Hirdetés
- OLED monitor topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
hazai
tag
szia nem látom nekem dl re kelene?
-
Benhill
senior tag
Üdv.
Ilyen íróm van nekem is az lenne a gondom hogy amit régebben kiírtam DL dvd-ket most újra fel akatam másolni a gépre, és a másolás felénél lemezolvasási hiba. Régebben DVR-111L-em volt, amivel akártmit csináltam nem írta meg a DL dvd-t vagy az írás felénél "lézer beállítási hiba", vagy megírta kiírta hogy kész de a dvd-n semmi. Ezért cseréltem 108-ra egy idegig megírta meg olvasta is a DL dvd-ket, de most valami nem stimmel. legfrissebb firmware van fent, próbáltam valami régebbit visszatenni de ezt írja ki:[link]
így most nem tudok crysisozni, ut3-azni, cod4, meg stb ami a DL dvd-kre fér rá...ha a sata-s is ezt fogja csinálni amit majd veszek, akkor megfogom és ki****om vele az ablakot.
-
duduati
aktív tag
Hát betojás. MOst megírt egy lemezt teljesen jól 4x-es sebességgel. Megyek próbázom tovább hátha megemberelte magát
A segítséget köszönöm adra-nak!
További szép napot! -
duduati
aktív tag
HAli. Jaja azt tettem fel. Nem szoktam max 8szorosan írni, azt is csak akkor mikor ki kell írnom egy 4-5 lemezt mert takarítok a gépről. Amúgy 4szeresen. A"probléma dvd íróval" ide is betettem de még nem jött válasz. Lemezt nem tom egy 200-at írhattam vele. NEm lehet valahogy visszatenni rá egy régebbi firmware-t?
-
adra
tag
válasz
duduati #3283 üzenetére
Szia
gondolom az 1.20B firmet tetted fel, ez a legújabb (nem lesz újabb). Javasolt a "probléma a dvd íróval" topicban is szétnézni. Hányszorosan szoktál írni? Sok lemezt írtál már vele? Az írási idő nem hosszabbodott meg? (nincs PIO módban?) Elég régi modell, lehet hogy elfáradt... Nekem van ilyenem (is), nagyon jó kis író egyébként.
-
duduati
aktív tag
Szép napot mindenkinek. Olyan problémám van hoyg a dvd íróm rontja a lemezeket. Egy pioneer dvr 108. Kb egy hónappal ezelőtt próbálkoztam hogy felteszek rá egy másik firmware-t mert nem akart 4x-es sebességnél gyorsabban írni semmilyen lemezt. MEg is történt. MŰködött szépen, írt normálisan meg minden. MOst úgy néz ki a helyzet hogy ír és egyszer csak írás közben hiba és kiadja a lemezt. Próbáltam még más fajtával is de azokat is sorba rontja. Volt hogy 1 darabot megírt szépen. Másik op-rendszerrel is próbáltam. Olvasni hiba nélkül olvas. Ha valaki tud valami tanácsot adni megköszönném.
-
tonesz
tag
Sziasztok,
mostanában vettem észre, hogy a dvd íróm rendetlenkedik. ISO file-t írnék ki (film) ki is írja, viszont az asztali lejátszón a film néha megfagy, majd abban a pillanatban (kb 1mp) megy tovább. Két féle alapanyagra írok (Verba -R 16x és tdk -r 16x), mindkettővel csinálja.
Csak daemon (opciók kikapcs), nero 8 és decrypter van a gépen. Az íróban az 1.20-as fw van. A legújabb amit eddig még szintén nem tapasztaltam, hogy a nero azt írja ki, hogy nem lehet minőség tesztet futtatni a meghajtóval...
A gép: msi-neo4f, próbáltam csak az xpsp2 drivereivel, ill. a sajátjaival is, mindkettővel hasonló az eredmény. Van ötletetek, hogy mitől lehet? Elhasználódott? Downgrade-eljem a fw-t?Ha azt ajánljátok, hogy cseréljem ki, mert kiöregedett, akkor mire? Pioneer Dvr-112, vagy Samsung SH-S183A?
Köszi
Tonesz -
X@b3e
addikt
Lemaradtam kicsit, létezik a sima 108-hoz Quiet Drive Utility, mert a Pioneer oldalán nem találok. Esetleg más programmal le lehet csendesíteni filmnézéshez/zenelejátszáshoz?
-
törölt tag
nemtom. egy probat meger. nekem az 1.18 jobban bejott, az 1.20 irasi strategiaja vmiert nem akart irni par dvd-t. ha szoktal fw-t frissitgetni es nincs ellenedre a dolog, erdemes lehet kiprobalni. persze ha van egy jol bevalt markad dvd-bol, amit regebben szepen irt, most meg nem (persze ugyanazzal az azonositovl), akkor nem szoltam.
-
Csöves
őstag
Dobjam ki?
-
Csöves
őstag
Seki?
-
Csöves
őstag
Szétszedtem, de nem volt koszos.
Érdekes, hogy a Cd lemezeket meg írja.
-
Csöves
őstag
Nekem is elkezdte kiírni, hogy laser kalibrációs hiba és leáll.
Olvasni olvas, lehet elpiszkolódott a lencse? -
Chandler
senior tag
hali
a címben említett dvd írom mostanában hülyéskedik (sztem nem nero a hibás mert már többet is próbáltam).
a probléma az volna hogy elkezdek írni egy dvd-t és az esetek kb felében a vége felé leáll az írás, vagyis elrontja a lemezt, és ez van a logban: ''power calibration error''
valaki tudna nekem segíteni a probléma orvosolásában? -
CYBERIA
őstag
Tjena!
Az a problémám, hogy van egy megírt DL lemezem, és pl. Nero-val látom a sávokat, sajátgépben viszont azt írja, hogy üres lemez. Egy másik íróval (112D) tudom olvasni. UDF formátumban van, de tudtommal a WinXP ezt gond nélkül kell, hogy vegye.
Van valakinek ötlete, hogy mi a problem? -
Pacmann
csendes tag
Van egy DVR-108as íróm. már 1.20 firmware van rajta. Mindig Varbatin DVDket használok. Ma vettem egy párat. És kiírtam rá egy képfile-t. Ment, minden OK. Szólt haverom hogy neki is kéne, nekiálltam kiírni mégegyszer. De elrontotta!! Gondoltam csak vmi hiba lehet. Beraktam mégegyet ... azt is hibázta! És így 4 darabot. A rendzsert újraindíotttam és semmi. Aztán kiírtam egy CD-t, ok. Berakta egy másik DVDt, kiiírta rendesen. Akkor nekiáltam kiírni egy másik képfile-t, és elrontotta. az összes lemez :
DVD-R:MCC 03RG20
nahh most mi legyen?? -
pap
senior tag
Sziasztok
Kellene egy kis segitség.
Régóta megvan a pio108as irom.
Annyi a bajom vele hogy váltottam alaplapot egy gigabyte 965p s3-ra.
Amikor irok ,nem mindig de van amikor megáll az irás.
Lezuhan 0ra,és nem mozdul tovább.
Elötte asus P5gdc deluxe 915p alaplapom volt és nem volt ilyen problémám.
Próbáltam már masterre slavre kötni,vagy csak simán ő legyen a kábelen és hiába.
A kábel jó mert azt is cseréltem már és a lemezek is jók mert másik iromban mennek.
Ha valakinek van valami ötlete segitsen légyszives.
köszönöm elörre is. -
Whynot?
aktív tag
Van egy Pioneer D108 DVD íróm. Pár napja az a gondom vele, hogy nem hajlandó törölni az újraírható lemezeket, de írni rendesen ír. Azt írja, hogy a lemez nem újraírható, tegyek be RW lemezt. De az van benne. Próbáltam több lemezzel is, mindnél ugyanez. Van tippetek?
-
Krisz2005
csendes tag
Sziasztok. Én szintén egy Pio DVR 108 boldog tulajdonosa vagyok. De az a probléma vele hogy amikor a nero-val írok vele a tároló szint fel-le ugrál és 4x sebességgel 15 perc helyett így kb. 45 perc alatt írja a lemezt.
Feltettem az 1.20B firmwaret akkor kb. 2 hétig jó volt és most ujra ugyanazt csinálja.
Kérem ha valaki tud valamit erről a hibárol lécci írjon. -
xtmod
senior tag
válasz
arpeen2 #3250 üzenetére
az a baj, hogy minden lemezzel ezt csinálja. utoljára pl. egy nyomtatható, ritek g05-el csinálta ezt. a lányom noname írója,a névleges sebességen ír mindent, ez meg beállt 4x-re, és abból nem enged, tehetek rá bármilyen firmware-t. próbáltam 1 idekábelen egyedűl használni. próbáltam 40 eresen, 80-ason, semmi nem változik. a ripelés is csigalassú. ez van.
-
xtmod
senior tag
szevasztok!
hogyan tudnám gyorsabb írásra bírni. a topiccímben szereplő írómat. volt már rajta piodata firmware, majd újra eredeti, jelenleg az 1.20-as. a gond az, hogy semmilyen lemezt nem akar 4x-nél gyorsabban írni. -
laszlou
csendes tag
válasz
lazydog #3246 üzenetére
Bocsánat! Tisztelet a kivételnek! Konkrétan három fent említett típusú meghajtóm volt, abból kettő kuka, az egyik anno egy cd olvasó volt (52x helyett max 10x-esen tudott olvasni, és nem küldte elég gyorsan az adatott a 12x-es írónak), a másik egy DVD olvasó volt, ami 1-2 hónap után már csak CD-ket tudott olvasni...
A harmadiknak kutya baja sem volt, nem volt rá idelye, lecseréltem Piora.
Nálad valószínűleg azért működik hibátlanul, mert van mellette pár másik meghajtó, amik példát mutatnak2 tűz között...
Ui.: Mindhármukat újonnan vettem, nyugis itthoni használatra.
Pioneer-ből még csak egy volt/van, de azt nem tudom tönkrevágni, lehet, hogy csak jól kifogtam? Érdekes, hogy ha ár/érték arányt nézzük, akkor a Pioneer csak kb. fele annyiba kerül, mint egy fent említett. Remélem csak én voltam szerencsétlen az említett 2 betűs márkával! Mindenesetre nekem nem kell több olyan -
laszlou
csendes tag
Köszönöm! Sejtettem, hogy ez lesz.
Gondolom ezt az írót már nem támogatják, inkább vegyünk újat, de minek, mikor ez nagyon jó? Az biztos, hogy legközelebb is Pioneer-t fogok venni, még ha nincs is hozzá minden nap friss frimware
Nem akarok anti reklámot csinálni, de előtte más típusú disk olvasó/íróim voltak és mindegyikkel volt valami baj, max pár hónapot bírtak. A gyártó nevét nem árulom el, legyen elég annyi, hogy L a kezdő betű, G van a végén, és nincs közötte semmi -
laszlou
csendes tag
Sziasztok! Nekem is ilyen íróm van, Pioneer DVR-108, belekeveredtem a frimware frissítésbe, valaki leírná nekem, hogy most melyik a legfrissebb frimware verzió a fent említett típushoz? Most készülök írható lemezeket venni és az oldalon emlékeztettek, hogy nem ártana friss bios... Sajna nem tudom, most milyen frimware verzio hajtja.
Linket is kérek szépen, esetleg leírást is, hogy mit kell tennem.
Köszönöm thx szépen! -
LukE
veterán
(remelem valaki ranez erre a topikra)
adott egy Asus 1604 atflashelve pajo 108 FW-el, (asszem 1.18-as piodata, pontosan nem emlekszem) meg egy kupac TDK 003 (Gab-tol) plusszos lemez. Es sorba rontja a lemezeket. (6x, disc at once, osszes file helyi hdd-n...)
RW-re meg ugy tunik ir rendesen...
van valami nyugje ennek az ironak (vagy FW verzionak) a TDK 003-mal, vagy mas lehet a hiba? -
kircipeti
senior tag
En mar regota irok 16x Verbakra (TY,MCC), nem volt meg veluk gond. Szep simak a gorbek visszaolvasaskor az iroval es egy Toshiba 1802-vel is.
A cseret neked kell tudni hogy kihasznalnad-e a 111 kepessegeit. En csak +/-R DVD es CD lemezeket irok, szal' nekem nem erne meg a csere, szegenykem meg DL lemezt sem latott
[Szerkesztve] -
lorcsi
veterán
Hogy írja ez az író az újabb 16* lemezeket (verba, plex, TY )?
érdemes egy újabbra lecserélni? pl. Pio 111
[Szerkesztve] -
Psytróger
tag
Sziasztok! A következő problémám orvoslására várnék ötleteket:
Van egy ilyen Pioneer dvr-108 típusú dvd-íróm-olvasóm. Most installáltam újra az xp-t a gépemen, azóta az írót pioleer dtu-108-nak ismeri fel, és a cd-ket/dvd-ket nem olvassa.
Ha valakinek lenne valami 5lete, nagyon hálás lennék.
Előre is köszi a segítséget!
Üdv: Gábor -
mr_knight
senior tag
PPeter !
Hétvégén szándékozom egy audio anyagot kiírni DVD+R DL-re. DVD Decrypter-rel felmásoltam mds+iso fájlba. Benne is van a layerbreak vagy hogyan is nevezik !Verbatim lemezre szeretném pörkölni természetesen. Az lenne a kérdésem, hogy 4x-esen vagy 2x-esen írjam a DL lemezt ? Esetleg 1x-es ? Melyik az a írási sebesség ami minőségileg jó ?
Válaszodat előre is köszönöm ! -
PpenoO
őstag
Üdv Mindenkinek!
Van egy ilyen jó öreg íróm, szeretnék vele 4x +os lemezeket dvd-romként megírni. Most 1.20b firmware van rajta. Ezzel nem lehet bitsettinget állítani. Kérdésem hogy pontosan hogyan is kell ''upgrade-olni''
. Visszaolvastam topikban, de már káprázik a szemem
. Annyit tudok hogy piodata firmware + kernellel meglehet oldani.
Segítségeteket kérem, hogyan is lássak neki ( esetleg link legfrissebb cuccokhoz, útmutató).
-
mr_knight
senior tag
4x-es sebességgel tökéletes a lemez !
Mármint remélem az, mert eddig nem volt vele gond. Viszont, ha 10x-esen írom akkor szarul írja ki.
-
mr_knight
senior tag
Ha 4x-esen írom a lemezt akkor jól írja ki ! Viszont, ha 10x-esen akkor meg rosszul...
Most kiírok még1xer rá valamit és megint megnézem.
-
mr_knight
senior tag
PPeter !
Van egy kicsi gondom az íróval megint ! Vettem 3db Philips CD-RW lemezt. Az egyikre kiírtam egy Hanganyagot és a házimoziban meg elkezdett a 11-es szám recsegni. Mondom magamban biztos érzékeny a cucc. Erre futtattam egy Nero CD/DVD Speed > LemezSzken-t ! És olyan 50%-tól 60-70%-ig BAD a lemez !Egyből ki is dobtam ! Persze elötte teljesen leformáztam és írtam rá még egyszer, de mostmár a Nero Adatlemez funkcióval és akkor is ugyan azt adta. Ki is bontottam a másik lemezt mivel ugye 3db-ot vettem belölle. Leformáztam teljesen azt is ! Berakom az ImgBurn-be kiírom az egyik Linux CD-t és direktbe bepipáltam, hogy, ha kiírta akkor utána ellenőrizze is le a lemezt. Mivel elkellett mennem itthonról ezért csak rá 2óra múlva jöttem haza. Mikor nézem a gépet látom, hogy Sector vagy milyen
ERROR-al megáll az ImgBurn. Onnantól volt egy ''sanda'' gyanúm, hogy nem tudja rendesen írni a leemzt az íróm.
A lemez tipusa:
Nero CD-DVD Sebesség: Disc Info
Alap információ
>>Lemez típus:____: CD-RW
>>Gyártó:________ : Infodisc
>>MID:____________97m25s30f
>>Írási sebesség:__: 4 X - 10 X
>>Kapacitás:______: 79:59.73
_________________: 703 MB
A lemez így néz ki:
Lemez probléma lehet, vagy kezd befuccsolni az író, szerinted ?
Esetleg nincsen megfelelő írási stratégiája ehhez a lemezhez ?
Válaszodat előre is köszönöm !
[Szerkesztve] -
PPeter
addikt
válasz
mr_knight #3223 üzenetére
Igen, 90 perces, 800MB-os lemez kell neki. De a helyedben inkább két külön 80 perces lemezre írnám ki, megfelezve az anyagot, mert Audio CD-t nem ildomos 90 perces lemezre tenni. Ráaádásul ez nem szabványos AudioCD ugyebár, mert PCM helyett 5.1-es DTS stream van a digitális adatfolyamban, és az ilyen lemeznél azok az aprók hibák, amelyek a normál AudioCD-nél hallhatatlanok a lejátszó hibajavításának köszönhetően (ami interpolációval pótolja a hibás részeket), azok a DTS dekódrben durva hanghibákat okoznak majd. Azt ugye tudod, hogy az ilyen AudioCD-t csak olyan lejátszóval szabad meghallgatni, ami digitális kimenettel van egy DTS kompatibilis dekóderre/erősítőre kötve, mert ellenkező esetben csak fülsértő digitális zörejt fogsz hallani zene helyett!
-
mr_knight
senior tag
Akkor 90 perces és 800MB-os lemez kéne neki ?
Gondolom lehet olyat kapni ! Írni fogja az író rendesen ?
-
mr_knight
senior tag
Mikor elindítom az írást a BURN gombal akkor már 902MB-ot ír ki felül és 89:16.46-ot. Viszont, ha berakok neki egy ÚjraÍrható 80 perces 700MB-os ADAT lemezt akkor meg azt mondja, hogy kevés, mert 784MB-ot szeretne felírni. Most akkor, hogy van ez ?
Link: [link]
-
PPeter
addikt
válasz
mr_knight #3217 üzenetére
Valam nem stimmel azzal amit írtál, ha AudioCD ről van szó. Ugyanis az AudioCD lemezeken 2352 bájtos szektorok vannak, szemben az adatlemezek 2048 bájtos szektoraival. Ha egy 80 perces (adattátolásra 700 MB-osnak jelölt) lemezt, amely ~ 360.000 darab szektor tárolálására alkalmas, 80 perc Audio CD anyaggal akarod megtölteni, akkor a nagyobb szektorméret 807 MB-os tömörítetlen WAV állományod lesz, ami simán kiírhatsz a 80 perces lemezre Audio CD-ként. Ha ~ 90 percnyi anyagod van, akkor annak a PCM WAV forrása 900 MB körül kellene legyen. Tehát akkor hogy lehet, hogy 89:16 hosszú a forrásod, de csak 784 MB? Vagy nem AudioCD-ről és tömörítetlen WAV-ról van szó? Mert ha valaai más formátumról van szó, amit sima adatként akarsz felírni, akkor viszont irreleváns a lejátszási idő. Vagy a Nero a lemez összeállításkor írta ki, hogy ekkora lemezre van szükséged (így érthető lenne)?
[Szerkesztve] -
mr_knight
senior tag
ápp
-
mr_knight
senior tag
Illetve milyen lemezzel lehetne ezt megvalósítani ?
Gondolom Verba.
-
mr_knight
senior tag
Üdv, mindenkinek !
Lenne egy kérdésem ! Meddig lehet a PIO(DATA) 108-al túlírni CD LEMEZT ? Mert van egy hanganyagom ami 784MB és 89:16 perc. Szóval egy 800MB-os lemezre kéne felírnom. Csak egyenlőre megkérdem, hogy lehet-e vele ilyen 800MB lemezt írni !? -
nfsu17
veterán
Hi.
Van egy ilyen kis csodamasinám.
Van egy Pana DVD-Ram lemezem amit egy Pana DVD rec szokott megírni.
Berakom a Pioneerba, és mostanában nagyon sokszor gépre másoláskor ''Adathiba CRC''-vel egyszerűen leáll, és nem másolja fel az anyagot. Valamikor felmegy, vmikor nem.
Amikor nem megy fel, akkor berakom egy ''ezeréves'' LG dvd olvasóba, és az frankón beolvassa.
A DVD_Ram lemez nem karcos.
Kicsit olyan lurtira megy, hogy mikor jó, mikor nem. -
lorcsi
veterán
rendben.
végül is annyira nem sietek az írással
viszont a 12* írással nem lehet semmi gond , ugye?
Azt akarod mondani h a 16* írás ''csak''felvágás, úgy értem nem sok értelme van
BlueeR : majd csinálok vele 1-2 tesztet
Szerintem yol fogja vinni, TY azért nem vmi kommersz
[Szerkesztve] -
lorcsi
veterán
Vettem ilyen lemezt:
verbatim TYG03
Ez ugyebár 16* írható
namost nekem Supported Write Speeds: 4x; 6x; 8x; 12x
ezeket ajánlja fel
Miért?
frimwaret kellene frissítenem?
Köszi a válaszokat -
Fifi
őstag
Sziasztok!
Huh már jó régen néztem be a fórumba
Most azonban örömmel vettem észre, hogy a DVRFlash v2.2 már tényleg szépen működik linux alól is!
Úgy néz ki, többet nem kell xp-s géphez cipelni az írót
Bár mostanában nem is nagyon látok új firmware-t.
Bye, Fifi -
PPeter
addikt
válasz
tothuff #3202 üzenetére
Szerintem írd be újra a problémád, de kérdezz meg valakit otthon, hogy egyáltalán érti-e, és csak utána küldd el, mert sajnos úgy írsz, mint aki fél éve tanulta a magyart. Hidd el, szívesen segítünk, de arra nincs időnk, hogy kibogarásszuk a nyelvtani fejtörőidet. Ha segítséget kérsz, legalább annyival tiszteld meg közösséget, amelytől kérdezel, hogy érthetően teszed fel a kérdésed, kérésed.
[Szerkesztve] -
tothuff
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topic
- Facebook és Messenger
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Okos Otthon / Smart Home
- Ukrajnai háború
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Variálhat az apertúrával az S26 Ultra
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest