Aktív témák
-
pedrő
aktív tag
Hali!
Lenne egy kérdésem ha nem okoz gondot.
Látványban érezhető a 42s20 és a 42u20 közötti különbség 1080p-s filmeknél? Ezzel arra akarok kilyukadni, hogy megéri-e vajon azt a plusz tizenezer ft-ot? -
BaLee
addikt
válasz DM-Fan #23093 üzenetére
Most már úgy mondom, hogy 90%-ra egy (webshoppal is rendelkező) budapesti bolt lesz a nyerő. Ezért a személyes átvétel megoldható lesz, kiszállítás pedig 2000ft. Árai 2-3%-al lesznek magasabbak, mint az árgépes legjobb árak (a különbség, hogy az árgépes legjobb árak egyikénél sincs 5 év gar...).
Várom még a választ tőlük azon kérdésemre, hogy kipróbálható lesz-e a készülék megvétel előtt. Mivel ez tényleg fontos kérdés. Illetve rákérdeztem arra, hogy mi lesz a helyzet, ha ez kiszállítás után jön elő ilyen probléma.
Bár azt hiszem az biztató, hogy ProdyG kolléga zúgó 50G20-át egy olyan cégnél vette, amelyik külföldről szerzi be a készülékeket mégis intézni fogják neki a cserét...
Holnapi napot még kivárom hátha beesik valami olyan ajánlat ami megváltoztatja a jelenlegi helyzetet (esélyt nem sokat adok rá) aztán este megy a kör e-mail az árakkal a feliratkozottaknak. Plusz azután bárki érdeklődhet majd az árakról és beszállhat még a rendelésbe.
De még nem most, majd holnap este. Addig még türelmeteket kérem!
-
DM-Fan
nagyúr
Érdemes tüzetesen átnézni a panelt, hogy kiszúrd az esetleges pixelhibákat. A múltkor (kb. 2 hete se) leírtuk (meg linkeltünk is) egyszínű háttereket, amelyek segítségével könnyebb észrevenni a hibás pixeleket. Keress rá, de egyébként Te magad is tudsz ilyet készíteni Paint-ben is: csinálj 1920x1080 felbontású egyszínű képfájlokat (pirosat, kéket, zöldet, sárgát, szürkét, fehéret, feketét, stb.) és egy memóriakártyára (jó DVD-ről, PC-ről vagy egyéb adathordozóról is) másolva küldd rá a panelre és nézd át mindegyiknél!
Célszerű végigpróbálgatni az összes bemenetet is, hogy mindegyik működik-e.
Ezen túlmenően sokat menjen a TV az első napokban, hogy kibukhasson ha van hibája!
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
"Annyi fejlemény van, hogy dönteni kell az olcsóbb ár vs. 5 év garancia kérdésben majd."
Magam részéről azt mondom, hogy én mindenképpen ragaszkodom az 5 éves garanciához, nem véletlenül vártam ki az év végét (azon túl, hogy az árak is estek, ez volt a másik fő szempont). Gondolom ezzel a többség így lesz, hiszen nagyon nem mindegy, hogy 2 évig tudhatjuk biztosítva a készülékünket, vagy 5 évig. Egyébként ez tán azért is előny, mert így olyan helyről vagyunk kénytelenek vásárolni, ami tuti tiszta forrás, nyugodtabb is így a lelkem, még ha ezért valamelyest magasabb is az ár (azt mondom, hogy a kiterjesztett garancia meg is ér egy-két tízezer forintos többletet). Ezen túlmenően tényleg jó volna, ha meg lehetne tekinteni szállítás előtt a készüléket és meggyőződni a makulátlanságáról. Ilyen értékű készüléknél ez szerintem elvárható. Amennyiben mégis webshop lenne a nyerő, akkor jó volna tisztázni vele, hogy mi a futártól való átvétel rendje, illetve kínál-e megoldást egy esetleges tápzúgás esetére (pl. 3 napos csere él-e ebben az esetben). Kíváncsi leszek, hogy mely üzlet lesz a befutó.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz nagyfejü #23087 üzenetére
Bármely gyártó bármely modellje zúghat (nem kivétel ez alól az LCD sem), szóval lehetőség szerint ki kell bontani a boltban, megnézni, hogy nem törött-e és amennyiben adottak a körülmények (akklimatizálódás, megfelelő mennyiségű hely, jelforrás), akkor ki is kell próbálni, hogy zajos-e. Csak így lehetsz biztos a dolgodban, minden egyéb lutri.
Get Moded!
-
szp1
addikt
Barátomnak ilyen van, meg sem nyikkan.
Mindenképp bontasd ki a dobozt, már csak azért is mert akkor derül ki volt-e már kirakva demo-ba a TV. Ugyanis a belső fóliát nem lehet normálisan vissza rakosgatni rá ha egyszer le lett véve róla. A dobozt még csak.csak vissza lehet ragasztani...bár spéci rag szalag van rajta.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
Dorian
félisten
LCD vs. plazma topikban segítsetek már a topiktársnak, mert se Panám nincs, se nem játszom rajta.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
gban
veterán
Már csak azért is érdemes megnézni, mert ha pl. törött van a dobozban, akkor az életben nem bizonyítod be hogy nem te törted össze amikor hazavitted, kiszedted, stb.
Ha a közös rendelős lónak meg házhozszállítós - webshopos lesz a háta, addig el nem engedem a szállítót, és nem fizetek amíg meg nem néztük hogy mit hozott.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
nagyfejü
őstag
Hali Lenne egy pár kérdés még. P50c2 a kinézett ennek a tápja is hangos? A boltban érdemes kibontatni megnézni, vagy otthon nem érhet meglepetés? Valakinek van ilyen ? tapasztalatok? köszi. üdv
-
Jeanneau
csendes tag
válasz M_AND_Ms #23084 üzenetére
Köszi Neked is!
Az antennát megoldom, már nézegetem az antennás oldalakat. A közösítést viszont mindenképp szeretném, a "kiválasztott tuner alapján elektromos jelet küldd a közösítőnek és az ilyenkor az automatikusan vált az antennák között" mondatrésznek kifejezetten örülök.
Ezúton keresem a "vmelyik topiktársunk" ismeretségét antennajel közösülés ügyben.dihidrogénmonoxid
-
M_AND_Ms
veterán
válasz Jeanneau #23078 üzenetére
A TV-dhez egyszerre csak egy antennát csatlakoztathatsz, hisz egy csatlakozó van.
Na most. Elsőnek a fogalmak tisztázása:
Analóg (akár kábel, akár légből kapott mindegy): hagyományos analóg adás, szinte minden szolgáltató ad ilyet kábelen és még egy ideig a levegőből is fogható.
DVB-T: levegőből fogható digitális. Valamilyen antenna kell hozzá, meg térerő, hogy legyen mit fogni.
DVB-C kábelről érkező digitális. Tudtommal jelenleg a DIGI, meg meg a T-HOME szolgáltat ilyet (az UPC-s digitális is fogható csak mindegyik csatorna kódolt. Csak saját vevőjével lehet kikódolni)Na most ha bedugsz egy antennát, akkor foghatod az analóg ill. DVB-T adást, attól függően, hogy a G20-on melyik tunert választod (TV gomb). A többi már térerő kérdése.
Ha viszont kábelt dugsz be, akkor foghatod az azon érkező analóg adást vagy a DVB-C adást (ha van). Ez utóbbihoz kell a trükk, hogy pl Svédországot állítasz be, mert a (vmi földöntúli ok miatt) a magyar beállításban a DVB_C tuner tiltva van.És van egy harmadik megoldás, hogy egy közösítőn keresztül rákötöd a kábelt és az antennát is. Ezzel nem kell dugdosnod, ha kábeles jelet és a DVB-T jelet is akarod nézni. Persze a kis közösítő egyszerre csak egy jelet enged a tv-re. ezt egy kapcsolóval tudod szabályozni, valamint kapcsolgatnod kell a tv-n, hogy melyik tuner (analóg, DVB_T, DVB-C) fogadja a jeleket. Van arra is lehetőség, hogy a tv a kiválasztott tuner alapján elektromos jelet küldd a közösítőnek és az ilyenkor az automatikusan vált az antennák között - ezt vmelyik topiktársunk be is üzemelte.
Ui: az "antenna" lehet egy hangafalkábel is, de ha annyira jó nálad is a térerő, akkor inkább ajánlott egy Tesco gazdagságos 700 Ft-os antennát rádugni. Ha meg ezek kevesek ,akkor lehet valami erősítős szobaantenna, vagy külső-, vagy tetőantenna.
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
szp1
addikt
válasz GSzarkaTAT #23074 üzenetére
Gyakorlatilag minden Kínában készül. Ami nem, ahhoz az alkatrész.
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
válasz Jeanneau #23075 üzenetére
A DVB-T földi sugárzású digitális adás, antanna nélkül nem kapsz jelet. Itt megvan minden tudnivaló. Ha ez megvan, akkor simán Magyarország beállításával tudsz kerestetni a beépített DVB-T tunerrel utána. Sajnos ehhez csinálnod kell egy gyári visszaállítást. Az RF ezek után nyilván az antenna jelét fogja fogadni, tehát az UPC analógról le kell mondanod, de szerintem ez nem olyan nagy veszteség
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
Dave77
tag
válasz GSzarkaTAT #23068 üzenetére
Nem olyan sok az. 5-6 hálózat boltja vannak felsorolva, mind a drágább kategóriából. (áthúzott taps)
-
Jeanneau
csendes tag
válasz Digital #23076 üzenetére
Mielőtt dugásra adnám a fejem, had kérdezzem meg: számít az valamit, hogy a "DVB-T jel állapot" menüben a jelerősség full 10, csak a jelminőség nulla.
Ha az antenna dugaszát elfoglalja a másfél méteres hangfalkábel, akkor az analóg adást felejtsem el?dihidrogénmonoxid
-
BaLee
addikt
válasz GSzarkaTAT #23074 üzenetére
Ha Japánban gyártanák 1.5x ennyibe kerülne.
Persze lehet minőségi különbség, de ekkora nem. Gyártás alatt meg legtöbbször csak összeszerelést értek, de ahhoz már elég, hogy megkapja a Made In China feliratot...
-
Jeanneau
csendes tag
Köszi.
Antenna??? Most megfogtál. Nincs antenna. A lúzer manualban sem olvastam, opciók között sem. Gondoltam benne van.
Ha az RF-re gondoltál oda a UPC kábelt dugtam. Van UPC digi beltérim is, az AV2 bemeneten figyel. (UPC Bp. 4. kerület gold csomag.)Tisztítás ötleteket is köszönöm. Örülök, hogy nem valami speciális cucc kell hozzá, jó a vizecske is.
dihidrogénmonoxid
-
BaLee
addikt
válasz GSzarkaTAT #23069 üzenetére
Ma már szinte mindent szinte Kínában gyártanak. Lehet a legmenőbb márkától származó erősítő, hangfal vagy bármilyen műszaki cikk.
Ezzel újat mondtaM
-
szp1
addikt
válasz GSzarkaTAT #23069 üzenetére
HDI Dune Limited
Company address:
RMs 1101-1104, 11/F., Nan Fung Tower, 173 Des Voeux Road Central, Hong KongMert ha az lenne akkor nem vennéd meg csak emiatt?
-
GSzarkaTAT
tag
Hello,
Médialejátszóval szemezgetek a leendő Pana G20-asomhoz.
Valaki meg tudná erősíteni, hogy a HDI (Dune) utolsó betűje az valóban Izrael?
Magyarul, ott gyártják, vagy kínai, de a cég izraeli illetőségű?
-
RZozo
aktív tag
Panashop is némi ellentmondásba került ezzel a saját garis (2+1, 3+2 év) akcióval, tekintve, hogy most mint hivatalos viszonteladó, a nála vásárolt FullHD-knál is érvényesíthető az 5 év teljeskörű garancia
-
szp1
addikt
válasz Jeanneau #23063 üzenetére
Szia!
Első kérdésre kérdés: milyen antennával fogod/nád a DVB-T jelet?
Harmadik: sima nagyon híg mosogatószeres víz, nagyon kevés, valamiféle permetező spricnivel, aztán szárazra törölni puha kendővel, lehetőség szerin pamut.
De ha nem nagyon poros, a mellékelt kendőcske is megteszi.
A másodikra nem tudom a választ.[ Szerkesztve ]
-
Jeanneau
csendes tag
Sziasztok!
42g20 tévével kapcsolatban szeretnék kérdezni, és már az elején bocs, ha ott a válasz a sok ezer hsz között. #1 és utolsó néhány száz elolvasásra került persze...
- Dvb-t nem sikerül. Nulla százalék csatornát talál. Boltban kapott infó után Francia ország beállítására az analóg is nulla lett. Magyar ország beállítása után analógok megvannak, csak dévébété nincs. Pár száz hozzászólással ezelőtt olvastam Svédországot, amit ki is próbálnék, de sajnos az analógokat már beállítottam, elneveztem, sorrendbe raktam. Így mielőtt visszazavarnám a szoftvert a kályhához gondoltam rákérdezek, hogy lehet-e másképp is, vagy ezt elbuktam?
- Hdmi 1 bemenetre kötöttem a Dune lejátszómat. Sajnos azóta minden bekapcsnál ez a bemenet a prior, így a fekete kép és a bal felső sarokban a Dune felirat fogad. A TV gomb persze segít, de azért mégis. Dune természetesen kikapcsolva, stby állásban. Sőt. Pana felvevő Scart/AV1 párosán lóg, analóg adás közben bekapcsolom, annak rendje-módja szerint átvált erre a bemenetre, molyolás után kikapcs és nem az analógra vált vissza, hanem a hdmi 1 re. Aztán itt is csak TV gomb a help. Kérdésem talán kihallatszik a leírásból.
Általános kérdésként: mely dolgokkal érdemes tisztítani egy ilyen megjelenítő felületét? A porra van ötletem a különböző porvonzó csoda rongy, seprű dolgokkal, de gondolom nem árt néha valami folyékonnyal is tisztítani.
Köszi.
dihidrogénmonoxid
-
Matt-OPT
aktív tag
válasz Nagy_Matessz #23059 üzenetére
175-ért, + 3000 a szállítás.
-
Zebu
addikt
Na kaptam egy hivatalos levelet az egyik beszállítónktól.
VIERA FULL HD televíziók
5 év teljeskörű garanciávalHa 2010. november 15. és 2010. december 31. között Panasonic VIERA FULL HD televíziót vásárol, akkor most 5 év teljeskörű garanciával ajándékozzuk meg!
Ezzel az akcióval kívánjuk felhívni figyelmét a Panasonic termékek kitűnő minőségére és megbízhatóságára.Az 5 éves garancia igénybevételének menete, feltételei:
1, Fontos, hogy őrizze meg a vásárlást igazoló számlát!
2, A megvásárolt terméket legkésőbb 2011. január 15-ig regisztrálhatja a www.panasonic.hu oldalon, az online regisztrációs felületen. Amennyiben nem tölti fel a számla és a jótállási jegy másolatát, akkor nem jogosult az 5 év garanciára.
3, A regisztráció után elektronikus úton, e-mailben egy egyedi azonosítóval ellátott kártyát (jótállási jegyet) kap, amely igazolja az 5 éves garanciát.
4, A számla, a pán-európai és a kiterjesztett jótállási jegy bemutatása ellenében élhet garanciális javítási igénnyel a 2. - 5. év időtartamban. A 4. vagy 5. évben történő esetleges készülékcsere esetén 2 év újrainduló jótállást kap az új készülékre.
5, Az akcióban csak a Panasonic Marketing Europe GmbH. South-East Europe Fióktelep hivatalos szerződéses viszonteladói hálózata által eladott, Magyarországon vásárolt 2010-es Viera FULL HD televíziók szerepelnek:
TX-P65VT20E, TX-P50VT20E, TX-P50VT20EA, TX-P46VT20E, TX-P42VT20E, TX-P42GT20E,
TX-P50V20E, TX-P50G20E, TX-P50G20ES, TX-P50S20E, TX-P50U20E, TX-P46G20E,
TX-P46S20E, TX-P46U20E, TX-P42V20E, TX-P42G20E, TX-P42G20ES, TX-P42S20E,
TX-P42U20E, TX-L42V20E, TX-L42D25E, TX-L42S20E, TX-L42U2E, TX-L37V20E,
TX-L37D28ES, TX-L37D28EW, TX-L37D25E, TX-L37G20E, TX-L37G20ES, TX-L37S20E,
TX-L37U2E, TX-L32D28ES, TX-L32D28EW, TX-L32D28EP, TX-L32D25E, TX-L32G20E,
TX-L32G20ES, TX-L32S20E, TX-L32U2E6, Adatait az adatkezelési törvénynek megfelelően őrizzük meg.
7. Regisztrációkor kérjük jelezze, hogy kíván-e hírlevelet kapni a Panasonic újdonságokról, akciókról.
Köszönjük, hogy VIERA televíziót vásárolt!
-
-
Nagy_Matessz
aktív tag
Hát ezek ...... --> [link]
220 000? Na ne viccelj, 229 a G20
Amúgy meg már 170ért árulják lásd Panashop.huKell egy kis pénz? Dolgozz velem
-
szp1
addikt
válasz Monyesz #23056 üzenetére
"- egy kék mintás garanciajegy, amin szerepel a Panasonic SEE kft logoja és matricája, mint hivatalos forgalmazó."
Szerintem, ha ez benne van a dobozban / doboz oldalán a tasakban, akkor az hivatalosan forgalmazott cucc, akárhol is veszik.
[ Szerkesztve ]
-
PB
tag
válasz nihill #23028 üzenetére
Igen, a C2 valóban botrányosan tud tükröződni áruházban, otthoni körülmények között sokat javul.
AR réteg nélkül szebbek a színek, ez az én válaszom a kognitív disszonanciáraegyébként erre a tükröződésre aztán végképp nem lehet okosat mondani mint megpróbálni megnézni valakinél otthon egy ilyen TV-t.
-
szp1
addikt
Most néztem meg, nekem mi volt a dobozban
- szürke Pan European garancia füzet
- egy kék mintás garanciajegy, amin szerepel a Panasonic SEE kft logoja és matricája, mint hivatalos forgalmazó.
Ezek alapján lehetett regisztrálni tavasszal a TV-t az 5 éves garanciára. ( + a számla másolat ).Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
Igen, ilyen tavasszal is volt, ha a kis szürke füzet ott van a TV dobozában, akkor az a Pana SEE-től származik, csak valamilyen kerülő úton. Amúgy is kérni fogják annak a másolatát a meghosszabbított garancia érvényesítéséhez.
-
PB
tag
válasz Dave77 #23050 üzenetére
Az üzeletek listája valóban jó kiinduló pont, bár én azt a bizonyos tesco üzletet ahol tavasszal vásároltam az akkori 5 éves garancia akció keretében, nem találtam meg a pana oldalán, de a garit megkaptam rá mert megvolt minden dokum hozzá hogy igazoljam a Panasonic South-East Europe Kft az importőr.
-
BaLee
addikt
válasz Dave77 #23050 üzenetére
De komolyan kérdem, hogy lehet ilyen szerencsétlenül hiányosan megfogalmazni egy ilyen fontos dologról szóló hírt? A fentebb linkelt LG akciónál egyértelműen kiemelik, hogy ki által forgalmazott készülékekre érvényes a gari.
Amúgy találtam a helyet, ahol ez az általad említett olcsó webshop ár +10% csak 5% minusz még valamennyi kedvezményre számítunk. Az már nem olyan rossz...
-
Dave77
tag
Pont ezt a kérdést feszegettem 1-2 napja, elég fellengzős kommentek jöttek rá. Aztán meg tessék...
Rohadtul nem mindegy a bolt-lista, mert a Pana oldalán lekérdezhető viszonteladók kivétel nélkül az "olcsó webshop ár +10%" kategóriában mozognak. Innentől egyértelmű: meg kell fizetni a +3 év garit. -
kerni
tag
Nyáron még a HD ready-re is 5 év volt, tehát nem hiszem, hogy ez alkatrészkérdés lenne, főleg, hogy jogszabály szerint 10 évig kell biztosítaniuk hozzá. Egyszerű marketing fogás. Lehet, hogy jövőre amikor kevesebb HD ready készül akkor az lesz 5 éves akcóban. Ha arra is mertek vállalni 5 évet akkor nincs mitől tartani, ugyan olyan strapabíró panelek azok is. Igy vettem 3 hete X25-öt qrva jó!!! 2 év PanEus gari, de nem fosok, sztem több mint 5 évig ez is jó lesz. X25 a király!!!
-
cs-robert
csendes tag
Itt már fent van az öt éves akció részletei:
-
PonPon
senior tag
-
BaLee
addikt
Nem csak a topic lakóktól kaptam félinfókat, de olvasd el a "(#22816) s5vi" hozzászólást amint a Panasonic embere írt.
Idézek: "Az akcióban csak a Magyarországon vásárolt 2010-es VIERA FULL HD televíziók vesznek részt."
Ebből neked mi jön le? Nekem tudnom kellene, hogy az én boltom honnan rendeli a készüléket? Francokat. Én megveszem egy boltban vagy webshopban a készüléket Magyarországon jóhiszeműen, majd benyögik, hogy arra nem is érvényes a gari...
Normálisan kellene megfogalmazni az ilyen válaszokat. Én külön rákérdeztem és nekem leírták amit nemrégen leírtam, hogy csak a feltüntetett viszonteladókra érvényes ez.
Az X25re meg ugyanúgy 2 év gari vonatkozik, mint az itthoni HD readykre így nem lettem volna hátrányban amiatt, mert "szürkeimport".
De az 5év az 50G20 felé billenti a mérleget. Csak az árát tudnám feledni...
-
tammma
csendes tag
egyébként elbizonytalanodtam. eddig ősöknek 42X20-ban, magamnak 50X20-ban gondolkodtam.
42-es méretben a c2-nek kb. ua. az ára, ott marad. de 50-esben kezdek elgondolkodni a c2-n...
meg gondolkodom ezen a panashopos 2+1 éven is. jelenleg +10-be fáj (annyival drágább a panashop). annyit adnék érte.
de ha estleg hd-readykre is ad valamelyik shop 5-8%-ot, akkor már kérdéses. -
BBéci
legenda
2 évvel ezelőtt jónak számított, de a 650 soros mozgóképfelbontás durván kevés a jobb plazmák 1080-ához képest.
Az rendben van, hogy kikapcsolt LED háttérvilágítás mellett nulla a fekete szintje, de méretes fényudvar látható a filmek végi stáblisták körül, ami normál képtartalomnál is észrevehető. Engem kifejezetten zavart.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
szp1
addikt
Igen, nyomon követtem a dolgokat. Kaptál egy csomó félinformációt, egyes topikozók össze-vissza írogatnak. Bár már sokszor leírtuk, hogy az X25 csak szürke forgalmazásban van jelen, hiszen az a ny-európai piacra készült. Na mindegy, gondolom meg van már a jelölted.
Az alkatrész dologhoz meg annyit, hogy a panel kivételével szinte csak szoftveres dolgokban különböznek a tv-k. Egyébként azt is jogszabály írja elő, hogy a forgalmazás megszűnte után még legalább 10 évig kell a szervizhátteret és az alkatrészt biztosítani a tartós fogyasztási cikkeknél, ha ez nem áll fenn, akkor értékkülönbözettel cserét kell felajánlani.
[ Szerkesztve ]
-
szp1
addikt
válasz nihill #23035 üzenetére
Vedd meg nyugodtan, ha sok órát teszel bele hamar kijön aminek ki kell jönni, még a 2 éven belül.
BaLee: az X25 amúgy sem hivatalos forgalmazású, tehát se így-se úgy nem járt volna a forgalmazói gari kiterjesztés.
-
cs-robert
csendes tag
És november 15-től lesz-e 3 éves garancia a HD-Ready Panasonic plazmákra, vagy csak a Panashopban? Tudja-e valaki, hogy ezekre lesz-e olyan központi akció, mint a Full-HD plazmákra az öt éves?
-
BaLee
addikt
válasz Locutus #23033 üzenetére
Igen, hétvégén lehet még csatlakozni.
Annyi fejlemény van, hogy dönteni kell az olcsóbb ár vs. 5 év garancia kérdésben majd. Ma (vagy legkésőbb holnap) kapni fogok árakat az utóbbi fajtából amihez én nagyobb reményeket fűzök. Igaz valószínűleg nem fogja elérni a legolcsóbb webshopok árait de nem is lesz sokkal drágább cserébe érvényes lesz az 5 év gari!
Amint megvannak az árak jelzem és akkor mindenki jelentkezhet még az árak ismeretében de most már fixre kell mondani, és 10% előleg is lesz, hogy ne csak a levegőbe beszéljünk. Természetesen nem nekem jön az előleg hanem a bolt mindenkinek kiküld egy ekkora összegről szóló számlát és azt be kell fizetni a számlaszámukra.
A fentebb említett bolt árai, a Panashoptól kapott kedvezményes árak alól indulnak kedvezmény nélkül! Ezért vagyok bizakodó.
Szóval aki részt akar venni a dologban az az elkövetkező pár napban fokozottan figyelje a fórumot, nehogy lemaradjon, de még ne írjatok, majd szólok!
-
kételkedem
addikt
Az LG LED tévékre van akciós 5 éves garancia, ők sokkal pontosabban tájékoztatnak!
Az LG LED-technológiás (LED, LED Plus, Full LED, Full LED Slim, 3D Full LED Slim) tévék talán a legmegbízhatóbbak a világon. Ebben annyira hiszünk, hogy most kettő helyett 5 év garanciát adunk minden, az LG Electronics Magyar Kft. által forgalmazott, és 2010. október 1 – december 31. között vásárolt LED-technológiás tévénkre (LE, LX, SL9000, SL9500, LH9000 szériák). Keressen biztos helyet erre a hosszú időre a számlának és a garanciajegynek. Ezek feltételei a garanciának.
Az akció a fenti időszakban vásárolt LED-technológiás tévére akkor is érvényes, ha a készülék jótállási jegyén szereplő garanciális időszak kevesebb, mint 5 év. Ilyen esetben, kérjük, forduljon vevőszolgálatunkhoz.[ Szerkesztve ]
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
BaLee
addikt
-
szp1
addikt
Persze, hogy nem. A helyszíni illetve elszállítós garancia időn belüli ( és fizetősen túli ) javítást jogszabály írja elő. Csak akkor van gond, ha a szerviz nem tudja a forgalmazón behajtani a költségeit, mert nincs olyan.....
-
nihill
őstag
Kicsit bementem a MM-ba, TV-t próbálgatni.
Egy 42c2 és 42s20 volt majdnem egymás mellett, azokat állítgattam.
"Mozi" alap beállításra raktam őket és minden egyéb extra dolgot kikapcsoltam, nekem így tetszett a legjobban rajtuk a kép.
Eurosport (SD) ment rajtuk, képminőségben semmi különbséget nem láttam a két TV között.
Ami viszont nagyon zavart, a C2 borzasztóan tükröződött, alig lehetett látni a képet rajta, mondjuk az is igaz, nekem otthon nem 50db neoncső van a plafonon..... Az s20 is tükröződött valamennyire, de az még ott az üzletben is elfogadható mértékű volt.
Volt még a két TV mellett egy L42U2E is.
Élénk színek... de kb ennyi az értékelhető tudása. Focimeccs ment épp, amíg állt a labda nem is volt gond, de amint egy hosszú passz következett és elindult a kamera, a fű valami zöld linóleumra változott, amint színes kis játék emberkék szaladgálnak.
Ja és ami érdekes volt még, ha sima vásárló lettem volna, az eladónak nem hittem volna el hogy a C2 a HD-Ready és ez a FDH, mert a C2-t én felbontásban is jobbnak láttam (SD adásnál legalábbis). Pl az Eurosport logó, benne a csillagok és alatta a felirat simán jobb volt a C2-n. -
gban
veterán
Viszont az 5 év garancia meg a helyszíni javítás nem feltétlenül következnek egymásból oda - vissza.
Vagyis, ha az 5 év garanciát nem is kapja meg valaki mert pl. behozott készülék, mindegy hogy ki által, de van pán-európai garpapírja kitöltve, akkor ha jól olvastam itt korábban, a magyar szervíz azt elfogadja, innentől kezdve kimennek a tv-ért, és intézik amit kell, ingyen és bérmentve.Postázást nem vállalok.
-
szp1
addikt
A forgalmazó a Panasonic SEE. A bolt csak eladó. Természetesen a szürkeimportra ez nem vonatkozik.
Itt tudod megnézni a listát némi írogatás után.
[ Szerkesztve ]
-
Möhe
addikt
Értem,nem bolti hanem gyári a garancia. Tiszta sor.
-
BaLee
addikt
Én ezzel tisztában vagyok, de a kérdés az volt, hogy mi van ha jogutód nélkül megszűnik a bolt ahol vette a készüléket. Ilyen helyzetben nem gondoskodhat a forgalmazó a szállításról ha megszűnt.
Amúgy megkaptam a választ:
A „VIERA FULL HD televíziók 5 év teljeskörű garanciával” promóciónkban csak a Panasonic Marketing Europe GmbH. South-East Europe Fióktelep hivatalos szerződéses viszonteladói hálózata által eladott, Magyarországon vásárolt 2010-es Viera FULL HD televíziók szerepelnek.Na ezt hol derítem ki, hogy melyek ezek??
-
szp1
addikt
"17. A rögzített bekötésű, valamint a 10 kg nál súlyosabb, tömegközlekedési eszközön kézi csomagként nem szállítható terméket az üzemeltetés helyén kell megjavítani. Ha a javítás az üzemeltetés helyén nem végezhető el, akkor a le- és felszerelésről, valamint az el- és visszaszállításról a forgalmazó gondoskodik."
Forrás:a Pana oldalán megjelent garanciális feltételek.
-
BaLee
addikt
Ha az üzlet megszűnik jogutód nélkül max annyiban leszel hátrányba, hogy neked kell bevinned a helyi Panasonic szervízbe, nem jönnek ki érte és viszik el, de attól a garancia még megmarad.
Amúgy egyik fórumtárs rákérdezett, és azt a választ kaptam, hogy minden Magyarországon vásárolt TV-re igaz ez az akció. Én azért rákérdeztem még1x erre konkrétan, hogy tényleg csak ennyi-e a feltétel, vagy a Panasonic Magyarországon keresztül vásároltnak kell lennie a készüléknek.
Várom a választ, ha megkapom beírom.
Bár többen írták, hogy bárhol vették a tv-jüket sosem volt gond az 5 év garancia kiterjesztésével eddig sem...
Szóval nekem van egy olyan érzésem, hogy ezzel max azok hozakodnak elő akik a Panasonic Magyarországtól vásárolnak és ezért drágábban adják a tviket.
-
szp1
addikt
válasz madgie #23019 üzenetére
Nyilván lehet azt is normálisan használni, próbáltam finom iróniát csempészni a hsz.-be. Ugye a fegyver is csak annyit ér, mint a használója
-
szp1
addikt
válasz Dorian #23016 üzenetére
Biztosan "okostelóról" ír.
Möhe: az előző ilyen akcióban, ami idén májusban kezdődött, a Panasonic SEE adta a teljes körű 5 évre kiterjesztett garanciát, ami hivatalosan is meg lett hirdetve a honlapjukon.
Tehát nem a boltok, hanem a hazai forgalmazó. Ebből következik, hogy a szerződött márkaszervizek az illetékesek. ( Most nem a Panashop akcióról van szó !!!!![ Szerkesztve ]
-
Möhe
addikt
Az 5 éves garancia miatt kérdezem. Ez magyarországi vagy EU-s vagy milyen? Teszem azt hogy ahol megveszem a tv-t és az 3 év múlva megszűnik,sem jogutód sem más nem lesz utána,akkor mi a helyzet? Bár ne kelljen ezt végigjárni.
-
Hsanyika1
senior tag
sziasztok szerintetek 46s20 vagy 50u20 kép minöségben van külömbség?
-
vhunor
őstag
Jah, én is ezt említettem múltkor, hogy apám 46" LED backlit Philips-én a local dimming zavaró képvilágosodásokat okoz amikor szélesvásznú filmnél a fekete csíkra kerül a felirat, vagy sötét tónusú kép hirtelen világosba vált. Biztos TV és modellfüggő, de zavaró tud lenni.
Továbbá 50 colos méretben 340-ért G20-at lehet venni, százassal többért pedig V20-at, ami aztán tényleg elkeni mindenféle LCD száját, a nagyobb képfelületről nem is beszélve.
[ Szerkesztve ]
-
Z0mbi
senior tag
Igy van. Ez speciel 96 reszre van osztva. Es feltem is az effektustol. De kar volt. Semmit az eg vilagon nem latok belole. Nem 'foltos' a kep. Es mivel ennek nem edge-lit es a hattere hanem az egesz hatlap van megvilagitva hatulrol LED ekkel igy jobban jon ki a dolog mint az edge lit nel.
(avatar sotet scene-jeit nezve az allam leesett..)
Szoval zsir a cucc!
Koszi a gratulaciokat -
Hsanyika1
senior tag
szia én 42u20 választanám
-
kételkedem
addikt
Mivel mindent összefoglaltál, nincs mit hozzáfűzni!
A pénztárcád ismeretében neked kell döntened.A legjobb persze az lenne, ha mind két modellt hazavihetnéd és otthoni környezetben, az általad használt forrásokkal tudnád megnézni, hogy látsz-e a kép minőségében eltérést. Tudom, erre esély sincs!
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
erh75
tag
Sziasztok !
Sokat vissza olvastam a fórumban és hétfőn sikerült több Panasonic plazmát is megnéznem a budaörsi MM-ben, analóg és digitális adással is. A két jelöltem a 42c2 és a 42u20, árban 20ezer a különbség (x20 kerete nem tetszik ). Analóg kábeltévére (nagyon keveset nézzük), DVD-re, divx-re és mkv-re (Asus O!Play) használnánk 3-4 méterről. Tudom hogy ehhez felesleges a full HD és inkább nagyobb méret kellene , de a 150ezer ft a felső határ amit TV-re szánok. Mivel a 42u20-ra lesz 5 év garancia érdemes-e inkább ezt megvenni ? attól tartok, hogy esetleg az u20-on nem lesznek olyan szépek az SD anyagok, hosszabb távon viszont lehet hogy kijönne a többlet tudás. Segítségeteket köszönöm előre is. -
szp1
addikt
válasz tammma #23000 üzenetére
Erről írtam múltkor a Sharp okán. A local dimming lekapcsolja a háttérviágítást, így pl. a fekete csíkok mögött gyakorlatilag 0 a fényerő. Mivel azonban nem pixelenként van lehetőség erre, hanem viszonylag nagyobb led csoportokat kapcsolgat, ennek érdekes következményei lehetnek egy mozifilm esetében....
-
PonPon
senior tag
G20 és az mkv: hogy is van ez?
Visszaolvastam...számítógépről megy ethernet-en keresztül, úgy hogy a gép vmi média szerverré van avanzsálva?
valakinek működik is ez a megoldás? -
robi-k
őstag
42G20E bruttó 208.599 HUF, és azt írják, van raktáron (azonnali vételre):
ár
Aktív témák
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- MIUI / HyperOS topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Interactive Brokers társalgó
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...