- BIOS frissítés
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Projektor topic
- Home server / házi szerver építése
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashy
veterán
de azért ne ordítva lépj be az ajtón amikor viszed vissza, szerintem fogalmuk se volt a boltban hogy mit adnak el. akkor ők is más hangulatban fogják kicserélni. idegesítő, de nem kell előre feltételezni hogy szándékos volt.
-
Xero
nagyúr
-
-
snt
senior tag
Háde basszus, 19ért veszek egy fekete pio108-at, akkor ne adjanak nekem vmi szar 10x-es írót ennyiért... marhára nem érdekel, ha nem cserélik vissza, nemtom mit csinálok
-
snt
senior tag
Pécsett, számtech bolt!!! majdnem 1 órát álltam sorba akkora tolongás volt karácsonyi bevásárlás stb... Remélem is h visszacserélék, ma du. vettem, megyek is vissza mindjárt, garanciapapír, számla megvan!
-
Flashy
veterán
''ráadásul boltban?'' mivel boltban vetted, teljesen jogosan vissza fogják cserélni, mert nem azt kaptad amit kértél, amiért fizettél. akkor lennél gázban, ha valami noname arctól vetted volna a moszkvatéren...
amilyen boltok vannak, nem csodálnám ha fogalmuk se lenne arról hogy mit adtak el és fogalmuk se lenne arról hogy mi a különbség a 107 meg a 108 között azon kívül hogy ''a 108 az újabb, az a jobb''. -
snt
senior tag
NA BASSZAMEG! JÓL ÁTKÚRTAK!
Megyek vissza, köszi szépen! 19rongyért vettem, ráadásul boltban, fasza! -
snt
senior tag
Hello! Ma vettem egy fekete Pio108-at.. Bekötöttem, felismerte de csak annyi ír ki a gép is meg a nero is h DVD RW DVR-MCC
Nero infotool is azt írja ki, meg hogy max írási sebesség 10x holott ez 16x-os író!
Most kell vmi driver még hozzá, mert sehol írja ki h pioneer -
erdoke
titán
A PC-s lejátszók általában megoldják a szektorhibás filmek lejátszását, okosan csúsztatják az egészet, míg erre az asztali nem képes.
Mindig a legújabb Decryptert hastználd. Az új pl. anyázott volna, ha a kettő közül az ISO-t választod.A DL lemezek kezelésében is folyamatosan javítja a srác, így akár a régebbi verzió is lehet a gond.
Esetleg kipróbálhatod a legújabb CopyToDVD-t is, jókat olvastam róla, de sajnos használni nem tudom, mert nálam nem megy fel a Patin-Couffin driver.
[Szerkesztve] -
PPeter
addikt
válasz
tr00p3r #1381 üzenetére
DL íráshoz mindenképp a legújabb Decryptert használd, és a visszaírásnál ne az ISO, hanem az MDS állományt jelöld ki (erre a program majd figyelmeztet is), mert ez az állomány tartalmazza többek között azt is, hogy hol a rétegváltás, ez önmagában az ISO állományban nem szerepel!
Szegának szántam a választ, bocs.
[Szerkesztve] -
Szega
csendes tag
''A legújabb Decryptert használod?''
Lehet, hogy nem a legújabbat (most nem tudom megnézni a verziószámát), de a lemez azonosításnál simán felismeri a DL lemezt, az összes paraméterével. Gondoltam, akkor kell hogy tudja kezelni! Na meg rippelésnél csak olvasást végez (a gyári lemez is DL), ez független attól, hogy milyen módon írom majd ki, tehát a rippelt állománynak szerkezetileg jónak kell lennie!
'' Minden védele4m eltávolítását bepipáltad?''
Tudtommal igen, de ellenőrizni fogom!
''Leszedted ISO-ba, aztán kiírtad a képfájlt?''
Pontosan, ahogy javasoltad!Az image gyártásánál 2db fájl képződött. Az írásnál a .ISO-t jelöltem ki. Ugye jól tettem? A másik fájlnak nem tudom, mi a funkciója!?
''Ez szektorhibának tűnik, vagy valamilyen védelem benne maradt.''
Furcsa, hogy a Pio108-as hibátlanul kezeli! (Persze az ISO-sat ő sem tudta azonosítani)
Csak az asztali playerek bolondultak meg tőle! -
tr00p3r
addikt
válasz
khorvat #1376 üzenetére
1. innen tucc leszedni másik firmware-t
Bővebben: link
DVD máslolás:
Bővebben: link -
Szega
csendes tag
''Próbáld meg annyi hogy a menüt kilövöd és egyből induljon a film.''
Lehet, hogy ez lesz a végső megoldás. Csak hát, ha már ilyen mérhetetlenül sok hely szakadt az ember nyakába, gondoltam legyen rajta minden, elfér.
Nameg üzemszerűen azért illene működnie a dolognak!... -
khorvat
senior tag
Hi!
1 hete vettem egy ilyen irot gyarilag 1.14-es FW van rajta es eddig Nero 6.6.0.3.-t hasznaltam egy +RW-t sikeresen meg is irt amit az asztali cucc is lejetszott rendben,utolag sajnalom hogy 230HUF-ert nem vettem tobb ilyen Yamada DVD-t,dehat akkor meg irom, se voltmiko rezt vettem csak olcsonak talatam.
Amit pedig kerdezni akarok:
1.Rakjak-e fel uj /masik FW-t ?
Ha igen milyet,es honnan tolthetem le?
2.Nero-hoz kell-e beszerezni pluginokat vagy mas egyebb szoftveres dolgot letolteni
3.Egyeb dolgok vannak-e meg amit hasznalat elott erdemes megcsinalni vegig gondolni???
Azt szeretnem hogy az irobol kihozzam a maximumot amit egy atlag ember elvarhat tole!
Ja es egy eredeti vagy eppen masolt DVD-t hogy tudok atmasolni ugy hogy az kesobb asztali DVD-n is menjen majd,asztalirol sajnos semmi biztosat nem tudok ,majd vagy viszi vagy nem,masolt DVD-t ugy gondolom sima DVD copy es ugyan azt kapom az irt lemezen is ,vagy ez nem pont igy van itt is kell trukkoskodni??
Valaszaitokat elore is koszonom
Krisztian -
Mkill
aktív tag
Halli
Tanácsot szeretnék kérni
Adót ASUS DRW-0402PD még garis
Néha nem olvassa a lemezeket csak pörgeti.
Nem olvassa a dvd, újra indítom a gépet és olvassa,berakom a másik dvd lemez nem olvassa. -
adamsX
aktív tag
Nekem is ilyen problémám volt.
Próbáld meg annyi hogy a menüt kilövöd és egyből induljon a film.
Én 2 napig próbálkoztam de semmi.
Ezen a címen néz körül lehet hogy hasznos információhoz jutsz.
Ja igen és nekem is pio 108-asom van.
[Szerkesztve] -
Szega
csendes tag
Sikerült letölteni a Nero 6.6.0.1-et, de azzal is hasonlóan hibás lett a lemez. A Pio108-as drive-on le lehet játszani, de az asztali player nem viszi, már a főmenü kiválasztásánál lefagy.
Kipróbáltam az (ISO) image file kreálást és kiírást is (2,4x) a DVD Decrypterrel. Látszólag minden rendben lezajlott, de a végeredmény még rosszabb lett! Ez a lemez már a Pio108-ban sem indul el, az asztali lejátszó (Pio DV444) fel sem ismeri, rögtön kiköpi.
Az ISO-val megírt lemezt a DVD Decrypter a következőképpen azonosítja:
- Free Space: 886 MB (Ez arra utal, hogy van írva a lemezre)
- Status: Incomplete (Mintha üres lenne a lemez)
- Book Type: Reserved (0x0E) (Ez is, mintha üres lenne a lemez)
A DVD Info Pro pedig így látja:
- Not a DVD video (Nem ismeri fel video DVD-ként)
- Book Type: DVD+R DL (Tehát nem íródott át DVD ROM-ra! Ez normális???)
Nna, ezt magyarázzátok meg! Kezd tele lenni a hócipőm, mert már a 3. DL lemez sz@ródik el!
Találkoztatok már hasonló problémával, vagy csak én vagyok ilyen peches?
Ha valakinek használható ötlete, vagy tapasztalata van, ne fogja vissza magát és tegye közkinccsé please, sokat segítene!
( Szia PPeti , örülök, hogy ismét felbukkantál!Nincs ötleted a dologról? - 1320-as és 1326-os hozzászólás...)
-
PPeter
addikt
válasz
borg315 #1364 üzenetére
Úgy tűnik, hogy a DVR-MCC meghajtók elején nincsenek a szokásos DVD logók, de ez nem biztos, mindenképp meg kellene nézni a drive tetején lévő matrciát, vagy az eszközkezelőben az adatokat, mielőtt átveszed a konfigot (mondjuk amelyik így megpróbál átverni, az is egy nagy ótvar kötsög cég lehet).
-
PPeter
addikt
A magyar piacon most felbukkant, sok helyen tévesen Pioner 108-asként árult Pioneer DVR-MCC meghajtó a MEDION cég számára készített OEM modell. Hardveresen és szoftveresen módosított Pioneer 107 alaplra épül (tehát a 107-es meghajtókhoz nem lehet használni a DVR-MCC DVD+R DL írási képességgel megáldott firmware-ét, mielőtt valaki kombinálni kezdene), a MEDION desktop gépek és egyéb gyártók barebone cuccahoz szánták kimondottan halk meghajtónak, ezért is van alaposan visszafogva a CD-RW kezelése is. Amolyan átmenet a Pioneer 107 és 108 között, elég lassú (10x-es) CD-írási képességgel, de a fórumos tapasztalatok alapján kitűnő írási minőséggel van megáldva. Ahol én láttam, ott 4 ezer forinttal olcsóbb volt, mint a Pioneer 108-as, és nem Pioneer 108-asként volt feltüntetve, hanem Pioneer DVR-MCC meghajtóként. Költséghatékony megoldásnak tűnik, különösen halk meghajtókra vadászóknak ajánlom, de nem tudom, hogy milyen firmware ellátása lesz a jövőben.
-
borg315
aktív tag
hello, itt Bővebben: link említve lett, h megjelent a piacon fekete pio 108, ami nem teljes értékű. tud erről valaki valami _konkrétumot_? (azaz: miről lehet felismerni, milyen korlátozásokkal jár, ..) thx..
(bocs, lehet h volt róla szó, de nem tudom átolvasni az 1000+ msg-t, viszont foglalásban van a feka pio-m.. :s) -
tr00p3r
addikt
-
tr00p3r
addikt
OK.
majd ha lesz ilyen írom!!!4jól megszivattak a Demostudinál. reggel írtam nekiki, hogy kéne egy 16 MSI retail fekete. jött az emil, hogy OK 17 óra után átvehető. elmentem oda, persze gyalog. ott mondja a fickó, hogy nincs, mert nem megy a nagyker rencere és nem tudtak hozni. qrva jó. sulinetben kellett volna, de nem tudja mikor lesz újra. a blufosban sincs. a sulinetes meg 3-4 míg beszerzik. nem értem én ezt. mi a kölünbség a sima retail és a sulinetes közt??? aztán szemeztem a PIO108-al, ert igazából nem számít, hogy mi van a dobozban. az sincs. fasza.
tucc valahol elérhető benq-t vagy MSI-t? -
erdoke
titán
válasz
mr_knight #1348 üzenetére
Azért, mert a Pioneer a -R szabvány kifejlesztői között van, míg a book type állítgatást a +R/RW lemezeken lehet és érdemes (ha szükség van rá) állítgatni. Ezért van az, hogy a Pioneer FW-e nem támogatja csak a +R DL book type állítását (kompatibilitási okok miatt), míg a Piodata néven forgalomba hozott meghajtók a gyári Piodata FW-ben átírják DVD-ROM-ra a +R lemezeket is.
-
PPeter
addikt
válasz
mr_knight #1346 üzenetére
Az eredeti PS lemezen más olyan azonosító mezők is vannak, amelyek nem másoldónak át (nem is azon a részen vannak, ami a duplikáláskor átírásra kerül), tehát a másolat semmiképp nem fog működni, ha a játék nincs feltörve és a konzol megbuherálva. Nem a BookType-on múlik a dolog.
-
mr_knight
senior tag
és a PIO miért nem támogatja a BOOK TYPE cserét, ? ez a funkcio mitől függ ???
-
mr_knight
senior tag
ja és miben különbözik az ORIGINAL PS2-es játék meg az amit az original ps2-es játékrol biztonsági másolatot csinálok csak annyi hoogy a BOOK TYPE változik nem ??? netalán azért nem jáccer le a másolt games eket ??
-
mr_knight
senior tag
és a PS2- ha átmásolom a Gran Turismo 3-at persze original DVD ( becsszo ) akkor mért nem jácca le ??? kell hozzá a BOOK TYPE állíto hogy DVD-ROM ként ismerje ???? mert chip-re sincs pénzem
-
mr_knight
senior tag
én teljesen lám vagyok nekem is egy PIO DVR-108-as van 1.14 -es FIRMWARE-vel és hogy lehet a BOOK TYPE-ot állítani. nem szeretnék olvasni 1400 valamennyi oldalt
ha megértitek legalább adjatok egy linket vagy valami. elöre is köce ??!!
[Szerkesztve] -
Szega
csendes tag
''Ha nem használtál más előszerkesztő progit, akkor a 6.6.0.1-et javaslom, legalábbis erről nem mondtak ilyen hibákat.''
Nem használtam semmilyen előszerkesztő progit, csak a ''pure'' rippelt anyagot írtam ki. Furcsa, hogy csak asztali playerekben jelentkezik a probléma!
Kösz a javaslatot, megpróbálom a 6.6.0.1-es Nérot, talán le lehet még tölteni az Ahead-tól (?)
Továbbra is szívesen vennék tapasztalatokat a DL lemezes írással és lejátszással kapcsolatban! -
tr00p3r
addikt
bakker, ez király, mert én Platinumhoz jutok nagyon olcsón. már megrendeltem az MSI-t a Demostúdiónál. délután mehetek érte. szóval akkor tuti jó vétel?
erdoke's 1st choice, best value???? ezt az említett firmware-t megtalálom a RPC1-en? mert ott nem találtam benq-t?
[Szerkesztve] -
Zsu_
senior tag
Bocsánat, hogy ide írok, de ez a topic jobban pörög, mint a NEC-es.
Akik már tapasztalt felhasználói a NEC-3500A-nak, azok segítsenek egy picit...
Melyik dvd r illetve melyik dvd rw, amit szeret az író?
Plusszos vagy mínuszos inkább, illetve melyik márka? -
joe69
senior tag
mi a kulonbseg a pio108D es az A08 kozott?
-
erdoke
titán
válasz
tr00p3r #1322 üzenetére
Igen, BenQ DW1620 Pro a B2-es MSI, de a ''sima'' 1620-as is Pro lesz a legújabb FW-rel, ahogy a sima B-s MSI is B2.
Platinum 8X +R lemez 140-150 Ft (RICOH anyag), és 12X írva hihetetlenül jó eredményeket ad vele az író (kevesebb mint 6,5 perc alatt...). Ennél csak a 8X +R Fuji (TY) jobb nálam, de az kifutóban van, és 180-190 FT. 16X írva is tökéletes asztaliban, és 5:57 alatt van tele... -
erdoke
titán
válasz
Manitou #1319 üzenetére
A Pioneer jobb valamivel -R lemezekkel, a BenQ sokkal jobb +R lemezekkel. BenQ szabadon engedi állítgatni a +R/RW lemezek book type-ját, 2-3e Ft pluszért ad 2 év garit, üres lemezt, igényesebb előlapot, szoftvereket, és sokkal csendesebb működést, beleértve a tálca nyitását is.
-
Szega
csendes tag
erdoke!
Kösz a tanácsot, a Néro frissítése megoldotta a DL írási problémát.
Viszont! A megírt lemez (rippelt video) lejátszásával problémák vannak!PC drájvon (Pio 108, fw: 1.14) hibátlan a lejátszás, de asztali lejátszóban az almenükben nem jelenik meg a cursor, így nem is lehet kiválasztani a menüpontokat, csak Stop-pal kilépni. Ezen kívül, a 44 chapter közül a 23.-nál (lehet, hogy itt van a layer-váltás?) elakad a lejátszás, a Pio DV444-es lejátszón csak kilépve és a 24.-től újraindítva lehet folytatni a lejátszást. Egy Daytek lejátszónál ugyanezt tapasztaltam, egy Thomson a 23-as chaptert lejátszotta, de a menücursorok ott is rosszak voltak!
Segítsetek légyszi, mi lehet a probléma ? Esetleg lassabban kellett volna írni? Nem szívesen hajintanék ki mégegy DL lemezt, ahhoz túl drága! Van valakinek már tapasztalata DL lemezek írásával és lejátszásával?
Felírt állomány: Kb. 7 GB
Iróprogi: Nero 6.6.0.3
Lemez: Verbatim DL
Irási sebesség: 2,4x -
erdoke
titán
válasz
tr00p3r #1314 üzenetére
CD-írás tesztjeit nézd meg, én még nem próbáltam.
Book type-ot lehet állítani szabadon a gyári FW-rel és progival, de tudja rajta minden más progi is. 2 év gar + szoftverek + lemez mellett szerintem nem olyan veszélyes a BenQ 19-20e Ft-os kisker bruttója sem. E-connect-nél 19495 perpillanat a BenQ DW1620A.
[Szerkesztve] -
icemanus
csendes tag
Thnx!!!
Köszi, hogy kiokosítottál Erdőke
Szóval akkor mégiscsak át lettem b*szva.......
Sebaj, holnap viszem vissza, bennevagyok még a 3 napban, simán vissza kell venniük, és megyek a Visionbe veszek egy rendes 108as Piot végre... presze megint OEMet
Ha esetleg másra akartok rábeszélni, most még megtehetitek
Mekora mázli, hogy nem flesheltem át
Azért hozzátenném, hogy hol ne vásároljatok.... ha nem akarjátok, hogy átverjenek
(ez csak azoknak szól, akik ugyanolyan lámák mint én) és NE VEGYETEK OLYAN ÍRÓT? AMINEK TELJESEN SIMA A FRONT PANELJE és a matricán DVR-MMC van
COMPEX-TRADE (Fantaxtic Kft.)
1136, Budapest Hegedűs Gyula utca 24/a
Mindenkinek respect, aki segített
Köszi még 1x
Üdv
Icemanus
[Szerkesztve] -
tr00p3r
addikt
uh... nem eccerű. a benq miért ajánlod jobban mint a többit? én mindig azt hittem, hogy te a PIO(istenben) hiszel.
igazából nekem számít sajnos az ár. de jó lenne egy olyan író ami a booktype-ot hagyja állítani, olcsó is, jól ír CD-re. gondolom ez az álmo író nem létezik
-
tr00p3r
addikt
köszi, mindkettőtöknek
erdoke: azt hittem te PIO hívő vagy. neked nem az van? -
erdoke
titán
válasz
tr00p3r #1308 üzenetére
Én itt vettem az MSI-t, de nem a legolcsóbb hely: Bővebben: link. Viszont 2 év gar, stb.
BenQ DW1620 a Ramirisben szokott lenni, onnan szinte minden kisker hoz.
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
-
gLes
őstag
válasz
tr00p3r #1308 üzenetére
Sorrendben ezeket ajánlanám(Megj. a Visionben ahol én vettem, ott nem pontos a honlapon az árlista, kicsit olcsóbb, mint ami ki van írva
)
[Szerkesztve] -
-
icemanus
csendes tag
Hali
Mi az, hogy az nem Pio.... Nekem is DVR-MMC-nek ismeri fel
Jó kis fekete OEM ohne márkajelzéssel árusított 108d
(tényleg semmi márkajelzés nincs rajta a matricáján szerepel egyedül, hogy tényleg Pio)
Egyébként pont ezt kérezem cirka 10-15 hozzászólassal ezelőtt, hogy ez tényleg Pio-e, és hogy mivel tudom frissíteni, illetve frissítés után megváltozik ez a bizonyos DVR MCC ''jelzés''
Szóval akkor a kérdés még mindi él! Pio vagy nem Pio illetve hogy visszavigyem-e a boltba
Üdv
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vigneau interaktív lokálblogja
- BIOS frissítés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fotók, videók mobillal
- Tesla topik
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Crucial P5 1TB M.2 PCIe 92%-os (CT1000P5SSD8)
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- WD Black SN850P 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7200-6600 MBs - Eladó!
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest