- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Melyik tápegységet vegyem?
- iPad topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Azonnali notebookos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacc
aktív tag
Hát ha már portot nyitsz, akkor ja stream. Akkor már használhatod a PHP-s stream_socket_server-t.
Ekkor már használhatod a PHP-t, és nem kell Shell-el manöverezned.
De akkor már inkább NodeJS, ha van rá lehetőséged használni.
Tele von Zsinór megoldása sem rossz, de security issue miatt nem javaslom.
-
Lacc
aktív tag
Talán, lehet ha linux szerverről van szó - talán még Windows alatt is, már nem használok ilyet - szerintem egyszerűbb egy weboldal-t a logoknak fenntartani, ahol real-time menne az adatfolyam, amit távolról bárki elérhet belépés után, vagy rest-api funkcióval kibővíteni stb.
Bár nem tudom, hogy a PHP mennyire tudja ezt a parancsot lefutattni. (lehet kell valami külön könyvtár)
ssh server "tail -f /var/log/server.log | grep test"
Ezt kell egyexec
vagyshell_exec
-ben futattni.
Nem tudom, hogy manapság mennyire macerás futattni ssh parancsot PHP alól, látok pár szép megoldást a neten, de a legtöbb bejegyzés régi. -
Lacc
aktív tag
válasz
sketchifun #19261 üzenetére
Laravel alapú CRM. (ügyviteli szoftver), ez ingyenes, szóval nyugodtan tovább fejlesztheted magad is.
Natív PHP-ban is meglehet csinálni saját belső használatra CRM-et, ha nem értesz az OOP-hoz. Bár tényleg egyszerűbb Laravel-lel vagy másik keretrendszerrel, de az OOP kell minimum.
Laravel érdemes bele fektetni, de azért kell idő, ha nincs OOP alap, (virtuális gép, mint a Homestad, ott az ORM is, akkor ilyen csomagkezelők, mint npm, composer, bár gyorsan használható)
-
Lacc
aktív tag
válasz
cidalain #19235 üzenetére
Áh, már látom, rosszul formáztam meg a kolléga kódját - automatával -, amikor online sql emulátorba dobtam, furcsa, hogy az aliasok aposztrofban vannak.
Nekem alapból syntax hibát dobott a lemaradt záró zárójel miatt. Szerintem nála is csak ennyi a probléma.Jó a tanácsod, de én még mindig a mysql-el osztanám el az értékeket.
-
Lacc
aktív tag
válasz
adika4444 #19233 üzenetére
Nem lehet, hogy a Xampp frissítés után a Gmail-es accountodnak az email, jelszó párosat kidobta?
Ha jól tudom az az ip cím a Gmail-hez tartozik, és gondolom azt akarod használni smtp-n keresztül.Log, nem ír valami problémát erről?
Fundiego, nem tudom, hogy milyen adatbázist használsz, milyen beállításokkal, de itt látszik, hogy Stringet akarsz osztani Stringgel, és az sosem hajtódik végre, vagy csak 0-as kiértékelést kapsz.
'Gyozelem'/'Reszvetel' -
Lacc
aktív tag
válasz
disy68 #19145 üzenetére
Az en celom csak a variables variable korlatozodott, nem volt celom a teljeskoru kirefelgetes.
Akkor ott van meg a
property_exists()
metodus, csak hogy meglegyen a teljesseg igenye.
Meg ugye bejon mas is, amirol hallgattam a peldaban, ugye a amit leirtasl fuggvenyeket azok a "Class/Object functions" gyujtoneven talalhatoak meg.Viszont ezert sem erdemes belemenni melyebben forumon, de meg kell emliteni, ha itt van a method_exists() hogy az nem egyenlo a
function_exists()-
el. Viszont ami miatt muszaj voltam irni, az az, hogy amethod_exists()
csak megnezni, hogy az adott osztalynak van-e olyan nevu fuggvenye. Nos ez tobb esetben is TRUE-t add visza. Sajnos akkor is TRUE jon, ha statikus metodus. Ilyen esetben ha statikus metodust probalsz meg peldanyszintukent hivni akkor jon az Exception. Masik ami miatt ez rossz, hogy ez TRUE-t add vissza, ha metodus lathatosaga private vagy protected. Ebben az esetben jobb azis_callable()
amely le is csekkolja, hogy tenyleg megtudod-e hivni?!
Masik, hogy az is_callable() kiszuri a magic metodusokat, mint a __constructor. A method_exists() ugyanugy TRUE-t add vissza.
Radasul az is_callable() jo parositast alkot a __call magich method-dal.Ennel sokkal jobb a ReflectionClass, tobb informacio es szuresi lehetoseg van.
De ez elegge mar advanced tema. (Nekem nincs tobb idom most ezt kifejteni)
-
Lacc
aktív tag
válasz
tacsko833 #19142 üzenetére
Doink, jól mondta. Sőt, Doink jól mutatta
${$valami}
, ezt a{}
formátumot érdemes megjegyezni (lásd lentebb).
Dinamikus változóval nem kell ennyire foglalkozni, de gyakorlással felfogható.Dinamikus változó szemlélete, inkább a Reflection témakörében fordul elő. Ha nem nagyon érdekel az Architekt, akkor valszeg sosem fogsz vele találkozni. Viszont hasznos is tud lenni a dinamikus elérés
Lásd: Dinamikusan tudsz a Foo-nak létrehozni property-t
class Foo{
public function createProperty($name, $value){
$this->{$name} = $value;
}
}
$foo = new Foo();
$foo->createProperty('hello', 'something');
print $foo->hello //somethingBár most nézve a PHP doc-ot, az első hivatalos példa, pont a variable property. A felhasználók példájánál már ott van a 3. és 4. példa is.
Ez a negyedik kivételesen jó példa:class Foo {
public function hello() {
echo 'Hello world!';
}
}
$my_foo = 'Foo';
$a = new $my_foo();
$a->hello(); //prints 'Hello world!'Ebből is látszik, hogy egy osztály objektumát az osztály neve alapján hogyan lehet létrehozni, itt az osztály neve egy sima string érték a $my_foo változóban. Ezzel kapcsolatos kérdéssel már sok helyen találkoztam, és én is csináltam, mert egyszerű, átláthatóbb és a PHP haver ebben.
Reflection-nél pedig a példában a foreach-es részt nézném át.
-
Lacc
aktív tag
válasz
Jinxb1rd #19112 üzenetére
Tapsi felvetése jogos, de SQL arthmetic operátorok is jók ide
. Én mindenképp szorzással gondolkodom. Azzal meglehet kapni a kívánt sorrendet a példád alapján. Így fejben nézve..., nekem az ilyen szorzások csak terület számításnak tűnnek
Ötletnek esetleg tárolt eljárást lehet írni, igaz nem kötelező, de jobb.
1. Arról van szó, hogy a csempe méretnél ott az X ahelyett jobb lenne a * mint szorzás, azt lehet parselni, vagy regex-szel kiszedni és összeszorozni, az értéket a szórzás jeltől álló bal és jobb operandusokat.
2. Lehetőségként split-elni, azt a stringet, és úgy is lehet szorozni.
Az 1. és 2.-ra itt találsz egy példát, amitől elmegy majd a kedved.
De külön itt is van, hogy a varchar szereplő matematikai kifejezést hogyan lehet exec-elni.
3. A kedvencem, és ez lenne az ideális szerintem: 1 oszlop a szélességnek és 1 oszlop a magasságnak. Nem tudom, hogy mennyire tudsz migrációt végrehajtani az adattáblán (technikai, vagy üzleti okok miatt)
Itt is szorzással lehetne a méreteket meghatározni, ez lehetne az első ORDER BY kritérium. Második kritériumnak pedig ottlehetne hogy a csempe szélesség vagy magasság alapján rendezne. Így lazán elkerülhető sort_order (Tapsi javaslata alapján) a 3x2 és 2x3 dilemma, mert ugye második ORDER BY kritérium ezt tudná tisztázni is. (Kivéve ha manuálisan akarjátok ezt is állítani, akkor van értelme a sort_order-nek).
Bár ilyen esetben ott van a 24-es csapda. 4x6, 6x4, 3x8, 8x3, 2x12, 12x2-es méretek. Itt is lehet kell a sort_order, bár ez tényleg a megrendelői kritérium alapján dől el. -
Lacc
aktív tag
válasz
szucstom #19074 üzenetére
Töröld le, amit eddig telepítettél, és próbáld meg ezt a leírást.
Ez egész tetszetős parancs:sudo apt-get install lamp-server^ -y
Még ez is jó leírás, de itt mindent manuálisa kell. Megnéztem a linux mint community-s leírást, de az szerintem felejtős.
Én mondjuk már régóta Vagrant-ozom, és megszoktam, hogy PHP verziószámokkal kell dolgozni. De úgy tűnik a linux mint-nél vannak egyszerűbb megoldások.
Ha elakadtál, javaslom a linux haladóknak topikot, vagy kezdőknekszerintem ott majd jobban fognak tudni segíteni neked. (Én most egyelőre nem leszek net közelben, csak módjával)
-
Lacc
aktív tag
válasz
szucstom #19069 üzenetére
Ezt a leírást nézd.
Én újra kezdeném a helyetted. Mert régi Apache-t tettél fel. Ugyanis a legújabb apache2.4 esetében a tartalmat (html és php fájlokat) a var/www/html mappába kell másolni.
Valszeg nem telepítetted a libapache2-mod-php5 vagy libapache2-mod-php7.0-t (attól függően, hogy mely php verziót használod), ha az megvan, apache webszerver restart. -
Lacc
aktív tag
válasz
szucstom #19063 üzenetére
Esetleg kezdhetnél Vagrant-tal is.Nem tudom, hogy mennyire megy az angol, de remélem valamennyire igen, keress rá, nézd meg. Inkább már ez a jövő, ha komolyan is érdekel a PHP fejlesztés, mint munka, akkor célszerű megtanulni, és akkor nem kell a Mint-re közvetlenül telepíteni a webszervert, adatbázist, php-t, hanem egy másik virtuális linux oprendszerre lesz feltéve.
Nekem mára ennyi, a többiek majd segítenek, ha további kérdésed van. -
Lacc
aktív tag
válasz
Pocok256 #19056 üzenetére
Szia.
Majdnem volt, de aztán mégsem lett. Igaz más nyelvekben használom a Threadeket, de PHP-nél ez feleslege, mivel az egész PHP egy-egy Request-re épít.Azt írja, hogy valami Zend extensiont kell engedélyeztetni.
-
Lacc
aktív tag
válasz
adika4444 #19047 üzenetére
Még annyit, hogy én szarnék rá. Ha tényleg csak azért akarod, csinálni, hogy bolond biztos legyen a rendszer, akkor legyen. De ha azt akarod megelőzni, hogy valaki direkt - az admin maga - piszkálja az url-ben a paramétereket, akkor hagyd a picsába, mert az már az admin felelősége.
Ez még a Wordpress-ben is megtudja csinálni az admin, hogy megnyit egy bejegyzést, módosítja, aztán utólag átírja az url-ben a paramétert és mást modósít.
Ez nem a rendszer felelősége. Bár meglehet oldani, de nem a te felelőséged elsősorban.
-
Lacc
aktív tag
válasz
Pulsar #19043 üzenetére
Én anno ebből a könyvből tanultam meg PHP-t programozni 1 hónap alatt, aztán felvettek.
Igaz én közben vidéki egyetemen voltam és a Java alapokat ismertem.A könyv angol nyelvű, de kezdésnek szerintem tökéletes, nincs felesleges sok rizsa, és a példa programok egy kezdésnek teljesen jók, már csak azért is mert magabiztosságot adnak. Igaz, az még a régi PHP5, de szerintem jó.
(Lehet van újabb, jobb is tőle, de már vagy 3-4 éve nem követem a PHP-s könyv vonalat) -
Lacc
aktív tag
válasz
adika4444 #19044 üzenetére
A leggyengébb láncszem mindig a Felhasználó lesz.
"HA nagyűrlapozok akkor viszont marad az a törlési megoldás egy adott hsz-re hogy delete.php?comment=x" -de miért mindig GET-ben gondolkodsz egy nagy POST helyett?
Egyébként a törlést lehetne Ajax-xal megoldani a legjobban. És pont ezért lenne jó a keretrendszer, mert ott látná ilyen bevált és "Standard" megoldásokat.Az Ajax-hoz átkéne venni egy tutorialt.
Én most a többiekre bízlak, ne haragudj, ha nyers vagyok/voltam, de nekem most nincs időm olyan részletes választ adni minden kérdésedre. (Munka, Egyetem - levelező tagozaton, mert miért ne belevágtam az MSc-be is).
Egy keretrendszer, mint a Yii vagy Laravel-nek vannak beépített vagy 3rd party Grid nézetei, azok lazán eltudják ezt intézni, hogy törlés funkciót generál le, meg minden nyalánkság, én elsőkörben a Yii-t javaslom, mert az jobban használja a tömböket, nem annyira OOP-s mint a Laravel. Ez most így nem igaz, de akik dolgozott vele az érti, hogy a Yii-sek tömbmániásak.
Szerintem neked az Egy nagy POST jó lesz. Egy nagy <form>, a törlés meg egyszerű csak egy <input> checkbox. Szerver oldalon leellenőrözd, hogy ez be van-e csekkolva. Ha igen, akkor lefutattod a törlés parancsot.
Ha nincs becsekkolva, egész egyszerűen a többi választ végig járod, és update-eled az adatbázis rekordot.
Nagy vonalakban így mondanám, hogy ha csak egyszerű PHP skillel oldanám meg. -
Lacc
aktív tag
válasz
Pulsar #19040 üzenetére
Igen, de 1 hónap PHP-zás után, lehet keretrendszert tanulni, megkönnyíti az életet, és közben lehet tovább mélyítni a PHP tudást.
Amit már a kolléga is mondott, ezt két SQL paranccsal lehet megoldani.
1. COUNT() metódus megszámolja az összes rekordot a táblában.
2. LIMIT és OFFSET használata, hogy mindig csak 30, 50 vagy amennyi sort akarsz, kérdezzen le egyszerre.Ez a GRID táblázatos megjelenítők alapja is lapozással.
A COUNT() lehozza, hogy 20.027 sorod van, ezt osztod 500-al, plusz hozzáadsz egyet, ha a maradék nagyobb mint 0. Ezzel kitudod írni, hogy hány oldal lesz összesen a lista felületen.
Utána meg csak szimplán SELECT * FROM tábla LIMIT 500 OFFSET 0; Ha a user lapoz, Get-tel kiszeded, hogy melyik lapra lapozz, ha csinálsz számozást 1, 2, 3, 4, 5 ... lapszámok.
Akkor mondjuk azt mondja, hogy ő lapozott a 2. lapra. Get-tel ez megvan, erre végzel egy egyszerű -1 -es matematikai kivonást. 2-1 = 1.
Ekkor fogod és 1x500-at szorzod, így az új OFFSET az 500 lesz, ami azt jelenti, hogy az 500-ik sortól kezdje.
SELECT * FROM tábla LIMIT 500 OFFSET 500;Ha a user a lapozó számokon, a 4-est választja ki, akkor ugyanúgy jársz el, 4-1=3, ezt felszorzod 3x500, az új offset 1500 lesz:
SELECT * FROM tábla LIMIT 500 OFFSET 1500;Ennyi a logika.
-
Lacc
aktív tag
válasz
adika4444 #19038 üzenetére
Így értem. Igazából, ezt Ajaxxal is meglehet csinálni ha ügyes vagy
"mennyire terhelné meg a webszerót ha pl. egy oldalra (ahol 25 hsz-t jelenítek meg (már ha van annyi)) minden hsz-hez csinálnék hash-t, és azt küldeném get-tel." - csak akkor döglik bele, ha rosszul csinálod.
Alapból nem a titkosítás a cél, hanem egy egyszerű hash sztring generálása. Az MD5 elég gyors, de az egyik leggyorsabb CRC32 (de tényleg cask a hash generálás a cél)
Hát, nézd... 10.000-es Loopban a CRC32 metódus 0.03 másodperc alatt végez, szóval 25-ös loopban, ez jelentősen kisebb, az MD5-re meg 0.07-et látok kiírva természetesen itt is 10.000 loop.
"A post nem játszik, erre rájöttem mert azt jelölőnégyzetezgetéshez használom, hogy több hsz-t is lehessen egyszerre (jelenleg csak) törölni."
Hát szerintem jobb, lenne azt az egész felületet újratervezni. Ne haragudj az őszinteségemért, de ez így nagyon nem jó megoldás, és most nehéz is javítani rajta. Túl van tolva szerintem a kontrollok kezelése."Pedig úgy lenne a legjobb, hogy lenne a nagy űrlap ahol be lehetne jelölgetni a kommenteket és minden kommenthez kisűrlap (for ciklus) ahol az id-t letárolom rejtve majd submit-tal elküldöm."
De, lehet, lásd Symfony keretrendszer, beágyazott kollekciók. Egyébként meg ja, ezt kellene csinálnod, esetleg Ajaxxal.Jól gondolom, hogy nem használsz PHP-s keretrendszert?
Én Symfony-val vagy Yii-vel elég egyszerűen megtudnám csinálni.Én a te helyedben, a nagy űrlapos megoldást választanom, ahogy írtad. Hosszabb távon is jobban jársz, főleg ha később kell még hozzá nyúlni, módosítani valamit a felületen, vagy ezen a logikán.
-
Lacc
aktív tag
válasz
fordfairlane #19035 üzenetére
Ez az. Kösz
-
Lacc
aktív tag
válasz
adika4444 #19031 üzenetére
"post-tal küldöm el hogy reply.php?replyto=5" -> ez GET és nem POST
DNReNTi leírta, hogy jogosultság kezelés. Viszont a jogosultság kezelés nem ér sokat, ha a bejegyzés #5 és #6, na meg a többit is ugyanúgy lekérheti a felhasználó, és módosíthatja, az az joga van neki az összes bejegyzést módosítani, mert akkot tényleg tud hülyéskedni
.
Ezt meg lehet előzni az XSS-hez hasonló technikákkal. A legegyszerűbb egy random Token készítése hash függvénnyel. Elmenteni Session-be, illetve, hogy melyik bejegyzéshez lett generálva (IP cím-et is lehet menteni, mint a Session kulcs) és azt egy hidden input mezőbe leküdeni a front-endbe. Amikor a User POST-tal, vagy GET-tel visszaküldi a szerver felé az adatot, akkor lecsekkolni, hogy az adott Token az adott Bejegyzéshez lett-e generálva? Ha igen, akkor elmented a User válaszát, ha nem, dobsz neki egy hibát, hogy ejnye-bejnye.
Ez egy aránylag gyors és jó megoldás, ha nincs jogosultság kezelésed.Van, ennek valami speckó neve is, de nem jut eszembe.
-
Lacc
aktív tag
-
Lacc
aktív tag
válasz
bucihost #19011 üzenetére
Ez meg mi a ?
Azért ez elég durva, hogy valaki ilyen input-ba tolja fel.
Sejtettem, hogy valahol máshol van még korlátozás, a leggyakoribb ilyen a hiba, hogy van még egy php.ini fájl valahol, ami ezt befolyásolja (egy központ php.ini és minden webalkalamzás könyvtárában még egy, ami specifikusan az adott weboldalhoz köthető), na de egy html-es inputra, sosem gondoltam van.
Grat, hogy megtaláltad!
-
Lacc
aktív tag
válasz
bucihost #19009 üzenetére
Gif az neccess, mindig szívás van vele. Bár személyes tapasztalatom nincs vele, de sok helyen olvastam.
Esetleg van valahol másik php.ini fájl? a phpinfo() ha jól tudom kiírja. Azért a weboldaladba nyomj egy phpinfo()-t ha úgy érzed, hogy valahol valamiben kétséged van.
-
Lacc
aktív tag
válasz
bucihost #19007 üzenetére
Szia.
Szerintem a előbb dump-old ki a
$_FILES
értékét a 40. sor előtt. Nekem úgy tűnik, mintha mégsem sikerült volna a fájl feltöltése.A
$_FILES['smiliefile']['tmp_name']
azt csinálja, hogy a szerveren a temp mappából próbálja a fájlt elérni, olyan mintha nem lenne ott a temp mappában. -
Lacc
aktív tag
Esetleg rosszul van beállítva az email fejléc.
Itt a stackoverflow első válasz. Vagy maga az oldal, amire hivatkozik, nézd meg, hogy milyen üzenetet add vissza, hátha van benne valami jó kis analízis.
-
Lacc
aktív tag
-
Lacc
aktív tag
Melyik kép konvertáló library-t tudjátok ajánlani?
Én kettőt próbáltam ki, az Imagine-et és a GD-t. Végül én a GD-t használom, többett kellett programozni, de nagyobb 7000pixeles képeknél, nincs memóra összeomlás a szerveren. Az Imagine-nél ezt tapasztaltam, tavaly amikor utánaolvastam, állítólag más is tapasztalta, nem egyedi eset. A GD-nél csak annyi a problémám, hogy egy 7000pixeles képnél képes 10 másodpercig is "eltökölni", bár hozzá kell tenni, hogy elég butított linux szerveren fut (virtuális gépben 512mb egy proci szállal) -
Lacc
aktív tag
válasz
phanfantom #18981 üzenetére
Hello.
Két lehetőség van, az egyik, hogy session-ben van ideiglenesen (vagy időbélyeggel, vagy törlik azonnal) és abból kiolvasva beilleszti neked az emailbe, és az email küldés után törli, vagy egy bizonyos idő után automatikusan törlődik.
Persze Cookie-val is el lehet érni ilyen turpiságot, de többlet munka, jó annyira nemA másik lehetőség, hogy a kódolt jelszó mellett tárolják az eredetit. Nem ritka. Ezt a legkönnyebben úgy lehet kideríteni, ha kérsz jelszó emlékeztetőt, és ha megküldik az eredeti jelszót, akkor innen lehet tudni. De általában a plain jelszót, csak erre használják jobb helyeken. (Ahelyett, hogy új jelszót kérnének a felhasználótól, ez valamiért így alakult ki.)
Ha a kódolt jelszóval dolgozik a weboldal, és a plain-t csak visszaállításhoz használja, akkor úgy mond nagy gond nincs, ha tényleg körültekintően tárolják adatbázisban stb. Én már láttam intratnetes alklamazásnál ezt a megoldást nem egyszer, mert a munkahelyi kollégák nem szeretik változtatni a jelszót.
Kódolt jelszóból meg nem lehet az eredeti jelszót visszafejteni, itt arra gondolok, hogy az md5 hash függvény esetében előfordulhat, hogy az 'alma' és 'körte' sztring ugyanazt az md5 hash-t adja vissza, és vannak ilyen sztringek. -
Lacc
aktív tag
válasz
DNReNTi #18969 üzenetére
Én sem használnám Enterprise szintű alkalmazáshoz, bár kisebb vállalkozásnak elég egy ERP PHP-ban.
(SEO friendly weboldalakhoz még mindig jobbnak találom a PHP-t, főleg kicsi, közepes weboldalaknál. JS-nél a SEO preloader szolgáltatással megoldható, de a legtöbb fizetős.)De, hogy lásd nekem is van személyes előítételetem, mert jobbnak találom e kettőt mint a Laravel-t.
A Yii tényleg szörnyű volt, de mivel én főleg ASP.NET-ben és Javascript PWA/SPA a használt prog nyelv főmunkaidőben, illetve találkoztam és programoztam Java-ban, Rails-ben, így kialakul egyfajta best-practice és akkor egész könnyen lehet alkalmazni a Yii-re.
Az elején nem kedveltem, illetve a Symfony mégis csak profibb, több support van hozzá stb. Bár a Yii-ben pont az tetszett, hogy igaz a doksi kevés, de ennek ellenére, egy helyen sok mindent meglehet találni, sok hasznos írás van, és felszabadító, hogy nem minden OOP. Igazából ez nosztalgia is, mert egész a régi időkre emlékeztett, amikor többen írtak native php-ban (5.3-as időszak) mindent, meg performancia szempontjából igen is előny, hogy nem minden sql lekérdezés van áttranszformálva Entity-vé, hanem lehet tömb is, és egész könnyen kiderül. (Bár architektúrában a másik kettő SF és LA jobban szervezett9
Meg ami előnye, hogy készen adja a user, login, registration, role kezelést is illetve a Grid, Listview nézeteket is és nem egy 3rd party tool-t alkalmazol hozzá, és még több mást is beépítve az FW-be.Szívem szerint ASP.NET Core-t használnék, de annak még ki kell forrnia. Scala-t meg ilyen kis weboldalhoz, felesleges, mintha ágyúval akarnék verébre lőni
.
Nem flamelni akartam, csak kifejtettem, hogy miért kedvelem a Yii-t. De sokszor egyet értek másokkal, hgoy miért szörnyű, de szerintem mindig a projekt határozza meg a legjobban, hgoy melyik FW-t érdemes használni.
-
Lacc
aktív tag
válasz
PumpkinSeed #18964 üzenetére
Mint például milyen framework-ök?
Én csak Symfony és Yii-ben mozgok. -
Lacc
aktív tag
válasz
PumpkinSeed #18942 üzenetére
Néhány framework tud olyat, hogy a Developer környezetben kidobja a hibát, még a Production környezetben csak 404-es hiba oldalt mutat.
A Loggolás amúgy sokat segít! Anno átkerültem ASP.NET-es csapatba, és akkor megmutatták hogy nagyobb projekteknél baromi hasznos, akár a test-ek amiket te is használsz -
Lacc
aktív tag
A NetBeans-t is lehet ajánlani, ingyenes, és többet tud alapból mint a VSCode (Félre értés ne essék, én is használom a VSCode-t de nem PHP-ra, hanem Javascript). Majdnem a PHPStorm tudása van meg neki, nekem bevált, sőt gyorsabbnak tűnik mint a PHPStorm, igaz amikor a Projekteket indexeli az néha nagyon lassú, de szerintem ettől függetlenül teljesen vállalható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest