakat nyújtó elsőként ismertetett boltnál kiemelte, hogy csak 3 év gari van.A linkelt oldal alapján minden nov15 dec31 között vásárolt termékre jár az 5 év gari. Nincs "hol vásároltad" kitétel, csak a mikor.
Akkor most hogy is van ez?
-
aleister
veterán
válasz CsumiRudi #23624 üzenetére
Szia!
Én konkrétan veszprémi vagyok. Alapban 50g20-at rendeltem, de nekem a Digitalko árai a szimpik. Kicsit sokallom a +30k-t a 3év gariért. Még gondolkodom, hogy mitévő legyek.
A házhoz szállítás úgy emlékszem 2k a Panaclub-nál (amire eddig a legtöbb szavazat érkezett).
-
aleister
veterán
válasz Lacika_ #23437 üzenetére
Szia!
Ez a bolt egész pontosan hol van? Rákeresvén a Vécsei út 8 alatt van, de ott egy tér van, ahol a deszkások szokták összetörni magukat a Jutasi és Budapesti út kereszteződésénél. Az útvonalterv nem is talált ilyen utcát, csak Vécsey Károlyt, ami kint van a város szélén a Házgyárinál
.
Esetleg van honlapjuk? Vagy az 50G20 árára nem emlékszel?Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
Urak!
Közös rendelés téma!
Amikor még folyamatban volt a szervezés, BaLee-nak megígértem, hogy leinfózom a veszprémi Euroncs-ot is. Nos, eléggé elhúzódott az áradás, mert az üzletben lévő srác keveselte a kapott kedvezményt (egyébként BaLee is említette, hogy ő is kért a Euronics központból, és elég kevés kedvezményt kapott).
Most hívott a srác, hogy péntekig-szombatig várni, mert már a vezetőségnél jár az ügy, mi több, pénteken Pana konferencia lesz náluk (gondolom stratégiai döntéseket hoznak az 5 éves gariidő miatt).Szóval nem akarom senkinek a biznicét rontani (sőt!), de szerintem várjatok még a vásárlással, amíg nem kapom meg az árakat.
-
aleister
veterán
válasz Monyesz #23834 üzenetére
Ez butusság. Nem tudnak semmiféle konkrét árról. Én csak bementem civilként, mondtam, hogy kéne 30 tv, odanyomtam az orruk alá BaLee készüléklistáját és kész.
Velem korrektek voltak, mert keddre ígértek árat, és hétfőn már ők hívtak engem...m több a srác keveselte a kedvezményt, és saját fáradságára üti tovább a vasat.
-
aleister
veterán
Hogy érted hogy a 30 emberből 15 maradt csak? A többiek nem is jeleztek vissza? Vagy a Panaclub árait sokallták, és nem tartottal tovább a közös vásárlásban veletek?
Egyébként még lehet, hogy én is veletek tartok a PanaClub-hoz. Holnap bemegyek még az Elektro-worldbe, aztán péntekig megvárom a Euronics-et...bár így már kissé hiteltelen leszek a szemükben, hogy legjobb esetben is csak 15 vásárló maradt a 30-ból
-
aleister
veterán
válasz DM-Fan #23844 üzenetére
Igen, olvastam lentebb a pénteki rendelést.
Holnap délelőtt mindenképp megnézem az említett boltot, mert közel van. Ha a Panaclubhoz közeli lesz, akkor megveszem inkább helyben, ha nem, akkor felhívom a Novák mestert.
Továbbá várom az itteni fórumitákat is, hogy jelezzék, ha érdekli őket a Euronics pénteki ajánlata. Páran már írtak privátot, de jó lenne minél nagyobb rendelést elérni, ha már 30-at ígértem. Én is kíváncsi vagyok mekkora kedvezményt adnak végül.
-
aleister
veterán
válasz robi-k #23871 üzenetére
Ebben csak az az érdekes, hogy pár oldallal korábban valaki, és BeLee privátban (bocsi, hogy verem a csalánt az izéddel ) is úgy nyilatkozott, hogy az U20 és az X2 képe között sincs szinte semmi látható különbség.
Namármost eszerint, akkor az X2 és az S20 között sincs?
Mert ez árban már szép difi.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
Közös rendelés!
Örülés van!
P50G20 - 342k
P46G20 - 270k5 év gari van! Veszprém 20km-es körzetében ingyenes kiszállítás!
Már 5 db rendelésétől megkapjuk az akciót, ha több gyűlik össze, egyéni kedvezményt kaphatunk még.
Normális nagy bolt, megtekinthető, megfogható, megszagolható, stb tévékkel. Van fekete és ezüstkávás kivitel is, de előre jelezni kell az igényt.
Itt is kell előleg, de csak az. Végösszeg a tv átvételekor.
Ahogy elnézem ez eddig a legolcsóbb 50 col esetén. Akik a megyében laknak mindenképp ezt ajánlom!
-
aleister
veterán
válasz aleister #23907 üzenetére
Sry a duplázásért!
A félreértések elkerülése véget leírom, hogy ez még nem az Euronics-os ajánlat, hanem Elektro Hungary-s.
Ha más készülékek árára is kíváncsiak vagytok, akkor írjatok privátot, és bemegyek hozzájuk személyesen. Így szerintem kedvezőbb fogadtatásra találunk, mint telón/mélen keresztül.[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
Én is.
Kicsit szar így, hogy abból feltehetően nem lesz semmi, mert itt már többen utaltak a PanaClub-nak, tehát az akkor bevitt 8-9 mFt-os rendelés már a múlté.A lent írt árak viszont elérhető közelségűek, hisz 5 rendelés (rajtam kívül csak 4 ugye) szvsz össze fog jönni.
-
aleister
veterán
Igen '93-ban még voltak ilyen termékek, mert akkor a ténylegesen a jó minőség elérése volt a cél. Manapság már az árháború nem tud tovább fokozódni a készülékek árazásával annyira nyomott a piac, így -az autóiparból átvett- szerviz alapú nyereségre számít sok gyártó.
Én legalábbis ezt látom az elektronikai és a számítástechnikai termékek életgörbéjének az alakulásában.
-
aleister
veterán
Közös rendelés!
Beszereztem minden árat az Elektro.Hungary-től. Tehát:
P50G20: 342 k
P46G20: 270 k
P42G20: 220 kP50S20: 265 k
P46S20: 220 k
P42S20: 175 kP50U20: 240 k
P46U20: 205 k
P42U20: 150 kMinden ár a legolcsóbb árgepes ár közelében van 2-4000 forinttal. Kivétel a P46G20, ami itt a legolcsóbb. Adnák rá 5 év garanciát.
Mint korábban írtam, Veszprém környékén ingyenesen ki is szállítják.
Az előleg 10%. Ennek befizetését követően pár nap alatt (nem hetek) szállítják a TV-t.Akit komolyan érdekel, írjon privátot, mert nem mindig van időm az itteni hsz-eket végigolvasni!
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
Üdvözlet Urak!
No ismét itt, de most már egy friss, ropogós 46G20 tulajként. Áldom az eszem, hogy módosítottam a P50-ről, mert ez is csak csomagolás nélkül fért bele a kocsiba.
Lenne pár gyors, láma kérdésem. Elsősorban pc-vel szeretném használni, s mivel hdmi kábelem még nincs, ezért az alternatív módszerekkel akadt pár kudarcélményem.
1. Próbáltam USB-ről filmet, képet adni a tv-nek, de (noha látta a pendrive-ot) rálépni már nem tudtam. Itt a fórumon mintha azt olvastam volna régebben, hogy szoftverfrissítés kell az USB-ről való lejátszáshoz, de a tv szerint a legújabbal (2.5.0.6 talán) rendelkezik.
2. Próbáltam az ethernetes megoldást. A routertől frankón megkapta az ip-t, és látta a Win7-es laptopot is, de a laptopra már nem tudok rálépni. Megosztottam egy könyvtárat, amiben filmek vannak, de ugyanaz az eredményt.
Tudnátok ez ügyben segíteni?
-
aleister
veterán
Köszönöm a választ!
1. Sajna ez nem jött össze. Ha megnyomom a Viera Tools gombot, akkor bejön 6 kis négyzetben lent, 6 féle lehetőség (photo, video, zene, viere cast, stb). Ha ezután kiválasztom pl a videót, és megnyomom az ok gombot, akkor ez a hibaüzenet fogad:
"Ez a funkció nem elérhető
A működés megtekintéséhez nyomja meg az OK gombot."
Akármit nyomok, eltűnik az üzenet, de nem történik semmi. Csak a Viera cast és a Média szerver lehetőség működik a 6-ból. A másik 4-nél ez a hibaüzenet keletkezik.Egyébként a gyökérben van 2 avi. A pendrive bedugását követően meg is jelenik, hogy csatlakoztatott USB eszköz.
2. Így, hogy már tudom a fíícsör nevét kissé utánaolvastam. Elvileg nem kell hozzá semmit telepíteni Windows 7 alatt. A Media player 12 tudja magától. Gyakorlatilag ez sem működik, úgy ahogy kéne .
Két opciót kell engedélyezni, ami után ha jobb klikket nyom a user egy médiafájlon, akkor meg kéne jelennie a lejátszás ezzel parancsnak. Erre kattintva ki lehetne küldeni a fájlt a plazmára. No nálam ilyen menüpont nem jelenik meg.Ellenben sikerült minden médiafájlt tallózni a TV-n belül, ami a Dokumentumok mappában van. Tehát simán lehet videó fájlt nézni, ha bemásoljuk a users\...\videos könyvtárba.
Elvileg, ha megosztunk egy fájlt az otthoni csoporttal, szintén lejátszhatónak kéne lennie, de ez sem jött össze.De nem vagyok én telhetetlen, elég a bemásolós módszer.
Csak az USB-s dolog zavar.
-
-
aleister
veterán
Urak!
Az én USB-s problémámra valakinek ötlet?
Illetve régebben olvastam itt, hogy a hdmi kábel márkája/minősége fontos. Mivel akkor még nem voltam érdekelt, butamód nem figyeltem nagyon oda.
Tehát mennyire érdemes drágább kábelt venni, valamint szerintetek minek van jó ár/érték aránya?Köszönöm előre is!
-
aleister
veterán
válasz DM-Fan #27810 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszokat!
2 pendrive-val próbáltam. Könyvtárak nélkül, 2 avi a gyökérben.
Van még 2 usb-s hdd-m azokkal is teszek majd egy próbát, illetve felmásolok pár képet, zenét is. Csak annyi dolgom volt tegnap, hogy nem tudtam több időt szentelni a tesztelésnek.Egyébként le vagyok nyűgözve a TV-től. Egyébként is jó vétel volt 272-ért a 46-os G20 5 év garival, de olyan látványban részesített, hogy valahogy nem érzem szükségét egy melyik készülék jobb vitának.
szerk. ja és igen, este a kihalt szobában hallani a szúnyog zümmögését a TV mellett, kvázi semmi mellékhangja nincs
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
válasz DM-Fan #27810 üzenetére
Itt egy gyanúsan olcsó 5 m-es hdmi kábel. Pont most kaptam hírlevélben.
Elég hiányosak a műszaki paraméterei, ezért gondoltam rákérdek: ez megfelel a High-speed, category 2, 1.3 c típusnak?
Ebből egyedül az 1.3-as típus van feltüntetve.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
válasz Monyesz #27860 üzenetére
Megnéztem, Fat32-vel volt formázva. Leformáztam NTFS-sel, úgyis semmi.
Beraktam a Samu (tudom, istenkáromlás ) USB-s hdd-t, azt látta szépen. Gondoltam egyet, és ismét formatáltam a pendrive-ot Fat32-re, most már azt is látja.Az élet szép!
-
aleister
veterán
Köszi!
Utánaolvastam egyébként a témának, de jól.
Ahogy DM-Fan is mondta, az a lényeges, hogy1.3-as szabványú, category 2-es (High Speed) legyen a kábel. Ez természetesen fullHD-ra igaz. A sima HD adásokhoz elég a category 1-es kábel is. Egyébiránt ez utóbbival elmegy a FullHD is, de csak 1080i-ben, ami nem oly tökéletes látványt nyújt, mint az 1080p.
Arra, hogy 1.3-on belül a, b vagy c verzió jó, nem kaptam választ. Egyrészt van ilyen vélemény:
"For consumers, there is no difference between HDMI version 1.3 and 1.3a or 1.3b."
másrészt ilyen is:
"Az 1.3-as szabvány egy új csatlakozót, a C-típust is bevezetett. A kiosztását tekintve ez a változat éppen olyan, mint az otthoni eszközökben használt 19 tűs A-típus, azonban fizikailag kisebb, így a gyártók könnyebben beépíthetik hordozható AV eszközeikbe. (B-típusú csatlakozó a kezdetek óta létezik és elektronikailag a dual-link DVI-D csatlakozóval azonos. 29 tűs és extra nagy, akár 3840x2400 pixeles felbontás használatát teszi lehetővé.)"A magyar idézet szerint a B 29 tűs, és brutál sebességre képes, az A és C ugyanaz, csak a C kisebb méretű.
Remélem másnak is hasznos volt!
-
aleister
veterán
válasz robi-k #27909 üzenetére
Állítsd a routert dhcp módba, akkor meg kell, hogy találják egymást.
Ha fix IP-t állítottál be a router, akkor a tartományban a következő szabad IP-t add a plazmának. Ha netes tartalmat is el akarsz érni, akkor be kell állítanod az átjáró és a névszervert is, mindkettőnél a router IP-jét add meg!Ebben a 2 napban tökélyre fejlesztettem a DLNA tudásom.
Hála égnek olyan routerem van, ami médiaszerver funkcióval is rendelkezik, és 2 USB porton háttértárolót is fogad, vagy épp webkamerát.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
Asus N16. Felső kategóriás cucc (no persze az otthoni szegmensben), van benne minden jó.
Tegnap érkezett meg. A plazma tegnapelőtt. Nem is tudtam, hogy mindkettőben van ilyen funkció. Nagyon kellemes meglepetés volt.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
válasz Charlie Gordon #27927 üzenetére
Szia!
Hol, mennyiért vetted a konzolt?
Aktív témák
Hirdetés
- alza vélemények - tapasztalatok
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Politika
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- Macska topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Steam Deck