Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali notebookos kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- BIOS topic
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashget
félisten
válasz
zolcsimail #2995 üzenetére
Ha a Plextort nem vesszük bele a lehetséges írók kategóriájába
akkor a pio mindenképp. Mindenevő az író ebben verhetetlen mindegyikkel szemben.
Viszont nem árt mellette ha van egy sima dvd olvasó is...na ez meg a gyenge pontja ;) -
szucsi
őstag
válasz
zolcsimail #2995 üzenetére
''Igazából egy olyan masinát szeretnék amivel bármit bármire egyszerűen írhatok.''
Bővebben: link
ps: 109 rendben van
[Szerkesztve] -
zolcsimail
csendes tag
Sziasztok
Egy kérdésem lenne DVD író vásárlás előtt....
eddig elég sokan lebeszéltek az LG-ről és leírás alapján a Pioneer DVR109 megtetszett (ár is elég barátságos)
Igazából egy olyan masinát szeretnék amivel bármit bármire egyszerűen írhatok.
Köszi -
szucsi
őstag
válasz
james008bond #2992 üzenetére
LG GSA-4163B 22 8.600 / 10.750
El vagy tévedve.
Tele van vele a piac, nem ő a sláger, következésképpen 10 ropiért hozzádvágják.
csekkold. -
szucsi
őstag
válasz
Flashget #2987 üzenetére
109: a száznyolcas sikerén felbuzdulva 8x annyit importáltak, viszont az első tesztek miatt sokan ódzkodnak tőle, és a 108-ast keresik. A kereslethez képest nagy kínálat ---> alacsony ár.
108: nagyon sikeres széria, de már nem gyártják egy ideje, ergo nincs a piacon, csak elvétve. A kínálathoz képest nagy kereslet ---> magas ár.
Ennyi. A minőséghez csak áttételesen kapcsolódik az ár.
Én is pl. akkor vettem 108-ast, amikor már kint volt a 109. Aztán beszart a 108, és könyörögtem, hogy ne 109-re cseréljék, hanem 108-ra. Megtették volna, de 1-2 hét lett volna, amíg beszerzik. Most van 109-em. -
Flashget
félisten
Miért zuhant ekkorát a 109-es ára és miért tartja még mindig a 108-as a januári árát?:Most ennyire szar a 109 az elődjéhez képest vagy úszik az ország a 109-es tipusból?
109 12.500 Ft br.
108D 19.500 Ft br.
a 116-os DVD olvasó 8.000 Ft br. Lassan a 109 annyiba fog kerülni mint az olvasójuk. -
törölt tag
válasz
Versus123 #2982 üzenetére
vagy 2x es akkor olyasmit kene megnezni h lemez mediakodja alapjan tenyleg verba-e, az iro fw-e tamogatja-e a lemezedet, eleg uj-e a nerod?
ha 4x-el irna tenyleg, akkor nezd meg h nem urul-e ki folyton a buffer, mert akkor rengeteget var az adatra az iro es nagyon sok megszakitassal ir, ami eleg pocsek minosegu irast eredmenyez.
es probald ki mondjuk 6x-re allitva a sebessegetmert 6-tal a 108-as meg nagyon szepen ir. ha ekkor is 26 perc, akkor lehetne az elso eset. azert zavaro a tema, mert a nero nagy lelkesen lekerdezi a behelyezett lemezrol az irot h megis hanyszoros sebesseggel irna meg es csak azokat a sebessegeket engedi kivalasztani, tehat a fw tamogatja a 4x-et, ha a nero engedte kivalasztani. ezt ugy tudod atverni h eloszor kivalasztasz sebesseget, aztan teszed be a lemezt amikor a nero sipakol erte. asszem ekkor az altalad kivalasztott sebesseghez legkozelebbi kisebb tempoban fog irni.
bocs a hosszert -
Versus123
aktív tag
vettem -8x-os verbatim lemezeket. nero ban beállítom hogy 4-szeresen írja. kiírja ugye hogy 13 perc alatt nyomja le. igen ám, de amikor lejár a 13 perc akkor még csak kb 50%-nál jár.....és így kb. 26 perc alatt írja meg. akkor most 2-szeresen írja??
-
mr_knight
senior tag
1.20-as: 2 lemezt pluszba támogat ( ezekről a lem,ezekről még nem is hallottam ) szval nem érdemes felrakni !
HACKelt FW: annyival jobb mint az eredeti hogy alapból 16X ripp lock-ot tudja és RPC1-es szval régiómentes.... 108-ra én még mindig a PIONNER DVR-108D to PIODATA DVR-108DX 1.18FW RIP LOCK + RPC1-et ajánlanám !!!!
[Szerkesztve] -
arpeen2
senior tag
-
arpeen2
senior tag
Megjelent az 1.20 hackelt fw.
Bővebben: link <--- például innen is le lehet tölteni. -
arpeen2
senior tag
Kézhez kaptam ma egy G05-ös lemezt pontosan nemtudom melyik név tartozik hozzá mert nyomtatva van a ''teteje'' de G05 ezt megmondta a decrypter is. (Film van rajta). Beküldtem a 108-ba hogy decrypterrel leszedem (író 1.18 hackelt fw) a lemez elején kb 3-400MB leszedése után nemhogy belassít hanem egyből olvashatatlan adat. Mondom jó beraktam másik 108-ba (ezen 1.14 gyári fw van) decryper indít ugyanúgy olvashatatlan adat stb. Hálistennek van még itt egy régebbi ASUS (ami ugye Pio) 4x DVD író DRW-0402 rajtszámmal
. Nos lemezt bele, decrypter indít. Ez ugye eleve kissebb sebességről indul kb 3x-ról, de a maga módján abszolút lassításmentesen leszedte a filmet. Akkor ez most hogyis van ? Erdőke? PPeter ?
-
erdoke
titán
válasz
james008bond #2969 üzenetére
Ez a Pioneer 108/A08 témája, egy is bőven elég az összehasonlításhoz... -
lacko22
aktív tag
Haveromnak ugyanez a baja .
De hogy mitől lehet azt nem tudom.
Tegyél rá firmwarefrissítést. -
kirkri
addikt
Sziasztok!
Kérdésem az lenne, hogy van nekem egy 108-as íróm és ajándékba kaptam egy rakás 2X-esen újraírható lemezt. Namost ez a sz@r nem bír írni 2X sebességgel, és letörölni sem tudja a 2X-es lemezt. A 4X-es lemezekkel semmi probléma nincs, csak a 2X-es lemezekkel. Másnak is létezik ez a probléma, vagy csak nálam? -
lacko22
aktív tag
Sziasztok Pio 108 asom van leteszteltem vele a TDK 16X-os DVD-t
Szépen megírta az asztali is visszaolvassa.
De az ideje 6perc 55 mp úgyhogy felesleges 16X-osan írni mert nem lehet vele időt nyerni. -
lacko22
aktív tag
Sziasztok Pio 108 asom van leteszteltem vele a TDK 16X-os DVD-t
Szépen megírta az asztali is visszaolvassa.
De az ideje 6perc 55 mp úgyhogy felesleges 16X-osan írni mert nem lehet vele időt nyerni. -
mr_knight
senior tag
válasz
CYBERIA #2960 üzenetére
Idézem: ''Version 1.20-B adds 8X writing support for 8X media from TCL Corp. and New Star Digital Co. (Media IDs INFODISC R20 and IMC JPN R01) and includes all previous updates. (WIN)'' Ugy hogy nem sokat változott2 lemeznek az irási bixbaxát javították ....... még mindig a PIODATA 1.18FW a legjobb !!
-
CYBERIA
őstag
válasz
Flashget #2959 üzenetére
Ja, pio oldalán kint van:
Bővebben: link -
Flashget
félisten
Létezik, hogy kijött az 1.20-as FW?
Bővebben: link -
Calogero
addikt
válasz
lacko22 #2954 üzenetére
En Traxdatat es Verbatimot (Digital movie Bővebben: link) hasznalok vele, es nem panaszkodott.
A Traxdatara 4X-en filmet, 8X-san adatot irok, a Verbatimra pedig csak filmet irok es azt 1X-en -
lacko22
aktív tag
A PIÓ-hoz melyik fajta lemez illik a legjobban? Traxdata Ridata Arita ?
-
james008bond
őstag
válasz
BaliTHC #2949 üzenetére
Nekem is hasonló a konfigom / ATI 9600 Pro /, nem mindig defragmentálom a kiírandó anyagot, ,és műxik az írás. Közben letöltés, egyéb progik futtatása. Lehet, tényleg a lemezzel lesz gond. Érdekes, nálam kb decemberben volt hasonló tapasztalatom Verbatim TY -4XR lemezekkel, igen hosszan írta a bevezetőt, de volt, hogy nem is sikerült az írás. Előtte, azóta is minden f@sza! Bár a fent említett lemezből bevásároltam, még van vagy ~200 darab belőle...
-
arpeen2
senior tag
válasz
BaliTHC #2950 üzenetére
Hát ha tényleg atomstabil a géped akkor 2 dolgot mindenképpen érdemes kipróbálnod : vagy az írót kipróbálod ugyanazzal a lemezzel, sebességgel egy másik gépben, vagy a te gépedben ugyanazon sebességel írva másik lemezt próbálj meg írni. Ha vmelyik megvan máris okosabbak leszünk.
-
BaliTHC
tag
És abszolút stabil a gépem, eddig nem is igen volt gond az írással. Én a Verbatim lemezre gyanakszom (isten tudja honnan származik, bár eredetinek tűnik - hamisítványopk léteznek ezekből?), csak most nincs más, amivel tesztelhetném.
-
BaliTHC
tag
Sziasztok!
ASUS 1604-em van, és mostanában néha gondjaim vannak az írással:
Ha a Nero-val 8x Verbatim lemezre égetek (8x-osan), akkor írás közben a buffer szintje 10% és 98% között ugrál a lemez első negyedétől kezdve, és fel-felpörgeti a drive a lemezt írás közben!. Eddig 3-4 lemezt el is rontott 8-ból. Egy ideje üres partícióra másolom a kiírandó anyagot, akkor is ugrál a buffer, de jól megírja a lemezt. Most 1.18-ra frissítettem az utolsó írás előtt, de így is ugrált a buffer.
Mi lehet a baj:
- Vmi driver probléma?
- Hardware gond (fél éves)
- A 8x Verbatim -ot nem szereti?
- Nincs is gond, ez normális, és mindig defrraggolt cuccokat szabad csak írni?
Kösz a tippeket!
Bali -
lacko22
aktív tag
Mit jelent az hogy hardveresen rontom el?
Nem vágtam földhöz vagy ilyesmi csak egy firmwarefrissítés volt -
-
lacko22
aktív tag
NEkem megjavult a Piom a rakétahang legalábbis.
Egyébként ha adnak ki új firmware-t az megjavítja az elrontottat is nem? -
amargo
addikt
válasz
mr_knight #2939 üzenetére
Én a hadwarest azért zárnám ki, mert mielőtt frissítve lett még ment.. bár már akkor szarakodott a cucc (én végeztem el a frissítését a készüléknek), aztán volt a reboot én olvastam vele simán mindent, aztán haza jöttem srác írt, hogy nem megy.. másnap vett új írót ezt megkaptam. CD-t pörgeti, de aztán csókolom.. seek zaja van.. sőt olyan seek zaj, mint amikor eszeveszettűl próbál pozicionálni.. látom már kuka lesz belőlle. Csak Nővérem élte bele magát
téháix azért! -
amargo
addikt
Sziasztok tudom ez nem 106os topic.
De bajban volnék.
Megkaptam egy ilyen írot egy haveromtól, hogy ha megtudom javítani az enyém lehet. A gondja a DVD meghajtónak csak annyi, hogy nem megya lemezeket még beolvasni sem tudja!
Eme esemény bekövetkezte előtt a meghajtó firmware lett frissítve. Azóta nem megy..
Én próbáltam leszedni a gyárit, de nem teszi vissza érzésem szerint rendesen.. mert utána próbál már olvasni, de semmi több.. kondolom a kernelt nem rakja vissza vagy azt is? mert ezek a firmware cuccok azt is cserélik nem? esetleg valami más megoldás?
válaszokat előre is köszönöm!!!
amargo -
perempe
veterán
A rip sebességén kívül miben rosszabbak a megírt lemezek?
-
perempe
veterán
-
perempe
veterán
Kipróbáltam egy olvasási tesztet. Ritek G04 lemez, Pio DVR-105 író, 4x-es sebesség. Teszt Samsung olvasóban.
Sebesség:
Indítás 2,61x,
Vége 6,3x.
(Átlagos 4,71x)
CAV.
Keresés:
Véletlenszerű 98ms,
1/3 108ms,
Teljes 185ms.
Új írókkal gyorsabb visszaolvasni ugyanazt a lemezt? -
james008bond
őstag
válasz
oceanearth #2928 üzenetére
Ebben a topikban mindig a PIO a LEGJOBB! Ezt már tudhatnád, ha olvasgatsz it.
Egyébként, szerintem: -
arpeen2
senior tag
válasz
oceanearth #2926 üzenetére
Hát egy Pioneer topicba ez sztem elég buta kérdés volt. Itt mindenkinek Pio van szted melyiket ajánljuk ?
-
oceanearth
őstag
szaiazstok be szertnék ruházni egy dvd íróra. melyiket ajánljátok pio dvr-109?? vagy lg 4163b??
-
szucsi
őstag
Nah újrahúztam a winfoscht. eredmény: 1db write error és egy kávédaráló hangon hatszorosan végigpörgetett korong. Jól látszik (ezt a képet pasteltem be) hogy kb 10%-nál itt is cirkuszolt, kb egy felszálló concorde hangját produkálta, komolyan aggódtam.
visszavivős lesz, most már nincs mese.
General Information
Operating System Windows XP
Drive PIONEER DVD-RW DVR-108
Firmware Version 1.18
Serial Number DKDL452365WL
Disc Blank DVD
Capacity 4.38 GB
Transfer Rate
Start 6.01x
End 6.01x
Average 5.99x
Type CLV
Log
Time Elapsed Action
[23:48:52] Átviteli Sebesség Teszt Indítása
[23:50:17] Hiba - WRITE ERROR (030C00)
[23:55:56] Átviteli Sebesség Teszt Indítása
[00:05:59] Sebesség:6 X CLV (5.99 X átlagos)
[00:05:59] Eltelt idő: 10:03 -
lacko22
aktív tag
Milyen időközönként szoktak kiadni firmwarefrissítést a pájonírék?
-
Chandler
senior tag
az normalis hogy meg amikor megvvettem az irot es irtam egy lemezt multisession nel csak akkor lehetett latni rajta az adatot ha meg egyszer irtam ra es lezartam? mert azota nem probalkoztam multisessionnel, uj neroval lehet hogy menni fog?
-
lacko22
aktív tag
Én csak Service packot tennék rá a windowst azt hülyeség újratelepíteni
-
lacko22
aktív tag
Nekem megjavult......
De jól elkúrták ezt a firmware-t
De ez is csak biznisz -
lacko22
aktív tag
Szucsi szia!
Telepítsd újra a Nero-t persze a legújabbat tedd fel.
Indítsd újra a gépet.
És megjavul.
Nekem ugyanez volt a problémám. Nekem is hangos volt mint egy traktor meg a negyedénél elrontotta a lemezt nyolcszorosan. -
Versus123
aktív tag
Verbatim dvd t szertnék venni az írómhoz, -8x-ost(MCC 02RG20 ). A pio 108 ehhez a lemezhez milyen írási sebbességeket ajánl fel? Nekem fontos lenne hogy kétszeresen tudjam írni (ps2 miatt)....akinek van ilyen lemeze kérem nézze meg néró mit ajánl rá.
-
szucsi
őstag
1.18-assal is leáll 10%-nál, újra kell indítani a gépet, mert nem lehet leállítani, miután elakadt.
2x-esen RW-re ír, TY05-ös Trax-8-ra (amiből kb 60-at írtam meg 8-10-12x-es sebességgel) 6x-os melett is leáll Write Errorral. Nem akarok több egyszerírhatót beáldozni az alacsonyabb sebességekre. Emiatt meg külön venni másfajtát főleg nem. Ennyi selejtes lemez nem létezhet.
Kinyomtattam a két korábban bepaste-elt grafikont, holnap az íróval meg a hat darab elkurcizott lemezzel együtt elviszem a bótba, ahol vettem, azt megkérdezem, ilyenkor mi van.
Remélem nem fognak sokat szarozni. A 109-es nem nagyon szimpi. Egy, hogy zajos, még az 1.40-nel is, mint egy porszívó. A másik, hogy volt 108-cal írt lemez, amit a 108 hibátlanul, reccenésmentes grafikonnal olvasott vissza, és az ismerősöm 109-e megmakkant rajta totál. Még azután is, hogy 1.17-ről feltoltam 1.40-re.
A plextort nézegettem nagyon, bár rossz tapasztalatom volt a 48-as meg az 52-es CD-RW minőségével, a belga garancia egyszerűen überelhetetlen. Bejelented a hibát Serial Numberrel, 3 nap múlva csönget a DHL és hozza a cserét, nem érdekli őket a régi drive, el sem viszik.Magam sem akartam elhinni, de tényleg így van.
Plex azért még mindig 25 rugó, de inkább 27-28, ahol kapni is lehet. A többiről (BenQ, NEC, Samu, LG ) nem tudok semmit.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest