Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Projektor topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
PPeter
addikt
válasz
fokukac #2195 üzenetére
Kafa, akkor nézzen rá a tartalmára minden behelyezett lemeznek, hogy vajon van-e rajta DVD-Video fájlrendszer? És ha nemcsak DVD-Video állományok vannak rajta, hanem más is? Akkor meg azért menne az anyázás, hogy azok is lassan szedhetők le róla, na meg hogy a lemezfelismerés minden esetben milyen lassú a DVD-Video check miatt.
-
gLes
őstag
válasz
fokukac #2192 üzenetére
Hát ha lemásolod a CSS-t is, akkor ügyes vagy
Amúgy én már találkoztam ''űber'' védelemmel
Adott egy gagyi magyar gyári DVD ohne minden védelem, nagyon szépen be is lehet rippelni, dehát mitadisten túl nagy, le kőne vágni belőle, vagy be kőne shrinkolni, nade DVD2one meg a DVDShrink is mind elcsúszott rajta mert kb. 80%-nál volt valami LBA vagy mittoménmilyen hiba és ott mehalt, kész...szal ennyi
[Szerkesztve] -
fokukac
nagyúr
mondjuk egy dvd-írótól elvárná az ember, hogy tudja azt a fícsört, hogy az általa írt dvd lemezeket sem kéne úgy pörgetni, lejátszáskor...
elvégre is ezért (is) veszünk dvd-írót, nem?
Ui. énilyenkor egyébként leveszem image-ba decrypterrel, aztán inkább virtuális meghajtóról nézem, az hangtalan... -
gLes
őstag
Ilyenek Bővebben: link
Tudniillik most írtam el a 15 db Kanadából kapott 4x TDK DVD-R-emet, gondoltam beújjítok hasonlókat, csakúgy falta őket, és eddig még olvashatóak(Ugye szted is azok lesznek még 100 év múlva is?
)
Ja és mert szép
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
gLes
őstag
Szerintetek érdemes beruházni 25-50 db 8x TDK DVD-R lemezre a Pio108 írómhoz?
(És olvasgattam a DVD lemez tapasztalatok topicot, de én inkább konkrét választ szeretnék most és ide
)
-
PPeter
addikt
válasz
fokukac #2183 üzenetére
A ''riplock''-nak nevezett szolgáltatásnak köszönhető ez. A csendes DVD-Video nézés érdekében a meghajtó a CSS védett lemezt érzékelve lecsökkenti az olvasási sebességet. Sokan azt gondolták, hogy ez a rippelés lassítására lett kitalálva, de valójában ennek az az oka, amit Te is tapasztaltál: csendes DVD-Video nézés. Az olcsó, mellékletes (meg sok egyéb hazai) kiadású lemezen nincs CSS védelem (mert az plusz pénzbe kerül), ezért pörgeti azokat gyorsan.
-
ByB
addikt
Érdeklődnék, hogy megjelent-e már az íróhoz sebesség csökkentő, hogy dvd nézés közbe ne surrogjon annyira?
-
Flashget
félisten
válasz
bogarfx #2177 üzenetére
azt nem írtad hogy fekete vagy a szürke verziót keresed, de nézz szét itt:
17K-ért én is találtam itt szürkét 2 hete. -
bogarfx
aktív tag
Gondolom mar tele ven a hocipotok az ilyen kerdesekkel de azt szeretnem kerdezni hogy megeri-e venni az Asus 16x irojat mint ahogy tudom ugyanaz mit a topic pioja csak sajnos olyan nem tudok szerezni
-
gLes
őstag
Megtaláltam, kipróbáltam egy 4x CDRW-vel és csak egyetlen pillanatra lengett ki 4.3x-ra mikor elkezdte írni a Track-et a Lead-in után
Nembaj, ezért már érdemes volt ma felkelniMeg azért is hogy végre sikerült újra bekötnöm a floppy-t aztán köthettem ki megint
Szerk.: Ja, és kössz
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
Ha mégse találnád: Bővebben: link
Vagy X-Setup segítségével: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
A neten.
Bővebben: link -
erdoke
titán
Furcsa, ilyet az 1.14-es és az 1.18-as FW-rel se csinált nekem. Biztosan Neroval írtad, az szokot ilyen zseniálisan számolni.
Próbáld ki DVDDecrypterrel is ezt a lemezt 6X sebességgel, ott tudod nézni az aktuális sebességet (Neroban is, de csak registry hackkel).
PS: Nálam csak 7 oldal ez a téma, és keresni is lehet benne.Nem mintha találál volna ilyet, csak a jövőre nézve...
[Szerkesztve] -
Tomzon
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Pioneer DVD-RW DVR-108 -as DVD íróm 1.17-es gyári FirmWare -el. Az lenne a gondom, hogy először 6x -osan akartam írni egy Ridata 8x -os DVD-R -es lemezt (később 4x -esen) és a hátralévő idő kb. 50% -nál letelt! A hátralévő időre 11-14 percet írt és ekkor érte el az 50% -ot! Mire megírta teljesen majdnem fél óra volt! Egy TDK újraírható lemezt rendesen megír 4x -esen! A lemezzel van a baj? Vagy a FirmWare -t kéne frissíteni? Esetleg valami más?
Elnézést kérek, ha már volt ilyen kérdés, de nem akartam megnézni több, mint 2000 oldalt!
Választokat előre is köszönöm! -
dchard
veterán
Köszi szépen mindkettőtöknek egyrészt az állandó odafigyelést és a sok segítséget: nélkületek nem ment volna, így ez a Ti érdemetek is
A kérdés már csak az, hogy egy asztali is megeszi-e, de egy valami biztos: még1szer újra kódolni nem fogom, mert ez nagyon jó lett.
Még egy ostoba kérdés Flasheléssel kapcs.ban: (ígérem ez az utolsó)
Ha van egy régiófüggő íróm (példa kedvéért DVR-108BK)
amin már csak 2 változtatás van, és én ezt régiófüggetlen firmware-rel felülírom.
A kérdsé hogy ha visszarakok rá egy gyárit, akkor újra kezdődik a régió választások száma, vagy 2 től folytatódik?
Amúgy még van egy kérdés a Decrypter +cce topikban mert ide már nem fért be
Köszi!
Dchard
[Szerkesztve] -
PPeter
addikt
És még mielőtt jönne a kérdés, a Pioneer DVRFlash 2.0 innen szedhető
dchard
veterán
Hibátlanul viszi a WinDVD 6 Platinum is
Csak a Media Player szarakszik.
Próba hardware-es lejátszón hamarosan.
Még annyi kérdést engedjetek meg, hogy:
ha váltok Piodata-s firmware-re, akkor arról vissza tudok-é állni sima gyári firmware-re? Azt hallottam, hogy pl. gyári verzióknál csak előre lehet lépkedni, vissza nem. Ez egyébként igaz?
Köszi előre is!
Dchard -
dchard
veterán
Üdv!
Köszi a gyors reagálást!
Azért nem írtam ezt a lemezt gyorsabban, és azért öltem ennyi időt a film átkódolásába, mert az elmúlt évtized egyik legjobb filmje, és nagyon megfogott, meg amúgy is szeretném, ha majd a következő nemzedék is élvezhetné.
Szóval biztosra akartam menni
A winDVD platinummal arra célzol, hogy ha ez a progi megeszi, akkor valszeg egy asztali is megfogja (nagy eséllyel)? Tehát ilyen szempontból ez a ''legkényesebb''?
Bár mindent úgy csináltam, ahogyan a leírásban volt - ezóúton is köszönet macsman-nak a részletező leírásért - tehát elvileg jónak kell lennie, ráadásul lassan is írtam.
Mindjárt kipróbálom platinummal és írom, hogy mi a helyzet.
Köszi még1szer!
Dchard -
erdoke
titán
A PI/PO teszt még ezen a hírhedten fölémérő író+progi kombináción is nagyon jó. Szerintem írd ezt a lemezt 4X sebességgel.
A lejátszóprogik nem a legjobbak DVD-Video működésének vizsgálatára, mert mindkettő össze-vissza megeszik minden olyat is, amit egy asztali nem. Nálam a WinDVD 6 Platinum vált be leginkább erre. -
dchard
veterán
Üdv!
Bár kicsit elhúzódott a teszt második része, de ahogy ígértem most beszámolok:
A lemez: csak úgy, mint fentebb: G04 Ritek (zöld ARITA szitázásban). (-R)
Az író: továbbra is Pioneer DVR-108BK, 1.18-as gyári firmware-rel.
A lényeg, hogy most egy Rebuilder + CCE (2,67)-tel rekódolt DVD VIDEO-t készítettem(DVD-9 --> DVD5), és ezt 2szeresen írtam ki Nero 6.6.x.x-szel.
A Nero adatellenőrzése ismét hiba nélkül lezajlott.
A többi teszt a DVD Info legfrissebb full verziójával készült:
A CRC Error read test (talán adatvisszaolvasási tesztnek lehetne fordítani), hibátlanül lefutott:
A Speed test szép egyenletes görbét mutat:
A Pi Po test pedig az alábbiak szerint alakult:
Valaki megtaníthatna már értelmezni egy ilyen Pi Po testtet, hogy én is meg tudjam állapítani mi az ami jó és mi az ami nem.
Szóval ismét arra kérnélek Titeket, hogy ez utóbbit értelmezzétek
Mivel ez egy VIDEO-DVD, és a puding próbája az evés, ki kellene próbálnom egy asztali lejátszóban is, de szégyen szemre itthon nem rendelkzem ilyennel. Viszont pár napon belül ez is elkészül.
Viszont kipróbáltam a gépen 2db DVD lejátszó software-rel az elkészült lemezt:
Az első a POWERDVD 6os (tört) verziója volt: ez hibátlanul lejátszotta, a kép és a hang monitoron is tökéletes, menük tökéletesek: hiba és fagyás mentes eredmény.
Ezzel szemben a Windows MediaPlayer 10 nem volt hajlandó lejátszani a lemezt sem a régió függő DVD íróban, sem a rigió függetlenített DVD olvasómban.
Azt mondja: hiba történt a másolásvédelem konfigurálása során. (C00D1167: A problem occurred with copyright protection.)
Erre van valakinek ötlete?
ÜDv:
Dchard
Ui.: Ha kapok új lemezeket, jönnek a következő teztek, Ti tudjátok meg legkorábban.
[Szerkesztve] -
attilam
őstag
Az asztali lejátszók a book type alapján azonosítják a lemezt. Mivel a +R-es lemezek reflexiója áll legközelebb a gyári DVD-ROM-okhoz, ezért egy kis trükkel el lehet hitetni a lejátszóval, hogy DVD-ROM lemezt raktunk be. Ehhez kell a book-type állítás: +R -> -ROM. Ez azoknál a lejátszóknál hasznos, amelyek nem játszák le a +R-es lemezeket.
A Piodata meghajtók ezt minden +R-es lemez megírása után automatikusan megteszik, még a sima Pioneer meghajtók csak a +R9 (Dual Layer) lemezek esetében.
[Szerkesztve] -
umek
tag
szevasztok.
Tegnap vettem egy Asus DRW-1604P írót, ami ugye belül PIO108. Frissítettem a firmware-t PPeter oldalán található fájlból (köszi).
Írtam is vele izibe 10 DVD-t, alig melegszik, olyan halk, hogy szinte nem is hallom amikor ír. Én még ilyen halk íróval eddig nem találkoztam... Aztán lehet hogy csak nekem tűnik halknak a plextor után, ugyanis az süvített.
Tehát eddig meg vagyok elégedve vele. Bár még nagyon új, de nem hinném hogy lesz vele problem. Ha lesz, azt megtudjátok.
Ja, és annyi előnye van a PIO108-cal szemben, hogy ez legalább jól néz ki...
Tehát ez egy olyan halkan pörkölős, jól kinézős... szerintem.
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
-
levis4
tag
Jó akkor lehet, hogy a régi 107-esem produkálta ezt és a 108-cal még meg sem próbáltam. A fene sem emlékszik rá. De a 107-es tuti, hogy a gyári firmware-rel írottat csak 2.1X grabbelt.
Akkor bocs , majd megnézem.
Csak dvd olvasóban nincs valami jó gyors, mert nem akarom arra használni az írót hogy azzal olvassam be a lemezeket.
levis4
[Szerkesztve] -
arpeen2
senior tag
Hát barátom most jónagy butaságot mondtál. Gondolom nincs ilyen íród, mert különben nem mondanál ilyeneket. Ugyanis sok 100-ad magammal (itt a PH-n) rendelkezünk ilyen íróval és nekem is a gyári 1.18 fw van fent és képzeld volt már olyan lemez is (gyári nyomott 1 rétegű) amit 15.6x sebességgel olvasott a lemez végén. Másolt -R lemeznél kb 12.5x volt az egyéni rekordom. Nahh? Mitszólsz ?
[Szerkesztve] -
virkir
veterán
PPeter nagyon érdekes a cikk amit linkeltél de a főoldalról mikor lehet elérni, és mikor kerülnek fel a régi cikkeid mert marha nehéz 50 ujságot átbogarászni ha valamire választ keresek.
-
levis4
tag
válasz
arpeen2 #2138 üzenetére
Sajnos el kell hogy keserítselek mert a gyári firmwar-rel csak a nyomott gyári dvd lemezeket tudja olvasni ilyen sebességgel.
Az írott lemezekhez le van korlátozva kétszeresre!
Ezt oldja fel a hack-elt firmware (többek között) de így sem képes szerintem tizenkétszeres olvasásra!!
levis4 -
levis4
tag
Légyszives elárulni hogyan tudsz ilyen sebességgel egy írott dvd lemezt visszaolvasni!!!
Főleg, ha a firmware-d gyári?!
Én úgy tudtam, hogy a gyári csak 2x sebességen grebbel írott anyagot.
Egyáltalán milyen dvd olvasóval lehet elérni ugyanezt a sebességet???
(5,5-ről feltornássza magát 12-re)
Nekem pio 121-es olvasóm van és csak 4-ről indul, jó ha eljut a végére 9-ig.
üdv: levis4 -
arpeen2
senior tag
Ezt a kijelentésedet mire alapozod? Már többször is olvastam hogy ezt írtad. Én mostanában (magamnak) csak ilyen lemezre írok (term. 108-al) Decrypter verify ON és sem a visszaellenörzésnél sem DVDspeed testnél semelyik lemeznél (kb 100-120 lemez alatt) egyel sem volt fikarcnyi problémám sem. Igaz a nagyrészét 2x-en írom de kb 10-20%-át 4x-en de azoknál sem volt soha semilyen probléma akár adatot akár filmet írok rájuk.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Junó
tag
Hali!
Pio 108-sal, a FUJI-R-est tudta már valaki gyorsabban is megírni 4X-nél? Vagy esetleg más íróval?? -
törölt tag
Bocsika!!
Aki felrakra a 1.18-as fw-t az nem vett észre valami változást pld a g05-ős lemezknél???? -
Blackmate
őstag
Igaz par hsz-szel feljebb volt erröl szo, ( remelem ezert nem kapok ki senkitöl
)
de van valakinek (sikeres) tapasztalata a Pioval valo tulirasban? Elsösorban cd-kre lennek kivancsi. -
peregriner
csendes tag
válasz
arpeen2 #2097 üzenetére
Nero 6.3.0.2 -t használok.
Érdekes módon a Pio 108-al írt Fuji DVD-R 4x lemezek pl. LG 8160 olvasóban egyenletes minőségben visszaolvasható. Tehát a megírt lemez jó, az asztali
lejátszó is gond nélkül olvassa.
A gond a Pio 108-al történő olvasáskor van, ott kb. 3,5GB-nál nem tud tovább olvasni. Ám nem olvassa végig a Plextor 708-al írt Fuji lemezt sem, holott pl. a
Plextorral vizsgálva a lemez szintén jónak tűnik.
Egy 25db-os csomagot megírtam Fuji-ból. Minden lemez írása sikeresen lement.
Korábban az LG 8160-al végeztem az ellenőrzést, mert sokkal kényesebb volt a lemezekre (pl a Princo-t nagyon utálja). Így először nem is vettem észre a dolgot,
hiszen az LG minden Fuji lemezt hibátlanul visszaolvasott.
Ott bukott ki a dolog, mikor a Pio-val próbáltam egy alkalommal egy egyszerű ellenőrzést írás után. -
-
james008bond
őstag
Én azt hallottam egy szakembertől, hogy az ASUS írók igen sokára adják ki a lemezt, éigaz, pontos típusszámot nem említett, neki ez volt a tapasztalata. Egyébként kérdésemre Pioneert ajánlott jelenleg ő is.
-
-
caviar
csendes tag
PPeter...Nagyon köszi az infó, akkor Asus lesz. Mennyire veszélyes a firmware frissítés? Az Asus honlapjáról szedtem le. Nem tudnál felvilágosítani egy picit, nem szeretném tönkretenni a drive-ot. Hogy kell csinálni? Egy .exe kiterjesztésű fájl-t töltöttem le. Gondolom, hogy nem csak elindítom és kész, vagy igen? Jöhet privibe is: caviar@axelero.hu. Még 1x köszi!
-
PPeter
addikt
-
caviar
csendes tag
PPeter...Privibe küldtem neked egy e-mail 1-2 kérdéssel, amit nem itt szerettem volna feltenni, mert nem ide vág, de hátha más is ért hozzá...
Az Asus DRW-1604P teljesen megegyezik a Pioneer 108-cal, vagy változtatott valamit az Asus? FW azonos-e, vagy Asus-os kell hozzá. Sulinetben csak ilyen van Pioneer nincs. Ezért kérdezem. Köszi, ha segít valaki! -
PPeter
addikt
Nézd meg a visszaolvasási görbék többségét:
lorcsi
veterán
mennyiért tudtol ilyen írót?--hozi..
-
arpeen2
senior tag
válasz
mr_knight #2108 üzenetére
Hát az ilyen ismeretlen márkaneveket inkább hanyagolom mégha ugyanaz a gyártókódja is. Amúgy meg akik kapták a Traxdata-t még senki sem panaszkodott hogy nem tudná olvasni asztaliban. Magamnak meg márkás lemezre írok, még a Princo korszakban megfizettem a tanulópénzt.
-
mr_knight
senior tag
válasz
arpeen2 #2106 üzenetére
Fura.... Nekem kiírja rendesen.....
Én már fél éve irok G04 meg G05-ös lemezzel és eddig semmi probléma nem volt se, a vissza olvasással se a kiírással....!!!
Amint látod most szereztem pár MCC-s lemezt és kiis irtam egyet 8x-oson a vissza olvasásnál semmibaja nem volt.....
Ugy hogy szerencsés vok a DVDk terén
Probálj meg, más G05-ös anyagot, más márkanév alatt: Bővebben: link
-
mr_knight
senior tag
Na kész a kiírás + a teszt : Bővebben: linkJó ez egy 8x-osan kiírt lemeztől ( MCC 02RG20 ) ???
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Ukrajnai háború
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest