Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple MacBook
- Melyik tápegységet vegyem?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali notebookos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szega
csendes tag
erdoke!
''Azt nem én írtam, hogy az .mds tartalmazza a LB információt, de attól még könnyen lehet így.''
Igazad van, elnézést, ezt PPeter írta.
De a kérdésem lényege tkp. arra irányult, hogy az ImgTools csupán az .iso fájlt kreálja meg, .mds fájl nem keletkezik. Nem okoz-e ez problémát a Decrypterrel történő írásnál? Tekintve, hogy az egyik DL lemezemet pont így szúrtam el, hogy nem az .mds-t jelöltem ki, hanem az .iso-t!
Közben felfedeztem a Decrypter beállításainál, hogy lehet vele külön .mds fájlt is kreáltatni az ImgTools által létrehozott .iso fájlból! (Tools - Create DVD MDS file stb.)
Ezzel még nem próbáltam ki a DL írást, de lehet, hogy OK lesz...
Ezt figyelmébe ajánlom marcee -nak is! -
Calogero
addikt
v1.18 (RPC-1 + unlock ripping speed only)
Bővebben: link -
Chandler
senior tag
hello
mit ajanlotok? mivel irjak dvd filmrol biztonsagi masolatot?
mert a dvd decripter azt irja ki nincs meghajto kivalasztva de nem tudok semmit csinalni. hogyan menne?
meg milyen progikat ajanlotok? -
erdoke
titán
A probléma az, hogy ha valaki már a vinyójára tesz egy nagyobb filmet, amit DL lemezre szeretne írni, akor esetleg kihagyná belőle a reklámokat, előzeteseket, stb. Elvileg ezek nagy részét meg lehet oldani az IFO-k módosításával is, de nincs rá garancia, hogy az IFO-k mérete azonos marad. Ha pedig változik mondjuk egy VIDEO_TS.IFO mérete akár csak 2 KB-ot, akkor ugye a kötött szektorokhoz képest is változik szinte minden fájl helyzete a leendő DVD-n. Ezért az eredeti képfájl információs segédfájlja már nem használható, mert asztaliban lejátszhatatlan, szektorhibás lemezt kapunk (amit általában a PC-s szoftverek genny módon, figyelmeztetés nélkül simán játszanak
).
Tudtommal DL lemez méretű DVD-Video állománynál szektorinformáció korrigálására egyelőre egyik kurrens IFO szerkesztő progi se képes, tehát kénytelen az ember átküldeni valami szerkesztő progin. Utána viszont két lehetőség maradt, vagy az íróprogira bízzuk a rétegváltás meghatározásának helyét, vagy bütykölünk egyet. Utóbbi nem kis meló.
Amivel kapcsolatban nem nagyon van infóm, az az íróprogramok ezzel kapcsolatos viselkedése. Bele tudnak kukkantani a DVD fájlokon vagy a képfájlon belül a VIDEO_TS.IFO-ba, hogy megnézzék, van-e beállított Layer Break? -
PPeter
addikt
válasz
Vukocska #1493 üzenetére
A gyári, CSS védett lemezek olvasását 2x-es vagy 4x-es, és meghajtótól függően az írott lemezek olvasását is valamilyen alacsonyabb szintre visszafogó korlátozás. Előbbi a pletykákkal ellentétben nem a rippelés ''akadályozására'' hivatott, hanem a csendes DVD-Video nézést biztosítja, míg utóbbi a stabilabb olvasást és gagyibb lemezeknél is rezgésmentes működést garantál.
-
feise
aktív tag
Nero hülye??? Csak a 4× írást ajénlja fel,d e amikor maximumra hagyom neki, 12×en írja és természetesen el is rontja.. mi a baj?
-
feise
aktív tag
ASPI-t felraktam, de konkrétan 2003-hoz nincs, felraktam hozzá az XP-set. a Pio Ultra-DMA 4 en van. Lehet hogy más Nforce driver kéne?
alcohol az írás végén átlagnak 7.8× -at ír ki
[Szerkesztve] -
PPeter
addikt
Na látom nagy itt a kavarcs. A rétegváltással egy gond van: időbe kerül a lejátszás során, míg az olvasó/lejátszó beállítja a fejet a másik réteghez, rákeres a bevezető zónájára majd elkezdi az adatok beolvasását. Ez bizony csúnyán néz ki - főleg, ha rossz helyre kerül. Gyakorlatilag bárhol lehet, de mégsem mindegy, melyik logikai szektortól kezdve tesszük az anyagot a következő rétegre, mert rossz esetben egy logikai szektorra kerül a váltás, ami egy lejátszási adatcsomag kellős közepén van, tehát szépen összeshet a kép, elmehet egy pillanatra a hang stb. A professzionális authoring rendszerek ezért igyekeznek olyan helyre tenni a rétegváltást, hogy az a lehető legkisebb gondot okozza, tehát cella, vagy még praktikusabban chapter határra, illetve az image fájl elkészítésénél nagyon ügyelnek rá, hogy az adatcsomagok, amelyek nagyobbak mint a DVD logikai szektorai, ne legyenek csonkák egyik rétegen sem. A normál (cooked) ISO állományban NEM kerül eltárolásra a rétegváltás helye, okos program azonban meg tudja állapítani, hogy hová érdemes (lehet) tenni, ugyanis a DVD-Video állományrendszer elemzése segít ebben (általában a különálló VOB állományok - új Title kezdetekor feltétlenül - olyan logikai szektoron kezdődnek, ahol el lehet választani a rétegeket). A profi authoring rendszereknél külön leíró állomány készül az ISO mellé (hasonlatosan a Decrypter által generált MSD-hez), amely rámutat a rétegváltás logikai szektorára, illetve tartalmazza még a kétrétegű lemez olvasási irányait (párhuzamos vagy ellentétes - az írott dupla rétegegű az utóbbi), valamint van olyan professzionális image rendszer (DDP 1.0, 2.0) amely két külön image fájlt készít rétegenként plusz még speciális leíró állományokat is. A kétrétegű lemezek egy az egyben másolásánal legcélszerűbb módja, a Decrypterrel image állományba húzod le a cuccot (tehát nem fájlonként), és onnan is írod vissza (az MDS állományt kiválasztva a rétegváltás pont ott lesz, ahol az eredetin volt), de az új Nero is szépen vissza tudja rakni a leszedett DVD-9 tartalmát, és ahogy elnéztem, VOB fájl mentén ''vágja'' el, tehát miden bizonnyal a lejátszással sem lesz gond.
-
snt
senior tag
Nézd meg az eszközkezelőben az IDE/ATAPI -nál h a Primary és Secondarynál tulajdonságokra kattintasz, ott kiírja h mi az átviteli mód.. 12x-esen nem ír a lemez teljes felületén az író én úgy tudom, mondjuk akkor is érdekes h 1x-esen meg 4x-esen akarja kezdeni... Lehet h a Win2003-at nem szereti.. ASPI rendesen installálva van ?
-
feise
aktív tag
Hello! sajna fórumkereső nem talált erre semmit. Arita 8× lemezeket írok. Eddig Win XP-m volt simán írta 8×-an, sőt még 12×-en si de úgy hibázott. Most win 2003-am van, és sem a nero sem az alcohol nem engedi 4×-nél gyorsabban írni. Alcohol újonnan csak 1×-en engedi, de ha elindítom az írást, a végére már 12 ×-en írja az alcohol és nem is hibázik (legalábbis az asztali lejátsza). mi lehet a baj? elvileg DMA engedve van vagy mégsem?
-
-
turho
addikt
Esetleg mégis berakni daemon toolsba, és legújabb clonedvd 2-vel kiírni? Ott már választható az elején hogy single v. double layer lemezre menjen a cuccos, és meg tudja találni a rétegmegszakítás helyét /ami fene bonyolult, néhány tökugyanolyan ismétlődő képkocka tudtommal az egész/.
Ha hülyeség, megint nem szóltam -
Szega
csendes tag
erdoke!
''Meg lehet próbálni azt, hogy ImgTools Classic-kal ISO-ba nyomod, és a Decrypterre bízod a Layer break helyét.''
Az ImgTools csak egyetlen .img fájlt állít elő, tehát nincs.mds fájl !!! (azt írtad, az .mds tartalmazza a LB információit is.) Ez nem okoz problémát a Decrypterrel történő kiírás során??? Nem fogja elcse..ni úgy, mint amikor az .mds helyett az .img-re indítottam rá a Decryptert?
-
snt
senior tag
A Pioneer DVR-108 az így néz ki, illetve van fekete színben is, csak vigyázz, mert mostanság keverik őket a DVR-MCC meghajtókkal, ami ugyan Pioneer, de nem 108-as...
Ha szebb Pio-t akarsz, akkor meg Pioneer A08XL, ami a dobozos verzió, annak van szép előlapja, meg dobozban van, progikkal meg egyéb cuccokkal, de dupla áron kb.. Nem éri meg.. Amúgy is a belbecs fontosabb, márpedig a sima Pio108 is nagyon jó, nem éri meg a (majdnem) dupla árat a dobozos verzió szvsz..
[Szerkesztve] -
Szega
csendes tag
erdoke:
''Örülök, hogy végül sikerült, bár előbb olvasgatsz, akkor inkább a más kárán tanultál volna.''
- Először nem gondoltam, hogy ez ilyen kényes dolog, és ha az ember nem tud egy problémáról, akkor azt sem tudja, hogy utána kellene nézni!
- A DVR-108-as (vagyis ezt) topicot becsületesen végigolvastam, de nem találtam erre vonatkozó tapasztalatotMég csodálkoztam is, hogy a Pio 108-as tulajdonosok népes táborában még senki nem próbálkozott DL írással, illetve senkinek nem volt problémája vele?
Lehet, hogy átsiklottam fölötte, vagy másik topicban kellett volna keresgélnem? Nem tudom...
Mindenesetre mégegyszer köszi a segítséget!
(Azért azt még mindig nem értem, hogy sima rippeléssel és írással miért nem műxik a dolog rendesen? Lehet, hogy a Nero visz be valamilyen hibát, amit az asztali játékosok nem tudnak tolerálni?)
-
V_Zoli
aktív tag
Látom itt van egy-két Pio108D tulaj...csak annyit szeretnék megtudni hogy csak ilyen sima előlappal lehet kapni? Valami szebb nem létezik?
Bővebben: link -
erdoke
titán
Nem tudom, mennyire ismered a DVD-Video szabványt, illetve a felépítését. Egy film általában több cellából áll (nagyon gyakran egy cella = egy fejezet/jelenet), és a cellék közti átmenetet sokféleképpen lehet szabályozni. Ezek egyik variációja, amikor semmilyen kapcsolatot nem hozol létre köztük, ilyenkor úgy játsza le az asztali játékos, mintha egymást követő darabok lennének, nem pedi összekapcsolt részek. Ez magyarul akadást jelent, amikor nincs valós rétegváltás.
Ezek a cella typusok lehetnek:
Illetve így néz ki, amikor egyik sincs bepipálva, azaz Layer Break-et adsz meg: -
nyesi
csendes tag
Kedves PPéter
Köszi! Bocs, de nem bírtam végigolvasni 1474 db hozzászólást!
Így viszont fölfogtam, még1xer kösz!
A második kérdésem viszont még mindig áll, másképp fogalmazok: ha file módban rippeltem honnam fogja tudni a folyamat, hogy hol van a 2 layer?
Vagy az nem számít, hogy hol van az eredetiben, hanem egyszercsak rétegvált és kész? -
PPeter
addikt
100000000-szor leírtuk. Gyári Pioneer firmware-rel NEM LEHET BookType-ot állítani, a DVD+R lemezt csak és kizárólag DVD+R azonosítóval írja, a DVD+R DL lemezt automatikusan DVD-ROM azonosíttóval. SLUSSZ. A Pioadata néven árult írókhoz való firmware kernel magot ha belenyomod, akkor a DVD+R lemezeknél is DVD-ROM lesz a BookType.
-
nyesi
csendes tag
Letöltöttem a legújabb Decryptert, amiben lehet állítani már a Booktype-ot, de csak LG, BENG stb írókat hoz föl!! Mit lehet tenni?
-
nyesi
csendes tag
Szasztok! Biztos vakon vagyok, de elolvasva sok-sok hozzászólást, még nagoybb a kavarodás a fejemben, ezért 2 kérdésem lenne!
1 : Most akkor mit kell tennem ha a 108-al, hogy a +R -t DVD-ROM ként vésse meg?? Egy asztaliban akarják jáccani őket, és jó lenne, ha nem +R ként olvasgatná, mer szerintem azt nem tudja a kicsike!
2: Ha DL-t akarok írni, és úgy rippeltem fel az anyagot, hogy file-módban van, akkor Neroval megírva nem fogja elkefélni, illetve melyik Nero verzioval javallott?
Köszi -
erdoke
titán
Elvileg igen. Állítólag a legújabb Copy2DVD-k csinálják jól. Meg lehet próbálni azt, hogy ImgTools Classic-kal ISO-ba nyomod, és a Decrypterre bízod a Layer break helyét. Esetleg utánaszámolsz, és egy IFO szerkesztővel teszel bele te Layer break-et. Elvileg egyébként a full anyagban megvan még az eredeti LB helye is.
-
marcee
addikt
Lejjebb volt róla szó, hogy dl filmet csak decrypter-rel, iso módban, és az mds-file tartalmazza a rétegváltás helyét. Az a gondom, hogy átmásoltam néhány dl filmet file mode-ban a vinyómra, mondván, hogy később single layer mértűre tömörítem, az eredeti lemezeket visszaadtam. Utólag derült ki, hogy nem vagyok elégedett a tömörített változat minőségével (hosszú filmek, 50-60%-ra kellett volna tömöríteni a képet). Az eredeti lemez file-jai megvannak, akkor ezeket most nem tudom kiírni dl-re? Neronak elvileg tudnia kellene nem?
-
Szega
csendes tag
Kedves erdoke és ppeter!
Köszönöm a DL írással kapcsolatos javaslatokat! Végülis sikerült megírni az első, asztali playerben is hibátlanul működő DL lemezt a 3.5.0.1-es Decrypterrel, ISO módban.
Bár továbbra sem értem, hogy a normál rippelés és (6.6.0.1-es) Néro-s írás miért nem működik hibátlanul DL esetében ???
(Azazhogy miért produkál asztali lejátszó számára hibás lemezeket?)
Esetleg tudtok rá valami magyarázatot? -
gLes
őstag
OFF
-
letoo
csendes tag
Sziasztok!
Ma kaptam egy ilyen írót, de nem adtak hozzá íróprogramot.
Van Nero-m ,de ha nem egy az egyben akarok írni, hanem válogatni, akkor azt irja ki, hogy a DVD-lemezre nem lehet irni, tegyek be másikat. Ti milyen progit használtok hozzá???
[Szerkesztve] -
sparx
tag
Hello !
most kaptam egy ilyet karira-OEM verzio és éppenséggel az XP nem ismeri fel...
valami telepítő CD-t kér hozzá de hát az nemvan.
Honnan tudok hozzá drivert szerezni ?
V.ki plíz help !!! -
erdoke
titán
-
mr_knight
senior tag
Bővebben: link innen töltsem le ??
-
mr_knight
senior tag
Köszönöm a választ, most boldogabb lettem. És ez a PIOdata FW az tudja a DVD+RW lemezek is DVD-ROM-ként, kiírni ??? mert nekem az asztalim az nem tud se DVD+R, ill DVD+RW DVD-RW-t lejátszani de viszont érdekes modon ezekből a DVD-R-t viszi de természetesen örűlnék a DVD+R-nek is ha vinné !!! akor nekem jobban megérné nem ha PIODATA-t tennék fel nem ??? és ezt honnan lehet letölteni ?? ill. ezt az FW-t a PIO fejleszti vagy valaki belenyul azt kész ???
lehet hogy hülyén irtam a szöveget de érthető
by mr_knight -
Spensers
aktív tag
Hi skacok
OFF
A pajó 109 az mikorra várható jan-feb ? -
Shodan
őstag
Hát én ezt esküszöm nem értem , megpróbáltam írni egy audio cd-t de lezárásnál hibát jelzett.
Aztán kipróbáltam csak egy számmal és működött.
Fél órával később ugynazokkal a számokkal és már működött, pedig nem állítottam semmit.Nem értem... -
erdoke
titán
válasz
mr_knight #1445 üzenetére
Igen, mind2 FW ROM-nak állítja be.
Piodata FW 99%-ban megegyezik a Pioneer FW-rel, kivéve a már említetteket (illetve CD-DVD Speed tud belőle PI/PO infot kicsikarni, ellentétben a Pioneerrel).
Piodata FW-t akkor érdemes esetleg felrakni, ha gyakran írsz lemezt olyan asztaliba, ami a +R-t nem indítja el, és ragaszkodsz a +R lemezhez. -
Shodan
őstag
Most próbáltam írni egy Audio CD-t, de kb. a 30%-ánál megállt és kiírta hogy írási hiba.
A lemezzel nem lehet gond mert már írtam vele ilyen típusu lemezre és akkor jó volt.Mi lehet a baj? Mit állítsak?Vigyem vissza? -
snt
senior tag
válasz
mr_knight #1438 üzenetére
Úgy tudom h alap firmwarrel is tudja ezt a Pio, tehát nem kell hozzá semmi speckó és a Néróban be lehet állítani írás előtt, ott ahol a sebességet stb.. (Nem nero express!)
Arra jó, hogy a megírt lemezeket gyári lemezeknek (DVD ROM-oknak) ''álcázza'' és így kompatibilis lesz azokkal az asztali dvd-kkel, amik nem vitték esetleg..
Persze, ha rosszul mondtam javítsatok ki! -
mr_knight
senior tag
Lenne egy kérdésem melyik FW-t rakjam fel a PIO-hoz most éppen az 1.18-as van fent, de halottam arrol is hogy van olyan FW amivel DVD-ROM-ként irja ki mármint a BOOK TYPE megváltozik ez igaz ??? és mie jo pl hogy más a BOOK TYPE ???
-
Shodan
őstag
Hali , nekem az a gondom hogy mostanában a neronál a tárolószint folymatosan ugrál föl le és így kb. csak 30 perc alatt ír meg egy dvd-t.Nem tudjátok hogy ez mitől lehet?
-
Spensers
aktív tag
Hi skacok
OFF
A pajó 109 az mikorra várható jan-feb ? -
Mkill
aktív tag
Halli
Nekem is van PIO 108-as amin 1.17 Firmware van
Arita 8× rozsaszinüt csak 4× irja
Philips 8×ezüst szitázásut 8× írja
Aritat mások 12× írják
Firmware frissités?
Melyiket rakjam fell
DVR-108 v1.14 - RPC-1 + 12xRip + nx4all
DVR108_FW118EU -
gLes
őstag
OFF
-
Nite
őstag
válasz
borg315 #1425 üzenetére
hu, most olvasom! ez velem is előfordult multhéten pénteken! az egyik debreceni nagykerből ( nem tudom melyikből
), az egyik ismerősöm tud cuccokat hozni! mondom neki kéne fekete 108as pio! azt mondja pont van, ki is hozott 3-at (másnak is kellett), hazaviszem, és otthon nézem, hogy DVR-MCC, mondom anyád! a nagykert hivjuk, és alig akarták elismerni, hogy nem 108-ast vettünk át, mert nekik papíron 108-asként érkezett...
szrencsére sikerült őket jobb belátásra bírni (
), és visszakatuk a pénzt, ígyhát beballagtam egy kiskerbe, és megvettem az utolsó ( számítógépszínű
) 108-ast...
-
Nite
őstag
halihó mindenkinek! lenne egy-két filmemem régebbi asztali lejátszóba, amit 2X-esen szeretnék kiírni, de a Nero nem engedi, 4X -es a legkisebb
van erre valami megoldás? -
Zsu_
senior tag
Na, végül megvettem tegnap a dvd-írómat.
NEC-3500ból végül Pionerr108 lett, mert NEC nem volt.
Eddig egy dvd-t írtam vele (TDK 4* dvd+rw), jónak tűnik
Csak sajnos olyan kis csúnya előlapja van, dehát nem ez a lényeg... -
borg315
aktív tag
vigyázat!
egy pesti nagykerben is feltűntek a fekete dvr-mcc drive-ok, pioneer 108-asként próbálták eladni, nálam nem sok sikerrel ;) kértem őket, h vegyék le a 108-ast a listáról, ha már nincs nekik, de kicsit úgy tűnt hogy bár vszleg nem áll szándékosság a tévesztés mögött, nem érzik át a problémát (ti. hogy téves árumegjelöléssel embereket b%nak át). sőt, a stornonál úgy tűnt hogy az eredeti készletbe rakták vissza ezeket!
ha holnap délelőtt nem javítják ki, megosztom a nagyker nevét veletek, és adjátok a hírt tovább. addig is mindenki vigyázzon, amikor fekete ''108-ast'' akarnak neki eladni! -
snt
senior tag
Bocsi az offért, kiegészítve az előzőt, megnéztem az alaplapom gyártó oldalát:
Bővebben: link
Jó régi, tudom, de azt írják:
Dual PCI IDE interfaces - support four IDE devices (PIO mode 4, DMA Mode 2, Ultra DMA 33/66/100)
Szal UDMA33/66/100-at tudnia kell az alaplapnak is..
Még1x bocsi az offért, csak emiatt nem tudok 8x-osan írni sem a pioval... -
mr_knight
senior tag
na kérem szépen felraktam az uj 1.18-as FW-t !!! és itt megtekinthető hogy mennyii ujjitottak : Bővebben: link
-
snt
senior tag
Üdv!
Vmi nem kóser a gépemmel! Megpróbáltam 8x-os Aritára 8x-osan írni, elkezdi 4x-esen, vált 6x-ra, aztán 8x, mondom ok, erre kiürül a buffer, majd vmi kékhalállal elszáll... Egyébként a vinyóm lassú vmiért mert Total commanderben néztem a másolást, Ugyanazon partición maradva (tehát forrás cél partició is ugyanaz) 12MB/seccel indul, de lemegy egészen 4MB/secig...
Vinyó: maxtor 80GB primary master, eszközkezelő szerint UDMA 2 (pedig többnek kéne lennie nem?)
Pio 108 író: secondary master, eszközkezelő szerint Többszavas DMA 2
Miért ilyen lassú ? Két külön kábelen vannak ugye, maxtor sem lehetne ilyen lassú... -
khorvat
senior tag
Fw-s oldalt nezegetem es nem reg jott ki az 1.18-as a Pio 108-hoz vki hallott mar errol az FWrol jot vagy rosszat szoval vmit amit erdemes megszivlelni?
-
Szega
csendes tag
-
erdoke
titán
válasz
tr00p3r #1413 üzenetére
Remek. Minden OK, nálam is ez az író ismertetőjegye az említet progikban.
A BenQ/Philips topic: Bővebben: link, ide írj, hogy ne offoljuk ezt szét.
BTW, nem cseréled el velem a feketédet? -
tr00p3r
addikt
szia,
megvan az MSI DR-16 B2-öm. dobozos, fekete, 1 WinDVD, 1 WinDVD creator, 1 Noer, csavarok, audio kábel. a gondom viszont csak most jön. beraktam a gépbe és a következőként ismeri fel úgy a BIOS mint az XP:
DVD DD 2x16x4x16
ez most mi a sz@r??? nem MSI-nek kéne ott lennie? a DVDInfo pedig ennek ismeri fel, igaz ezt is csak az ''Extra info''ban írja:
DR16-B2BQ0447003919 (ennek azért már több köze van a típushoz)
fura egy dolog. szó nélkül megírta a 8X Platinum lemezt (RICOHJPNR02) a Sony asztali meg szó nélkül viszi. egy új P*xar animációs filmet archiváltam
eddig minden simán ment. és sulinetre vettem, de sajnos csak 10K jár vissza belőle. igaz így akkor a felébe került.
csak ennyit akartam
tr00p3r -
snt
senior tag
A hír ma 17 órakor felkerült a cdgrab.hu -ra is, úh mindenki vigyázzon aki Pio108-at készül venni!!!! Meg kell nézni h az íróra ragasztott cimkére mi van ráírva! Én is jól megszívtam, de ma már vissza is cseréltettem...
Mindenesetre jó kör volt.. -
snt
senior tag
Igen, ez már korrektül ír!
Pio 108, mert megérdemlem -
borg315
aktív tag
hát rád jár a rúd :/ remélhetőleg működni fog végül..
all: van valahol egy dvd-írás-faq? nekem pld. újdonság a pár msg-vel feljebb olvasott info, h ti. a magas sebességre hitelesített anyagokat nem érdemes leglassabb sebességgel égetni.. no ilyen infók azért érdekelnének, de 1000+ msg-t nem tudok végigolvasni, hatodszor mekkérdezni vmit meg nem túl jó ómen ;) sz'al tud vki egy hasznos linket? thx. -
snt
senior tag
Üdvözletem!
Na, megyek vissza, mondom h mi a gond.. Faszi néz egyet, elviszi stb stb... jön vissza, dehát ez fekete meg rá van írva h pioneer.. Mondom az ok, csakhogy nem a 108-as, és ez csak 8x-os író nem 16x-os... Aszodja, berakja egy gépbe a szervízescsávó, megnézi.. fél óra tökölés után kibökte h igazam van, ez valóban egy 8x-os író és h akkor mi legyen... Mivel nem volt feketébe, akkor mondom legyen fehér, kaptam még mellé tdk dvd-rw-t is 3-at mert a fehér olcsóbb egy ezressel és le kell vásárolniErre kapok 3 rw-s tdk dvd-t, mondom ok
Szal ez már DVR-108 végre!
Végre happy meg minden. Jövök haza bekötni nem akar menni, épp haldoklik a maxtor vinyóm alig akarja felismerni, bootolni stb.. Szarakodok, erre kapcsolnám be, sergecés, nem indul, meghalt a TÁP
Hú, kicsit ideges letten, mondom még az írót sem tudom kipróbálni, eszembe jut, h a padláson még van egy régi gép, abba egy fasza kis 230W-os táp, átmenetileg jó lesz
Most lesz majd dvd író teszt, remélem minden ok lesz vele -
PPeter
addikt
Csak magamat tudom ismételni kis kiegészítéssel.
DL másoláshoz mindenképp a legújabb Decryptert használd (Iso mód, Read és Write), és a visszaírásnál ne az ISO, hanem az MDS állományt jelöld ki (erre a program majd figyelmeztet is), mert ez az állomány tartalmazza többek között azt is, hogy hol a rétegváltás, ez önmagában az ISO állományban nem szerepel! Ha így teszel, nem lesz gondod. Inkább Philips vagy Verbatim, azaz MKM001 gyártókódú lemezre írj, semmint Traxdata, Ritek, azaz RITEK gyártmányú DL lemezre, és az MKM001 lemezeket is inkább 2.4x-esen írd, ne 4x-esen. Körülbelül 50 DL lemezt írtam, a 2.4x-esen írt MKM001 lemezekkel nincs gond. -
Flashy
veterán
-
erdoke
titán
Az az igazság, hogy eddig én is egyetlen doboz (5 db) DL lemezt vettem, mert rofadt drága. 2e Ft volt darabja, tényleg csak a legfontosabb filmjeimet archiválom rájuk, és még egy tetves kis Bt-m sincs, hogy olcsóbban kihozzam...
Szerintem mások is így vannak ezzel, akik saját zsebből finanszírozzák ezt a hobbit.
Nálam a 3.5.1.0 Decrypter jól eltalálta a Layer Break-et, szépen megy az asztalimban is az MKM DL lemez (Verbatim és régebbi Philips ilyen). Remélem, te nem Ritek alapanyagút használsz, mert azt a legtöbb író nem komálja (pl. a 108 sem), ami inkább valószínűsíti a lemez gyengeségét. 200 Ft-ért nem érdemes kockáztatni szerintem. -
Szega
csendes tag
Kedves PPeter és erdoke!
Nagyon köszönöm az ötleteket, ki fogom próbálni, csak be kell szerezzek még DL lemezt, mert a sikertelen kísérletezgetésekben kifogyott!Csak ne lenne ilyen rohadt drága!
Érdekes, hogy még senkinek nem volt ilyen problémája? Nem találtam ezzel foglalkozó topicot sem!
Remélem, sikerről fogok tudni beszámolni! -
PPeter
addikt
Én inkább az arany középút híve vagyok: minden lemezt a feltüntetett maximális írási sebesség felével írok nagyjából, és a hosszú évek alatt ez kitűnően bevált nálam. Inkább két író, és kicsit lassabb írási sebesség, mint egy íróval kapkodni, aztán egy év múlva picsogni a sz@r lemezek felett. Se túl lassan, se túl gyorsan nem ildomos írni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD22PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- Western Digital Elements 1TB HDD alig használt!
- BESZÁMÍTÁS! 6TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- WD Red Pro 6TB 2027-ig garanciás!
- Western Digital Ultrastar DC HC550 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest