Hirdetés
- Hobby elektronika
- Apple MacBook
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Megmutatta a Panther Lake-et az Embedded World 2025-ön az Intel
- Projektor topic
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilam
őstag
Most mertem csak fölrakni az NVidia IDE vezérlőjét és igencsak megérte.
Eddig nem tudtam rendesen PH-zni 4x-es írás mellett sem, mert folyamatosan kiürült a puffer. Most meg minden jó. Éppen írok egy lemezt miközben ezt írom. -
attilam
őstag
válasz
james008bond #2286 üzenetére
Szerintem egyértelmű hogy Pioneer. Miért ne lenne jó a 108-as?
-
attilam
őstag
Akkor leírom részletesebben is, hogy mit szeretnék:
Az egyik ismerősömnek van egy asztali játékosa, ami nem tudja lejátszani az újraírható lemezeket. Ezen szeretnék segíteni, mégpedig úgy hogy átállítom az újraírható +RW-s lemezeinek a BookType-ját -ROM-ra.
Ha ebbe már az Ő LG írója nem piszkít bele, akkor elvileg Ő is nyugodtan írhat már ki filmet a saját gépén.
Szóval a kérsésem az volt, hogy attól hogy egy másik íróval ír rá, visszaállítja-e +RW-re a BookType-ot vagy marad -ROM-on. Mert ha az utóbbi beválik, akkor az ilyen jó:.
-
attilam
őstag
Azt szeretném kérdezni a hozzáértőktől, hogyha egy újraírható lemezre kiírok egy filmet, és a booktype -ROM lesz (Piodata drive, DVD+RW lemez), akkor ha egy másik meghajtóval (LG 8x) ezt letörlik, és kiírnak rá egy másik filmet, akkor a booktype megmarad-e -ROM-nak?
-
attilam
őstag
-
attilam
őstag
Az asztali lejátszók a book type alapján azonosítják a lemezt. Mivel a +R-es lemezek reflexiója áll legközelebb a gyári DVD-ROM-okhoz, ezért egy kis trükkel el lehet hitetni a lejátszóval, hogy DVD-ROM lemezt raktunk be. Ehhez kell a book-type állítás: +R -> -ROM. Ez azoknál a lejátszóknál hasznos, amelyek nem játszák le a +R-es lemezeket.
A Piodata meghajtók ezt minden +R-es lemez megírása után automatikusan megteszik, még a sima Pioneer meghajtók csak a +R9 (Dual Layer) lemezek esetében.
[Szerkesztve] -
attilam
őstag
Próbáld ki a DVD Info Pro-t: Bővebben: link
Itt a fenti gombok közül a Media Info kell neked! -
attilam
őstag
válasz
james008bond #1932 üzenetére
Szerintem 14 hónap még nem olyan sok idő. Én nem akarom az LG-t leszólni, de az ismerőseimnek sorba tönkrementek az ilyen típusú írói, és elég sokan panaszkodnak is erre a márkára. Persze lehet, hogy szerencséd van.
-
attilam
őstag
-
attilam
őstag
válasz
A_ScHuLcZ #1863 üzenetére
Például neten keresztül megrendeled.
Egy két link, kéretik nem reklámnak minősíteni:
Bővebben: link
stb.
[Szerkesztve] -
attilam
őstag
válasz
oregcsóka #1826 üzenetére
Láttam én is egy-pár ilyen leírást. Ez nem jelenti azt, hogy nem fogsz tudni gyári DVD filmeket lejátszani. A DVD-ROM itt az adatokat tartalmazó DVD lemezekre vonatkozik (olyanok amelyek nem felelnek meg a DVD-Video szabványnak). Azaz például egy újságmelléklet DVD-én lévő MP3-akat nem fogod tudni lejátszani vele, hiába tudja a lejátszó az MP3-at.
-
attilam
őstag
-
attilam
őstag
Ha jól tudom még a Panasonic drive-ok is tudnak RAM-ot írni. De szvsz egy átlagos user-nek teljesen felesleges a DVD-RAM: lassú, drága, tokozás nélkül sérülékeny, és ha jól tudom csak Panasonic drive-okba lehet tokkal együtt berakni.
Inkább akkor +RW/-RW és Nero InCD, vagy Mount Rainer ha van olyan a meghajtóban. -
attilam
őstag
Egy jó hír a lemez tesztelőknek: A Nero CD/DVD Speed lemezminőség tesztje már támogatja az újabb ASUS meghajtókat, ami ugyebár ''Pioneer''
. A Bővebben: link oldalról letölthető a program, és tökéletesen működik a 108-as Pioneer-ral
.
-
attilam
őstag
Nem írtad, hogy milyen DVD lejátszóba játszod le a lemezt. Biztosan támogatja a -R-es lemezeket? Ha igen írás után futtass le egy lemezellenőrzést, hogy egyáltalán az íród visszatudja-e olvasni. Ha nem akkor egy firmware frissítés még segíthet. Persze az is lehet, hogy csak rossz szériát fogtál ki és hibásak a lemezek. Meg kellene próbálni talán mással is.
-
attilam
őstag
Akkor bocs a hozzászólásomért.
Éppen most teszteltem egy eProFormance nevű 4X DVD-R lemezt, és meglepően jónak bizonyult: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
attilam
őstag
Elolvastam a fenti hozzászólásokat, de nem értem miért kell többlépésben megoldani a Pioneer --> Piodata átalakítást, amikor egyből is megy. Csak ennyit kell beírni:
dvrflash -vf X: R8150008.110 R8150108.118 és kész.
Persze kiírja majd, hogy nem kompatibilis a F/W a drive-val, de ott nyugodtan lehet y-t nyomni (tovább). Természetes, hogy kiírja, hiszen Piodata f/w-t akar Pioneer meghajtóra felírni. Ez egylépésben felírja az új kernelt + az új firmware-t. Restart és kész.
[Szerkesztve] -
attilam
őstag
Itt a cím amit keresel + minden info ami kellhet: Bővebben: link. Az íróba nem tesz kárt. RPC1-es lesz a drive, azaz region free + riplock kiütve + bármilyen sebességgel írhatsz majd bármilyen lemezt ( Azért Princo-t nem érdemes 16x-an
). Nekem kb.: 4.6x-5x-től indul az olvasás és volt már, hogy a 12x-est is túllépte a végére.
[Szerkesztve] -
attilam
őstag
Én tudom miért nem olvas gyorsabban. Persze csak ha másolásvédelemmel ellátott lemezt olvastál. A Pio 108-asba alapból beépítettek valami RipLockot, ami nem enged gyorsabb olvasást az ilyen lemezeknél. A megoldás egy hackelt firmware (pl. Nil's firmware), ami letölthető a http://forum.rpc-1.com-ról. Nekem is ez van fennt és azóta ''szárnyra kapott'' az olvasás
-
attilam
őstag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Pio-108-as OEM drive-t, és eddig minden OK vele, kivéve amikor másolásvédett DVD-t próbálok rippelni (természetesen csak a biztonsági másolat miatt), mert akkor eszméletlenül lassan olvas (kb. 2.1x-4.3x-ig)
. Nem tudtok erre valami megoldást? Valahol találtam valami programot ami segíthetne, de arra azt írták, hogy Pio-108axl-hez való (valami quietdrive ha jól tudom). Jó az a simához is (dvr-108)?
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest