Hirdetés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Az ASUS gyártja majd az új Xbox kézikonzolt?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
lac019
tag
PPéter, amúgy a Teac hasonló íróját nem tesztelgeted, bár gondolom még nincs kis hazánkban.
Egy régi irányzatú kérdés: Teszteltél freecom beatman 2-est, és azt írtad, hogy olvassa az rw-ket. Nekem nem nagyon olvassa, meg pár emberke is ezt mondta, jobbanmondva olvassa, csak nem a legjobban. Te milyen lemezzel próbáltad? -
_bs_
tag
ma vettem meg, eddig minden ok, egy dvd és egy cd megirva próbaképp. Meglepően halk! Tetszik! (Mis**alban vettem drágáért, 26 volt)
-
telcom
tag
Hello. Tegnap beszéltem a Basys-el és azt mondta a fickó, hogy a pio DVR-A08X kb. két hét múlva már megvásárolható. Kb. 4000ft-al lesz több mint a 108-as
.
Találkozott már valaki ilyen rétegü lemezzel: AN31 Anwell Precision Technology. -
g@bo
nagyúr
pio108 bitsetting állitás mehet?
-
Dracula
őstag
Nekem van NEC3500A-m, de vsz. kifogtam egy hibás példányt.
Akit érdekel a 2 író közti különbség és vélemények, az nézze meg a Hwsw megfelelő fórumában. Oda Ppeter is gyakrabban ír.
Üdv! -
DeX|
tag
srácok!
hogyan kell pion frimet frissiteni? help!
dvr-108asom van 1.04es frimmel -
Fade_Away
őstag
pio109 mikorjön?
-
erdoke
titán
Van már összehasonlító teszt egy ideje, be is linkeltem itt egy korábbi hozzászólásomban: Bővebben: link
-
erdoke
titán
Tudom, mi az a book type és mi a bitsetting. Nem mondtam, hogy FW módosítással nem lehet módosítani, sőt csak azzal lehet. Viszont a FW hackerek szinte soha nem tesznek új dolgokat a FW-be, csak feloldanak bizonyos korlátozásokat.
Szerintem az NEC ND-25x0 gyári FW-e is bitsettinges. -
pusi
csendes tag
Sokadik ilyen kérdés ebben a topicban, fura ilyet kérdezni a Pio-fanoktól...
Nincs ember aki ezt korrektül megmondaná (meg tudná) neked, arra sem emléxem, hogy PPéter kapott-e már NEC-t. Ezt csak később lehet kideríteni. Azt tudom neked mondani, hogy a heverom már hajt egy feketét, együtt próbáltuk ki (frissités után) és piszok jó darab a 108. Csendes, stabil, gyorsan olvas...
NEC-t még nem is láttam. -
DeX|
tag
hi
érdemes pio helyett nec nd 3500a-t venni? -
lac019
tag
Amennyiért felugrálsz pestre abból a pénzből 26-ért is megvehetted volna, nem most 24-ért
[Szerkesztve] -
LordX
veterán
A Pioneer 107-ben DVD-ROM-ra állítja a booktypeot a gyári FW is, szóval szerintem a 108-asnál is így van. (A 106-nál is így van mintha, szerintem az összes +-os DVR-nél is..) A Pio honlapján az egyik FAQ-ban olvashattok róla.
Más meghajtóknál a booktype állítás a FW-ben egy-két flag módosítása, szóval a bitsetting fícsört be szokták tenni a hekkelt FW-be a hekker bácsik, vagy legalább is ROM-ra állítják be a +-os lemezeket (ha video-DVD-ként írod..) ha a gyári nem támogatja.. -
erdoke
titán
válasz
<Adamsky> #267 üzenetére
Igen, a FW-ben nincs meg ez a tudás. Hackelt FW-ben se számítanék rá, új dolgot nem szoktak beletenni. A korábbi Pioneer típusok sem támogatták, de igazából ma nincs is rá szükség, kivéve a DVD+R9-et.
Megnézni és állítani is tudod pl. DVDDecrypter, DVD Info Pro, DVD Identifier, Nero, DVD Bitsetter, stb. segítségével. -
<Adamsky>
nagyúr
Köszi szépen a választ!
''Nem tudod állítani...''
Ha jól sejtem, akkor ennek a jelenlegi firmware szab határt. Ugyanis ha jól emlékszem korábban azt olvastam, hogy vm. LG írónál (RPC-1-es hack-elt fw.) lehet ezt állítani. Amennyiben ez a fícsör nincs fw. szinten korlátozva, akkor mivel állítható, és mivel nézhető meg egy lemez BookTpyte bitsetting-je? -
Digitalboy
senior tag
Hátha érdekel valakit Double layer DVD+R Lemez!
Bővebben: link -
lorcsi
veterán
Milyen lemezt használtok Vele?
-
lorcsi
veterán
válasz
Digitalboy #238 üzenetére
hol van ez az Aqua holnap pesten leszek és vennék egy ilyet bárkitől csak az a gond nem sűrűn járok pesten nem tudom mi hol van..
az se lenne rossz ha a nyugatihoz hozná vki...
nem tom mi leszz ebből...nem nagyon árulják...(
[Szerkesztve] -
Trak
addikt
-
Fifi
őstag
Itt a munkahelyen igaz nincs ilyen iro, de kiprobaltam most itt is.
MS-DOS 6.22 vagy Caldera DOS bootfloppy-val inditott dos alol nem lehet a DVR108_FW110EU.EXE file-t futtatni.
A benne levo firmware (R8143108.110 nevu file) pedig nem talalhato meg az interneten. Legalabbis google nem adott ra olyan talalatot, ahonnan le tudtam volna tolteni. Jah, meg hogy megtalaljam, mar tudnom kellett a file nevet, amit csak a kicsomagolas utan tudhatok ....
Szoval neked hogy sikerult win nelkul telepiteni az 1.10-es firmwaret?
Reszeletezd legyszi, mint a hulyegyereknek
Bye, Fifi -
LordX
veterán
Nekem csak az a bajom a gyári frissítőprogival, hogy egyszerűen mindenre háklis.. Kb., hogy miért hengeres kábellel van rákötve a gépre, miért oldalra fektetve van beszerelve, miért zöld a fű, stb..
Win nélkül úgy kell frissíteni, hogy letöltöd azt a progit, és HASZNÁLOD. A Firmware-t is töltsd le arról az oldalról, nekem sikerült DOS alatt kicsomagolni... -
Fifi
őstag
''
Buuuuutaaaaa
''
Jólvan na, késő volt és figyelmetlen voltam és félreértettem.
Találtam is egy DVRFlash_v1.2.zip nevű file-t, amiben egy flashprogram van dos, win és linux oprendszerekhez is. Biztos jó, nem próbáltam, mert a gyári flashprogram is jól működött. Neked mi volt vele a gondod?
Szóval a lényeg, hogy itt a firmware úgyanaz, mint a pio oldalán, tehát a gyári falshprogram és a firmware egy exe-ben lakozik, melyet nem tudtam kicsomagolni sem linux, sem DOS alatt, csak a win32 alatt futtatható.
Tehát visszakanyarodtunk az első kérdéshez: Hogy a rákba lehet pio firmware-t frissíteni win nélkül?
Ha megvan valahol maga a firmware, akkor onnan tölteném le + ez a DVRFlash és megszadulok Bill bátyó oprendszerétől
Bye, Fifi -
Trak
addikt
Remek...
Mivel írtátok, hogy nem minden írószoftver kompatibilis még az íróval, ezért leszedtem a Nero 6.3.1.20-as próbaverzióját.
Erre ezt írja ki:
Nem is volt a gépen eddig Nero... akkor meg milyen non-licensed usage??
Az ő rohadt honlapjukról szedtem a demo-t...
Asszem ennyit a nero-ról.
/szerk: nem teljesen látszik, de asszem ennyi elég is.../
[Szerkesztve] -
Trak
addikt
Most néztem az enyémet, és 1.10-es firmware van benne alapból
-
Fifi
őstag
''Pio gyári az úgy szar, ahogy van.''
Ah, úgy értetted, hogy az 1.06-os, mint gyári és nem úgy, hogy a pio által kiadott hivatalos firmware? Azt hittem, hogy az álatalad írt oldalon valami hack-kelt progi van, mely jobb a gyárinál (értsd hivatalos pionál).
Különben ez a file ránézésre úgyanaz, mint a pio oldalán lévő. Akkor lehet, hogy ez az exe egyből dos alatt is futatható csak én döltem be a
http://www.pioneeraus.com.au/computer/dvdwriters/dvr108/support/firmware.html oldalon olvasottaknak
Bye, Fifi
[Szerkesztve] -
Uzmany
őstag
Sziasztok, elnézést hogy itt teszem fel a kérdést
Milyen progival tudom megnézni azt, hogy egy dvd lemez milyen alapanyagból készült? Thx. -
Trak
addikt
Ma megvettem, bent is van a gépben
Firmware-t majd akkor frissítem, ha már többen kipróbálták, és több a tapasztalat.
CD/DVD olvasásban jóHamar beolvassa, egész halk is, tetszik.
CD írásban is
DVD-t még csak most fogom kipróbálni.
Asszem 2 évig nem lesz gondom a DVD-kkel
Majd ha több tapasztalatom lesz, akkor írok -
DeX|
tag
nah srácok de most komolyan félre téve a témát Nec nd3500a vagy Pio dvr-108? melyik a jobb vagy melyiket érdemes venni?
-
lac019
tag
Én még megvárom a TEAC íróját, bár a belső azonos, de néha jobban teljesít, meg talán, lesz pár frissítés.
-
Digitalboy
senior tag
Aqua: 108DVD - 23800Ft bruttó
Mikland 24600FT Bruttó -
Fifi
őstag
Na válaszolok magamnak, hátha van még rajtam kívül olyan juzer, aki nem Bill pénztárcáját gazdagítja.
A firmware-t a pio - az általam megszokott egyéb hardware-ektől eltérően - nem egy egyszerű önkicsomagoló állományba vagy egy archív álományba (zip, rar stb.) tette, hanem egy bináris maszlagba (értsd win binaris).
Ha a windowsos gépben nincs DVD író, akkor a program jóságosan a C:\DVR-108 katalógusba lerakja a firmware-t és a flash programot. Ezeket már csak egy floppyra kimásolva tudjuk futtatni, akár egy DOS-os bootfloppyval történt bootolás után is, így a linuxos gépünk sem marad firmware frissítés nélkül
Már csak azt nem tudom, hogy miért nem lehetett az r=1 usernek készült exe mellé egy zip-et is kitenni ....Talán a pionak van részvénye a redmondi cégben?
Na, mindenesetre megoldodott a gond, de a legközelebbi frissítéshez is kell egy win gép, vagy egy win emulátorKöszönjük néked pio!
Bye, Fifi
Ps.: Ha tévedek, akkor áruljátok el, hogy mivel tömörítették/állították elő ezt az exe-t a pioneernál. -
Szabacs
tag
Én eddig legolcsóbban Miklandban láttam 24,600 pénzért, azaz csak láttam volna: 10 perccel előttem vitték el az utolsót !%+/%=/(=/''''''+-ba. Egyébként NEC 3500A 23.300 HUF, de abból sincs már. Srác azt mondta, hogy hétfőn talán mindkettő.
-
lac019
tag
A 108-as csak olvasni tudja a DVD-RAM-ot?
-
Reinhardt
őstag
Úréknál meg ennyi:
NEC 3500 16X +R /-R Dual DVD író 20800 Ft 26000 Ft
Pioneer 108D 16X Dual +R/-R DVD író 20720 Ft 25900 Ft -
Fifi
őstag
Valaki a #225-re tud némi információt?
Bye, Fifi -
<Adamsky>
nagyúr
Én a saját OEM 108-am innen Bővebben: link frissítettem v1.10-re minden gond nélkül.
Egyébként a #218 hsz.-re még mindig várnám az észrevételekt, magyarázatot. -
Fifi
őstag
Ha már itt vagyok kérdezek én is
Az írómban: PIONEER DVD-RW DVR-108 a Firmware Version: 1.06.
Néztem, hogy van 1.10-es, de a http://wwwbsc.pioneer.co.jp/product-e/ibs/device_e/dev00001r_e.html oldala szerint csak win alól lehet frissíteni
Olyan változat van valahol, amelyet dos-os bootfloppyról lehet frissíteni? Arról nem is álmodom, hogy linux alól frissítsem, de megszoktam, hogy az alaplapomtól a videókárytáig dos-os floppyról tudtam frissíteni a firmware-t. Pont a pio-t ne lehetne?
Azt is írják, hogy ez nem ajánlott OEM cuccokhoz. Most akkor a zacskóban kapott írómhoz ez nem is jó?
Amúgy a fenti oldalon lévő FW110EU.EXE file mérete eltér a cdgrab.hu oldalon lévőtől. Ezt mi okozhatja? PPeter?
Egy firmware frissítésért nem szeretnék win-t vásárloni, vagy valamelyik ismerőshöz cipelni a drive-ot és ott frissíteni.
Bye, Fifi
[Szerkesztve] -
dante3
addikt
Mistralban láttam 27000 ft-ért!
-
Fifi
őstag
válasz
<Adamsky> #218 üzenetére
Nem tudod állítani.
Bővebben jelen topic #120 hozzászólása és a Bővebben: link #26 hozzászólását ajánlom figyelmedbe.
Bye, Fifi -
lac019
tag
Van itt egy röhejes oldal, Pio 108-ast árul, marha nagy akcióval
Bővebben: link -
Smuge
csendes tag
És amugy megvagytok elégedve ezzel az iróval? Mostmár csak azon gondolkodom hogy melyiket: NEC 3500-ös vagy ez a Pioneer DVR-108!
-
<Adamsky>
nagyúr
Sziasztok!
Nekem ez a BookTpyte bitsetting dolog tök új, úgyhogy ne haragudjatok a láma kérdésért. Szóval:
Tudom-e állítani ezt a Pio 108-asnál, és ha igen, mivel?
Mikor érdemes ezt átállítani, és mire?
Válaszokat előre is köszönöm! -
Fifi
őstag
Nekem egy fekete figyel itt csütörtök óta
Azt meg nem bánom, hogy nincs összefirkálva, legalább szépen beleolvad a fekete chieftec házamba. Szerintem nem csúnya, sőt, de úgyis a belbecs a lényeg ...
Egyébként itt vettem: Bővebben: link
Bye, Fifi
[Szerkesztve] -
Balli
őstag
Bővebben: link
Ugy néz ki a Pio DVR-108B iro mint a linken található fekete pio+ doboza alatti képen látható fehér noname iró. Gondolom igen, meg ha jól emlékszem irtak is hogy nincs rajta a Pioneer szócska. Igy tényleg nem valami szép
Feketében lehet kapni?
Azt még mindid nem lehet tudni, hogy mikor ér kicsiny hazánkban a DVR-A08XLB tipusú iró és mennyi lesz? Mert ha tényleg +10e lesz az árkülönbség akkor marad a DVR-108B
[Szerkesztve] -
törölt tag
Én is beszereztem egy ilyen kütyüt. Igazából (a csúnyaságán kívül) csak egy bajom van vele: nem enged sebességet választani írásnál. Felajánl többet is, de hiába választom a 2x-t, ő akkor is 4x-esen ír (Neroval, Decrypterrel próbáltam). Bennem van a hiba?
-
-
deicide
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest