- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
arpeen2
senior tag
válasz
mrdoubleb2 #99 üzenetére
Kicsit soknak tűnik a 10.000 fordulat....ezt hogy számoltad ki ?
-
mrdoubleb2
csendes tag
Azért ez nem ilyen egyszerű....
Nem csak ''pofásabb'' az a08xl, de a firmaware-e is más. Kicsit AMD Cool & Quiet szellemben, a dobozos Pioneer tud egy csendes üzemmódot is, és ha jól tudom, ebben a speciálisan kialakított előlap is segíti. Gondolom a 16x-os írásnál jelentkező 10.000-es (!) fordulatszámnál van mit ''halkítani''.
Nekem legalábbis bejön az ötlet, mivel már így is zörög a cpu hűtő, a ház hűtő(k), a vga és az alaplapi chipset esetleges aktív hűtői, sőt, lehet, hogy gyorsabb vinyónál nem árt HDD hűtő sem (nekem volt a régi pc házamban), folytassam?! -
Zso{=}
csendes tag
próbálta már vki 2x lemezzel? nekem a gyárilag 2x Verbatim lemezt, csak 1x-esen akarja irni, 1.10-es firmware-rel!
-
Fifi
őstag
Ah, ha ezt a valtozatot veszem meg a design miatt, akkor megint lesz egy draga penzen vett soralatetem, melyet rakhatok a fiokba
Bye, Fifi
Ps.: Gondolom a hozzaadott software-k helyett ugyis mas programokat hasznalnak a nepek windows alatt, igy kereslet sem lenne ra. Utalom ezt a kotelezo arukapcsolast -
Fifi
őstag
Sziasztok!
Nezelodtem az interneten es maig bizonytalan vagyok benne, hogy a DVR-108B es a DVR-A08XLB irok kozott csak az elolapi design-ben es a hozzaadott software-ben van kulonbseg es gondolom a plusz software miatt az arban.
Jol gondolom?
Nekem design-ban a DVR-A08XLB jobban bejon, de a softwarekre nem lenne semi szuksegem ... Kaphato ez a jatekos mar es ha igen mennyiert, mert itt a forumokban csak a DVR-108B-rol olvsatam infokat. Persze az elolap kulombsege nem er tobb ezer HUF tobbletet, de 1-2 ezer elteres eseten inkabb ezt preferalnam ;)
Bye, Fifi -
PPeter
addikt
Na, csak hogy valami érdemi infó is legyen: eleddig egyetlen lemezhez ajánlotta csak fel a 16x-os írást, a Maxell DVD-R 8x-os koronghoz (MXLRG03 gyártókód), de végül ezt is 12x-esen fejezte be - gondolom nem találta elég jónak a 8x-osról 12x-esre való zónaváltáskor a lemezt, és ezért maradt ''csak'' végig 12x-es a tempó az utolsó szakaszon. Így az írasi idő 06:49 lett, ami végülis nem rossz, a visszaolvasása (sajat maga által) eddig hibátlannak tűnik. Hmm, minőségi lemezre ezek szerint a 12x-es írás is beválhat (mondjuk, meglátjuk mit lép rá egy asztali lejátszó, hehehe
).
-
Fade_Away
őstag
up
dzsádzsára -
mrdoubleb2
csendes tag
Kijött az 1.10-es firmware! (tesztet még nem láttam, de a cdrinfo forumán valaki írta, hogy már észrevette, hogy tud 8x-osan írni egy olyan 4x-es lemezt, amit eddig nem engedett).
-
Chris82
senior tag
Sziasztok!
Mondjatok már nekem egy pár helyet ahol lehet kapni az új pioneer 108-ast -
Fade_Away
őstag
PPeter nem sietetni akarlak vagy ilyesmi csak egy körübelüli dátumot, hogy cdgrab.hu n vagy akárhol mikor lesz fent a ''a Pioneer 108-as gyorstesztet követően egy elég exkluzív Pioneer DVR-108/NEC 2510/LG 4120B összehasonlítás fog felkerülni, várhatóan még a héten. ''
cdrinfo és th is tesztelte Piot de én(mi) rád várunk. :p
Kell neked ennyire érteni hozzá! :p -
LordX
veterán
THG tesztelte a DVR-A08XLA meghajtót: Bővebben: link
-
erdoke
titán
Ez korrekt idő. Remélem hamarosan lesz olyan lemez, amire nagy nyugalommal lehet majd így írni.
Elképzelhetőnek tartod, hogy lemez minőségi probléma áll a 4X megírt DL +R asztaliban akadása mögött? Arra gondolok, hogy most még ugye a 2,4X lemezek bizonyos fajtáit (amit a FW enged) lehet csak 4X sebességgel írni, de mint tudjuk minden gyártónak gondjai vannak a 2,4X DL lemezek előállításával is (50%-os selejtről szólnak a regék, szemben a DVD5 +R 15% körüli értékével).
Ha ez így van, esetleg érdemes lenne több gyártó több lemezét beáldozni a kísérletek oltárán.Elvileg kaphatnánk teljesen jó, 4X megírt DL lemezt, hacsak nem az íróval van a gond.
[Szerkesztve] -
PPeter
addikt
Mind a két réteg 4x-esen íródik: az írás ideje 26:58, tehát kevesebb mint 27 perc.
[Szerkesztve] -
netrepa
csendes tag
Péter hol lesz olvasható a teszt(DL-es DVD írók), és kb mikor?
-
DeX|
tag
vki toljon nekem át a mail címemre egy mycomos árlistát plz.
dex64@axelero.hu
PPéter amugy irtam neked mailt az íróval kapcsolatban, megérkezett? -
Reinhardt
őstag
Szeptember 1.-től engem érdekelne egy Pioneer DVR-108, vagy van most jobb?
-
DeX|
tag
hello hello joestét
Engem két dolog érdekelne az íróval kapcsolatban egyik hogy mnyibe kerül másik hogy hol lehet kapni?
Amugy a nec-nek is van a nd 3500A ugyanezt tudja mint a pio.
Melyiket érdemesebb megvenni? -
Fade_Away
őstag
Már nagyon várom, hogy PPeter beszámoljon a pio108ról....
Hol fogod PPeter ezt megtenni? -
ezekiel
aktív tag
PPeter: Az nincs igazad is van de nagyaon gyenge benn a fej!
-
ezekiel
aktív tag
ha jó tippet akarsz akkor pioneer a-108ast vegyél! Nec-et azért nem ert szar az olvasófej benne!
-
Zoty@
aktív tag
Kérdés!!!
Melyiket vennétek:
1. PIONEER DVR-107 2ÉV
V A G Y
2. NEC ND-2510A (2 ÉV)
Azt is figyelembe véve, hogy NEC Kétrétegű!!! -
ezekiel
aktív tag
köszi a tippet! meg is van 1.04! az 1.06os -t biztonságosan fellehet tenni! Már csak azért mert volt egy írom igaz lg volt! de mikor felakartam rakni kifagyasztotta a gépet és meghalt! Szval egyszerűen fel lehet rakni rá?
-
ezekiel
aktív tag
Az íroval semmi gondom csak a firmware verziót akarom megtudni és sehol sem tudom meg windowsba se meg a dvd-n sincs feltüntetve!
-
ezekiel
aktív tag
Sziasztok! Most vettem meg a Pioneer dvr-108ast! egy gondom lene vele!Sehol nem találom hogy fel lenne tüntetve rajta a firmware verzio!Windowsba se találom! Segítsetek hogy lehetne megtudni a verziót??
-
ezekiel
aktív tag
Sziasztok! Nost vettem meg a pioneer uj dvd-íróját a dvr-108ast! Egyenlőre az a gondom vele hogy nem tudom megállapítani hányas verziójú firmwarerel adták oda!
Windowsba sehogy nem megy!Rá meg nincs írva dvdre! ebben Kérek segítséget!
A gyártási dátuma az július 2004!Ha valaki tud olyan programot amivel meg lehet tudni az kérem szóljon!
Különben marhára megvagyok vele elégedve! -
erdoke
titán
A Mount Rainier nem feltétlenül jobb felszín, mint a jelenleg használatosak, már amennyire én megértettem anno. Ráadásul ha a Win beépített tudásává válik, akkor az újabb írókba könnyen belekerülhet a támogatása. Ha jól emlékszem, a Plextor írók tudják, de a közel 4 év alatt, mióta Plextor íróm van, sose támadt fel az eziránti igényem.
DVD túlírása a DVD-Video szabvány kötöttsége miatt nem annyira érdekes dolog mint valamikor a CD-nél volt. Ez az igény se merült még fel bennem, hiszen szoftvert mentve a DVD-re van hely így is bőven. A lemezek ára pedig a béka segge alatt van, pár MB miatt nem érdemes kockáztatni. -
L3zl13
nagyúr
A tesztet olvasva felmerült bennem pár kérdés:
Mount Rainer-t miért nem támaogatják még az újabb írók sem? Elvileg az egy hasznos funkció volna, még ha a Win tudtommal nem is támogatja jelenleg kernelből.
Volt DVD túlírás teszt. Sajnos ezt sem támogatja az író. Van olyan író amelyik igen? Ha a Nero CD/DVD tesztprogija képes ezt tesztelni, akkor a Neroban hogyhogy mégsincs opció engedélyzeni a túlírást DVD-re? -
erdoke
titán
Ha most is Princora írtál, akkor szerintem azzal van a gond. Gyakori velük az ilyen probléma. Próbáld ki ugyanezt a filmet más lemezre felírni.
Egyébként nem értem, hogy ha lehet kapni 150 Ft-ért normális lemezt (Ridata pl, de az Arita G04 csak 120 Ft!), miért használ valaki közismerten vacak, gyakran hamisított, megbízhatatlan Princo lemezt...
[Szerkesztve] -
janati
őstag
Szia!
Lenne egy szakmai kérdésem, ha nem gond...
Szóval. Teac W50D dvd-íróm van. Eddig tökéletesen működött, kb. 70 dvd-t írtam meg vele hibátlanul. Volt benne mindenféle formátum. A lemezek nagy része Princo 4x volt.
Tegnap két dvd-video formátumot szerettem volna kiírni. Mindkét lemez 99%-nál elszállt...A Nero 6.3.1.6-os verzióját használom, már megjelenése óta.
Az UDF...volume folyamat közben egyszerűen lefagyott a program. A két lemez vége olvashatatlan az írónak. Egyedül az asztali Yamada 5520-as viszi őket... Ami persze engem nem vígasztal.
Mi lehet a gond?? Eddig minden rendesen működött. Ja, op.rendszer: hivatalos WinXP prof. + SP1 -
PPeter
addikt
válasz
Fade_Away #37 üzenetére
A Packet/UDF módú írás (amikor CD/DVD-író alkalmazás nélkül, a fájlkezelőben tudod formázni, feltölteni, törölni egy CD/DVD-RW lemez tartalmát) BIOS/OS szintű kezelése, tehát nem kell telepíteni hozzá külön háttérben futó programot, ami elvégzi ezeket a műveleteket (InCD, DirectCD, LG saját hasonló programja stb.). Támogatnia kell a meghajtónak, az alaplap BIOS-ának és az operációs rendszernek.
[Szerkesztve] -
Fade_Away
őstag
Mount rainer azmi?
-
PPeter
addikt
Verbatim és Philps lemezek mér előfordulgatnak nagyobb áruzházakban (4000-5000 Ft között alakul a bruttó ár), Philips van a Multimédia.hu-nál is közvetlenül (gondolom Verbatim is a hazai disztribútornál), illetve fekete piacon egy ezressel olcsóbban (nettó, áfa nélkül) is kezdenek feltűnni.
-
deicide
veterán
Hello! Mi is áruljuk már a cuccot (mycom) és gyorsan vettem is egyet, egyetlen dolog érdekelne, honnan tudnák szerezni DL lemezt? mert azt nem kaptunk még
-
erdoke
titán
Hmm. Nyilván ez a dolog erősen függ majd a lemez minőségétől, és firmweare-rel is javíthat rajta még a Pioneer. Mindenesetre a későbbiekben hasznos lehet majd, ha kijönnek a 4X DL lemezek.
Apropó, 4X íráskor a belső réteget is 4X-en írja, vagy azt már csak 2,4X sebességgel? -
PPeter
addikt
Egy kis előzetes: úgy tűnik a 4x-es DVD+R DL írás még kissé korai húzás a most elérhető 2.4x.es DVD+R DL lemezekre. Verbatim DVD+R DL (MKM001) korongra írtam ki ugyanazt az anyagot, a 2.4x-esen írtat gyönyrűen viszi az asztali lejátszó, a 4x-esen pörkölt példány pedig pár képkocka után behal. Tehát nemcsak a bitsetting beállítás lesz a gyenge pont, hanem úgy tűnik az írási sebessággel is csínján kell majd bánni.
-
netrepa
csendes tag
Én majdnem vettem mult héten egy 2510-es NEC-et, de nem kaptam. Olvastam a Péter oldalán, hogy megjöttek a Pio 108- asok, úgyhogy megvárom érdemesebb-e inkább azt venni. Hazai áráról van már valakinek infója?
-
erdoke
titán
DL írási és asztaliban olvasási tapasztalata esetleg valakinek?
-
erdoke
titán
Az újraírható már működik egy ideje, a ROM és egyszerírható lemezek és a hozzájuk tartozó író/lejátszó készülékek 2005 második felében jönnek.
Bővebben: link -
anulu
félisten
ööö, ez a 108-as csak a DVD+R-t tudja DL-ben, vagy a DVD-R-t is? utóbbira kéne író nékem.
-
erdoke
titán
Technológiai váltás előtt állunk, számomra maximum csemege jöhet még ki, mint pl. a Plexwriter Premium volt a maga nemében. Na azt se vettem.
A +RW bagázs álláspontja szerint a home DL írás technológiai felső korlátja a 8X írás körül van. Engem az nem izgat a 4X íráshoz képest, mert mire felfut, ott a BR. -
Ennyire kihagyhatatlanul nagy szám az a DL...?
Legkésőbb jövőre úgyis mindenki cserél, addigra meg lesz még a 108-nál jobb is...
-
LordX
veterán
Miért kell folyton arra emlékeztetni, hogy miért nem vártam két hónapot a DVD-író vásárlással?
Túl jó a 107 ahhoz, hogy eladjam/ajándékozam/kidobjam, de nem tud DL-t.. (valaki? 108<->107 csere?
)
-
erdoke
titán
Igen, pl. rád gondoltam.
Előre is kösz, ha megosztod velünk egyszerű 107 és egyéb tulajokkal a tapasztalataidat.
Egy érdekes dolog, amit a book type állítással kapcsolatosan találtam, idézet a Pioneertől ( a linkelt cikk végén is olvasható):
''...It is known that not all existing DVD-ROM drives and set-top DVD Video players will be able to if at all reliably play DVD+R DL discs. This could especially be the situation with DVD players manufactured over 12 months ago. The only way to know if a player is compatible with DVD+R DL media is to simply try it. In particular check if the player can reliably switch to the second layer and continue playing. It must be remembered that standards for Dual Layer did not exist when most earlier players were designed and manufactured so there was no way a manufacturer could have taken this into account.
With the new DVR-108 and DVR-A08XL writers the Pioneer engineers did what they could to maximize compatibility by instigating the following initiative.
Media Support - Book-type issue on +R DL media
+R DL media is tentatively-assigned the book-type field ''1110h'' which results in very low playback compatibility when the disc is placed into a legacy DVD player or legacy DVD-ROM drive. For ''maximum compatibility'' with legacy DVD players and DVD-ROM drives the book-type field should be set as ''0000h'' (DVD-ROM) when the
disc is finalized/closed.
The DVR-108/DVR-A08XL's firmware will ''automatically'' set the default book-type field to ''0000h'' (DVD-ROM), thus eliminating the need for a separate ''bit-setting utility'' and further increasing the playback compatibility of +R DL discs when used with legacy DVD players and DVD-ROM drives...''
[Szerkesztve] -
PPeter
addikt
Két példány már itt van nálam, teszteredmények a hétvégén lesznek.
-
erdoke
titán
Nagy meglepetésemre (
) ilyen topic még nincs, ezért útjára indítom. Van egy olyan érzésem, hogy nem lesz népszerűtlen.
Végülis már van 2-3 embernek ilyen írója kishazánkban, hátha megosztják tapasztalataikat.
Velem speciel az írójukat osztanák inkább meg.
Íme az első teszt (amit én olvastam), természetesen a görögöktől. Sajnos nem teljesen friss, csak tegnapi: Bővebben: link
Rövid idézet a konklúzióból:
''The Pioneer is one of the first 16X ±R recorders to support the 4X DL writing speed with existing 2.4X DVD+R DL media. The writing time to burn a DL disc at 4X is reduced by 38.43%, while the writing quality is very good and the DVD-ROM booktype promises maximum compatibility with DVD players.''
Természetesen vannak még hiányosságok (hiszen nagyon korán jött ki ezzel a tudással), de ahogy elnéztem a tesztet, a legtöbb problémácska firmware frissítéssel orvosolható lesz. Akárcsak a Pioneer korábbi íróinál, a FW ellátottsággal nem lesz gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Milyen házat vegyek?
- Proxmox VE
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest