- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Dell notebook topic
- Mini-ITX
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen egeret válasszak?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashget
félisten
up a kedvencekbe kerülés miatt
-
Flashget
félisten
válasz
james008bond #3003 üzenetére
nyílván amire hardverileg nem képes azt nem...
nyílván a sima dvd lemezekre gondoltam...
nyílván nagy a kereslet a DVD RAM-ra mikor az árán 3-4 db RW is kapható és ugyanazt tudja....
a többit már leírták... -
Flashget
félisten
válasz
zolcsimail #2995 üzenetére
Ha a Plextort nem vesszük bele a lehetséges írók kategóriájába
akkor a pio mindenképp. Mindenevő az író ebben verhetetlen mindegyikkel szemben.
Viszont nem árt mellette ha van egy sima dvd olvasó is...na ez meg a gyenge pontja ;) -
Flashget
félisten
Miért zuhant ekkorát a 109-es ára és miért tartja még mindig a 108-as a januári árát?:Most ennyire szar a 109 az elődjéhez képest vagy úszik az ország a 109-es tipusból?
109 12.500 Ft br.
108D 19.500 Ft br.
a 116-os DVD olvasó 8.000 Ft br. Lassan a 109 annyiba fog kerülni mint az olvasójuk. -
Flashget
félisten
Létezik, hogy kijött az 1.20-as FW?
Bővebben: link -
Flashget
félisten
Kösz.
Én is először erre gondoltam, mikor az olvasó kijött a +os lemez nem létezett még tehát nem kéne tudnia. Viszont mégis tudja
Mondjuk semmi gond hiszen az íróval betudom olvasni csak ez akkor derült ki, mikor a suse live-ot akartam elindítani vele és nem ment.
[Szerkesztve] -
Flashget
félisten
Üdv.
Bár nem az íróval kapcsolatban kérdezek de van köze hozzá mert 108-al írtam a két lemezt amikkel kapcsolatban kérdeznék
Adott egy pio116 dvd olvasó...normális az hogy a +os dvd verbatim lemezt simán beolvassa de a verbatim dvd+rw lemezt nem? -
Flashget
félisten
válasz
arpeen2 #2864 üzenetére
Gondolom nyáron
Nálunk panelban tavaly simán volt 36 fok is este 9 körül mikor a beton adja ki magából a napközben betárolt meleget...persze a levegő meg se mozdul ilyenkor, hogy frissülne vagy valami...de általában mikor kánikula van a 30-32 fok szinte állandó panelban. Aludni sem lehet ilyen melegben.
[Szerkesztve] -
Flashget
félisten
Eszter!
Ugye hivhatlak Gézának is akár és ez itt egy áprilisi tréfarépa?
én még nem találkoztam hölggyel se neten se személyesen aki tudta volna a konfigját..még egy cetlira leírva sem -
Flashget
félisten
Lacko22!
vannak a fórumozásnak bizonyos szabályai.
1. ne írj minden mondatot új hsz-be!
2. elöbb olvass vissza vagy használd a kerőt.
Minden kérdésedre találsz választ, ha nem akkor kérdezz. Történetesen az 1.19 FW-t nem éri meg felrakni az 1.18 után..pláne akinek piodata van mint nekem és másoknak. -
Flashget
félisten
Double Layer DVD+RW format under development?
Flashget
félisten
válasz
james008bond #2725 üzenetére
Kösz.
Magát az MPEG rövidítést tudtam csak az MP-t nem. Azt hittem mást jelent. -
Flashget
félisten
lenne egy off kérdésem..
az MP3 konkrétan minek a röviditése? úgy emlékszem egy német ember találmánya ez a formátum..csak nem tudom mit takar a rövidítés. -
Flashget
félisten
továbbra sem értem ezt az 1.17-es FW-ről 1.18-ra való problemet...nekem simán fel ment rá a gyári fw.
más.
megvan a 2. DL lemez írásom is ami szintén jó lett. Jó ez a piodata cuccos -
Flashget
félisten
huhh..
Thx!
hát ezt most elcelebráltam mert az iso-t jelöltem ki..de dupla dvd-ről van szó szóval kell még1 másolatot készítenem azt már úgy teszem.
közben több helyütt belenéztem az elkészült lemezbe és nem akad. Lehet léptetni rendesen...3 koncert van rajta és azokon belül a számokra külön-külön is lehet lépkedni mint az eredetin.
az más kérdés mi lesz fél év vagy 1 év múlva...
[Szerkesztve] -
Flashget
félisten
nos a teszt se volt gyorsabb mint az írás ;) de ennek ilyennek kell lenni DL lemeznél???
-
Flashget
félisten
Hi All.
Megírnám életem első DL lemezét ami Ridata +R DL 2.4x::
Region information N/A not a DVD-VIDEO
Media code/Manufacturer ID RITEK D01
Media Product Revision Number 01h
Format Capacity Blank Disc
Free Blocks 4253024256
Free Capacity 7.96GB(8.55GB)
Book Type DVD+R DL
Media Type DVD+R DL
Manufacturer Rated Speed 2.4x 3324KBps
Available Write Descriptor CLV 2.4x 3324KBps
Data area starting sector 30000h
Layer 0 end sector 22D7FFh
Linear Density 0.293um/bit
Track Density 0.74um/track
Number of Layers 2
Layer Track Path direction (OTP) Opposite track path
Complete Media Code
00000000 08 02 00 00 E1 0F 32 10 00 03 00 00 00 FC FF FF ......2.........
00000010 00 22 D7 FF 00 00 00 52 49 54 45 4B 00 00 00 44 .''.....RITEK...D
00000020 30 31 01 40 25 25 37 00 00 28 64 00 28 64 19 1B 01.@%%7..(d.(d..
00000030 0B 0B 0E 0F 01 00 00 00 00 19 1B 0B 0B 0E 0F 01 ................
kérdésem az hogy a pio108..ill. már piodataíróban miként írjam ki a 6,63GB méretű iso fájlt neroval? Milyen beállítással? Vagy inkább decrypter a jó megoldás ha már azzal lett a vinyóra rakva kép fájl?
a lemezt a neroban 8250MB-nek látja tehát akkor eddig oké a dolog
[Szerkesztve] -
Flashget
félisten
piodataként, 12x írtam egy -ridata8* lemezt..nem tudom lehet pioneerként jobbak voltak az eredményeim....vagy ez ezzel jár? Valamit valamiért elv?
-
Flashget
félisten
válasz
james008bond #2640 üzenetére
azért mert én nem szarom tele az LG topicot a teszt képeimmel szerinted nekem nincsenek?
Mások finomak voltak veled én nem leszek...ezért kaptad azokat a linkeket de ha téged kibasznak az ajtón visszamászol az ablakon... -
Flashget
félisten
válasz
james008bond #2640 üzenetére
Takarodj az LG topicba a szaroddal együtt.
Most így jó? -
Flashget
félisten
válasz
james008bond #2635 üzenetére
ezt hitetlen vazzeg.....hányszor szeded még elő a témát?
olvasd akkor a többit is:
(#2362)
(#2400)
(#2403) -
Flashget
félisten
most ott tartok hogy van egy piodata 110-em és a restart megvolt. Jön a 2. fázis
Most már bevallom..lusta voltam visszaolvasni ezért nem ejtettem meg eddig a dolgot..ja és nem kellett dvd lemezt másolni, rippelni stb..eddig -
Flashget
félisten
Tudom, de ahogy mondani szokták nem látom a fától az erdőt.
a piodata fw és a flash 2.0 meg van csak nem tudom mi kell még hozzá Blackmate (#2582) hsz-ben írta:
Azonban ennek ''feltelepitesehez'' egyeb fajlok is szüksegesek ez azonban nem kepeztek a kerdes targyat.
de majd csak kiigazodom Kiralybali (#2579) hsz-namiből kiderűl kell ez is DVR108DX_FW110.EXE
[Szerkesztve] -
Flashget
félisten
Ti aztán megkutyuljátok az embert..
-
Flashget
félisten
Mondja már el nekem valaki a mezei usereket leszámítva akik heti 1-2 db dvd lemezt írnak meg, mi értelme a 12x vagy 16x írásnak? napi 200-as tételnél van értelme ha a gyorsaság számít szvsz, a visszaolvasás meg nem
-
Flashget
félisten
Igen.
Januárban vettem magamnak a pio108-at azon 1.16 volt...majd februárban ugyanott vettem másnak egy másik szállítmányt azon már 1.17 volt és simán ráment az 1.18 gyári....mikor itt jeleztem hogy van még 20 db abban a boltban fokukac is ott vette....
Mivel ezt az írót nem magamnak vettem hanem másnak egy új konfigba már nincs nálam, de beszerelés után rögtön 1.18-ra frissítettem és frissűlt is.
Ha nem így lett volna tuti jövök segítséget kérni itt, hogy miért nem frissül...
[Szerkesztve] -
Flashget
félisten
válasz
yossarian #2521 üzenetére
Ha számít amit mondok akkor..
1.18 FW-t rakd fel..ha régi a biosod azt se árt frissíteni..amin a dvd íród van kábel nem lenne baj ha 40 eres...és akkor ilyen lesz a teszt:
Flashget
félisten
válasz
Lord Zero #2484 üzenetére
azt már csak félve írom le...Panasonic 6 fejes hifi a vhs és Panasonic a tv...ha ez is szimmel akkor x aktás ügy
Gondolom te is úgy voltál vele mint én...újság, fórumok stb megtekintése, tesztek összehasonlítása stb hogy mit válasz. Inkább pár ezer Ft-al drágább legyen a cucc de az tuti. -
Flashget
félisten
utána jártam a dvd-rom terén is.
most lesz a napokban pont 3 éves a pioneer DVD-116 tipusú olvasom ami anno 21K volt (jó nagyot változott a világ azóta)de azzal a FW-vel amivel megvettem nem is adtak ki hozzá másikat csak 1.22-es verziót.Eddig olvassa a lemezeket amiket más írókkal írtak. -
Flashget
félisten
viszont én is kérdeznék..
mi a különbség a piodata és a gyári FW közt? -
Flashget
félisten
válasz
Lord Zero #2438 üzenetére
nézd ha még olcsóbban jutottál hozzá az csak jó
én januárban vettem a depon kerestem és akkor náluk volt a legolcsóbb 17K és olyan helyen van a boltjuk ami nekem naponta útba esik. Aztán vissza mentem másnak is venni ott de már 1K-t emeltek az árán.Biztos körbenéztek mások mennyiért adják
lényegében tök ugyanazt teszed mint én...de a cd írót ne ''dobd el'' véglegesen...ha évente 1x túlakarsz írni cd-t jól jöhet még az
engem a jó öreg abit bh6 deszka szivatott anno mikor fullra telelett a gép vinyókkal meg optikai meghajtókkal. -
Flashget
félisten
nálam ide1: 2db vinyó
ide2: dvd olvasó, cd író...most már utóbbi helyett dvd író.
ja és a régi bh6-os deszkámon ha a 2 vinyó egy ide-re volt kötve a slave nem látszott. Ezért 1 vinyó 1 optikai meghajtó, másik vinyó másik meghajtó.
csak a röptében való másolásnál van értelme hogy egy ide-n legyenek az optikai maghajtók, de én akkor is felmásolok mindent a vinyóra -
Flashget
félisten
válasz
fokukac #2414 üzenetére
18K-ért...múlt hét hétfőn még volt nekik 20 db..egy telefont megér a dolog, hogy van-e még:
Bővebben: link
vagy itt keresgélj még:
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Flashget
félisten
válasz
Blackmate #2400 üzenetére
Már korábban volt róla szó...a cd-t nem tudja túlírni mert a gyártó nem akarja, hogy túlírt lemezeket gyártson az user a bizonytalan visszaolvasás miatt. Ez a cég filozófiája...hogy ez jó vagy sem más kérdés.
Ezért is tartottam meg az LG cd írót az tud túlírni, de őszintén minek ma már cd-t túlírni a dvd-k korában?
Minek túlírni a dvd lemezt mikor egy egy full extrás film rámegy?
Használj DL lemezt..bár akkor meg azt akarnád túlírni.
Rossz hasonlat...emberek összerakják a PC-t vagy megveszik..első dolguk hogy nekiessenek a tunningnak és pár hónap múlva viszik a cuccot vissza gariba amit persze nem vesznek át...ahelyett hogy pár ezer Ft-al megtoldanák és erősebb procit vennének bele vagy memot ami alapból hozná azt mint a másik tunninggal ráadásul az élettartalma is több.
Valahogy a lemezekkel is így vagyok..a simán megírt lemeznek nagyobb a valószínűsége hogy tovább lesz olvasható, mint a túlírtnak. Nekem is van sok túlírt lemezem de akkor még a dvd író és lemezek árai a csillagokat verték.
[Szerkesztve] -
Flashget
félisten
Nos most reggel készítettem egy bios frissítést és nézd csak mi lett a teszt eredménye egy másik lemezemmel, 12x fölé ment a gyári FW-vel..a lemez tele van egy filmmel és annak extráival.
A nyersanyag ugyanaz a ridata8* G05...valahol azt olvastam nem tom hol és kitől, hogy a pio108 és a G05 rossz házasság.....hát nem tudom.
Flashget
félisten
Nincs (dvd író) mert mielött vettem volna körbejártam a magyar netet, de legfőképpen PPeter irásait, tesztjeit olvastam és az alapján döntöttem mit veszek.
Ezért nincs LG..hogy honnan tudom?
3 különböző fórum kb. 500 hsz-nek átolvasása után..na ez tartott 1 hétig amire céloztam.
Tényleg belehetne fejezni.... van LG v. Pioneer topic is oda irkáljátok. -
Flashget
félisten
mellesleg itt nem hozzászólt hanem bizonyítani akarta mennyire jó egy régi konstrukciós LG egy újabb bár már az is öreg konstrukciónak számító 108-al szemben.
Írtam ha neki az a jó írjon azzal nem érdekel...erre teleszarja képekkel a topicot. Most árasszuk el az LG topicokat is heteles 12x-en írt lemezekkel amit az LG kiköp mert fel se ismeri? -
Flashget
félisten
keress vissza engem név szerint hol írtam én bármit is a neten bármelyik LG topicba egy rossz szót is a néhai Gold Star termékről!
Sőt eddig sehol sem, mert mint írtam korábban a 2001-ben vett cd íróm LG a még korábbi az egy HP volt 1x-n írta a lemezeket és brutál ára volt '99-ben.
Szóval nekem fingom sincs az írás terén maradjunk ennyiben ;) -
Flashget
félisten
válasz
james008bond #2380 üzenetére
reagálásokat kértem hozzá. Te meg csak mindig másokkal dobálódzol.
Te tényleg ennyire anti vagy vagy tetteted?
Nekem jössz azzal hogy érdekelnek a vélemények..mikor bemásolom másokét akkor azzal jössz hogy mások véleményével jövök....
Ez már tényleg LOL -
Flashget
félisten
Lg gsa-4040b segítsetek, különben széttaposom!
-
Flashget
félisten
nos nem voltam lusta és beírtam a kerőbe:
LG író
a fórumtémákban
amiket kiadott...
LOL -
Flashget
félisten
válasz
james008bond #2372 üzenetére
rád meg a komoly felejtés..cavinton kell neked nem dvd író. ;)
kezdjük elölről.
Akkor most jó vagy nem jó ez a Pioneer 108 író???
Mert nekem eddig LG4040B íróm volt, van és amíg be nem döglik, az is lesz! Eddig még nem bírt hibázni! Bár 1x elékezdett bizonytalankodni ( írjon vagy ne írjon ) de egy alaposabb tisztítás után ismét a régi!
De ha mégis megadja magát: LG vagy Pioneer???
válaszok:
Szerintem egyértelmű hogy Pioneer. Miért ne lenne jó a 108-as?
adott egy azonos lemez...az LG csak 4x-n írja meg a Pio 8x-an de lehet 12x is
min. ennyi a különbség.
Amúgy 2db LG dvd íróval volt találkám. Minősíthetetlen.... (legalábbis az a 2 amivel összefutottam)
Te kérdeztél valamit amibe ugyan beleírod a büdös életben nem cseréled le az LG íródat csak ha bedöglik (majd ha nem kapsz hozzá lemezt és tételezzük fel nem döglik be akkor mit csinálsz?)
De ha ez is kevés olvasd erdoke véleményét gondolom ő már elég hitelesnek számít neked ha én nem. Bár kitudja lehet még az ő véleménye sem számít semmit nálad ;)
szóval ezért is mondom futtasd az LG íródat ami tipus felett eljárt az idő, vegyél egy másik LG írót aztán megint egy másikat azt irogasd a lemezeidet, de akkor mit keresel egy pioneer topicban??? -
Flashget
félisten
válasz
rumkola #2364 üzenetére
pio108-at hét elején vettem valakinek...azt mondták akkor van még 20 db a boltban..
itt: Bővebben: link -
Flashget
félisten
nem tudom ki hogy tesztel, én most épp torrentről szedek le, netezek közben...szóval más is fut a gépen.
Egy olyan lemezzel tettem ezt (ridata 8* G05) amire az atlantis részei 2db vinyó 3 particióján volt vagyis mindenhonnan kellett összeszednie az írónak az adatokat, és hogy az asztali játékoson is fussanak az avik ezért én a 4* írást választottam.
Ez lett belőle:
[Szerkesztve] -
Flashget
félisten
james008bond mondom tőlem azt veszel amit akarsz......én kb 1 hétig jártam a fórumokat (nem csak a ph-t) aminek az lett a következménye, hogy vagy plextor vagy pioneer dvd írót veszek csak a pénztárcám döntötte el a kérdést.17K egy 108-ért jó ár volt januárban.
LG a cd íróm nekem is és azzal tökéletesen megvoltam alégedve mint cd íróval (nem is válok meg tőle miután kiderűlt, hogy a pio108 nem tudja túlírni a cd-t) de mint dvd író a büdös életbe nem fogok LG-t venni.
Ha nem elég meggyőző érveket kaptál eddig kérd ki PPeter véleményét a témában.
Linkelgessed csak a 4x-en írt lemezeidet aztán mások meg beraknak egy 12x-en írt lemezt...
Téma részemről lezárva. -
Flashget
félisten
válasz
james008bond #2318 üzenetére
Úgy látszik kevered a szezont a tökömmel
Por lerakódásról CSAK a cd/dvd író és olvasokról,lejátszokról volt szó! Mert ott beraksz egy lemezt és az magához vonzza a port ha van az optikán. Eddig ugye rendben van?
Fényképezőgép esetén mi szedné le a port a lencséről?? Persze hogy ott nem segít más csak egy megfelelő tisztító szett.
És az eredeti kérdésed az volt..melyik a jobb..egy régi LG vagy egy újabb Pioneer dvd író (hozzáteszem mikor bejöttek a dvd olvasók 18K-ért vettem pioneert a mai napig nem tisztítottam) én elmondtam miért nem kéne már LG nekem semmilyen formában innentől kezdve rőlem azt veszel amit akarsz.
van aki csak ennyit reagált a felvetésedre:
(#2286)
de ha már autó..elmegyek én is egy audi topicba és elkezdem futtatni az 1.2-es fabiát hogy az mennyire jó autó ;)
[Szerkesztve] -
Flashget
félisten
válasz
attilam #2308 üzenetére
a por azért nem gond mert mikor a lemez bekerül a lejátszóba elvben az olvasó fejről ha van, a port magához vonzza..de ha a lemezen olyan anyagok vannak melyek elszennyezik a fejet akkor van az, hogy nem olvassa az író, lejátszó stb a lemezt, noha maga a készüléknek semmi baja.
Nyílván nem az olyanokra gondolok akik napi 200 db lemezt írnak meg ott nyílván szennyezés nélkül is leamortizál egy író. -
Flashget
félisten
válasz
james008bond #2286 üzenetére
Bár 1x elékezdett bizonytalankodni ( írjon vagy ne írjon ) de egy alaposabb tisztítás után ismét a régi!
na látod..nekem van egy philips hifim amit 1988-ban vettem...soha nem volt tisztítva mégis lejátsza a cd-ket. Jó mp3-at nem mert azt nem is tud.
autóban pioneer van 4 éve..soha nem volt tisztítva viszi a lemezeket simán.
LG a régi cd íróm..soha nem volt tisztítva..simán írja, olvassa a lemezeket.
ezzel azt akarom mondani, hogy a lemezeket nem kéne összefogdosni a sült kolbász benyelése után akkor nem kell tisztítani az író/olvasókat sem. -
Flashget
félisten
válasz
james008bond #2294 üzenetére
Adott egy trabant meg adott egy benzines audi..ha már autós példát hoztál.
A trabant lassú, gyenge, büdös, de tuti célbaér ha nem áll keresztbe a főtengely.
az audi gyorsabb, erősebb, szebb, nem büdös viszont ha letílt a computer nem mozdul semerre.
A trbantot egy toll vonással kivonják a forgalomból vagy kipusztul magától alkesz híjján..az audihoz meg van minden. -
Flashget
félisten
válasz
james008bond #2286 üzenetére
adott egy azonos lemez...az LG csak 4x-n írja meg a Pio 8x-an de lehet 12x is
min. ennyi a különbség. -
Flashget
félisten
válasz
yossarian #2273 üzenetére
husszú távon a 109, de aki nem ért hozzá csak hébe-hóba másol dvd-t annak a 108 a 1.18FW-val és csokólom.
A 109-nek még sok a gyermekbetegsége amit biztos kijavítanak FW verziókkal, de az én véleményem az, hogy egy kiforrt darab után mint a 108 előálltak egy ilyen ''hulladékkal'' szerintem ez visszalépés ebben a formában.
Gondolj bele nem csak olyan userek vannak akik naponta lógnak a hálón (nincs netük) vagy 15-25 év közöttiek...ők nagyon megszívják ezt a 109 írót ebben a formában. -
Flashget
félisten
-
Flashget
félisten
nem tudom mit problémáztok a dos-al...simán lehet win alól is frissíteni a firmwaret is mint a biost
csak!
1 ne legyen közbe áramszünet (hülyén hangzik tudom, de a villanyt se kapcsoljátok mközben fel mert az is levághatja a biztit és akkor ott is az áramszünet)
2. a windows stabil legyen ne 2 percenként összezuhanó...
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest