- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
pelyib
tag
De akkor a frontend azt mondja meg, h mekkora meretben keri a kepet, ne azt, h mekkora a screen size.
Amugy FE cookie-ban lerakja, h mekkora meretet tamogat, amit a kovetkezo requestnel a bongeszo elkuld a backend-nek, ha cookie nincs, akkor meg valami default meretben general. -
-
-
-
-
pelyib
tag
-
Lacc
aktív tag
Hát ha már portot nyitsz, akkor ja stream. Akkor már használhatod a PHP-s stream_socket_server-t.
Ekkor már használhatod a PHP-t, és nem kell Shell-el manöverezned.
De akkor már inkább NodeJS, ha van rá lehetőséged használni.
Tele von Zsinór megoldása sem rossz, de security issue miatt nem javaslom.
-
Tele von Zsinór
őstag
Tákolás, de olyat tudsz, hogy a szerveren fut egy tail -f | nc -l 1234, a php-s gépeden meg van szerverenként egy folyamatosan futó script, ami az 1234-es portjára kapcsolódik és folyamatosan olvassa, ami jön. Aztán ezt teheted dbbe, redisbe, akármibe, ahonnan tudod olvasni és a régi bejegyzéseket automatikusan takarítani.
-
Tele von Zsinór
őstag
Ez már az a téma, amire nem php-t használnék. Nálunk éles gépek simán file-ba írnak, azt filebeat olvassa fel és tolja logstash fele, az meg tovább elasticsearchbe, ami előtt van egy kibana (kb. ez ismert ELK stack néven is).
Kibanában éles hozzáférés nélkül, realtime, kereshetőek a logok. Elastic fölé akár te is tudsz felületet gyártani.
-
Lacc
aktív tag
Talán, lehet ha linux szerverről van szó - talán még Windows alatt is, már nem használok ilyet - szerintem egyszerűbb egy weboldal-t a logoknak fenntartani, ahol real-time menne az adatfolyam, amit távolról bárki elérhet belépés után, vagy rest-api funkcióval kibővíteni stb.
Bár nem tudom, hogy a PHP mennyire tudja ezt a parancsot lefutattni. (lehet kell valami külön könyvtár)
ssh server "tail -f /var/log/server.log | grep test"
Ezt kell egyexec
vagyshell_exec
-ben futattni.
Nem tudom, hogy manapság mennyire macerás futattni ssh parancsot PHP alól, látok pár szép megoldást a neten, de a legtöbb bejegyzés régi. -
cidalain
veterán
A tavoli szerver hozzaferheto szamodra?
Csinalj oda egy masik php fajlt, ami ott megnyitja a logodat, es visszaadja az utolso x bejegyzest. Es otthonrol ezt a php fajlt nyitod meg, igy a neten keresztul csak mar a keves info jon.
Bar mintha biker is igy ertette volna az adatkozlo scriptet. -
biker
nagyúr
szerintem nem, mivel a php a te szervereden fut, innen mindegy hogy akarsz olvasni, az, hogy a végéről olvass, a teljes file beolvasása után értelmezhető.
A másik szerverre kellene egy adatközlő script (ez már lehetne php is) amit meghívva az adott filet ott beolvassa, és az utolsó X sort dobja válaszként -
-
DNReNTi
őstag
Szerintem akkor megis az output buffering lesz az ami neked kell, ha jol emlekszem en levelkuldeshez hasznaltam valamikor ezer eve, pont azert mert idozitett script futott, ami osszeallitotta a levelek tartalmat a felhasznaloknak, es annak a kimenet lett kikuldve. Remelem nem mondok hulyeseget.
-
DNReNTi
őstag
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Ezek működnek. De egyik sem scriptet hív."
Ez mondjuk elég fontos lehet, hogy van már olyan, ahol műxik. Van futtatási jogosultsága annak a júzernek, aki ezt futtatni próbálja? Pl. az a júzer benne van olyan csoportban, akinek van joga ehhez, vagy van explicit joga a futtatásra?
Ha nincs, az para."Viiszont amin most túrázok, az sem scriptként meghívva, sem a konkrét parancsot meghívva shell_exec-cel, nem megy."
Nem túl konkrét, hogy min túrázol. -
Sk8erPeter
nagyúr
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
Speeedfire
félisten
Gondolom vékony klinesen fut a rendszer, az meg nem valami combos.
Anno és is próbáltam lamp-ot router alatt, de inkább letettem róla. Maradt a bash html.Ha esetleg csak a kép méretezés a lényeg, akkor esetleg próbáld meg kliens oldalon és a kapott blob-ot pedig ments le.
Biztos van pár kész megoldás rá. [link] -
Speeedfire
félisten
Nem értelek, ha nem megy a php, akkor miért abba akarod megírni?
Ha csak egy html oldal kell meg egy script futtatás, akkor miért nem bash-ben írod meg?
Illetve alapból a luci felület van openwrt alatt, ahol lua nyelvben is meg lehet írni egy modult és akkor külön menüpontban jelenik meg. vargalex féle build-ben is vannak ilyen megoldások. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
- Apple asztali gépek
- One mobilszolgáltatások
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- EAFC 25
- Nintendo Switch 2
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/256 GB titánszürke 3 év garanciával
- Sony A7III + 28-70mm FE 3.5-5.6 Zoom objektív
- Eladó egy használt MSI RTX 3060 Ti Gaming X videókártya
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar - garancia ( 901)
- Macbook Air 15" M3 - 2024, 16/256GB, bontatlan, Apple garancia ( 101)
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G733QS! 17.3 Col / 300HZ / RTX 3080 16GB / R9 5900HX / 32GB DDR4
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest