- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Házimozi belépő szinten
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
honda 1993
senior tag
válasz
Sk8erPeter #17159 üzenetére
"Kíváncsi" lennék hogy a való életben is ekkora tahó paraszt vagy- e.
Bár hála a jó égnek sosem fogunk találkozni, viszont a választ enélkül is tudom.Elég nevetséges, ugyanakkor undorító dolog az ahogy te viszonyulsz egy másik emberhez.
Biztos megvan ennek is az oka, lehet hogy régebben veled is (és rólad is) így beszéltek, de ettől még nem lesz kevésbé ocsmány dolog.
No és akkor én pedig ITT SZÁLLTAM KI.A többieknek:
Kicsit talán durvának hathat ez iménti válaszom, de az a helyzet hogy hónapok óta így viselkedik.
-
honda 1993
senior tag
válasz
supercow #17157 üzenetére
En csak azt nem ertem hogy attol fuggetlenul hogy en segg hulye vagyok a programozashoz, miert nem lehet belatni hogy amit mondok az nem hulyeseg.
De most komolyan... Ugy veszi ki magat ez a dolog, mintha azt gondolnak a tobbiek hogy egy wordpress vagy egy letoltott sablon weboldal minden tekintetben megfelel barki szamara.
-
honda 1993
senior tag
Sorry, latom megint az lesz hogy pont a mondanivalom lenyege marad figyelmen kivul.
Tehat akkor azt mondjatok, hogy egy letoltott weboldal 100%-ig kielegiti az ember igenyeit?
Ezzel az erovel minek egyaltalan azzal szopni hogy valaki osszerakjon egy profi weboldalt?Van pl egy megrendelese valakinek, aki nem ert a dologhoz de azt mondja hogy "Na akkor toltsuk le ezt az izet oszt jo lesz ez neki".
Ez igy mennyire realis?
-
honda 1993
senior tag
válasz
Orionk #17147 üzenetére
Szia.
Ez nyugodtan mehetett volna a weboldalkeszites topikba.
Egyebkent te egy kesz weboldalt szeretnel, ami raadasul responzive. Ez idaig rendben is van, de ez a mondat egy picit erdekes. "Csak alap szinten értek a weboldalkészítéshez. Tudom, hogy ez nem határolja be, hogy mit tudok és mit nem, de hogy mondjam másképp...kicsit értek hozzá..."
"Épp ezért, mivel nem tudnám leprogramozni teljesen az oldalt"
Ebben az esetben 2 lehetseges variacio kozul tudsz valasztani.
1. Megtanulod
2. fizetsz erte valakinek, aki ert hozza."Tudnátok ajánlani valamit ? köszi szépen."
Ha ugy erted hogy egy ingyenes sablonnal szeretned megvalositani, akkor azt kell hogy mondjam, ilyen szerintem nem igazan letezik.
Ezekben az ingyenes ( vagy akar a fizetos) sablonokban amiket le lehet tolteni, altalaban elegge korlatoltak a lehetosegeid ha modositani szeretned az oldal kinezetet.( bar a menu modositasa nem lehet problema)Viszont szerintem kizart hogy egy hasznalatra kesz es minden kriteriumnak megfelelo RESPONZIVE oldalt le lehessen tolteni valahonnan es utana csak fel kelljen tolteni a tartalmat.
-
honda 1993
senior tag
válasz
#81999360 #17143 üzenetére
De igen ertem hogy miert.
Csak a megvalositas resze a dolognak sajnos mar mas teszta.Egyebkent en elso korben egy fapados, vagy ha ugy tetszik primitiv modon szeretnem megcsinalni, a lenyeg most tenyleg csak az hogy a celnak megfeleljen.
"Lehet hogy kéne valami szemléltetés." Nem tudom hogy ezt hogy erted.
cubix Segg hulye vagyok a php-hoz, igy tehat annak is orulnek ha ugy meg tudnam csinalni hogy ne kelljen MYSQL-t hasznalni ( mert ugyebar azt is meg kell tanulni. )
-
honda 1993
senior tag
Sziasztok.
Nem nagyon gyakorolgattam azota a php-t, de ma egy picit foglalkoztam vele.
A multkori temara visszaterve..
Ha szeretnek egy "oldal motort", akkor valahogy ugy kellene elkepzelnem az egeszet hogy pl van egy style.css es egy index.php fajlom amiben a kodokat tarolom, az index.php-ban lenne minden, pl a menurendszer, containerek, fejlec, stb.
Az ujabb cikkeket pedig szinten az index.php fajlban hoznam letre <html></html> tagek kozott.Ha pedig modositani szeretnek valamit az oldal kinezeten, akkor igy elmeletileg eleg atirnom csak a css kodot .
Ez az elkepzeles mennyire all kozel a megoldashoz?UI: Azota tenyleg nem volt idom ezzel foglalkozni, szoval ha butasagot kerdeztem akkor ne cseszegessetek miatta.
-
honda 1993
senior tag
válasz
fordfairlane #17105 üzenetére
Nem kell kiakadni.
Neked is nagyon szívesen segítek.
-
honda 1993
senior tag
válasz
PumpkinSeed #17099 üzenetére
Hmm.
Ez mind világos, csak olyan kellemetlen hogy folyamatosan jönnek az újabb dolgok amit még meg kell tanulnom ahoz hogy egy normálisan működő oldalt tudjak készíteni.
Én naívan azt hittem hogy HTML és CSS segítségével elkészítem az oldalamat és ezek után már csak a híreket kell majd legyártanom.No akkor én megyek is szépen PHP-t tanulni.
Köszi az útbaigazítást mindenkinek. -
honda 1993
senior tag
Nyeeemm.
Mert találtam én is egy pár jól megfogalmazott leírást a témával kapcsolatban.
Egyébként te is könnyen oltogatod a másikat azért mert nem ért valamihez, de tudod nem mindenki tanult évekig programozást ( Mindegy hogy suliban vagy éppen otthon a gép előtt ülve), a lényeg hogy több éves tapasztalatod lehet ezen a területen.
Én sem szoktam beszólni senkinek azért mert valamiben kevésbé tehetséges vagy gyakorlott mint én magam.
-
honda 1993
senior tag
válasz
DNReNTi #17095 üzenetére
Na ezekre mondjuk így már tényleg tudok támaszkodni.
Csak ugye én már ott tartok hogy inkább meg sem kérdeztem hogy mikre van szükségem mert úgyis csak azok a válaszok jöttek volna hogy "Miért nem tudsz rákeresni te magad?" meg a "Ha ennyire lusta vagy akkor inkább hagyd az egészet a pics@ba."
Miközben szó sincs egyikről sem, csak én nem találtam semmit a témával kapcsolatban.Minden esetre köszi a linkeket.
-
honda 1993
senior tag
válasz
DNReNTi #17093 üzenetére
Nos igen elhiheted hogy én is annak örülnék a legjobban ha saját magam meg tudnám írni.
"Max pár óra" igen annak aki ért a php-hoz.Én sajnos azt sem tudom hogy hogy néz ki egy ilyennek a felépítése, pedig guglizgattam rendesen.
Csak ugye ha az ember azt sem tudja hogy mit is keres akkor úgy nehezebb.
Merthogy a "portálmotor" kifejezésre van kb1500 találat és azok között mindent találtam csak olyat nem amire nekem lenne szükségem... -
honda 1993
senior tag
Sziasztok.
DNReNTI Említett egy portálmotort, ami azt a célt szolgálja hogy ne kelljen minden egyes alkalommal új HTML fájlt létrehoznom amikor valamit fel szeretnék tölteni az oldalamra.Nos mivel én úgysem tudom hogy ezt hogyan kellene elkezdeni, de még csak elképzelésem sincs egy ilyennek a működéséről, arra gondoltam hogy azok közül akiket "ismerek" innen a PH-ról, megkérek valakit hogy csinálja meg nekem.
Természetesen nem ingyen kérném.
Valaki esetleg elvállalná ? -
honda 1993
senior tag
Volna viszont egy masik kerdesem.
Az oldalamon lesz egy olyan funkcio, amivel a latogato egy egyszeru urlap kitoltesevel tud E-mailt kuldeni nekem.
<form method="post" action="php/feldolgozo.php">
<input id="nev" type="text" name="nev" placeholder="nev" />
<br /><br />
<input id="email" type="text" name="email" placeholder="email cim" />
<br /><br />
<textarea id="megjegyzes" name="azonosito" rows="20" cols="55" placeholder="Megjegyzes" ></textarea><br />
<input id="kuldes" type="submit" value="Elkuldes" />
</form><?php
$address = "valaki@gmail.com";
$subject = "Mail-próba";
$body = "Szia!";
$header = "MIME-Version: 1.0\n";
$header .= "Content-Type: text/html; charset=utf8\n";
$header .= "From: valahonnan.hu <info@valahonnan.hu>\n";
$header .= "Errors-to: postmaster@valahonnan.hu\n";
mb_internal_encoding("UTF-8");
$subject = mb_encode_mimeheader($subject, "UTF-8", "Q");
$content = "<html><title>$subject</title><body>$body</body></html>";
$success = mail($address, $subject, $content, $header);
if ($success) {
echo "OK";
} else {
echo "NO";
};
?>Tehat van ugye a html kod, amiben az urlap talalhato, az action pedig az utobbi "feldolgozo.php" fajl.
Jelenleg itt tartok a dologgal, de nem tudom hogy innen hogyan tovabb.
Ebben tudtok segiteni ?Ez azert valamivel egyszerubbnek tunik mint a login rendszer es ezert foglalkozok inkabb ezzel.
-
honda 1993
senior tag
válasz
DNReNTi #16952 üzenetére
Emlekszem is az altalad linkelt oldalra, csak arra gondoltam hogy keresek egy rovidebb illetve egyszerubb forraskodot mert szamomra meg bonyolult ez a dolog.( Tenyleg csak a nagyon alap fogalmakkal vagyok tisztaban a php nyelvet tekintve.)
Viszont nagyon szeretnek egy mukodo login rendszert mert az oldalam mar lassan keszen allna arra hogy megoszthassam masokkal is."Végül is, igen bonyolult átírni a type="text"-et type="password"-re"
Nem volt bonyolult, meg is tettem.De ettol meg szerintem eleg nagy hiba.
-
honda 1993
senior tag
Koszonom, ez eddig vilagos is, csak sajnos ettol fuggetlenul nem igazan vagyok kepes magamtol elkesziteni ( egyelore ), viszont az oldalam mar lassan keszen all ra hogy feltoltsem.
Es ezert szeretnek egy egyszeru kis login rendszert.Egyebkent az a durva hogy a html kodban talaltam egy ilyen hibat : <input name="mypassword" type="text" id="mypassword"></td>
Amikor ki akartam probalni es lattam hogy a jelszo is ugyanugy latszik mint a felhasznalonev, akkor mar sejtettem hogy ez az egesz forraskod kuka es nem lenne nyero otlet felhasznalni.
-
honda 1993
senior tag
Sziasztok.
Ezen leiras alapjan probaltam meg elkesziteni az oldalamra a login+ registration php kodot.
De valamiert nem akar sikerulni, csak annyi lenne a kerdesem, hogy ha mindent jol csinalok akkor osszesen hany db php fajlnak kellene lennie?
Mert a leirasban mindig az van hogy pl : step 5 create file blabla.php es en minden egyes lepesnel egy uj php fajlt hoztam letre, de ez igy nyilvan nem lesz jo. ( Es ez az oka annak is hogy most nem osztom meg veletek a kodot, ugyanis annyira zavaros es ertelmetlen ebben a formaban hogy semmi ertelme nem volna.)Ha esetleg annyit el tudnatok mondani hogy az oldalon felsorolt lepesek kozul melyik az ami nem feltetlenul szukseges a mukodo login kodhoz, akkor nagyon orulnek.
-
honda 1993
senior tag
válasz
PumpkinSeed #16941 üzenetére
Csak elkerülte a figyelmemet és ezért nem reagáltam.
Sorry.
-
honda 1993
senior tag
válasz
Sk8erPeter #16936 üzenetére
Már éppen akartam is mondani hogy hiányoztak ezek a megjegyzéseid.
-
honda 1993
senior tag
válasz
sztanozs #16925 üzenetére
Nos, mint ahogy emlitettem ezt azon a bizonyos oldalon talalhato pelda kodok segitsegevel probaltam meg osszeallitani, tehat nem az en munkam.
Es sajnos nem tudom hogy mi az a "reflected XSS".Valojaban en csak azt szeretnem ha vegre lenne egy mukodokepes login+ registration az oldalamon, mert mar tenyleg csak ez hianyzik ahoz hogy teljes legyen. ( Csak sajnos ez nem olyan egyszeru, es tokre ugy erzem hogy soha nem fogom tudni megoldani )
-
honda 1993
senior tag
Sziasztok.
Egy ideje olvasgatom az egyik php tanfolyamos oldalt, es kozben megprobaltam osszeallitani egy regisztracios urlapot az oldalon levo kodok segitsegevel.
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta charset="iso-8859-2" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="reg/style.css" />
<title>Regisztr�ci�</title>
</head>
<body>
<div id="container">
<?php
$reg_data = "reg/data.txt";
include("reg/reg.php");
?>
</div>
</body>
</html><?php
if (isset($_POST["submit"])){
// adatgy�jt�s
$name = trim($_POST["name"]);
$pass1 = trim($_POST["pass1"]);
$pass2 = trim($_POST["pass2"]);
$email = trim($_POST["email"]);
if (!isset($_POST["prog"])){
$_POST["prog"] = array();
}
// hibakezeles
$valid = true;
$error = array();
if (strlen($name) == 0){
$valid = false;
$error["name"] = 'Kotelezo kitolteni!';
}
if (strlen($pass1) == 0 || strlen($pass2) == 0){
$valid = false;
$error["pass"] = 'Kotelezo kitolteni!';
}
if ($pass1 != $pass2){
$valid = false;
$error["pass"] = 'A ket jelszo nem egyezik!';
}
if (strlen($email) == 0){
$valid = false;
$error["email"] = 'Kotelezo kitolteni';
}
if (!isset($_POST["accept"])){
$valid = false;
$error["accept"] = 'A felteteleket el kell fogadni!';
}
// urlap feldolgozasa
if ($valid){
// ...
}
else{
// urlap visszat�lt�se
$prog = array();
foreach ($_POST["prog"] as $lang){
$prog[$lang] = 'checked="checked"';
}
if (isset($_POST["accept"])){
$accept = 'checked="checked"';
}
}
}
?>
<div class="sample-reg">
<form method="post" action="">
<strong>A csillaggal jelolt mezok kitoltese kotelezo!</strong>
<div>
<span>* Felhasznalonev:</span>
<span class="error"><?php print $error["name"]; ?></span>
<input type="text" name="name" value="<?php print $_POST["name"]; ?>" />
</div>
<div>
<span>* Jelszo ketszer:</span>
<span class="error"><?php print $error["pass"]; ?></span>
<input type="password" name="pass1" value="" />
<input type="password" name="pass2" value="" />
</div>
<div>
<span>* E-mail cim:</span>
<span class="error"><?php print $error["email"]; ?></span>
<input type="text" name="email" value="<?php print $_POST["email"]; ?>" />
</div>
<div>
<span class="error"><?php print $error["accept"]; ?></span>
<input type="checkbox" name="accept" value="1" <?php print $accept; ?> />
* Elfogadom a felhasznalasi felteteleket!
</div>
<input class="submit" type="submit" name="submit" value="Kuldes" />
</div>
</form>/* st�luslap */
* {
margin: 0;
padding: 0;
outline: 0;
}
body {
padding: 20px;
font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size: 13px;
}
div.sample-reg {
margin: 5px 0px 10px 0px;
padding: 10px;
width: 700px;
border: 1px solid #aaaaaa;
background-color: #eeeeee;
line-height: 20px;
}
div.sample-reg div {
padding: 5px 0px;
}
div.sample-reg span {
display: inline-block;
width: 170px;
}
div.sample-reg span.langs {
display: block;
width: auto;
}
div.sample-reg span.error {
float: right;
width: auto;
color: #ff3333;
font-weight: bold;
}
div.sample-reg .success {
padding: 0;
color: #00aa00;
}
div.sample-reg label {
display: inline-block;
padding: 1px;
min-width: 100px;
}
div.sample-reg input[type="text"],
div.sample-reg input[type="password"] {
padding: 3px;
border: 1px solid #888888;
font-size: 12px;
}
div.sample-reg .submit {
margin-top: 10px;
}
.submit {
width: 100px;
height: 25px;
background: url("images/buttonbg.jpg") top repeat-x #D9D9D9;
color: #000000;
padding: 0px 4px 2px 4px;
border: 1px solid #CCCCCC;
cursor: pointer;
}
.submit:active {
background-color: #cccccc;
background-image: none;
outline: none;
}Amikor futtatni probalom akkor megjelenik ugyan, de kapok par hibauzenetet is.
Az 59, 64, 70, 75. sorokban nincs definialva egy valtozo. ( en pedig nem veszem eszre hogy melyik az)
Es ez volna az amiben a segitsegeteket kernem. -
honda 1993
senior tag
Sziasztok.
Majd nemsokara elkezdem az oldalamon a registration + login php-t. (Mondjuk a multkor is ezt mondtam, de mostmar tenyleg).
Ez igy mukodhet majd? <button id="bejelentkezesgomb" action="bejelentkezes.php" type="button">jelentkezz be</button>
<button id="registratiogomb" action="registration.php" type="button">jelentkezz be</button>
Nem tudom hogy ebbol kiderult- e szamotokra hogy mi a tervem, de a lenyeg az hogy az oldalon levo gombra kattintva nyilik meg a "registration.php" fajl, es igy tud majd regisztralni az aki szeretne.
-
honda 1993
senior tag
válasz
Sk8erPeter #16852 üzenetére
Tudom hogy nem adtam meg túl sok információt.
Sorry.Általában telefonról írok, és olyankor nem tudom felidézni pontosan ezeket a dolgokat.
Ha este haza érek, akkor leírok mindent Részletesen ( bár nyilván nem érdekel titeket "ikszdé"
És tényleg Köszi a segítséget.
-
honda 1993
senior tag
válasz
Sk8erPeter #16845 üzenetére
Most ezt így rettenetesen hosszú lenne telefonról megírni.
Este érek haza, majd akkor írok.
Köszi a segítséget.
-
honda 1993
senior tag
válasz
Sk8erPeter #16842 üzenetére
Soha a büdös életben nem volt még telepítve a easyphp.
Van egy tippem hogy miért ilyen idióta a gépem az utóbbi időben.
Amióta linux és Windows van telepítve, azóta ilyen..
-
honda 1993
senior tag
válasz
Sk8erPeter #16840 üzenetére
Igen, olvastam.
Ha az lenne a baj amit ir, akkor nem kerdeztem volna toletek.
Mert hogy semmi nem fut a hatterben, sot a biztonsag kedveert meg ujra is inditottam. ( Ezutan is ugyanezzel a hibauzenettel csesztet a program ).
-
honda 1993
senior tag
Sziasztok.
Nem tudom hogy mi lehet az oka, de egyik rohadt webszervert sem lehet mukodesre birni.
A multkor mar emlitettem a wampservert, ami nem jo valamiert.
Most az EasyPhp-val probalkoztam, de ez sem jo...
En nem ertem hogy mi van ezekkel..
Ezt a hibauzenetet kapom.[link] -
honda 1993
senior tag
válasz
Sk8erPeter #16823 üzenetére
Sajnos nem vagyok otthon, és most nem tudom megnézni hogy melyik mappában van.
A xampp-ot nem szeretem, viszont az easyphp-t megnézem (még nem hallottam róla) de ha működik akkor jó lesz az is.
A válaszod másik felét pedig majd azután próbálom meg értelmezni, miután kijózanodtam.
Köszönöm mindenkinek aki írt. -
honda 1993
senior tag
válasz
Sk8erPeter #16819 üzenetére
Hát most nem azért, de mivel eddig az everything-ről volt szó így nyílván annak a keresőjéről beszéltem.
Egyébként arra gondoltam hogy újra kéne rakni a wint és nem érdemes ezzel szenvedni, mert mindig újabb és újabb fájlokat hiányol...
Én csak azt nem értem hogy miért problémázik a wampserver.
Minden más program tökéletesen működik, csak ezzel van a baj. -
honda 1993
senior tag
válasz
Sk8erPeter #16817 üzenetére
Magam is rájöttem.
Ha beírom a keresőbe azt a fájlt amiről azt írja a gép hogy hiányzik, akkor van rá találat.Azt mondjuk nem tudom hogy amit talál az hiányzik - e, vagy fent van már a gépen.
-
honda 1993
senior tag
válasz
Speeedfire #16814 üzenetére
omg.
Fogalmam sincs hogy mi az a "vagrant".
Meg ugy a mondat masik fele sem vilagos. -
honda 1993
senior tag
válasz
Sk8erPeter #16812 üzenetére
Volt azota ujrainditva a gep, de a helyzet tovabra is ugyan ez.
Az everything-et mire/hogyan is hasznaljam ?
-
honda 1993
senior tag
válasz
Sk8erPeter #16810 üzenetére
Mielott kerdeztem, utananeztem a neten es ezt en is olvastam.
Fel is raktam, de utana sem mukodik. -
honda 1993
senior tag
Azert nem mutattam rola kepet, mert ha letoltom a hianyzo .dll fajlt, es megprobalom azutan elinditani a wampservert akkor egy masik hianyzo .dll fajlra hivatkozik. ( tobbszor is probaltam, es mindig egy uj .dll fajl hianyzik a gepemrol)
-
honda 1993
senior tag
sziasztok.
Mar 6 * probaltam mukodokepes wampservert letolteni, de valamiert egyik sem jo.
Minden egyes alkalommal amikor megprobalom elinditani, azt irja hogy hianyzik valamelyik .dll fajl.
Parszor megprobaltam hogy a hianyzo dll fajlt letoltom, de ha utana probalom meg elinditani a wampservert, akkor pedig egy masik .dll fajlt hianyol.Mi lehet a baja ?
-
honda 1993
senior tag
válasz
Sk8erPeter #16800 üzenetére
Miert van az az erzesem hogy mindent veresen komolyan veszel ?
-
honda 1993
senior tag
válasz
Sk8erPeter #16797 üzenetére
AHHAAA sejtettem.
Es ezt en mire hasznaljam ?
Csak viccelek. -
honda 1993
senior tag
válasz
Sk8erPeter #16793 üzenetére
"Ha van kedved, kipróbálhatnád egyébként az IIS-t is. (Pl. ezt letöltöd, bepötyögöd, hogy Drupal, rakja fel azt, csak azért, hogy behúzza az összes függőséget, ami ilyenhez kell, onnantól használhatod a webszervert (persze figyelj rá, hogy ne ütközzön Apache-csal).)"
Ezt most nezem meg, bar nem teljesen tiszta hogy ez mi is akar lenni.
Ez egy webszerver mint a wamp ?
-
honda 1993
senior tag
válasz
DNReNTi #16791 üzenetére
OOOOOOOO a pi.....ba.
Hat voltam olyan hulye hogy a terminalbol egyesevel raktam fel .( probaltam keresni a szoftverek kozott ) de nem volt talalat.
De ha barmi problema lesz ezzel akkor majd inkabb leszedem egyben es felrakom ujra. ( bar azt sem igazan tudom elkepzelni, hogy hogyan lehet uninstallalni valamit) -
-
honda 1993
senior tag
válasz
DNReNTi #16782 üzenetére
Nem vagyok tul gyakorlott, de a jelek szerint sikerult.
Annyiban bonyolultabb talan, hogy itt a terminalban kell parancsokat beirni. ( fogalmam nincs hogy minden fent van-e), de a bongeszoben miutan beirtam hogy "localhost", az jelent meg hogy "it works".
Tehat elmeletileg mukodik. ( az mar megint mas kerdes hogy fogalmam nincs hogy itt melyik mappaba kellene raknom a php fajlokat hogy futtatni tudjam, mert itt nem is talalom az apachet, vagy a mysqlt a keresoben)
Pedig mukodik... -
honda 1993
senior tag
Sziasztok.
Linuxhoz ( ubuntu) van valamilyen webszerver?
Olyasmire gondolok mint a windows alatt a wampserver. -
honda 1993
senior tag
válasz
Sk8erPeter #16664 üzenetére
Látom neked tényleg nincs jobb dolgod, mint az ilyen primitív baromságok.
Képes vagy visszakeresni a több nappal ezelőtti hozzászólásomat, csak azért hogy aztán megint felhozhass valamit, amin már régen túl vagyunk.
Nekem viszont akad érdekesebb dolgom is mint hogy erre pazaroljam az időmet, csak azt bánom hogy eddig próbáltam veled normálisan kommunikálni.
Ugyanis minden válaszodban csak ez a flegma stílus érezhető.Én nem fogok veled vitatkozni, persze ha jobb érzed magad tőle akkor nyugodtan folytasd.
További szép napot.
-
honda 1993
senior tag
válasz
Sk8erPeter #16660 üzenetére
Megpróbálhatnám mégegyszer elmagyarázni, de úgy látom hogy hiábavaló lenne. Szóval inkább próbálj meg picit visszaolvasni, mert nekem már elegem van a folyamatos és lekezelő megnyílvánulásaidból.
-
honda 1993
senior tag
válasz
tothjozsi96 #16649 üzenetére
Most erre megis mit mondjak?
Mar tobben is b@szogattak amiatt hogy nem hasznalok ekezetet, es mondtam hogy ennek az az oka, hogy a billentyuzetem angol kiosztasu.
Ja, ez lemaradt : XD
-
honda 1993
senior tag
válasz
PumpkinSeed #16646 üzenetére
Koszonom a hosszu es kimerito valaszt.
( az enyem csak ilyen rovidke lett) XD
DNReNTi ne kapd fel a vizet, csak viccnek szantam.
-
honda 1993
senior tag
válasz
DNReNTi #16644 üzenetére
"Most nem tudom, hogy ez magas fokú lustaság, magyarul el sem olvastad a hibaüzenetet" (Ez lesz az oka.)
"Gondolok itt arra is ami szerinted csak egy elírás, de az nem elírás. A valódi oka, az hogy nem tudod, a tömbök indexeire [] jelek között hivatkozunk"
Ez viszont tevedes, ugyanis az en billentyuzetemen kulon van ezekre a karakterekre : { } [ ] 2 db billentyu.
Ha csak siman lenyomom, akkor ezt a karaktert kapom : [ ]
De ha kozben a shiftet is nyomva tartom, akkor pedig ezt: { }
Szoval itt csak arrol van szo, hogy veletlen lenyomtam kozben a Shiftet is. -
honda 1993
senior tag
válasz
DNReNTi #16641 üzenetére
Most arra gondolsz hogy veletlen { }-jelet irtam [ ]-helyett ? XD ( csak egy eliras volt )
Hozzatennem hogy az altalatok linkelt [link]
Tutorialbol tanulgatok rendesen, persze az nekem is vilagos hogy nem most kellene elkezdenem a php loginnal foglalkoznom, csak hat mar szeretnem ha el tudnam vegre kezdeni.
-
-
honda 1993
senior tag
válasz
DNReNTi #16635 üzenetére
Azt latom en is hogy "ott" jelzi. ( De ott hol ?)
Nem tudom hogy a config.php-ban hol es mi a hiba.Zedz:
fordfairlane: Koszonom .
De ha esetleg segitenetek hogy hogyan erdemes ezt megcsinalni, azt megkoszonnem.
(Csak egy egyszeru kis bejelentkezo feluletet szeretnek az oldalamra, persze az ehez szugseges register koddal egyutt.) -
honda 1993
senior tag
Köszi mindenkinek.
Szóval a kód futtatásakor "syntax" hibát ír.
fordfairlane: nem hiányzik, csak nem azt nem másoltam be.
PumpkinSeed: esetleg megosztanád velem hogy te melyik "utat" választanád?
DNReNTI : azért neked is köszi. XD
-
honda 1993
senior tag
Sziasztok.
Az alabbi php kod valamiert nem mukodik :
require('config.php');
if(isset($_post{'submit'})){
}else{
$form = <<<EOT
<form action="register.php" method="POST">
First name: <input type="text" name="name" /><br />
Last name: <input type="text" name="lname" /><br/ >
username: < input type="text" name="uname" /><br />
Email: <input type="text" name="email1" /><br />
Confirm email: <input type="text" name="email2" /><br />
password: <input type="password" name="pass1" /><br />
confirm password: <input type="password" name="pass2" /><br />
<input type="submit" value="register" name="submit" />
</form>
EOT;echo $form;
}
Egy darabig probalkoztam kitalalni hogy mi lehet a baj, de nem jovok ra.Valaki esetleg tudna segiteni ?
-
-
honda 1993
senior tag
válasz
Peter Kiss #16584 üzenetére
Koszi koszi
cubix ahha, hat akkor nekem valami kimaradt, mert sehol nem adtam meg egyetlen jelszot sem. ( de vegul is mindegy, mert mukodik minden) koszi
-
honda 1993
senior tag
Jolvanna.
Egy dolgot meg hadd kerdezzek meg.
Most tanulmanyozom a phpmyadmin oldalat ( localhost/phpmyadmin) parancsal ertem el.
es furcsallom hogy nem kell regisztralni, ( hozzateszem nincs is "regisztracio") menupont.
Szoval regisztracio nelkul is letre lehet hozni az adatbazist, es ahogy elnezem minden mast is meg lehet csinalni.Tehat a kerdesem hogy van -e valami hivatalos oldaluk, ahova erdemes regisztralni a biztonsag kedveert.
-
honda 1993
senior tag
válasz
PumpkinSeed #16580 üzenetére
Abban amit mondasz, van valami igazsag.
-
honda 1993
senior tag
válasz
Sk8erPeter #16574 üzenetére
Na igen, sorry a hibakert es azert is hogy hulyen fogalmaztam meg a kerdesemet.
De nem aludtam mar meglehetosen regen, es elegge faradt vagyok.DS39 igen en is gondoltam, csak en ugy kepzeltem el hogy ez is a weblap tarhelyen van tÁrolva.
DNReNTi szinten koszi.
-
honda 1993
senior tag
Hali.
Ujra itt vagyok XD.
Egy ideje tanulgatom a php nyelvet is, es lassan majd szeretnek hozzafogni a login megirasahoz.
Az lenne a kerdesem hogy egy mukodokepes login kod megirasahoz szugsegem lesz -e meg masra is, vagy tenyleg "csak" annyibol all hogy megirom az ehez szugseges kodot, es az oldalammal egyutt feltoltom a web tarhelyre?
Pl en hallottam valahol olyat is hogy szugseg lehet Mysql-re is, (en pedig azt sem tudom hogy az pontosan mi is lehet).
Szoval sajnos egy kicsit ossze vagyok zavarodva, es azt szeretnem megtudni hogy ha kesz van a weboldalam, es a logint is sikerul majd megirnom php segitsegevel, akkor az egeszet csak siman fel kell toltenem, vagy lesz- e meg valami mas dolgom is mielott utjara engedem.
-
honda 1993
senior tag
Üdv.
Hol találok olyan táblázatot, vagy oldalt ahol minden egyes karakter jelentése le van írva?
Mint pl ahogy a (.) - ot úgy hívjuk hogy összefűző operátor, vagy a ("") - be a karakterláncokat írjuk, stb.
Azért kellene, mert elég gyakran elfelejtem hogy mi mit jelent, és jó lenne ha egy helyen meglenne minden.
-
honda 1993
senior tag
válasz
Sk8erPeter #16437 üzenetére
Hát, akkor megint sikerült hülyét csinálnom magamból.
Nembaj, már megszoktuk.Azért gondoltam hogy ez a probléma, mert miután észrevettem hogy index.html.php lett a fajl neve, gondoltam hogy akkor megpróbálom hogy eleve egy php fájlt hozok létre. (és így azonnal működött is).
De mielőtt félreértenétek, nem én adtam index.html.php nevet neki, én csak index.php néven mentettem el.
Ez már csak szigorúan elméleti kérdés, nincs semmi problémám, műkodik minden.
De úgy ahogy a CSS-t is lehet a HTML-be ágyazni, illetve külön CSS fájlt is létre lehet hozni ami ugyan úgy működik, gondolom ugyan ez igaz. Php-ra is.
Tehát végül is mindegy hogy HTML-be ágyazom a php kódot, vagy egy külön php fájlba írom nem?
-
honda 1993
senior tag
válasz
PumpkinSeed #16433 üzenetére
Amikor meg nem mukodott akkor azt is megneztem, es termeszetesen a 80-as port volt beallitva.
Tehat a lenyeg hogy csak megoldottam, de ettol fuggetlenul is Koszonom hogy megint turelmesek voltatok.
(Bar talan nem pofatlansag azt allitani hogy jelen esetben nem csak az en hulyesegem volt a problema forrasa.)
-
honda 1993
senior tag
Koszonom, de megoldottam.
Az erdekesseg kedveert leirom hogy mi volt a problema.
A tanacsotokat kovetve letrehoztam egy uj HTML fajlt, aminek .php kiterjesztest irtam a vegere.
(Es itt megjegyeznem, hogy direkt kerdeztem hogy ha html fajlt nyitok, akkor miert kell .php-t irni a vegere, es miert nem jo ha php fajlt nyitok, es annak a vegere irom be a .php-t)
Szoval ezek utan fogtam, es szepen a <body></body> reszbe irtam be egy rovidke kis php kodot.
Aztan most veletlen eszrevettem hogy a php storm-ban a fajl neve ez lett: "index.html.php" ( hiszen HTML fajl lett megnyitva). Es ennek a HTML fajlnak adtam .php kiterjesztest.
Tehat en most ugy hiszem, hogy amikor megkerdeztem hogy nem -e hulyeseg az hogy a megnyitott html fajlt mentem el .php kiterjesztessel, akkor jogos volt a gyanum, miszerint igen is hulyeseg volt.
-
honda 1993
senior tag
válasz
fordfairlane #16429 üzenetére
Ertem, azonban itt nincs ilyen mappa, arra viszont mar gondoltam hogy a www mappaban levo dolgokat kitorlom, lehet hogy azok kavarnak be.
Ezek vannak a www mappaban : favicon , index ( ez nem az altalam letrehozott index) ,es egy testmysql fajl is talalhato meg ugyanitt, a www mappan belul.
tehat : favicon, index, testmysql.
es itt van meg az altalam letrehozott valami mappa is, amin belul az index.php van. -
honda 1993
senior tag
válasz
tothjozsi96 #16428 üzenetére
"Remélhetőleg tartalmaz ékezetet vagy valami ilyesmit?
Most nem értem, tehát tök egyszerű a használata.
Veled van a hiba, ez biztos."Tehat mar megint itt tartunk, hogy tok egyszeru, es megis csak ennyit kapok valaszkent, hogy (velem van a problema).
De mivel mindent reszletesen leirtam, (meg a hibauzenetet is bemasoltam, es csak annyit mondasz hogy "pedig ez tok egyszeru es veled van a baj") akkor azert felmerul a kerdes, hogy miert nem kapok toled erdemleges valaszt ?
Egyebkent nem tartalmaz semmi fele ekezetet.WWW mappban van egy valami mappa, ezen belul van az index.php.
Bongeszobe pedig beirom az alabbi szoveget : localhost/valami/index.php
probaltam mar igy is: localhost/www/valami/index.php es igysem tudtam mukodesre birni.
-
honda 1993
senior tag
válasz
Peter Kiss #16426 üzenetére
A www-ben van egy valami mappa, es a valami mappan belul van az index.php .
-
honda 1993
senior tag
Udv. Sokat probalkoztam ,de valami nem stimmel.
A xampp helyett felraktam a wampservert, es miutan online van, beirom hogy localhost. ( itt meg mukodik ), de aztan amikor beirom a pontos eleresi utvonalat, akkor valamiert hibauzenetet dob ki.
Not Found
The requested URL /valami/index.php was not found on this server.
Apache/2.4.9 (Win64) PHP/5.5.12 Server at localhost Port 80Az eleresi utvonal 100% hogy jol van megadva. ( az index.php fajl a "www" mappaban van)
En arra gondoltam hogy meg be kell allitani valamit a wampwerverben, de sajnos fogalmam sincs hogy mi lehet a problema, mert ha csak localhostot irok, akkor rendben van a dolog. ( csak akkor kapok hibauzenetet , amikor a php kodot szeretnem futtatni )
Legyszives segitsetek hogy megis mi lehet a problema, mert egyszeruen nem jovok ra.
-
honda 1993
senior tag
válasz
Sk8erPeter #16406 üzenetére
Hat ez nem igaz.
olyanok vagytok mint az elefantok XD. Sosem felejtetek el semmit.
5 ev mulva is a mostani baromsagaim miatt fogtok szivatni ?Egyebkent annyit bevallok, hogy a legnagyobb problemam az az hogy nagyon turelmetlen vagyok, es ha valamit nem tudok megoldani max 5 perc alatt, akkor maris rohanok segitsegert. ( Bar belatom hogy nem tul jo ez a hozza allas.)
-
honda 1993
senior tag
válasz
Peter Kiss #16400 üzenetére
Nem tudom, ha igy erzed akkor olvass sok konyvet.
-
honda 1993
senior tag
Azt meg tudjatok mondani, hogy a wampserverben melyik mappaba kell rakni az index.php fajlt ?
-
honda 1993
senior tag
válasz
tothjozsi96 #16396 üzenetére
AAA. letoltottem egy masik verziot a xampp-bol,de nem mukodik a mySQL.
Veglegesen leirtam ezt a programot es inkabb megnezem a wampservert. -
honda 1993
senior tag
válasz
Sk8erPeter #16393 üzenetére
Na , remek....
MySQL Service detected with wrong path
16:17:12 [mysql] Change XAMPP MySQL and Control Panel settings or
16:17:12 [mysql] Uninstall/disable the other service manually first
16:17:12 [mysql] Found Path: C:\xampp\mysql\bin\mysqld.exe --defaults-file=c:\xampp\mysql\bin\my.ini mysql
16:17:12 [mysql] Expected Path: e:\xampp\xamp install\mysql\bin\mysqld.exe --defaults-file=e:\xampp\xamp install\mysql\bin\my.ini mysqlTehat a mySQL nem indul.
-
honda 1993
senior tag
válasz
tothjozsi96 #16391 üzenetére
Megprobalom a reinstallt.
Szerintetek az apache es a mySQL-en kivul nem erdemes semmi mast telepiteni ? -
honda 1993
senior tag
válasz
tothjozsi96 #16389 üzenetére
Xampp-om van, es a vezerlopanelben leallitottam az apache-ot, aztan ujrainditottam.
[link]
Es jelenleg igy nez ki.De ha csak siman azt irom be hogy localhost, akkor pedig : It works! Tehat mukodik. ( ez nekem mar teljesen erthetetlen.)
Nincs olyan fajl.
-
honda 1993
senior tag
válasz
tothjozsi96 #16387 üzenetére
Hat koszonom szepen,de azt en ebbol nem tudom megallapitani, hogy mettol-meddig kellene kicserelnem.
Hat, vagysi kicsereltem, de igy sem aka mukodni.
Ugy csinaltam hogy megnyitottam a fajlt a php storm-ban, toroltem az also reszt, es beillesztettem ezt.
De ugyan az a hibauzenet fogad. -
honda 1993
senior tag
Sk8erPeter-nek akartam irni.
-
honda 1993
senior tag
válasz
tothjozsi96 #16384 üzenetére
Bameeeg.
erre gondoltam en is hogy egyszeruen csak bemasolom,de azt gondoltam hogy nektek maga a fajl kell, es nem jo, ha csak siman bemasolom.De akkor ezzel az erovel ide is be tudom masolni . XD
[link] <--- Ez most egy gomb, nem kell bemasolni .
-
honda 1993
senior tag
válasz
Sk8erPeter #16382 üzenetére
tothjozsi96 irt nekem privatban, hogy pastebin.com-on keresztul kuldjem el neki a fajlt, csak az a baj hogy nem ismerem azt az oldalt, es nem tudom feltolteni. XD
-
honda 1993
senior tag
válasz
Sk8erPeter #16380 üzenetére
Igen pontosan ugy probalom elerni.
De felul pedig ezt irja : "Nincs engedelyem a kert dokumentum eleresehez". -
honda 1993
senior tag
válasz
tothjozsi96 #16378 üzenetére
nem az a mappa neve hogy valami, csak nem akartam leirni hogy mi a neve annak a mappanak. XD
Tehat van a htdocs mappa, azon belul van egy mappa aminek a neve "valami" ( de nem ez az igazi neve ).
-
honda 1993
senior tag
válasz
tothjozsi96 #16375 üzenetére
Rendben, felfogtam .
Bar sajnos annak ellenere hogy elmentettem .php-val, meg mindig az alabbi hibauzenetet kapom.Object not found!
The requested URL was not found on this server. If you entered the URL manually please check your spelling and try again.
If you think this is a server error, please contact the webmaster.
Error 404
localhost
Apache/2.4.10 (Win32) OpenSSL/1.0.1i PHP/5.5.15 -
honda 1993
senior tag
válasz
DNReNTi #16371 üzenetére
Haat, rendben de akkor is ugyan ezt a hibauzenetet dobja ki.
Pedig most .php-val mentettem el.Meg hogyha most letrehozok egy HTML dokumentumot, aminek a <body></body> reszebe irom a php kodot, akkor miert kell hogy .php legyen ?
sorry, mar regen volt hogy elmagyaraztatok, es sajnos nem emlekszem. -
honda 1993
senior tag
válasz
DNReNTi #16368 üzenetére
Hat, mert html-be van Ágyazva a php kod.
Tehat ez egy HTML fajl.( erre pont emlekszem, hogy ez volt a baj a multkor , hogy .php kiterjesztessel mentettem el a fajlt.
Es azt hiszem pont te voltal az aki szolt hogy .html kell hogy legyen.Vagy lehet hogy pont az ellenkezojet mondtatok, es en emlekszem rosszul?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Eredeti játékok OFF topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BestBuy ruhás topik
- Dune: Awakening
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Fűnyíró topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- Iphone 13 128GB Zöld Nagyon Szép Állapotban, Üzletből Garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- ASUS DUAL GeForce RTX 4060 Ti O8G OC Edition
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest