- Akciókamerák
- Házimozi belépő szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Milyen egeret válasszak?
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mikiller
aktív tag
Egy kicsit részletesebben leírom a problémám,mert nem értem, hogy mit is dobjak ki
A múlt hétig egy Abit TH7II Rambus ramos konfigom volt ezt cseréltem most erre az Asus p5ld2(945p chipset) alapra.
Ezen a lapon az ICH7-en van egy IDE csati ami 1 x UltraDMA 100/66/33.Erre van rákötve Masterben az író+slave egy Toshiba sd-m1612
A winyók nem satásak, ezért az úgynevezett (ITE 8211F controller:
- 2 x UltraDMA 133 support four hard drives) -ra kellett raknom F6 gomb telepítéskor és felrakta a hozzávaló drivert.Úgynéz ki, hogy azokkal nincs is semmi baj,de a könyv azt írja, hogy oda ne is tegyek Atapi cuccot, pedig azok UltraDMA 133-as IDE-k lennének.
Kipróbálásból ráraktam ugyan, de bootoláskor egy csomót vár mire beindul a boot, ezért át is raktam az ICH7-es IDE csatira a 40-es kábellel. De akkor meg azt írta, a BIOS v. nem is tudom már mi, hogy ezekkel a kábelekkel DMA 33-ra konvertálja a DVD-ket.
A könyv is azt írja használjak 80-as kábelt (egyébként a régi alapon is 80as volt)
Most akkor igy néz ki az eszközkezelőm:
Innen szedjem ki a két középsőt?
Akkor, hogy fognak működni a DVD-k? -
Neo78
csendes tag
-
Misike
tag
Köszi.
Kb. másfél hónapja rakott xp.
Néro van fenn meg a vision expressz.
Minden sz@r sallang felrakásából már rég kinőttem.
Íróprogit el se indítom, csak berakom az üres egységet és fagy. Kábelezés frankó, én csináltamXpre gyanaxom én is, csak gondoltam körbekérdezek mielőtt legyalulom.
[Szerkesztve] -
mr_knight
senior tag
Elolvastad mit kérdez..... ? Idézem: ''A primary master egy winyó ez a kábel középső részén csatlakozik utána a végére Slave módban Lg DVD-olvasó
A secondary master Pioneer DVD-író és Slaveben meg egy mobilrack winyó.
Ez így jó? Vagy 40 eres kábelt kellene használnom?''
Na szval azt írja, hogy ''primary master egy winyó ez a kábel középső részén csatlakozik'' itt van a HIBA Középső részén azaz SLAVE-ben van rajta egy MASTER WINYÓ ami elsődleges kábelen fexik. Utána a második kábelen: ''secondary master Pioneer DVD-író és Slaveben meg egy mobilrack winyó'' Szval a kábel tetején van a PIONEER DVD ÍRÓ aminek MASTEREN kell lennie nem? én legalábbis úgy tudom..... utána SLAVE-ben a winchester ! Sztem a DVD-ÍRÓ tökéletesen bevan kötve, mert nekem is ezt mondta erdőke is meg te is még régebben...
! Az egy másik kérdés, hogy a winyó meg a stb..... gondolom a DVD-ÍRÓ miatt kérdezte, hogy rendes kábelen fexik-e ....?
Nem véletlenül írt a PIO 108-as topicba........
Ui.: SZERINTEM ! De javítsd ki ha nem így van !? -
fokukac
nagyúr
akkor adjanak egy programot, amivel a user egy gombnyomással eldöntheti, hogy mit is szeretne...
halk vagy gyors olvasót...
úgy mint pl. a plextools-ban, egy gombnyomás, és már halk is a drive.
tudom, a pio is csinált ilyet, de sajnos csak az A07--tel, A08-cal működik.
s a nero drivespeed nem mindig működik. illetve nem minden drive engedelmeskedik neki...
egyébként meg csak álmodozás az egész, bilibe lóg a kezem... -
fokukac
nagyúr
mondjuk egy dvd-írótól elvárná az ember, hogy tudja azt a fícsört, hogy az általa írt dvd lemezeket sem kéne úgy pörgetni, lejátszáskor...
elvégre is ezért (is) veszünk dvd-írót, nem?
Ui. énilyenkor egyébként leveszem image-ba decrypterrel, aztán inkább virtuális meghajtóról nézem, az hangtalan... -
dchard
veterán
Köszi szépen mindkettőtöknek egyrészt az állandó odafigyelést és a sok segítséget: nélkületek nem ment volna, így ez a Ti érdemetek is
A kérdés már csak az, hogy egy asztali is megeszi-e, de egy valami biztos: még1szer újra kódolni nem fogom, mert ez nagyon jó lett.
Még egy ostoba kérdés Flasheléssel kapcs.ban: (ígérem ez az utolsó)
Ha van egy régiófüggő íróm (példa kedvéért DVR-108BK)
amin már csak 2 változtatás van, és én ezt régiófüggetlen firmware-rel felülírom.
A kérdsé hogy ha visszarakok rá egy gyárit, akkor újra kezdődik a régió választások száma, vagy 2 től folytatódik?
Amúgy még van egy kérdés a Decrypter +cce topikban mert ide már nem fért be
Köszi!
Dchard
[Szerkesztve] -
caviar
csendes tag
PPeter...Nagyon köszi az infó, akkor Asus lesz. Mennyire veszélyes a firmware frissítés? Az Asus honlapjáról szedtem le. Nem tudnál felvilágosítani egy picit, nem szeretném tönkretenni a drive-ot. Hogy kell csinálni? Egy .exe kiterjesztésű fájl-t töltöttem le. Gondolom, hogy nem csak elindítom és kész, vagy igen? Jöhet privibe is: caviar@axelero.hu. Még 1x köszi!
-
Balli
őstag
Szia PPeter!
Bocs az offért:
Miért nem működik az oldalad? Csak a hírek fül működik a többi nem
Igazából egy firmware-t szeretnék letölteni az oldaladról: LG8161b dvdolvasójét, annak megvan a firmware-je?
Már sikerült letöltenem az olvasóhoz kettő db-ot is: vmi 102-es+ t42-es verziójút ha jól emlékszem, mindkettőt csak dos-ból lehet felrakni, de sajna nem sikerültjó lenne egy win-essel próbálkozni de azt sajna nem találtam
, az oldaladon nincs véletlen?
Egyébként vmi 100-as verziójú firmware van fent az olvasónak, s talán azért nem akarja ezeket felrakni, lehet OEM-es változat s azért nem rakja fel ezeket a irmware-kat?-mintha valahol ezt olvastam volna. Teljesen tanácstalan vagyok nem tudom mit csináljak?- az olvasóm egy-két eredeti dvd-t se akar már beolovasni
Esetleg van vmi ötleted?
Még egyszer bocs a hosszú off-ért, de csak itt tudtalak megtalálni, s hátha te tudsz segíteni -
dchard
veterán
Köszi szépen!
Beszámoló lesz még, de a Shrinket azthiszem el fogom felejteni, mondom miért:
Lehet, hogy én tudom/veszem észre rosszul, de a Shrink mintha semmi mást nem csinálna, mint néhány (függően a zsugorítás mértékének szükségességétől) frame-et egyszerüen kivág a filmből ezzel csökkentve a méretet.
Egy eredeti DvD filmet(csak a filmet) szerettem volna Shrinkelni, hogy ráférjen egy Single Layer DvD-re. Maga a film 5500MB-volt minden egyéb sallang nélkül, ezt kellett volna 4634MB(?)-ra tömöríteni.
Mikor elkészült a Shrinkelés megnéztem az anyagot(deep analyzis természetesen megvolt): az eredmény: szép képminőség, de a lassú kameramozgásnál látszik, hogy hiányoznak a frame-ek --> szaggat a film.
A kérdésem, hogy van-e valami - a Shrink-nél komolyabb - program arra, hogy a fenti munkát minőségibben el tudjam végezni?
Valami 3 betűs progit emlegettek már más helyen is, csak nem emléxem rá.
Az még megamardt, hogy nem egy egyszerüen kezelhető progiról van szó, úgyhogy ha egy rövid leírás linkjét még mellékelnétek, annak is nagyon örülék.
Biztos volt már téma, úgyhogy előre is elnézést a kérdését.
Köszi!
Dchard -
OddMan
őstag
-
dchard
veterán
Köszi az infót!
Csak hogy jól értsem:
ezek szerint mind a 2 ugyan az (étsd: ugyan az a mechanika, nyák, fej, elektronika, firmware), a különbség csak a beszerzés helyében/módjában különbözik?
Tehát ugyan azt a vasat kapon akkor, ha az egyiket veszem, és akkor is ha amásikat?
Köszi még1szer, és próbáljátok elviselni az értetlenkedésemet
Üdv!
Dchard -
OddMan
őstag
PPeter:
A tuning volt a probléma! Egy picit visszavettem az FSB-t és láss csodát jó lett.
Régebben egy pillanatra én is gondoltam a túlhajtásra, de aztán nem próbáltam visszavenni, amíg te nem írtad, mivel nem fagyott a gépem. A 2.4 iPentium4 procim volt felhúzva 3.0-ra. Most visszavettem 2.9-re és így nem hibázgat a NERO. Elképzelhető, hogy a proci hibázgatott (mondjuk akkor szerintem fagynia is kellett, volna) vagy ebben az esetben inkább a mem működött hibásan?
Azért kérdem, mert 333Mhz-es ramjaim vannak és 166Mhz-es FSB mellett a ramok csak 332Mhz-en mennek, tehát azt még bírnia kellett volna. Most 161Mhz-en FSB mellett 322Mhz-en mennek a ramok.
Éppen most végzett a 4 DVD megírásával a NERO és semmi hiba.
Húúú örülök, hogy nem hardver hiba.
Még 1x ultra köszi PPeter!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Flashget
félisten
Üdv PPéter!
az lenne a kérdésem hogy adott egy játék (mohpa) képfájlban de a nero nem volt hajlandó kiírni mert 0,5MB-vel több volt a mérete mint kellett volna. Ez azt jelenti hogy a pioneer 108BL nem tud túlírni dvd-t vagy a progi nem engedi?
Végűl aztán megoldottuk a dolgot...
Próbáltak mdf szerkesztőt találni a neten de nem találtak (hogy kivenni belőle valami feleslegest és kiírni azután). Viszont WINISO-val beolvastatható az MDF képfájl és utána bármit kilehet venni belőle. Aztán ISoba mentés.
u.i. indexen nagyon ritkán látni már
[Szerkesztve] -
OddMan
őstag
Igen verify-nál van különbség! Semmi fagyi nincs szépen végigmegy.
Bővebben: link
Bővebben: link -
haxy
tag
igen de edig nem zavarta most miért de megfogom probálni ha haza mentem.
söt regel ugyis ki kell irnom 3 filmet kihasználom az alkalmat ki szelöztetek hogy legaláb 17 fokra lehüljön a szoba aztán irok.
majd este mikor 30fok megint irok mert ijenkor rontotael a 3után.
a második még ugy ahogy elment de a harmadik az már nem igazán.
ha megirta akorsem lehetet rendesen lejátszani ott akadt.
ezért gondolok a hömérsékletre mert ijenkor legaláb 45fokra felmegy a hömérséklet az iroban. bár ezt nem tudom pontosan. -
-
haxy
tag
kábelekre gondoltam ki cseréltem ugyanaz, csak nérot használok és az alcohol120% ot mert kell a képfájl olvasáshoz, aztán még a dvd shrinket de ezzel nem nagyon szoktam irni, no még a decrypter ami tud irni de csak nérot használok.
a hiba ota probáltam meg e töbi iró funkcioit.
a gépre még játékokatsem telepitek ezt csak erre használom filmetnézek, zenét halgatok, szöveget szerkesztek, másra nem igazán használom ami rajtavan már kezdetek ota rajta van és eddig ment ép ezért nem értem a dolgot.
gondoltam a porosodásra mert elég gyorsan porosodik a gép, de amit még nem figyeltem meg az a hömérséklet hogy esetleg akor van hiba amikor 30 fokra befütök mert igencsk fázom.
a gép még erre rá termel és hogy ez okozhat e ijet, mert a lemeznél valamenyi hötermelésre számitotak a tervezök de menyire és hány fok lehet a normál. -
haxy
tag
8 x arita, 8x ridisc, 8x tdk val probáltam mindegyiknél ugyanaz, 10böl 1 -2 lemez meghal.
ha a raid vezérlöre kötöm ez a sebeségváltás gyorsaban megy végbe, de edig nemis látam a puferen hogy felgyorsul csak a hangján lehetet hallani.
nincs egy teszt erre ami megmutatná hogy mi történik ijenkor.
PL csak neroval tudok ez miat irni mert más progik mindjárt megálnak és ki irják az adat elfogyot. -
Junó
tag
Igen ugyanazzal, de próbáltam másikkal, és mindnél ugyan az volt a gond.
4X-sel. Ez egy film volt egyébbként.
Én kódolásra gondoltam, de ha letettem vinyóra DVD dc-vel akkor is meg akadt, de nem az amit vinyóról írtam, mert az jó lett. Hanem a következő, amit már erről másoltam. Ugyanott másodpercre megál, és nem is lehet tovább vinni, lefagy.
Van ötleted mi lehet??? -
attilam
őstag
Ha jól tudom még a Panasonic drive-ok is tudnak RAM-ot írni. De szvsz egy átlagos user-nek teljesen felesleges a DVD-RAM: lassú, drága, tokozás nélkül sérülékeny, és ha jól tudom csak Panasonic drive-okba lehet tokkal együtt berakni.
Inkább akkor +RW/-RW és Nero InCD, vagy Mount Rainer ha van olyan a meghajtóban. -
Xero
nagyúr
Megértem láttam/olvastam a műveteket elég régóta érezni lehetett a társaság összetartásást és azt hogy ez így jó csapat ahogy van.. megmondom őszintén én már a vogellel mikor L kezdődtek a gondok akkor a veszteteket éreztem! Nem jó egy ilyen nagy cég ellen játszani..
Nah de sok sikert várom mindehol az írásaidat.
Üdv -
Xero
nagyúr
Értettem...
Lévén nincs saját asztali lejátszón majd később veszünk valami játékost addig marad a pio toshiba páros!
Mellesleg te szoktál neroban adat ellenörzést tartani felírás után? Látod értelmét?
Cd-nél nem ragaszkodtma hozzá de így 4 giga adat már érzékenyebben érint!
Üdv -
-
erdoke
titán
Állítólag a CES-en ott lesz az A09 és egy kék lézeres meghajtó is. Szerintem elképzelhető, hogy Japánban és az USA-ban már ebben a hónapban megkezdik a szállítását, végülis az is egy hónap csúszás az előzetes tervekhez képest.
Hog ebből mikor lesz itthon író a kiskerekben, az ettől függetlenül rejtély. Szerintem február közepe előtt nem valószínű, de könnyen lehet, hogy később. -
Szega
csendes tag
''Ettől függetlenül a rétegváltás kiválasztása ugyanúgy ''találgatással'' történt meg, mintha hagytad volna a Decryptert, hogy saját maga jelölje ki.''
De hiszen hagytam!
Mint írtam is: ''LB képzés beállítva'' - vagyis a Decrypterben a leírt helyen beállítottam, hogy határozza meg ő az LB optimális helyét (LB Calculate Optimal)! -
erdoke
titán
Kösz, kb. én is így gondoltam. ELjátszogatok majd a Decrypterrel és a manuális rétegváltással, ha lesz egy kis időm. Kb. az előző hozzászólásom szerint fogok elindulni. Ha nem változtattam nagyot a filmben (márpedig DL lemez esetén elég a navigációban kikerülni a szükségtelen dolgokat, fölösleges törölni vagy ún. dummy cellára cserélni), akkor a mérete is olyan csekély méretben változott (1-2 szektor), hogy nem okozhat problémát.
-
erdoke
titán
A probléma az, hogy ha valaki már a vinyójára tesz egy nagyobb filmet, amit DL lemezre szeretne írni, akor esetleg kihagyná belőle a reklámokat, előzeteseket, stb. Elvileg ezek nagy részét meg lehet oldani az IFO-k módosításával is, de nincs rá garancia, hogy az IFO-k mérete azonos marad. Ha pedig változik mondjuk egy VIDEO_TS.IFO mérete akár csak 2 KB-ot, akkor ugye a kötött szektorokhoz képest is változik szinte minden fájl helyzete a leendő DVD-n. Ezért az eredeti képfájl információs segédfájlja már nem használható, mert asztaliban lejátszhatatlan, szektorhibás lemezt kapunk (amit általában a PC-s szoftverek genny módon, figyelmeztetés nélkül simán játszanak
).
Tudtommal DL lemez méretű DVD-Video állománynál szektorinformáció korrigálására egyelőre egyik kurrens IFO szerkesztő progi se képes, tehát kénytelen az ember átküldeni valami szerkesztő progin. Utána viszont két lehetőség maradt, vagy az íróprogira bízzuk a rétegváltás meghatározásának helyét, vagy bütykölünk egyet. Utóbbi nem kis meló.
Amivel kapcsolatban nem nagyon van infóm, az az íróprogramok ezzel kapcsolatos viselkedése. Bele tudnak kukkantani a DVD fájlokon vagy a képfájlon belül a VIDEO_TS.IFO-ba, hogy megnézzék, van-e beállított Layer Break? -
nyesi
csendes tag
Kedves PPéter
Köszi! Bocs, de nem bírtam végigolvasni 1474 db hozzászólást!
Így viszont fölfogtam, még1xer kösz!
A második kérdésem viszont még mindig áll, másképp fogalmazok: ha file módban rippeltem honnam fogja tudni a folyamat, hogy hol van a 2 layer?
Vagy az nem számít, hogy hol van az eredetiben, hanem egyszercsak rétegvált és kész? -
Szega
csendes tag
Kedves PPeter és erdoke!
Nagyon köszönöm az ötleteket, ki fogom próbálni, csak be kell szerezzek még DL lemezt, mert a sikertelen kísérletezgetésekben kifogyott!Csak ne lenne ilyen rohadt drága!
Érdekes, hogy még senkinek nem volt ilyen problémája? Nem találtam ezzel foglalkozó topicot sem!
Remélem, sikerről fogok tudni beszámolni! -
erdoke
titán
Valószínűleg függ az asztali játékostól is. Legolcsóbb márkás modellek szoktak a legérzékenyebbek lenni, tisztelet a kivételnek. (Dimarson, Yamada, Strong és társaik gyakran DVD-ROM-ra épülnek, a nagyobb márkás modellekben pedig ott a fejlett elektronika)
Azt hiszem, nekünk viszonylag ritkán akad ilyen problémás lemez a kezünkbe, inkább csak tesztelés céljából. Most is vettem vagy négyféle kemezt a MM-ban, mert olyat még nem próbáltam. Ebből a szempontból (lemez ellátottság) te valószínűleg jobban állsz. -
DarkChild
senior tag
Nekem még nem támadt problémám a progival - igaz, csak DVD-film nézéskor használom, máskor nem zavar a meghajtó zaja. Írás közben csak egyszer kapcsoltam be vele a csendes üzemmódot, kicsit tényleg furcsán viselkedett az író (hol nagyon felpörgött, hol bevágta a satuféket), de a lemezzel végülis nem lett gond, jól olvasható. Persze akkor úgy döntöttem, hogy írás előtt többet nem használom, csak házimozira
Üdv! -
-
peregriner
csendes tag
No, akkor újabb megerősítés, hogy jól jártam a Pioneer-al.
Bár érdekelne meddig mondogatták volna a boltban, hogy holnap után-ra meglesz.
(Lehet, repeatuntilforever, mondjuk abból nekik pénzük nem lesz, nekem meg DVD íróm).
Pioneer sima DVR-108 volt azonnal.
Jó ez nekem úgy ahogy van. -
peregriner
csendes tag
A GAMER cikk kapcsán került egyáltalán látókörbe a Pioneer, így tulajdonképp
a történet valóban PPeter cikkével kezdődött, bár önmagában ez nem tántorított volna el a Plextor-tól.
Alaposan utána éztem a dolognak, és a cikkben írtak igazolást nyertek.
Az ott leírt egyetlen negatívum: ''Nincs belőle elég, hogy mindenkinek jusson''szerintem bőven vállalható kompromisszum.
Ma kaptam egy princo lemezt, hogy próbáljam már leolvasni róla a tartalmát, az LG 4082B ugyanis 90 százalék körül feladja a harcot, és az asztali Thomson-ban
is akadozik a lejátszás. Pioneer-ba be, simán beolvasta. Nero speed tesztben látszik némi lassulás, de nem jelentős, Plextor PX708a is beolvasta, de a második hiba után beállt 2x sebességre és úgy ment végig, a Pioneer helyel - közzel visszaállt az eredeti sebességre.
Szóval ez nem finnyáskodik azokkal a lemezekkel sem, amiket, ha NO NAME-két titulálnak, azt a noname lemezek is sértésnek veszik. -
Kiralybali
tag
Nekem a DVD íróm master-ra van jumper-olva és a secondary IDE kábel közepére van dugva. Az elsődleges IDE madzagon a winyóm és a DVD olvasó csücsül, a winyó a master és az olvasó a slave.
Mindezt a bios is szépen kiírja.
/Azt régebben halottam, hogy az író és az olvasó ha lehet, ne egy kábelen legyen. Ez így is van./
Most olvasom azonban, hogy a kábel végén legyen az író?!
Még régen, amikor kis floppy megy nagy floppy volt, akkor emlékeim szerint a kábel közepén lévő csatlakozó volt az A és a végén a B, és ha egy floppy volt csak és a végére dugtam, akkor nem ment.
Eszerint az IDE kábelen nem az alaplapi csatlakozóhoz közelebb lévő (azaz a kábel közepén lévő) csatlakozóra kell a master eszközöket dugni és a végére a slave eszközöket?
MI ennek az elméleti háttere?
Hogy nálam nem a javasolt módon van az milyen problémákhoz vezethet?
A BIOS miért nem pampog, hogy nem jó sorrendbe vannak bekötve?
Miért nincs a kábelen rajta, hogy melyik a slave és a master, ha az eszközök cabel selected-re vannak jumpeolva?
Üdv -
eins-zwei-3
csendes tag
Hali
Azt nem tudom, hogy hány eres de a 2 fajta közül az amelyik több érből áll és a végén van. Annyit még elfelejtettem az előbb leírni, hogy a cd-írót cseréltem le, win nem lett újrarakva, az alaplapomhoz (asus a7v266ex) pedig via 4in1 talán 1.47 van
felrakva (ez az alaplapi cd-n volt).
[Szerkesztve] -
neduddki
nagyúr
HI!
Uram erre kovajogsz valamaerre????:- )))
Mi kell ahhoz c1/c2-s tesztet tugyak futtatni a plextolsban??? Aszongya hogy a 708-nem supportalt, sot az osszes tobbi dive-opm sem...?????
koszi
udv
neduddki
mod: latom: ''The following additional functions and features are currently only available for a small selection of Top-Class drives such as the PlexWriter Premium and PX-712 series:'' from Bővebben: link
[Szerkesztve] -
pusi
csendes tag
Maximálisan igazad van. Csak annyit tennék hozzá, hogy nem fejlődnek a dolgok, csak adagolják őket. Milyen véletlen, hogy amikor a 108 még meg sem jelent, már kész volt a -DL is, de még nem volt elfogadott formátum...
A S..Y tájékoztatóján mondták japánban, hogy kifejleszteni a cd lézerfejét piti ügy volt. De úgy megcsinálni, hogy csak 3 évet bírjon....
Csak még egy mondat:
Üzlet az egész világ... -
pusi
csendes tag
Általában ez a különbség egy hifista (én) és egy számítástechnikus (PPéter) között. Engem az eredmény érdekel (használom-e) téged már a szolgáltatás is. Ugyanezt látom az új formárumokban (SACD, DVD-Audio) is. Mindenféle számokkal magyarázzák meg azt, hogy az mért jobb. Aztán az emberek bejönnek, és a jó öreg cd még mindíg jobban szól... Leváltanak egy házimozi erősítőt, hogy ráírják pl hogy THX, vagy hogy milyen széles a frekvenciamenete. Az emberek lecserélik, mert az jobb aztán semmi sem változott ott belül. Ez a tendencia. Engem az érdekel, beolvassa-e a dvd lejátszóm, és mennyire stabil. Az itt a kérdés, mennyire sürgős. Mert ha nem, akkor várj. Jön év végén a 109, aztán a Blue Ray disk, meg a fene tudja még mi.
Nézd meg, mid mivel kompatibilis. Aztán úgyis tudsz majd dönteni.
De biztosan van igazság PPéternél is. -
Wagner
csendes tag
PPeter te próbáltál már Traxdat DL lemezre írni, vagy milyen márkájú lemezre
írtál(DL)?
Mivel és milyen sikerrel?
Nem kérem hogy a készülő(elkészült) DL író tesztedet tedd közzé, csak eléggé
nyugtalanít az a tudat hogy már a második lemezt toltam el.
Próbálok beszerezni másfajta lemezt is hátha azzal sikerül. -
erdoke
titán
Ez korrekt idő. Remélem hamarosan lesz olyan lemez, amire nagy nyugalommal lehet majd így írni.
Elképzelhetőnek tartod, hogy lemez minőségi probléma áll a 4X megírt DL +R asztaliban akadása mögött? Arra gondolok, hogy most még ugye a 2,4X lemezek bizonyos fajtáit (amit a FW enged) lehet csak 4X sebességgel írni, de mint tudjuk minden gyártónak gondjai vannak a 2,4X DL lemezek előállításával is (50%-os selejtről szólnak a regék, szemben a DVD5 +R 15% körüli értékével).
Ha ez így van, esetleg érdemes lenne több gyártó több lemezét beáldozni a kísérletek oltárán.Elvileg kaphatnánk teljesen jó, 4X megírt DL lemezt, hacsak nem az íróval van a gond.
[Szerkesztve] -
janati
őstag
Szia!
Lenne egy szakmai kérdésem, ha nem gond...
Szóval. Teac W50D dvd-íróm van. Eddig tökéletesen működött, kb. 70 dvd-t írtam meg vele hibátlanul. Volt benne mindenféle formátum. A lemezek nagy része Princo 4x volt.
Tegnap két dvd-video formátumot szerettem volna kiírni. Mindkét lemez 99%-nál elszállt...A Nero 6.3.1.6-os verzióját használom, már megjelenése óta.
Az UDF...volume folyamat közben egyszerűen lefagyott a program. A két lemez vége olvashatatlan az írónak. Egyedül az asztali Yamada 5520-as viszi őket... Ami persze engem nem vígasztal.
Mi lehet a gond?? Eddig minden rendesen működött. Ja, op.rendszer: hivatalos WinXP prof. + SP1
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- Megújult a PROHARDVER!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Akciókamerák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Politika
- Házimozi belépő szinten
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen notebookot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest