- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Milyen széket vegyek?
- Egérpad topik
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Tele von Zsinór #19327 üzenetére
Na ott fogna meg a szeku, hogy nyitva a 1234-es port (amúgy lehet meg lehet oldani, hogy ne tegye... egy próbát megér, tudom ellenőrizni, hogy beriaszt-e a scanjük)
Pedig de nem lenne hülyeség
Elvileg ez a stream, nem?
-
válasz
Tele von Zsinór #19325 üzenetére
OK
Annyira viszont nem fontos a dolog, hogy bármi ilyesmit indokolna. Részben saját tanulásra csinálnám, és itt amúgy sem szabad igazából semmit (ez nem zavarja azt a policyt, hogy igyekezz dologkat automatizálni, éljen a logika) , másrészt ágyúval verébre lenne. Mindegy, meg tudom oldani, csak egyszerűbb lett volna, ha tudom a cucc végét olvasni.
-
törölt tag
válasz
Tele von Zsinór #18080 üzenetére
Nekem az exe elindul onmagaban hiba nelkul, de az apache configban hivott dll-el nem indul az apache. Pedig ahogy neztem csak a fajlnevet kellett atirni es az eleresi utvonalat. Nem ertem mi lehet a gond. Probaltam 32bites parossal es 64bitessel is. Ugyanaz. Valamit elszurok. Log nem arul el semmit.
-
törölt tag
válasz
Tele von Zsinór #18078 üzenetére
Épp múltkor akartam kipróbálni a PHP7-et, de valamiért nem sikerült Apache2.4 alá konfigolnom. Friss 5-öt igen, de a 7 dll-jével nem indult el.
-
don_peter
senior tag
válasz
Tele von Zsinór #17715 üzenetére
Nincs mód a cash törlésére vagy felülírására..
Régebben elég volt debug módban ellenőrizni a linket és felülírta a cashet, de most nem reagál.
Utálom ezt a facebook-ot nagyon, mindig variálnak valamin...Itt van még egy példa:
Ezt az éles linket tesztelem: http://neo-geo.hu/post_facebook.php?psz=18273
Itt a debug: facebook debug
És itt a bejegyzés, amit ha a megosztásra kattintasz látod az eredményt: (#18273) [link] -
fordfairlane
veterán
válasz
Tele von Zsinór #17476 üzenetére
A PHPMailert.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #17167 üzenetére
"esetleg az igény, hogy függvényhívásnak nézzen ki"
Jaja, és ez speciel még jobban is mutat.Ezért nem értettem, mi lenne a baj vele.
-
biker
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #17164 üzenetére
Köszi az extractot, de nyilván ez sem jobb semmivel, mint a régi kód, mivel a sérülékenységet hordozza, főleg a leírt sorrend esetén...
Át kell írni nem vitás
Az echonál ok, hogy ugyanaz ()-el mint nélküle, de mi vihet valakit arra, ilyet írjon le?
-
kemkriszt98
tag
válasz
Tele von Zsinór #16171 üzenetére
Parancsból?
Azt hiszem nem teljesen tiszta mire gondolsz? A cront lehet valahogy futtatni ? Vagy a PHP-t? -
kemkriszt98
tag
válasz
Tele von Zsinór #16169 üzenetére
/usr/bin/php -q /home/artclubl/public_html/cron/cron.php >/home/artclubl/stdoutx.txt
Googlizott kód alapján... annyit változtattam, hogy az első részt kicseréltem (meg persze a php fájlom elérési útját) mert ahonnan származik ott azt írták, hogy windowshoz van és Linuxhoz googlizam ki a megfelelőt...
Egyébként a cPanel vizuális felületét használtam... -
PumpkinSeed
addikt
válasz
Tele von Zsinór #16136 üzenetére
Ja megvan, valamiért csak 30nak adtam meg az adatbázisban a helyet...
-
törölt tag
válasz
Tele von Zsinór #16136 üzenetére
Köszönöm, kipróbálom hamarosan.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Tele von Zsinór #16116 üzenetére
Az, hogy a PHP csoport melyiket supportálja vagy sem, annak nagyjából semmi köze a témához. Igen, széttöredezett. Ahány hosting szolgáltató, annyiféle verzió az 5.2-tól 5.5-ig.
-
Joci93
senior tag
válasz
Tele von Zsinór #15875 üzenetére
Köszi
-
DS39
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #15875 üzenetére
köszi.
-
kemkriszt98
tag
válasz
Tele von Zsinór #15849 üzenetére
Ok
-
kemkriszt98
tag
válasz
Tele von Zsinór #15847 üzenetére
És ez mire is kell? Eddig nem használtam és nem volt baja...
-
törölt tag
válasz
Tele von Zsinór #15823 üzenetére
Tyuhajja ...
Elég kesze-kusza még nekem, de ha jól tévedek akkor ezzel egy régi problémám is megoldható elméletileg. Talán.
Nevezetesen a html oldal képeit alakítsuk linkekké ... Csak nem megoldás arra is?
A lényeg, hogy egy adminon a user-t nem tudom megtanítani arra, hogy linkként szúrja be a képet egy editorba. Csak úgy bevágja és annyi. Ezzel viszont megoldhatom utólag, hogy kattintva mondjuk valami js nézegetőben nyiljon meg. -
kemkriszt98
tag
válasz
Tele von Zsinór #15811 üzenetére
Hát ennyit nem ér a teszt
Alapból windowsos vagyok úgyhogy ez nekem Mac-en kicsit sok
Majd otthon a gépen... Azért kösz
-
kemkriszt98
tag
válasz
Tele von Zsinór #15808 üzenetére
Jó majd megnézem azokat is... Addig is, hogy tesztelni tudjam, Mac-en vajon mit kell állítani?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #15796 üzenetére
Nem egészen, mind a request, mind a response header-ben ez van: x-www-form-urlencoded
A repsonse-nál viszont fogalmam sincs, hogy mi lehet. Erre tudok csak gondolni:$data = array('foo'=>'bar',
'baz'=>'boom',
'cow'=>'milk',
'php'=>'hypertext processor');
echo http_build_query($data) . "\n"; -
TomyLeeBoy
tag
válasz
Tele von Zsinór #15783 üzenetére
Az működik csak két probléma van vele:
1., a site alapesetben c meghajtóról fut, az elérendő pdf-eket a d-n szeretném tárolni
2., a "D:\uploaded" elérés tárolva van adatbázisban, így költöztetésnél bárhol lehetnek a fájlok, ennek a módosításával újra működne minden. -
biker
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #15694 üzenetére
értem.
Most visszaváltottam a kiszolgálón 5.2-re, szerencsére választható, 5.2, 5.3, 5.4, 5.5
de ha megemelik 1000-ről 3-4.000-re, már nincs gond, vagy a kedves ügyfél egy címre nem vesz fel 30nál több berendezést
és lesz a cím/a cím/b stb -
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #15681 üzenetére
Azt szeretném megkérdezni, hogy miért nem kapja el.
Van egy nagy try blokk a végén egy catch (Exception $e)-vel és van, hogy egy sima undefined index, vagy nem megfelelő property-nek akarok átadni értéket már nem kapja el. Van az is lehet, hogy a framework kapja ezeket el korábban?
-
TomyLeeBoy
tag
válasz
Tele von Zsinór #15560 üzenetére
Így:
while($noticia_notes = mysql_fetch_array($result_notes))
{
$note = $noticia_notes["text"];
echo nl2br($note);
}De úgy néz ki, mintha már lementésnél sem jelölné semmi a sortöréseket a stringben. Lehetséges hogy azért, mert get-el adom át és nem post-al?!
-
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #15521 üzenetére
Már létező gépet módosítok, az a baj, hogy kell az oracle client és módosítani is kell pár dolgot a php pdo-oci forrásában, így csomagkezelővel nem is tudok telepíteni a vagrant config-ban mindent.
Megpróbálom újra húzni, hátha összejön. Ha nem akkor kukázom örökre. -
Hege1234
addikt
válasz
Tele von Zsinór #15309 üzenetére
köszi!
-
trisztan94
őstag
válasz
Tele von Zsinór #15275 üzenetére
Nagyon jó a post, köszönöm!
Más:
HTML5-ös ajax fájlfeltöltéssel bénázom nagyon (ez lehet inkább jQuery topikba kellene, de nagyon úgy érzem PHP oldalon van a probléma)
Tehát egy SO-n 50+ upvote-olt válasz volt, többen is írták, hogy működik..
Van ez a formom:
<form name="form-uploadXLS" id="form-uploadXLS" method="post" action="php/uploadXLS.php" enctype="multipart/form-data" >
<hr />
<div class="form-group">
<div class="col-md-12">
<input type="file" name="xls" class="xls" />
</div>
</div>
<input type="submit" value="Feltöltés" class="btn-uploadXLS" />
</form>Az lenne a lényeg, hogy csak .xls vagy .xlsx fájlt lehessen feltölteni, de az most teljesen mindegy.
Itt a jQuery kód ami lekezelné:$('#form-uploadXLS').on('submit', function (event) {
console.log("submitted");
event.preventDefault();
var formData = new FormData($('#form-uploadXLS')[0]);
$.ajax({
url: 'php/uploadXLS.php',
type: 'POST',
success: function(data) {
console.log("success");
console.log(data);
},
error: function(msg) {
console.log("error");
console.log(msg);
},
data: formData,
cache: false,
contentType: false,
processData: false
}, 'json');
});És itt a mögötte lévő PHP:
if(isset($_FILES["xls"]) && $_FILES["xls"]["error"]== UPLOAD_ERR_OK)
{
############ Edit settings ##############
$UploadDirectory = $_SERVER['SERVER_NAME'].dirname($_SERVER["REQUEST_URI"]) . '/xls/';
##########################################
/*
Note : You will run into errors or blank page if "memory_limit" or "upload_max_filesize" is set to low in "php.ini".
Open "php.ini" file, and search for "memory_limit" or "upload_max_filesize" limit
and set them adequately, also check "post_max_size".
*/
//check if this is an ajax request
if (!isset($_SERVER['HTTP_X_REQUESTED_WITH'])){
die();
}
//allowed file type Server side check
switch(strtolower($_FILES['xls']['type']))
{
//allowed file types
case 'application/vnd.ms-excel':
break;
default:
die('Nem támogatott fájlformátum!'); //output error
}
$File_Name = strtolower($_FILES['xls']['name']);
$File_Ext = substr($File_Name, strrpos($File_Name, '.')); //get file extention
$Random_Number = rand(0, 9999999999); //Random number to be added to name.
$NewFileName = $Random_Number.$File_Ext; //new file name
if(move_uploaded_file($_FILES['xls']['tmp_name'], $UploadDirectory.$NewFileName ))
{
// do other stuff
die('Sikeres feltöltés!');
}else{
die('Hiba történt a feltöltés során!');
}
}
else
{
die('wtf');
}(Ezt is SO-ról csórtam)
Na akármit csinálok, mindig a "wtf" hibaüzenetet kapom.
Elvileg a formData üres, de megint csak elvileg annak mi nem is láthatjuk a tartalmát.
HTTP 200 OK-al jön vissza a wtf hibaüzenet?
Könyvtárak helyét, nevét ellenőriztem, a php.ini-t is.
Mit nem veszek észre?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #15217 üzenetére
Nincs benne hibaüzenet, bináris a tartalma. Kipróbáltam másik szerveren is, ott megfelelően működik. Valami php, vagy apache beállítás lesz a ludas szerintem.
-
LonGleY
veterán
válasz
Tele von Zsinór #15091 üzenetére
Köszönöm, csak most láttam, hogy válaszoltál. Sajnos az otthoni seed nem lenne megoldható. De végül a szimpla letöltés mellett döntöttünk. +1 tárhely előfizetés, de nem probléma.
-
DNReNTi
őstag
válasz
Tele von Zsinór #15190 üzenetére
Az XHTML 1.0 a HTML 4.01 XML verziója. Végül is ha szigorúan vesszük igazad van.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #15035 üzenetére
"A nagy baj, hogy nem egyértelmű, mi lenne itt a helyes megoldás. A példádnál maradva: január 31-éhez egy hónapot adva mit vársz? Februárt? De hiszen ott nincs 31-e, ha meg a 28-át adod vissza, akkor nem egy hónapot adtál hozzá. Március? De hiszen én csak egy hónapot akartam hozzáadni."
Ebben igazad van, hogy nem egyértelmű, mégis én a MySQL-féle dátumkalkulációit sokkal értelmesebbnek találom a PHP-énál (legalábbis ilyen intervallumos számítgatásoknál többször kapom az általam elvárt eredményt, még ha az általam elvárt eredményt is lehet nyugodtan vitatni), ahol a SELECT DATE_ADD('2001-01-31',INTERVAL 1 MONTH); query eredménye éppen 2001-02-28 lesz - végül is ez is vehetjük úgy, hogy egy hónap hozzáadása, csak épp február hónap napjainak számát adtuk hozzá.Számomra az kevésbé tűnik logikusnak, hogy január 31-hez hozzáadva egy hónapot kijön március 3-a, de igazad van abban, hogy itt nincs "logikus" megoldás, DE mivel a hónap napjainak száma folyton eltér az adott hónaptól függően, ezért szerintem az sem tartozik a jó megoldások közé, hogy az egy hónap az feltétlenül 30 nap. Nincs jó megoldás.
-
DNReNTi
őstag
válasz
Tele von Zsinór #14950 üzenetére
Ahan köszi!
Én is ezt vettem ki a leírásokból, csak nem értettem miért kellene nekem több autoloader. -
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #14880 üzenetére
Nincs ott, üres az a rész.
Sk8erPeter: Leszedtem a curl extension-t, de így is undefined function. -
PumpkinSeed
addikt
válasz
Tele von Zsinór #14850 üzenetére
Értem már. Azt nem értem, hogy ha valaki megnézi ezt akkor az az ő saját IP címét adja vissza?
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Tele von Zsinór #14828 üzenetére
Én azt hittem, hogy pont fordítva van és a global kulcsszóval megadott változó a szuperglobális, a $_GET stb. pedig a globális, de akkor jó, hogy ezt is tudom most már.
(#14827) fordfairlane
Értem, ezt nem tudtam ezért kérdeztem meg. -
Dave-11
tag
válasz
Tele von Zsinór #14807 üzenetére
Tele von Zsinór: "A teljesen biztos megoldás az, ha te generálod a fileneveket."
Ja igen, gondolom itt arra gondolsz, hogy feltölthetnek akár kettő vagy több ugyanolyan nevű fájlt, és az bezavarhat. Akkor erre meg lehet olyat csinálni, hogy mondjuk a fájl neve elé hozzáfűzzük a feltöltés dátumát és időpontját, meg rárakunk egy MD5-ös titkosítást az így kapott stringre.
-
Dave-11
tag
válasz
Tele von Zsinór #14803 üzenetére
Hát jó persze, de ő csak annyit kérdezett, hogy a feltöltött fájlt hogyan helyezze át más mappába, meg hogyan tárolja el az URL-t az adatbázisban, a fájltípus ellenőrzés meg evidens, azt úgy gondoltam hogy meg tudja oldani.
Azt hogy érted, hogy ha felmegy az index.php fájl akkor már is nem a tiéd a szerver. Attól még annak a "szabotálónak" tudnia kell az adatbázis használatához szükséges hozzáférési adatokat nem? Vagy esetleg arra gondolsz hogy olyan kódot írt bele abba az index.php-ba, ami kitörölheti a vele egy mappában lévő összes fájlt és mappát? Mert akkor igen, az tényleg veszélyes, ha nincs lekezelve a kiterjesztés.
Megoldásként akkor még akár azzal is meg lehet spékelni a kódot, hogy '/' karakterenként feldaraboljuk a fájl nevét egy tömbbe, és annak csak az utolsó elemét tekintjük fájlnévnek, nem? Gondolok itt az explode() függvényre. -
rootkiller
őstag
válasz
Tele von Zsinór #14803 üzenetére
Igazad van!
Másrészről úgy gondoltam hogy lesz neki külön mappa ahova csak ezek mennek, másrészről korlátozni kéne hogy jpg png only mehessen fel.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #14758 üzenetére
Sejtettem, de itt nem szögletes zárójelek vannak, és nincsenek idézőjelek.
Csak azért jegyeztem meg Trisztánnak, mert kiderült, hogy PostgreSQL tömbről van szó, annak a szintaktikája meg végül is teljesen indokolt, a JavaScriptes tömbökre meg ez speciel pont kevésbé emlékeztet. A json_encode-dal meg végképp nem tudom, mit akar kezdeni ebben az esetben.
-
trisztan94
őstag
válasz
Tele von Zsinór #14752 üzenetére
Király, köszönöm!
honnan jön ez az adat eredetileg?
Ez egy PostgreSQL tömb, annak ez a formátuma. Tényleg eléggé hasonlít a JSON-ra most, hogy így mondod, megpróbálom majd ha lesz egy kis szabadidőm a JSON encode-dal. -
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #14689 üzenetére
Én is így tudtam.
Sk8erPeter:
Ezt én hol állítottam? Azt írtam, hogy nem akarom én magam bejárni a tömböt x alkalommal. Ha írok rá egy függvényt, akkor az végigmegy a tömbön és visszaadja a vágott tömböt. Aztán végigmehetek én is a vágotton.
Ha egy beépített gyorsabb, akkor miért ne használjam inkább azt? -
PumpkinSeed
addikt
válasz
Tele von Zsinór #14596 üzenetére
.txt
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #14514 üzenetére
Na ez nem egy rossz gondolat. Alapból valóban az %appdata%\uTorrent könyvtárban keresgéli a settings.dat, resume.dat fájlt, ami felhasználóhoz kötődik, abban az esetben, ha normál telepítés van fent. A 3.xx akárhányadik verziótól kezdve lehet ELEVE portable-módban is telepíteni.
A 2.x változatoknál az jelenti a portable módot, ha az utorrent.exe könyvtárral azonos könyvtárban található a settings.dat, resume.dat fájl. Ekkor az %appdata%\uTorrent könyvtár tartalmával nem törődik, nem keresi, ezzel tehát áthidalható lenne a probléma (ha eleve portable-módban próbálná meg használni, az %appdata%\uTorrent könyvtárban lévő adatok gondos átmásolásával az utorrent.exe mellé, persze backup nem árt).
Legalábbis feltételezem, nem szeretné, ha ugyanannak a felhasználónak a nevében futna a php-folyamat is. -
trisztan94
őstag
válasz
Tele von Zsinór #14269 üzenetére
Tényleg, hozzászoktam már a C#-os és Java-s szintaktikához egy picit, kiment a fejemből.
Köszi!
(#14271) Sk8erPeter:
Fáradt vagyok, na!
-
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #14144 üzenetére
Eléggé benéztem a dolog, kihagytam a zlib kapcsolót.
-
cucka
addikt
válasz
Tele von Zsinór #14118 üzenetére
Néhány apróság:
- A PHPUnit egy automatizált teszt framework. Bármilyen típusú teszteket írhatsz benne, nem csak unit tesztet.
- Kétszer is gondold meg, mielőtt belevágsz abba, hogy egy webes UI-ra teszteket írj, mondjuk Seleniummal. Elég sokat lehet szívni a tesztek karbantartásával, TDD is nehézkes, stb. -
Lacces
őstag
válasz
Tele von Zsinór #14118 üzenetére
Az egység teszteket ismerem.
Ez az integrációs teszt új nekem, de nagyon. Áh, amit linkeltél, ott a BDD kulcsszó, már értem. Így már ismerős
Mi az a headless?
És az nem baj, hogy a PhantomJS az JS? Nem nyújt ezáltal kevesebbet mint a Selenium? -
biker
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #14114 üzenetére
Mert azt nem tudja windózon berakni a 3x8-as excel rácsba
Az a baj, leragadtam ott, hogy azt szeretném megoldani, amit kért, hogy a kis exceljébe beszúrható formátumot generáljak, de hála Sk8erPeter kollégának, aki rávilágított a "mit akarsz az excellel" kérdésre, hogy mit akar az excellel, és inkább készítek egy 8x3-as rácsot, és mindig megadja, épp a 14. vagy a 8. etikett következik, és oda fog nyomtatni
-
válasz
Tele von Zsinór #14098 üzenetére
Ez az "autoload" gyönyörű!
-
trisztan94
őstag
válasz
Tele von Zsinór #14098 üzenetére
Nincs semmilyen licensz info, szval kitoltom a felest
-
válasz
Tele von Zsinór #14074 üzenetére
Így oldottam meg végül.
mobal,
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #14013 üzenetére
Ja tényleg, van ez a kukacos módszer is, kösz
-
trisztan94
őstag
válasz
Tele von Zsinór #13978 üzenetére
Na ez egy ékes példája annak amiért én hagytam a francba a linuxot. Ki tud megjegyezni ilyen hülye parancsokat? Legalább lenne autocomplete vagy valami, nem olyan nehéz megoldani. Azt vágom, hogy nem lehet minden terminál parancsra GUI-t csinálni, de egy segítő GUI-t (pl beépített help, ahol kulcsszavakra keresve kidobja a parancsokat neked)
Legalábbis nekem bonyolult, még az Android dev tools-t felrakni is szívás volt, pedig eclipse aztán linux barát... jó ez a windóz, mekhez meg csóró vagyok
-
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #13966 üzenetére
Ez igen jónak tűnik. Holnap bepróbálom.
-
19.Norbika
tag
válasz
Tele von Zsinór #13914 üzenetére
Igen így van és ha jól tudom akkor php 4.1 környékén vezették ki. ( nem 100%, a fene se tudja már ) Bár ez nem befolyásolja a választ, hogy ez a változó nem létezik. Ami nincs az nem is létezhet
-
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #13843 üzenetére
Meglett a megoldás végül. Akivel futtatni akartam user a php-t, nem volt joga használni az oracle kapcsolatot...
-
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #13843 üzenetére
Közben egyesével kikommenteztem a függvény. Ennek a fájlnak az importálásakor dobott hibát, illetve ha az osztály végére másoltam be simán, akkor is hibát dobott, de csak parancssorban.
Ugyan az a php futtatja a parancsokat web környezetben és parancssorban is. Mégis egyiken jó, másiknál nem.class MyDate {
public function convertDate($dateString) {
$myDateTime = DateTime::createFromFormat('Ymdhis', $dateString);
return $myDateTime ? $myDateTime->format('Y-m-d H:i:s') : null;
}
} -
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #13841 üzenetére
5.4.15 van fent jelenleg. Újabb verziót nem tudok sajnos, kötve vagyok a tesztgéphez. Jogom meg nincs újabbat felrakni.
De számomra ez az error log hiánya is furcsa. -
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #13792 üzenetére
+1 nem is értem miért kellene kapcsolótábla. A blog bejegyzést egy ember készíti az esetek 99%-ban, a szerző pedig mindig meg van jelenítve. Felesleges ilyenkor joinolni.
Ha cimkékről lenne szó még megérteném. -
DS39
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #13792 üzenetére
+1
kissé feleslegesnek tűnik a másik megoldás, mert egy lekérdezéssel megoldható, hogy adott id-hez ki listázzuk a blog bejegyzéseket, külön tábla létrehozása nélkül.
-
trisztan94
őstag
válasz
Tele von Zsinór #13790 üzenetére
Szerintem egy blogposztnak az elsődleges adatai közé nem tartozik a szerző. A fő dolgok egy bejegyzésnél a cím, törzs, címkék, időpont, értékelés, stbstb.
Másodlagos, hogy ki készítette, viszont a felhasználóknál, ha egy blog platformról beszélünk az elsődleges adatok közé tartozik az is például, hogy mely bejegyzéseknek ő a szerzője.
De ez mondjuk egy nagyobb oldalnál fontos sztem, egy kis blogban igazából tök mindegy.Nem feltétlen ez a megoldás a jobb, én így szeretem csinálni, több értelme van a dolgoknak.
-
válasz
Tele von Zsinór #13785 üzenetére
Lehet, hogy rosszul fogalmaztam!
Az egy a többhöz kapcsolatot. Tehát, hogy egy segédtáblát felállítok és ott szedem össze, hogy melyik bejegyzésnek ki a "tulajdonosa".
-
válasz
Tele von Zsinór #13780 üzenetére
1:n, természetesen, de a lényeg változatlan! Most akkor melyik a "jobb" végső soron megvalósítás szempontjából mind1.
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
Tele von Zsinór #13775 üzenetére
Nem ez lesz a probléma. Pár száz kilobyte-os fájloknál is jelentkezik. Olvastam, hogy lehet probléma az, ha ASCII-ben töltjük fel a fájlokat és nem byte stream-el de erre a Swiftmailer ügyel. Ha total commanderben összehasonlítom a fájlt, a legnagyobb része nem is egyezik a két dokumentumnak. Lehet, hogy ez inkább valami szerver beállítás miatt történik?...
-
CSorBA
őstag
válasz
Tele von Zsinór #13748 üzenetére
Az ord() 194-nek írja, megpróbáltam chr(194)-et strtr-el replacelni, és ugye a szokásos multibyte strip jelenséget kaptam (négyszög kérdőjellel). Így tényleg nekem is gyanús lett, hogy 2 byteos.
Most milyen úton menjek tovább? Ez a C2 és A0 -t hogy tudom megnézni?
-
CSorBA
őstag
válasz
Tele von Zsinór #13744 üzenetére
Igen, erre gyanakszom én is. Az -nek ugye - mint entitás - látható nyoma van, de a másik kettőt nem ismerem. Azért fura, mert firebuggal megnézve sima szóköznek látom.
Mindjárt rákeresgélek, bár ha valaki tud rá valami jó strip-et, akkor annak örülnék(Persze azért szavak között maradjon 1-1 szóköz...)
-
ahetaton
csendes tag
válasz
Tele von Zsinór #13737 üzenetére
És van olyan script vagy program amivel FTP-ről FTP-re lehet másolni a fájlokat?
-
DS39
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #13734 üzenetére
köszönöm a választ!
1. rendben, akkor ezt a formulát fogom használni
2. a html részben ez van:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"/>
a php részben: header('Content-type: text/html charset=utf-8');
ill. mysql_query("SET NAMES utf8");
karakterkódolási probléma nincs, szépen megy az adat oda-vissza.a webszerver egyébként egy ingyenes külföldi: [link]
-
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #13710 üzenetére
Lényegében semmi extrát nem fog csinálni, csak elkülönül a kódtól.
Oracle (pl) toad alatt szoktak ilyet csinálni, vagy : vagy & jel van előtte.
Illetve a yii is így használja default-ból.
fordfairlane: Mivel alapból string van beállítva. Ritka amikor meg kell adni a típusát és a hosszát is. -
spammer
veterán
válasz
Tele von Zsinór #13712 üzenetére
Hát nem tudom, nálam a LIMIT-tel nem volt gond, ha erre gondolsz, hogy például:
ORDER BY valami DESC LIMIT ?;
Működik a bind.
-
biker
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #13712 üzenetére
mennyire hatékony és igaz, hogy prepared esetén nem kell nekem törődni az adatok escapelésével és sql injection ellenőrzéssel, és szűrésekkel?
-
Alukard
senior tag
válasz
Tele von Zsinór #13693 üzenetére
Tudom, hogy nem szó szerint mellékhatás, csak a saját favágó humorommal próbáltam kicsit alakítani
-
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #13651 üzenetére
Szóval akkor maradjon a limit mindenképp, csak elég magasan kell behatárolni, ami alatt mindenképp végezni fog.
-
ahetaton
csendes tag
válasz
Tele von Zsinór #13619 üzenetére
ISP-n úgy írja példának, hogy:
/var/www/clients/client1/myscript.sh vagy http://www.mydomain.com/path/script.php
Ha az elsőt követem akkor csak annyi, hogy megadom rendesen a filerendszerbeli elérési utat, a fájlból törlöm a kezdő és végző php taget, és átnevezem script.sh-ra?
-
ahetaton
csendes tag
válasz
Tele von Zsinór #13613 üzenetére
Ha böngésző url-be beütöm az elérési útját a scriptnek akkor végrehajtja az adatbázismentést.
Viszont ISP Cronban, nem hajtódik végre, miért lehet ez? -
spammer
veterán
válasz
Tele von Zsinór #13613 üzenetére
Hát nem tudom számít-e, mert input mező, gondoltam biztos, ami biztos megadom, hogy kizárólag alfanumerikus karaktereket fogadjon el.
Bár ugye a $db->escape_string() -en átmegy.
Egyébként megoldottam közben, csak nem tudom, számít-e egyáltalán, ha amúgy is van escape_string sql query előtt.
-
kenwood
veterán
válasz
Tele von Zsinór #13577 üzenetére
koszi.kozben rajottem,h van egy masik megoldas is.
a tarhelyszolgaltato alabbi sora zavart meg :"K: Mi a kimenő levelek kiszolgálójának címe?
V: Az Ön internet szolgáltatójának SMTP szerver címe."on alatt sajat magamat ertettem,es nyilvan nem hagynam bent az email fiokomhoz tartozo azonositokat a kodban.
aztan rajottem,h ennek a contact formnak meg is kell erkeznie valahova,es ha abbol a fiokbol kuldenek is emailt,akkor nekik van smtpjuk,es ennek az adatait kell berakni a kodba -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #13541 üzenetére
"Ha van időd és türelmed egy elég meredek tanulási görbére"
http://wiki.answers.com/Q/Does_a_steep_learning_curve_mean_learning_fast_or_slowly"In common (technically incorrect) usage, "steep learning curve" is meant to indicate that to learn the subject/technique takes a long time and is difficult. "
Én is így gondolom, de egyszerűbb volt belinkelni egy pont ezt részletesen kifejtő cikket, mint saját szavakkal leírni.Néha nagyon jól jön, ha az ember rákeres, mielőtt részletesen elkezd fejtegetni egy témát, valszeg már előtte leírták.
-
spammer
veterán
válasz
Tele von Zsinór #13511 üzenetére
Köszi, nem is tudtam, hogy php-vel input mezőn belül ezt így lehet
Itt meg is találtam közben [link]
-
törölt tag
válasz
Tele von Zsinór #13471 üzenetére
Php.exe-t futtatva hiányzik neki a php_mbstring.dll, pedig az ext könyvtárban ott van.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #13476 üzenetére
Nem szedték ki.
http://social.technet.microsoft.com/wiki/contents/articles/910.how-to-enable-telnet-client-in-windows-7.aspx
Nálam nincs engedélyezve, de lehetne: -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Nyilván van Task Scheduler Windows 7 alatt is (és feljebb is lesz), miért szedték volna már ki?
"Így futó webszerverre sem lesz szükséged."
Ez így oké, de később azt írod, wget http://localhost/foobar.php-vel kéne ütemezni; most lehet, hogy félreértem, amit írsz, de ez hogy működne futó webszerver nélkül?
Vagy azt ettől függetlenül írtad, hogy arra rávilágítva, hogy nem feltétlenül kell proxy script? -
Peter Kiss
őstag
válasz
Ha a kódnak erős függése van raa, hogy webszerveren fusson, akkor nem fog működni alapból. Kell egy proxy script, ami pl. cURL-lel meghívja az adott URL-t, és ebben az esetben ezt kell futtatni a megadott módon.
-
Jim-Y
veterán
válasz
Tele von Zsinór #13436 üzenetére
hiányzott egy package:
sudo apt-get install php5-mysql
ezután megjavult
köszi
Egyébként sajnos az nem sokat mondott, hogy kapcsold be a modult, ha az egyszerű ember azt se tudja, hogy azt hogyan kell
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
Tele von Zsinór #13296 üzenetére
Jól emlékszel. Köszönöm, erre nem gondoltam. Működik
Sk8erPeter-nek és DanielK-nek is köszi.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Tele von Zsinór #13254 üzenetére
Az SQL escapelés is hiányzik a kódrészből.
-
törölt tag
válasz
Tele von Zsinór #13153 üzenetére
Természetesen a query előtt gondoltam. Prepared statement még nem rögzült bennem.
-
törölt tag
válasz
Tele von Zsinór #13147 üzenetére
mysqli-t használok. Oké, tehát a real_escape_string lesz a megfelelő. Köszönöm. Gyakorlatilag kiírás előtt végigpörgethetem egy POST tömbön is, nem?
Így gondoltam:
foreach($_POST as $key => $item) {
$_POST[$key] = $mysqli->real_escape_string($item);
}Egy csomó modul POST-ot használ, macera volna átírni.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #13078 üzenetére
Jó is, hogy jelezted.
Na igen, a placeholderek használata is jóval elegánsabb megoldás. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #13069 üzenetére
Értem, ettől függetlenül viszont szerintem érdemes elkerülni az idézőjel használatát tömbindexeléskor, és lehetőleg egyéb esetekben is - természetesen ez pusztán szubjektív megítélés, de én rendkívül olvashatatlannak tartom a stringben "elrejtett" változók használatát a konkatenálás helyett.
Szóval szerintem PHP-ben idézőjel helyett aposztróf. -
Soak
veterán
válasz
Tele von Zsinór #13069 üzenetére
egy mítosz
Most már. Mint látható az általad linkelt cikk első hozzászólásából is, korábbi verziókban még volt különbség, valószínűleg csak nem tudatosult azóta az emberekben a változás.
-
Dave-11
tag
válasz
Tele von Zsinór #13024 üzenetére
Eddig is úgy dolgoztam, hogy az execute()-nál a placeholdernél ott volt a kettőspont. De most kipróbáltam nélküle, és ugyanaz az eredmény, a táblába 0-t rak be az option value-ja helyett :/
OMFG!!! De egy láma vagyok, a táblában nem varchar volt beállítva, hanem int
-
rt06
veterán
válasz
Tele von Zsinór #13024 üzenetére
be van pipalva, hogy figyelje a reference-eket, de ennek csak annyi a hatasa, hogy lassabban csinalja
-
Soak
veterán
válasz
Tele von Zsinór #12995 üzenetére
Én épp ezért írtam, hogy adatbázisba csak akkor írjunk ha a user csinált valamit. Addig csak meg kell jeleniteni, ezért nem kell lock, meg semmi, ezért irtam, hogy egy matematikai müvelettel megjelenitjük, utána meg ha esetleg varázsolt egyet akkor beírunk.
Szerk : Azért egy pontosabb sepcifikációt szivesen meghallgatnék, mert egyelőre 5-6an játszünk elméleti fizikust
-
DeltaPower
addikt
válasz
Tele von Zsinór #12995 üzenetére
Soak megoldása is kivitelezhető, sőt láttam már rá működő példát is. Külön lock kezelés se feltétlen kell hozzá, ha pl. meg van adva hogy 30 percenként (1800s) 50 mana töltődik, akkor:
UPDATE character SET mana=LEAST(max_mana, mana+((NOW() - last_mana_timestamp)/1800)*50), last_mana_timestamp=NOW() ...
szerk: oleslie: megelőztél, kb ugyanarra gondoltunk
-
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #12969 üzenetére
De a git-ben benne van elvileg az ssh-agent. Itt lesz amúgy a baj, azt írja hogy nem tud csatlakozni az agent-hez, holott az agent már fut...
A socketet mutatja, de ha tesztelni akarom az ssh -T -vel, akkor permission denied.
Illetve az ssh-add sem megy. -
Soak
veterán
válasz
Tele von Zsinór #12871 üzenetére
Ismerem, én is használom, de itt nem ez a minta áll fent, legalábbis a kódot legalább annyira át kéne alakítani mintha csak szeparálná a kettőt, itt csak annyi látszik, hogy magára irányít (gondolom épp a hibára megoldásként), plusz a PRG -nek csak bizonyos feladatoknál van értelme, nyilván ezt neki kell eldönteni, de mivel alapból nem így volt implementálva, mertem feltételezni, hogy nem szükséges ...
Szerk: Persze az lehet, hogy később van vizsgálva a get is, akkor igaz, de ennyiből nekem nem volt nyilvánvaló.
-
válasz
Tele von Zsinór #12871 üzenetére
Átirányítás után meg kell állnia, mert a redirect itt egy header wrapper ahogy olvastam. Azért fura, mert FF alatt jó. Lövésem sincs mi lehet a gond, a post ellenőrzésre a módszert a fejlesztő oldalán olvastam.
-
vamzi
senior tag
válasz
Tele von Zsinór #12738 üzenetére
Ez már funkcionalitásban túl sok. Semmi komolyat nem szeretnék, pusztán összeszedni az eddig megcsinált projektjeimet és azokat egy helyen tárolni.
De, köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- The First Berserker: Khazan
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Diablo 3
- Nintendo Switch 2
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- További aktív témák...
- MSI RTX 4070 SUPER 12GB GAMING X SLIM WHITE - 20 hónap garancia
- GIGABYTE RTX 4070 SUPER WINDFORCE OC 12GB - 20 hónap garancia
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Black - Használt, karcmentes
- Apple Ipad 10.generáció
- Új HP Pavilion x360 14-ek Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i5-1335U 8/512 FHD IPS Iris Xe
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged