- Everest / AIDA64 topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3DMark (2013) eredmények
- CPU léghűtés kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomancsek
újonc
válasz
PumpkinSeed #19183 üzenetére
Meg van a hiba ....
notepad++ ban irom a kódot és ha onnan inditom a böngészőt akkor nem csinal semmit a php resszel ,de ha külön nyitom a böngészőt es localhost...stb irom be az eléresi utvonalat akkor már fel dolgozza a php-t
nem tudom miert van ez ...? de legalább már tudok dolgozni -
válasz
PumpkinSeed #18985 üzenetére
Gondolom a regisztrációs űrlapon volt két email mező.
-
válasz
PumpkinSeed #18974 üzenetére
Szimfóniánál nekem az annotáció már sok volt.
-
Lacc
aktív tag
válasz
PumpkinSeed #18964 üzenetére
Mint például milyen framework-ök?
Én csak Symfony és Yii-ben mozgok. -
válasz
PumpkinSeed #18960 üzenetére
Szerintem amúgy egyszerű a dolog. Ha már ezek a preferenciák nem a PHP-t kell választanod. Mi a jó mégis a PHP-ban?
- Könnyen tudsz bármit csináli vele ami web - és akár ami nem is
- Ingyenes
- Olcsó fenntartani
- +1 OOPmobal,
-
DNReNTi
őstag
válasz
PumpkinSeed #18960 üzenetére
Ha belekezdtel mos'ma' mond el mer' utalod.
Engem erdekel, tenyleg. -
fordfairlane
veterán
válasz
PumpkinSeed #18948 üzenetére
De nem is ez volt az eredeti felvetés, hogy a felhasználó kap-e exception, vagy sem, hanem hogy a program dob-e exceptiont vagy sem. Márpedig miért ne dobjon exception egy metódus, ha például hiányzik egy nélkülözhetetlen paraméter, például...
-
válasz
PumpkinSeed #18942 üzenetére
Nem kell látnia az exceptiont. Szerinted itt az 5xx hibaoldalak mik? Mind exception. A PHP hibakezelése könnyen testreszabható, bár még 7.1-ben is vannak még sajnos lyukak amire érdemes odafigyelni.
-
válasz
PumpkinSeed #18939 üzenetére
Úgy is kell.
Ha olvastad a bejegyzést, akkor láthatod, hogy én sem használok olyan változót, ami lehet hogy nem létezik. Az empty-t az üres tömb ellenőrzésére használtam mindig, csak aztán kiderült, hogy nem erre való. Az isset függvényt meg csak tömb index létezésének vizsgálatára.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Elég nagy hiba. Bevett szokás az errorokat is exception-re konvertálni, aztán a nem elkapott exceptionöket meg loggolni. A user meg kap egy 500 hibaoldalt.
Ha egy változóban nem olyan típusú adat van, ami elvárható, és nem egy formmezőböl jön az értéke, tehát nem formvalidálás témakör, akkor nem érdemes sokat tökölni, jobb megszakítani a program futását.
-
Lacc
aktív tag
válasz
Néhány framework tud olyat, hogy a Developer környezetben kidobja a hibát, még a Production környezetben csak 404-es hiba oldalt mutat.
A Loggolás amúgy sokat segít! Anno átkerültem ASP.NET-es csapatba, és akkor megmutatták hogy nagyobb projekteknél baromi hasznos, akár a test-ek amiket te is használsz -
DNReNTi
őstag
válasz
PumpkinSeed #18939 üzenetére
Azert az nem art, ha fel vagy arra keszulve, hogy valami megsem ugy sul el, ahogy eltervezted, aztan olyankor mondjuk jobb egy exception-t dobni, mint az, hogy beszarik a kod, azt nezegeti a user a feher kepernyot, meg riportalja a "nem mukodik ez a szar" hibat.
-
hramon94
tag
válasz
PumpkinSeed #18879 üzenetére
Ó ez hogy nem jutott eszembe...köszönöm szépen
-
DNReNTi
őstag
válasz
PumpkinSeed #18857 üzenetére
Ehh..
-
DNReNTi
őstag
válasz
PumpkinSeed #18800 üzenetére
Az lett hogy felulvagtam a gyari toArray()-t, es ha van blakclist tomb atadva akkor
array_diff()
-el kiszorom ami nem kell es mehet ki a response-ba. -
DNReNTi
őstag
válasz
PumpkinSeed #18798 üzenetére
Hasonlo megoldasra gondoltam en is, azzal a kulonbseggel, hogy en csak a kliens oldal fele akarom elerhetetlenne tenni ezeket a property-ket, itt meg ha jol ertem mar az adatbazis lekerdezes sem ter veluk vissza. Az eljaras ettol meg tok hasonlo lesz, csak en majd a REST-ben dobalom ki ami nem kell. Koszi a linket!
-
válasz
PumpkinSeed #18754 üzenetére
A kimenet egy táblázat-jellegű adatfolyam, és egy egyszerű HTML formázás elég lenne rá, pl egyes sorokat és oszlopokat színezni.
@DNReNTi : Ok, ezt megnézem, köszi
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
PumpkinSeed #18665 üzenetére
Nagy nehezen sikerült megtalálnom, de kiolvastam utána az internetet. Szóval az előre legenerált dependency injector-ban van egy $config változó amit bele kell tölteni a container-be.
$container->setParameter(
'authservice.config',
$config
);Innentől a config elérhető mint a container egy paramétere, szóval ha a service-nek átadjuk a container-t konstruktor paraméterként akkor ennyi:
$this->config = $container->getParameter('authservice.config');
Ez volt az a hiányzó rész szinte az összes leírásból ami miatt nem tudtam megoldani ezt a problémát.
-
Mdvertigo
újonc
válasz
PumpkinSeed #18561 üzenetére
Ha csak az a lényeg, hogy átláthatóvá váljon a szerkesztő által a php kód "emelje ki szinessel a fontosabb kódokat", akkor egyszerűbbet és gyorsabbat keresve sem találhat az ember.
-
DNReNTi
őstag
válasz
PumpkinSeed #18543 üzenetére
Ugy ugy, eljen a PHPStorm!
-
func93
senior tag
válasz
PumpkinSeed #18543 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek!
-
Joci93
senior tag
válasz
PumpkinSeed #18514 üzenetére
Köszönöm, így már világos, ez a módszer nagyon tetszik
fordfairlane: Köszönöm, az első megoldás logikus..
A második tetszik, ha jól értelmezem, akkor ugyan az, amit PumpkinSeed ajánloatt, a harmadik megoldást megnézem a doksiban.
Egyébként szerintetek sem jó, ha egy metódusban 2 vagy több dolog történik? Például kép feltöltés --> méretezés --> mentés. Hanem, ezeket a lépéseket célszerűbb külön - külön metódusba szervezni?
-
törölt tag
válasz
PumpkinSeed #18492 üzenetére
Thx All
-
RaPiDsHaRe
aktív tag
válasz
PumpkinSeed #18450 üzenetére
Ezt nem értettem én sem, és amikor rákérdeztem ( ami utólag már hiba volt ), ő már ezután élesben fejlesztett oldalakat a cégnek, elmondása szerint.
(#18451) fordfairlane Én is erre gondoltam, és ismerőstől is ezt hallottam.
Jó magam is szeretném megtanulni a Php-t, legalább alap szinten. Ehhez tudok ajánlani könyvet / videokat?
-
válasz
PumpkinSeed #18295 üzenetére
Igen, azért gondoltam arra, hogy itt is valami hasonló.
A linkkel arra céloztál, hogy az exec-cel írjam bele mondjuk egy fájlba a 2 változó kimenetét?
-
trisztan94
őstag
válasz
PumpkinSeed #18191 üzenetére
Az megvan, hogy hogy működik a Vagrant, nem az a lényeg.
Vannak a Wordpress lokális fájljai: /Home/www/VVV/www/projektneve/htdocs
a Home/www/ mappa nem webszerver, csak egy mappa aminek én adtam a www nevet. A 'VVV' a 'Varying Vagrant Vagrants' nevű environment helye (a neve tényleg hülye), abban van a vagrantfile, etc. Az abban lévő www mappa a projektek mappája, azt szinkronizálja a Centos virtuális géppel.
Tehát a virtuális gépben /www/projektneve/htdocs a Wordpress telepítés elérési útja.
A problem az, hogy én a Virtuális gép sync mappájától (/Home/www/VVV/www/) függetlenül egy teljesen másik mappában (/Home/www/pluginneve/) akarom tárolni a projektem fájljait úgy, hogy azok folyton szinkronban legyenek a virtuális gép sync könyvtárán belül lévő Wp telepítés plugins mappájával. (/Home/www/VVV/www/Projektneve/htdocs/wp-content/plugins/). Ezt meg tudom oldani egy symbolic link-el ugye, de a kérdésem arra irányult, hogy ha már a PHPstorm külön megkérdezi, hogy hol a WP telepítésem amihez a plugint akarom fejleszteni, akkor ez bele van-e építve.
-
Randomized
csendes tag
válasz
PumpkinSeed #18187 üzenetére
Egy másik témában már bemásoltam, itt a link: [link]
-
válasz
PumpkinSeed #18170 üzenetére
A script ott van a PHP mellett. Próbáltam már full hivatkozással is, meg úgy is, hogy mielőtt meghívom a scriptet, chdir a megfelelő helyre. Egyik sem megy.
Amúgy ennyi a meghívás :
<?php
$output = shell_exec('./myscript.sh');
echo "$output;"
?> -
Zedz
addikt
válasz
PumpkinSeed #18138 üzenetére
Ajj nagyon topa vagyok, naná, hogy a vagrant /etc/hostsba módosítottam.
Köszi. -
Zedz
addikt
válasz
PumpkinSeed #18136 üzenetére
Nem sikerült beállítanom a vhostot.
Ugye alapjáraton a 192.168.33.10 címre bejön a scotch "üdvözlő" oldala, ez eddig stimmel, működik a dolog.
A public mappába legiteltem egy teszt projectet, aminek legyen most a neve szimplán "project".
Az /etc/hosts fájlba felvittem egy ilyet, hogy 192.168.33.10 project.dev, aztán csináltam egy configot:
/etc/apache2/sites-available/project.conf.Ez a következőt tartalmazza:
<VirtualHost *:80>
ServerName project.dev
DocumentRoot /var/www/public/project
ErrorLog ${APACHE_LOG_DIR}/error.log
CustomLog ${APACHE_LOG_DIR}/access.log combined
</VirtualHost>Ezek után egy laza mozdulattal sudo a2ensite project.conf, majd sudo service apache2 restart.
Igazából ugye ez egy sima vhost kreálás linuxban, és nem tudom, hogy most én felejtettem ki valamit, vagy rosszul csináltam valamit, vagy a vagrant nem enged valamit? Elméletileg a http://project.dev címre be kellene jönnie a vagrant publicjában lévő project oldalnak, de e helyett csak teker a böngésző, aztán nem tudja elérni.
-
deedetette
csendes újonc
válasz
PumpkinSeed #18117 üzenetére
"képet nem tudod tömbben tárolni"
Hát akkor ez nem tömbben tárolás?
$imgs =array ('tehen.jpg', 'macska.jpg');
-
deedetette
csendes újonc
válasz
PumpkinSeed #18114 üzenetére
$bicepsz =array (10,20,30,40,50,60);
for($i=0;$i<count($bicepsz);$i++){
echo $tomb[$i];
}Miért ,csak a "tomb" tömböt iratod ki? Én 2db tömböt szeretnék kiiratni. Valamint azok ne egybe legyenek (10203040). Próbálkoztam /br taggel, de nem tetszik neki. Valamint ha szeretnék mellé fűzni képet, amit szintén egy tömben tárolok és kiírja mellé, tehát ez lenne a 3. tömb.
-
Orionk
senior tag
válasz
PumpkinSeed #18109 üzenetére
Esetleg másvalakinek valami ajánlata?
köszönöm
-
DNReNTi
őstag
válasz
PumpkinSeed #18063 üzenetére
Amúgy remélem nem mondok f*szságot, de szerintem lehet egy objektum tulajdonsága egy másik objektum típusú. Ezért szoktam annotálni és akkor az IDE is vágja. Tehát pl ez így nekem mindig szuperül működik:
class Osztaly {
/** @var $egyeb_osztaly EgyebOsztaly */
protected $egyeb_osztaly;
}Szerk: typo
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #18061 üzenetére
"error-t dobott arra, hogy objektumot nem akar tárolni és azt hittem, hogy nem lehet"
Az elég durva lenne... Egyébként nem valószínű, hogy az volt a hiba, hogy objektumot "nem akar tárolni", hanem valami ennél PICIKÉT konkrétabb és értelmesebb hiba fordult elő. -
DNReNTi
őstag
válasz
PumpkinSeed #18059 üzenetére
Nem tudom jól értem e mire gondolsz, de:
class Articles{
protected $articles = array();
private function initArticles() {
//inicializálod a tömböt vmi alapján, pl:
$this->articles = Article::getByGroupID($this->id);
//ez visszatér egy tömbbel a megfelelő Article objektumokkal
}
}Az initArticles() metódust én a getterbe is be szoktam tenni, ha üres, vagy nem inicializált a property akkor futtatom, illetve azért private, mert ha kívülről akarod meghívni elég a gettert hívni, az feltölti ha még nincs. Ha nem túl nagy az objektum fa, vagy biztosan nem rekurzív akkor be lehet tenni konstruktorba is, de ezt én inkább elkerülném.
Remélem erre gondoltál.
-
trisztan94
őstag
válasz
PumpkinSeed #18042 üzenetére
Korrupt a .phar fájlod. Töltsd le újra.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #18027 üzenetére
"meg is értem, hogy nagy a kereslet Java szakember irányába, mert abból tényleg szinte nulla a szakember"
Ekkora hülyeséget hogy lehet leírni?Már hogy lenne nulla szakember Javából? Lehet, hogy Te nem találkoztál komoly, hozzáértő szakemberekkel abban a jelenleg még kicsi világban, amiben szakmai téren mozogsz, de rengeteg ilyet találni - ha már itt tartunk, inkább nehéz kifogni jó szakembert PHP-s területről, mint Javásról. Nem véletlenül fizetik meg jól. Nyilván itt is bőven vannak kóklerek, mint mindenhol. És ugyanez igaz lehet C#-vonalra (nagyon jó és nagyon rossz szakemberek is vannak, és jók tudnak lenni a fizetések), felesleges is azon rugózni, melyik a jobb. Ott dől el igazán a kérdés, hogy valaki melyikre állt rá jobban - aztán lehet később váltani, csak nehézkes (meg ugye az adott nyelvből tudsz felmutatni igazán komoly szakmai tapasztalatot, és akárki akármit mond, hogy nem a nyelv számít, hanem az algoritmusok, meg a programozási szemlélet, blabla, ez a gyakorlatban bullshit, mert igenis számít, hogy mennyire vagy ráállva a nyelvhez kapcsolódó infrastruktúrára). Sőt, egyébként C/C++ területen is van kereslet, és ott is komoly fizetéseket el lehet érni, mivel ezek sokszor kapcsolódnak speckó területekhez (pl. beágyazott fejlesztés, ilyesmik), meg léteznek jó Python-állások, stb., de ha megnézed az állásajánlatokat, akkor tényleg brutálisan sok Javás kínálat van.
Egyébként uncsi picit visszatérően olvasgatni a topicokban, hogy sokan mindig valaki másokat hibáztatnak azért, ha nem sikerült kiképezni magukat valamilyen nyelvből. Igen, az oktatás többnyire szar, ritka a pozitív kivétel, ezért kell autodidakta módon tanulni, jó forrásokból, és rengeteg energiát, időt, szorgalmat kell rááldozni, és folyamatosan képezni magadat, utánanézni, megérteni, ha valamit nem látsz át. Ez ilyen, nem fogja megtanulni helyetted senki. (BTW nekem sem tanította senki a webfejlesztést, és nem a BME-t szidtam azért, amiért elhanyagolható a jó webfejlesztés-oktatás (konkrétan ASP.NET-hez kapcsolódóan találkoztam csak ilyennel egy szabvál keretében).)
Hogy egy olyan szeletével találkoztál a Java-programozásnak, ami épp az adott területhez kapcsolódó gyengébb infrastruktúra (keretrendszerek, fejlesztőeszközök, és minden egyéb, ami befolyásolja a fejlesztést) miatt nagyon nagy szopókör volt, vagy rosszul választottad meg az eszközöket, az még önmagában egyáltalán nem minősíti magát a nyelvet (mert arról nem írtál, hogy maga a nyelv miért lenne hibás ezért).(#18024) szupermacs:
Annyiból szokott számítani a szakmailag RELEVÁNS papír, hogy legalább annyiról tanúskodik, hogy képes vagy magad átvergődni különböző megpróbáltatásokon, tehát képes vagy tanulni, megoldani problémákat. Ettől még egy egyetem elvégzése sem garancia semmire, olyan ocsmány munkát végző emberekkel lehet találkozni még komoly egyetemeken is, hogy elkeserítő, de itt legalább szerencsére számtalan nagyon jó példával is lehet találkozni. Egyébként jó esetben állásinterjún úgyis kiderül, hogy mennyire lehetsz alkalmas a feladatok elvégzésére (azért írom, hogy "jó esetben", mert van, hogy élesben kiderül, hogy mégsem az igazi a munkavállaló, vagy épp az interjú menete van elcseszve, és az interjúztató szopatja feleslegesen a munkakeresőt).
A Python tanulásnak egyébként azért lehet jó, mert hozzászoktat a megfelelő kódstrukturáláshoz (kényszerítve vagy az indentálásra (behúzásra)), meg viszonylag gyorsan tanulható, és nem túl nehéz belekezdeni sem a kódolásba (mint általában a scriptnyelveknél).(#18001) PeachMan:
Valami ilyesmi, de azért a user is tudja módosítani a saját avatarját.De maga a feltöltés menete nyilván ne a felhasználó osztályában legyen implementálva, csak áthív egy másik osztály megfelelő metódusára.
-
DNReNTi
őstag
válasz
PumpkinSeed #18027 üzenetére
Velem is az egyetem utáltatta meg a Java-t.
De azon a sérelmen már túltettem magam, így az évek múltával, már egészen szerethető.
-
DNReNTi
őstag
válasz
PumpkinSeed #18020 üzenetére
Kereslet-kínálat. Igaz nem toronymagasan, és ráadásul nem is magyarországi statisztika, de a Java-s programozó a legkeresettebb ha álláskeresésre kerül a sor. Persze nem csak ez a szempont, fizetni is jól fizetnek érte, illetve a tudásbázis is elég nagy az interneten. Cserébe viszont komolyan kell venni az elméleti alapokat, és egészen biztosan nem 2 év egy magabiztos, munkaerőpiacon versenyképes tudás megszerzése. Jelenleg ha időm engedi én is éppen "átképzem" magam, Java+Angular jómunkásemberré, mert itt (Debrecen) erre most kereslet van.
-
pckownz
őstag
válasz
PumpkinSeed #18020 üzenetére
Angliaban elek, itt 3 IT-s melobol 2 Java.
-
martin66
senior tag
válasz
PumpkinSeed #17941 üzenetére
Sajnos nem, 1 felhasználó van a root és ő a tulaja a fájlnak. Más felhasználó nincs.
-
supercow
őstag
válasz
PumpkinSeed #17936 üzenetére
-
cidalain
veterán
válasz
PumpkinSeed #17928 üzenetére
Rakontrazok: de a net eleres is hogy menne mar el? Se laba, se farka...
Oke, megyek aludni. -
DNReNTi
őstag
válasz
PumpkinSeed #17928 üzenetére
Aww ne, ez nagyon rossz volt.
No offense.
-
don_peter
senior tag
válasz
PumpkinSeed #17908 üzenetére
A gond most pont az, hogy vannak olyan helyek ahonnan olvassák a fórumot, ahol a saját rendszereik 15 percenként a titkosítások miatt cserélik az IP címüket.
Ezzel elhasal a munkamenet, és az IP azonosítás.És igen, megfeledkeztem arról, hogy a PHP az szerveroldali megoldás bár ajax-al nyilván megoldható a textarea kiolvasása, de sokkal jobb és közelibb egy javascript.
A kukik, képesek egy nagyobb akár több ezres karakternyi szöveget tárolni?
Mert akkor ez lesz a jó megoldás.Legvégső esetben az adatbázisos kulcsos megoldás is jó lesz..
-
cidalain
veterán
válasz
PumpkinSeed #17908 üzenetére
Persze, nyilvan ajaxos autosave adatbazisba esetre gondoltam.
-
DNReNTi
őstag
válasz
PumpkinSeed #17869 üzenetére
Ha már témánál vagyunk:
Azért ez a setup már kissé overkill.
-
Joci93
senior tag
válasz
PumpkinSeed #17792 üzenetére
Köszönöm, tényleg ez volt a probléma.
-
cidalain
veterán
válasz
PumpkinSeed #17782 üzenetére
Az tény, hogy a körítés sokkal nagyobb...
No meg az ára -
supercow
őstag
válasz
PumpkinSeed #17779 üzenetére
Biztos a kerítés lassíccsa
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #17777 üzenetére
Pont most írta, hogy "A xampp\mysql\data\mysql\user.frm, user.MYD, user.MYI felülírása friss telepítésből származóval megoldotta."
-
válasz
PumpkinSeed #17746 üzenetére
Az 5.5.12 újabb mint az 5.5.9, szóval igen fog futni. De a Wampserver helyett inkább a Laravel hivatalos Vagrant fejlesztői környezetét használd.
-
válasz
PumpkinSeed #17711 üzenetére
Settings -> Editor -> Inspections részben tudod ezeket ki-be kapcsolni.
-
cidalain
veterán
válasz
PumpkinSeed #17707 üzenetére
kikódolás után ez lesz belőle:
<p>dqwed</p><p><br></p><p><html></p>
szóval jónak tűnik. -
supercow
őstag
válasz
PumpkinSeed #17707 üzenetére
Ezt kapod a fogadó oldalon php-ben? Próba: urldecode() ?
-
supercow
őstag
válasz
PumpkinSeed #17701 üzenetére
php urlencode() illetve js-ben encodeURI() vagy encodeURIComponent() kéne, a HTML kód pl. < > megzavarja.
ebben az esetben szerintem:
post = "title="+title+"&content="+ encodeURIComponent(content) + "&vis="+visi;
vagy hasonló -
indigo
aktív tag
válasz
PumpkinSeed #17698 üzenetére
Igen, ezt a módszert próbáltam korábban és ez nekem nem jött össze. Feltételeztem, hogy működik a tárhelyszolgáltatónál és ezért a létrehozott mappában egy PHP paranccsal lekérdeztem a mappa útvonalát is, hogy biztosan helyesen adjam meg a .htaccess fájlban. Ennek ellenére sem működik - vagy azért mert nincs engedélyezve a .htaccess vagy nem jó mégsem az útvonal.
Az útvonalat a következőképpen kérdeztem le:
<?php
$dir = dirname(__FILE__);
echo "<p>Full path to this dir: " . $dir . "</p>";
echo "<p>Full path to a .htpasswd file in this dir: " . $dir . "/.htpasswd" . "</p>";
?>Most kipróbáltam a WAMP szerveren, de ott sem megy a .htaccess. AllowOverride All-ra van állitva.
-
válasz
PumpkinSeed #17682 üzenetére
Akkor valószínűleg marad a dinamikus megoldás. Jobb ötletem nincs. De elég macerának tűnik ez így
. Megindokolták, hogy miért nem vagy "csakmert"?
-
válasz
PumpkinSeed #17677 üzenetére
Próbáld meg a tárhelypark supportját megkérdezni. Nekem idáig mindig segítettek és hamar. Van live chatjük.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #17677 üzenetére
Igazából miért ezzel a borzalmasan ronda spagettikóddal oldod meg a problémát?
-
válasz
PumpkinSeed #17675 üzenetére
Ilyesmi kell neked? [link]
-
válasz
PumpkinSeed #17673 üzenetére
-
MineFox54
őstag
válasz
PumpkinSeed #17594 üzenetére
-
DNReNTi
őstag
válasz
PumpkinSeed #17541 üzenetére
Lehet hülyeséget írok, de nem lehet hogy esetleg a virtual host van elkúrva azért hasal el a require?
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
PumpkinSeed #17540 üzenetére
A require nem tetszik neki. Valamiért nem veszi be azt, ahogy linkelem neki, amiket eddig próbáltam:
"./../php/view.php"
"php/view.php"
"../php/view.php"
dirname(__FILE__)."/php/view.php"Ahogy az admin felület alól működik az egész (az admin.php a turtle-ban van):
"./../php/view.php"A fájlrendszer fentvan a githubon.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #17537 üzenetére
Mi van a /php/controller.php fájl 19. sorában? Ott csatlakozol az adatbázishoz, vagy mi történik?
Fel tudsz amúgy dobni egy phpinfo-t az oldaladra?
"Amúgy miért működik a JS rendellenesen azért mert ez nem jó?"
Be sem töltődik a teljes dokumentum, 500 Internal Server Error van 1,1 perc után (durva timeout), az okozhat ilyet, például ha a dokumentum "ready" eventjének elsülése hatására futna le a JavaScript-kódod. -
cidalain
veterán
válasz
PumpkinSeed #17534 üzenetére
Talan host problema lesz. Mintha kapasbol a connect nem menne.
Talalkoztam olyannal hogy a localhost nem akart menni. Probald ki a 127.0.0.1-gyel.
Ilyenkor franc se tudja miert a helyi oprendszerben hianyzik a localhost bejegyzes, vagy hibas. -
DNReNTi
őstag
válasz
PumpkinSeed #17528 üzenetére
Ha más nem, írj bele egy faék file szintű log-ot, azzal determinálhatod hol dobja le a láncot.
-
cidalain
veterán
válasz
PumpkinSeed #17530 üzenetére
PHP verzioja a szerveren?
-
fordfairlane
veterán
válasz
PumpkinSeed #17530 üzenetére
"Loaded Configuration File /etc/php5/apache2/php.ini "
"max_execution_time 30"
Nem jó helyen állítod be a max futási időt. Látszik, hogy a default 30 sec-en van.
-
válasz
PumpkinSeed #17528 üzenetére
Milyen szerver ez pontosan?
-
don_peter
senior tag
válasz
PumpkinSeed #17438 üzenetére
Értem, köszi a segítséget.
Közben már írtam az SQL-es topikba is mert elkezdtem tesztelgetni a lekérdezést, hogy miképpen fut le közvetlen a MySQL felületen és, hát szörnyen lassan.Nem hiszem, hogy ez a kerülő lenne a ludas.
Köszi még egyszer. -
don_peter
senior tag
válasz
PumpkinSeed #17436 üzenetére
Köszönöm szépen.
A következő a helyzet:
Kimegy elsőnek Németországba, majd visszafelé, Németország, Ausztria, (majd mind ha az Angol honba is kimenne) majd onnan Szlovákia és úgy érkezik meg hozzánk.
Az egész általában 20-25ms, de esetenként elérte a 110ms-os időt.
Ez jó nekem vagy rossz?
A kérdés csak azért érdekes, hogy ez a külföldi kitérő befolyásolhatja e az oldalam ilyen magas szintű lassulását.
Úgy látom, hogy ez az oldal 60 byte-os csomagokat küld. -
Des1gnR
őstag
válasz
PumpkinSeed #17366 üzenetére
Akkor én értettem félre és voltam félreérthető. Csináltam más hasonló alkalmazást egy hasonló oldallal, de ez egyébként se releváns a kérdésemmel kapcsolatban.
-
Des1gnR
őstag
válasz
PumpkinSeed #17362 üzenetére
Ugyan rossz a link, de biztosan nem én csinálom, bár kiv. lennék, hogy mit szerettél volna mutatni.
-
cucka
addikt
válasz
PumpkinSeed #17229 üzenetére
A php-ban valóban lassúak a függvényhívások, de ez adottság, nem kell vele foglalkozni. Egy tíz meg százezer soros OOP kódhalmazban nem tudsz mit kezdeni ezzel. Ha elég hardkór vagy, itt elolvashatod, hogy miért van pontosan: [link]
Ha olyan szinten vagy, hogy ez a szűk keresztmetszet, akkor használj HHVM-et, de a PHP7-be igért JIT compiler is hozhat javulást. Vagy egyszerűen vegyél még szervert, olcsóbb, mint azért fizetni a programozót, hogy csökkentse a függvényhívások számát.
Arról nem is beszélve, hogy a jó minőségű kód egyik jellemzője, hogy a függvények elég rövidek és pontosan egy dolgot csinálnak. Szóval sok a függvényhívás és jó mély a stack. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #17229 üzenetére
"Igen tudom, bár javasoltam egy alternatív megoldást a problémára."
Ami hibás.Az str_split()-nek az egész tömböt adod át, nem indexelted. Egyébként van foreach-ciklus, ami ennél sokkal szebb kódot eredményez, és az ilyen jellegű indexeléssel sem kell foglalkoznod.
"Amúgy nem lehetséges, hogy néha az ilyen alternatív megoldás gyorsabb? Tegyük fel, hogy a kód
ugyan olyanugyanolyan hatékonysággal van megírva mint a függvényben, de mivel itt függvényhívás nélkül fut le, ezért valamivel gyorsabb."
Nem valószínű, mivel a PHP könyvtári függvényeit C-ben írják, aztán optimalizált kód lesz belőle a buildelés során, nagy eséllyel ez gyorsabban fog működni, mint a Te kódod, amit már PHP-ben írsz (a fenti kódodnál meg aztán végképp gyorsabban fog működni...). Persze ettől még a különbséget nem biztos, hogy megérzed. (Na meg el lehet képzelni rossz implementációt is még a beépített függvényeknél is.)
Ha arra vagy kíváncsi, hogy azonos környezetben, azonos feltételekkel, ugyanolyan hatékonysággal van valóban megírva a kód, de még valaki hozzátesz egy függvényhívást is, akkor melyik lesz a győztes, akkor igen, jól sejted, ELMÉLETBEN az, amelyik nem teszi hozzá a függvényhívás overheadjét - a gyakorlat viszont megint más, mert ez már olyan minimális különbség, hogy nem fogod tudni mérni sem, hogy melyik a gyorsabb, sőt, aktuális szerverterheltségtől függően össze-vissza fog változni a különbség.
Szóval azon nem éri meg agyalni, hogy inkább a könyvtári függvényt használod, vagy feltalálod a spanyolviaszt.
Azon, hogy milyen overheadet teszel hozzá egy-egy függvényhívással, akkor éri meg agyalni, amikor pl. egy helyen ugyanazt az értéket kéred le többször is, tök feleslegesen. Rengetegen elkövetik azt a hibát, hogy egy értéket/referenciát/akármit eltárolhatnának egy változóban, és később felhasználhatnák, de ugyanazt a kódot leírják többször is (erre is vonatkozik a DRY (Don't Repeat Yourself) elv).
Na, kezdek elkalandozni, remélem, megválaszoltam a kérdésedet. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #17225 üzenetére
Ja, strpos(), strstr() és társai, vagy multibyte stringeknél ezek megfelelői, tehát mb_strpos(), mb_strstr(), stb...
Amúgy ne vedd sértésnek, de azért mielőtt olyanokat állítasz, hogy "erre szerintem nincs beépített függvény", miközben ez eléggé alapvető elvárás, hogy beépített könyvtári függvény/metódus legyen egy stringben keresős módszer, nem árt utánanézni...
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #17119 üzenetére
Bevallom, nem igazán értem, hogy hogyan hasonlítható össze a Transmission nevű torrentkliens, amint az daemonként fut, annak esetleges hibáival, és a cron, mint egy ettől teljesen különálló, időzített feladat-ütemező, ami szintén daemonként fut.
A kettőben a közös tényleg csak annyi, hogy mindkettő tud daemonként futni (pontosabban a cron csak úgy fut).
Na meg ilyen alapon bármi bármikor összeomolhat, elromolhat, történhet szolgáltatás-kiesés, ami valóban adott esetben éppen beleeshet az ütemezett feladat szükséges lefutásának időtartamába. Erre két kerülő megoldás van:
- magas garantált rendelkezésre állású tárhelyet választasz
- egyes oldalbetöltések végén megvizsgálod, hogy utoljára mikor futott az ütemezett feladat (ezek időpontját tárolod adatbázisban), és ha régebben, mint mondjuk 1 hét, akkor lefuttatod azt is. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #17117 üzenetére
"Nem nagyon bízok az ilyen html fájl megjelenítésénél bonyolultabb dolgok tényleges működésében."
De hát akkor a PHP interpreter működésében sem bízol.Hát ha a szolgáltatónál nem cseszték el a cron konfigurálását, és az időzített feladatként beállított scripted is hibátlanul működik, akkor nyilván menni fog.
A cron a háttérben futkorászik (daemon), és bizonyos beállított időzönként lefuttatja a kívánt folyamatokat. Igazából nagy mágia nincs a működésében. -
DNReNTi
őstag
válasz
PumpkinSeed #17114 üzenetére
Hát épp az ilyen feladatok miatt lett kitalálva.
Tipp: érdemes a CRON-oknak is készíteni egy log-ot, hogy rendben lefutottak e, és ha igen milyen eredménnyel, ha nem akkor milyen hibával. Megkönnyíti az életet. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #17112 üzenetére
Ha van cron a szolgáltatónál (és valóban műxik), akkor mi a kérdés, miért ne menne?
-
DNReNTi
őstag
válasz
PumpkinSeed #17112 üzenetére
Ha a szolgáltatónál van lehetőség CRON-t beállítani akkor persze, hogy menni fog. Időszakos feladatokhoz, például heti rendszerességgel egy tábla truncate, tökéletes megoldás.
-
fordfairlane
veterán
válasz
PumpkinSeed #17104 üzenetére
És még adod alá a lovat. Eszem megáll... Inkább iszok még egy pohár bort...
-
honda 1993
senior tag
válasz
PumpkinSeed #17099 üzenetére
Hmm.
Ez mind világos, csak olyan kellemetlen hogy folyamatosan jönnek az újabb dolgok amit még meg kell tanulnom ahoz hogy egy normálisan működő oldalt tudjak készíteni.
Én naívan azt hittem hogy HTML és CSS segítségével elkészítem az oldalamat és ezek után már csak a híreket kell majd legyártanom.No akkor én megyek is szépen PHP-t tanulni.
Köszi az útbaigazítást mindenkinek. -
DNReNTi
őstag
válasz
PumpkinSeed #17090 üzenetére
Igazából még csak nem is plusz lekérdezés, ha ügyesen csinálod, akkor az egész felhasználó objektumodat annak minden tulajdonságával létre tudod hozni egyetlen lekérdezéssel. Kb nulla plusz terhelés.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #17084 üzenetére
"Amúgy azért lenne fontos, mert pontokat kapnak a felhasználók bizonyos oldalak meglátogatásáért, és hogy ne legyen minden oldal töltésnél adatbázis művelet így úgy gondoltam, hogy letárolom cookieba és csak valamilyen időközönként tárolom le."
Hát pedig de, az ellenőrzést és szükség esetén a pontnövelést, és ezzel az adatbázis-műveletet azonnal az oldalletöltésnél, szerveroldalon végezd el, ilyen feladatokat semmiképp se rakj át kliensoldalra. Egy normálisan karbantartott adatbázisnál, nem feleslegesen agyonbonyolított query-knél ez nem szabadna, hogy gondot okozzon. Ha gyorsítani akarsz ezen, akkor ezt szerveroldalon végezd, ne úgy akarj gyorsítani, hogy azon töröd az agyad, hogy hogyan fogadj el megbízhatatlan adatforrást (minden adatforrás megbízhatatlan, ami a klienstől származik) valamilyen szinten megbízhatónak. -
válasz
Használj checksumot. De ez csak egy ötlet, a web nem az én területem.
-
Zedz
addikt
válasz
Ha ennyire fontos számodra az adat és biztos helyen akarod tudni, akkor szerintem is felesleges spórolni azon az 1 queryn. Az a biztos, ha elrakod DB-be, onnan már nem olyan egyszerű eltüntetni.
-
válasz
A leírásodból nem derült ki számomra, hogy miért probléma minden oldalletöltésnél egy adatbázis művelet, hisz ez teljesen természetes manapság, plusz egy query nem számít. Esetleg próbálkozhatsz azzal, hogy valamilyen memória alapú táblában tárolod egy ideig a látogatásokat, így csökkentve a lemezterhelést.
A manipulációt úgy tudod elkerülni, ha egy titkosított adatot tárolsz a felhasználónál ami visszafejtésnél kibukik ha belenyúltak.
-
válasz
PumpkinSeed #17082 üzenetére
Minden amit a kliens oldalon tárolsz módosítható. Egyébként miért cél, hogy ne lehessen módosítani?
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
PumpkinSeed #17029 üzenetére
Kezdd például itt: https://wiki.php.net/rfc#php_70
Ez a lista folyamatosan bővülni fog a kiadásig, ami még bőven odébb van (lásd itt a php 7.0 timeline rfc-t).
-
DS39
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #16999 üzenetére
ezt így látatlanban (a teljes kód ismerete nélkül) nehéz megmondani hol rontod el, tippre valahol mindig újra létrehozod ezeket a session változókat, mielőtt ezt az ellenőrzést lefuttatod / erre az ellenőrző oldalra lépsz. (véletlenül nem lesz igaz ez a két feltétel)
-
DS39
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #16997 üzenetére
az úgy felesleges, a destroy törli az összeset. szóval vagy unset-et vagy destroy-t használj.
-
DS39
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #16994 üzenetére
session_destroy() előtt volt session_start() is? mert ha nem akkor az a hiba.
unset()-et is használhatsz. -
DNReNTi
őstag
válasz
PumpkinSeed #16992 üzenetére
Törölted a session-t a két teszt között?
-
tothjozsi96
addikt
válasz
PumpkinSeed #16986 üzenetére
Oké, akkor nem tudom.
Talán tároljak egy cookie-t hogy ő már letöltötte-e?Amúgy relatív sok jó megoldás van de egyik sem lesz 100%-os.
Mert ez nem egy olyan oldal amit egy intézmény használ hanem magán emberek .. -
bambano
titán
válasz
PumpkinSeed #16965 üzenetére
a php-ban a binary kettes számrendszerbeli ábrázolást takar, ha jól látom, vagyis egy olyan stringet kapok eredményül, amiben 1-esek meg 0-ák vannak.
de nekem nem ez kell, mint a felírt példa mutatja. hanem az, hogy belerakok egy változóba egy decimális számot, fenti példában százezer-egyet, és azt szeretném a fájlban látni, ahogy ezt a belső 32 bites számábrázolásában tárolja. ennél jobban nem tudom elmagyarázni.
-
honda 1993
senior tag
válasz
PumpkinSeed #16941 üzenetére
Csak elkerülte a figyelmemet és ezért nem reagáltam.
Sorry.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Energiaital topic
- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- Everest / AIDA64 topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Linux kezdőknek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- EAFC 25
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest