Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
rainman72
nagyúr
válasz
Lootolok #29691 üzenetére
Kiprobáltam mert már nem rémlett.
Android:
Ha rádugsz vmit a jackre akkor szólni fog az ezköz viszont a hangerő változtatáshoz be kell lépni a menübe és ott lesz a fejhallgató hangerő.Ez igy van ha fülest teszel rá ha viszont külső hangrendszere megy igy a hang akkor van az amit már irtam hogy fejhallgató hangerő max.és utána a külső ezközön szabályzod.
Remélem érhető élőben 1szerübb. -
anrab
addikt
válasz
Lootolok #29689 üzenetére
"A TV hangszóró vagy a fejhallgató hangerejének beállításához nyomja meg a Hangerő gombot, és nyomja meg a > (jobb) vagy a < (bal) nyilat a beállítani kívánt kimeneti forrás kiválasztásához. Az érték módosításához használja a (fel) vagy (le)nyilat."
Emlékeztem hogy valaki írta már a megoldást. -
Piacon a PUS9006 modellek... összehasonlítva igazából csak a 4 oldalas ambi + pár apróság, ami a 8506-osok felé emeli.
-
Lootolok
tag
válasz
rainman72 #29685 üzenetére
Igen, de pont azért, mert eddig minden tv úgy működött, hogy fejhallgató hangerőt a tv távirányító állított, mint minden más eszköz esetén. Így egy távirányító elég az egészhez.
Tényleg úgy működik, hogy bedugom a fülest, és nem vezérli a tv....? A TV hangszórót legalább lekapcsolja automatikusan, vagy azt is menüben kell? -
Lall
veterán
Én ezt a soundbar kérdést sok vekengés és egy eladott Xiaomi Mi Soundbar után a legpraktikusabban próbáltam megoldani.
Vettem egy Harman Kardon Onyx Studio 7-et, amit jacken Soundbarként használok, de bt hangfalként a ház bármely pontján, kertben, teraszon tudom használni. Nem bántam meg, mert így lett egy multifunkciós, remek hangzású eszközöm viszonylag olcsón (60e).
-
Lootolok
tag
-
rainman72
nagyúr
válasz
kchris78 #29671 üzenetére
Ez is kb olyan mint a Hisense,nem használhatja a qled nevet mert nincs benne abban a bizonyos csoportban amiben a Samsung meg a TCL.
Láttam ezt a tipust de nem igazán utalt semmi arra h mit tud a tipusszám alapján.
Amugy ilyeneket kéne nekik gyártani még ma is a sok középszerű tv helyett.
Talán idén beindul a szekér újra.
Ugy látom ez a te tvd is csak ilyen szárnypróbálgatás volt mint a 8303-8503 nanoled a cégnél,utána inkább az oledet választották inkább a lcdk mellé.Köszi
-
Lootolok
tag
Lemondtam, másként nem megy a promóciós dolog.
Újra megrendelem együtt. Aztán nézem 3 hétig a dobozt, bontatlanul -
kircsi21
csendes tag
válasz
Lootolok #29666 üzenetére
Írtam privátban, hogy szerintem az a legtisztább, ha lemondod és újra rendeled a projektorral együtt. Persze ehhez az is kell, hogy nélkülözni tudj 350e Ft-ot pár napra (hétre), amíg vissza nem jön az összeg a edigi-től...
Azt is írtam, hogy ha a fekete projektort vennéd, akkor engem érdekelne. Az a fél ár közel van az én elképzeléseimhez is
.
-
Lootolok
tag
válasz
Brekecs #29664 üzenetére
Igen, köszi. Este megtaláltam.
Edigital is benne van egyébként a partnerek között.
Csak ugye már rendeltem, és fizettem a TV-t simán, és így a közös számla kérdéses, mint feltétel.
De írtam nekik levelet, várom a válaszukat ezzel kapcsolatban (csak tudnak sztórnózni, és másikat adni).
Maga a cucc nekem nem kellene semmire, de ha fél áron eladom, ennyivel olcsóbb volt a TV.
Vagy 10 üveg pálinka -
TOZ
addikt
-
kchris78
veterán
válasz
koppasz1986 #29636 üzenetére
az igazi inkabb a qled szerintem nem a sima va.. nem tudom mi most a felar vagy mostanaban van e qled panelje a philipsnek..
-
Lootolok
tag
-
-
alaves
addikt
válasz
gunner93 #29648 üzenetére
Az androiddal már nagyon kevés gond van, a webOS viszont kicsit instabilabb, mint a pár évvel ezelőtti verziók (azok atomstabilak voltak). Az adatok abba az irányba mutatnak, hogy a Philips OLED-ek kevésbé "panelottósak", mint az LG TV-kbe szerelt OLED kijelzők. A 706-os és a 806-os majd november környékén "akciósodik".
-
Lootolok
tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Ezt rendeltem végülÚgy láttam, hogy 400e felett volt korábban az ára, így nem vártam meg 3 hetet, nehogy hoppon maradjak esetleg.
-
rainman72
nagyúr
válasz
gunner93 #29648 üzenetére
"Manapság meg lehet nyugodt szívvel vásárolni ezeket a TV-ket már?"
Igen meg,nehogy azt hidd hogy az Lg saját oledjével nincs gond,sok a panel cserés
Az android se az sete-suta valami mint ami a kezdetekben volt.
De sajnos minden márkánál ott lebeg a fejed felett az a dolog amit itt panel lottónak neveznek,mind1 melyikről is legyen szó,bele nyulhatsz egy rosszabb pédányba.
Én ha 806-t szeretnék biztos nem venném day one,várnék egy kicsit a véleményekre illetve hogy realizálódjon az ára.
Amugy a Tkomnál is vannak változások,bekerültek a kínálatban 75"-os lcd és 77"-os oled modelek amik eddig nem voltak,talán az új Philipsekkel az oled is bekerül. -
gunner93
csendes tag
Annyira felspanoltam magamat már az érkező OLED806-ra, hogy alig bírom kivárni, meg már előre sajnálom, hogy nagyon jó eséllyel nem kerül pl. Telekom kínálatba, sok lejárt magentánk van. Viszont a józan ész azt mondatná, hogy amikor megjön az 806, kb. abban a pillanatban vegyek egy LG CX-et, kb. 2/3 áron és az Ambit leszámítva azonos tudással.
Ami viszont felmerült bennem és Ti talán tudtok is válaszolni, megéri Philips TV-re 5-600 ezret költeni? Legutóbb kb. 5 éve volt velük dolgom rendszeresen, akkoriban kezdett talán bejönni rájuk az Android és még a 8-as széria magasságában is nagyon döcögős volt az egész, ad hoc működgetett, az egész élmény maradandó károkat okozott az emlékezetemben.
Manapság meg lehet nyugodt szívvel vásárolni ezeket a TV-ket már?
-
vibeo
csendes újonc
Köszi a válaszokat.
Akkor legyen a Hisense, habár olvastam hogy a gyors mozgásoknál akadozik a kép (motion handling issue), nemtudom hogy kiküszöbölték már egy firmware frissitéssel.
Legtöbbet tv adás, Netflix, Amazon és HBO-go fog menni ( van egy Chromecast Google TV). Játék konzol pedig nem érdekel. -
rainman72
nagyúr
Nem tudom h hol veszed a Philipset de az elég jó ár érte,itthon mikor kapható volt
5-600e között volt az ára.Annyira nem komoly tv itt inkább a B&W márkát fizettetik meg veled ami a tvhez épitett hangrendszert takarja.
Amugy képileg rendben vannak a márka tvi és a droid se az már mint pár éve,sokszor már inkább elöny annak aki nem akar külső ezközt kötni a tv-hez,pl HBO GO vagy lejátszó program amivel kiváltja a tv sajátját.
Viszont a Hisense egy magasabb kategoriát képvisel a maga FALD ledes megoldásával,sokkal jobb fekete és magasabb fényerő.
Szóval a Philips nem éri a plus felárat. -
vibeo
csendes újonc
Sziasztok.
A Philips tv-ket egyesek dicsőitik mások pedig kerülik mint a kutya a botot. Nekem már volt Philips tv-ém, de oda adtam a szüleimnek. Még az első generácios Android volt, nagyon nehézkésen mozgott a menüben, hetente kelett áramtalanitani, de a képe viszont kiváló.
Most van két választási lehetőségem:
Philips 65PUS9435/12 - kb. 357.000 ft.
vagy a
Hisense 65U8QF - kb. 250.000 ft
Megéri a Philips a 100.000 forintos külömbséget? -
Alien!
senior tag
válasz
sztem ez a tévé is panellottós, gondolom valami gyenge minőségű fogtál ki...
-
T 1000
aktív tag
Sziasztok!
Egy ideje felb@sz a tv-m. 65pus8505: indulás előtt beállítom a felvételt, kiírja hogy felvétel beállítva, most hazaértem és nincs az F1 felvéve. Usb-n terrás vinyó, eddig nem volt gond, talán az utolsó frissítés óta. Ha néztem az adást, mondjuk egy meccset és rányomok a felvételre, elkezdi rögzíteni, de ha kikapcsolom, akkor leáll a rögzítés, mit rontok el?
-
rainman72
nagyúr
válasz
Ott valami más problema lehet,ezt már akkor kibeszéltük,hogy vissza kellet volna küldeni.
-
rainman72
nagyúr
válasz
Lootolok #29635 üzenetére
Nincs vagyis én még nem tatáltam.
Ha tippelni kéne én ips-t mondanék.
Jelenleg 75-st használok ezzel a panel tipussal,,van egy kicsi kompromisszum a panel-ből adódóan,azok amiket leírtam,de egyáltalán nem rossz ez,de azt se mondom hogy később nem cserélem le egy ugyan ilyen méretű VA panelre. -
Kroni1
veterán
Némi infó a 2020-as "kifutó" modellek keresőinek, az itt olvasott auchan-os akció kapcsán benéztem a szigetszentmiklósiba, hát semmiféle akciós 8505 nem volt, sem 50, sem 58-as méretben, a 7505-ös verzióból volt pár teljesen átlagos áron, és amugy nagyon gyér volt a tv felhozatal philips fronton..
-
koppasz1986
aktív tag
válasz
rainman72 #29634 üzenetére
Igen mindenki ezt mondja, hogy a VA panel jobb fekete szín, hát nálam valahogy még sincs így.. (70pus7505) Hú de rühellem ezt a tévét.. ehhez képest a haverom ips feketéje oled szintű. Tegnap egy másik cimborának segitettünk pakolni és neki is egy ips-es tv volt a falon, mondtam neki nézzük már meg besötétítve a szobát milyen képe van, hát én mondom ahhoz az ips feketéhez képest az én va paneles feketém majdhogynem inkább szürke... A fényerőt úgy 30 ra kellene levennem, hogy kb olyan feketém legyen, de nem tudom levenni még 49re sem, mert egyből kékes trágya kép lesz belőle. Ha bejön egy jó tippmix ezt a tévét igy ahogy van kivágom az emeletről
-
rainman72
nagyúr
válasz
Lootolok #29633 üzenetére
A látószög mindenképp,a VA panel szemből nézős az IPS meg szinte bárhonnan.
Az IPS-nek alacsony a kontrasztja kb 1200-1400:1-hez,a VA-nak pdig 4-5000 a Samuknál meg nem ritka a 5-7000:1 se.Ez sokkal jobb fekete színt,fekete egyenletességet eredményez.Ami az IPS-nél nappal nem annyira szembetünő de full sötétben látszik.Ha sokat nézed sötétben vagy szinte mindig akkor a VA ajánlott,vegyes használatra pedig jó az IPS is.Sokan a gyenge fekete mellett is erre a panelre esküsznek. -
Lootolok
tag
válasz
rainman72 #29630 üzenetére
Igen, igen. Vacillálok kicsit...
De nem az volt, hogy a 75" méretnek más a panelje?
Vagy ugyanaz? Mert akkor jó lehet ez is persze.
Bár a sokkal olcsóbb 8505 meg csábító...Nehéz eset, na. 65" méretben néztem a képminőséget ma a 7805 és 8535 esetében. Igazából jó az nekem. Az erős áruházi világítás mellett különbséget nem láttam, bár nem egymás mellett voltak.
-
Lootolok
tag
válasz
rainman72 #29626 üzenetére
Akkor majd lehet edigitaltol rendelem, ha ott ennyi marad.
Bár Euronics minden csütörtökön árát módosít, azt mondták. Meg lehet 1-2 hét, és itt át új TV család. Csak ki futja, mennyivel drágábban (100e körül várják ebben a méretben). És ki tudja mennyivel lesz jobb. Hogy új droid van rajta, az meg számomra teljesen irreleváns.
Szóval akkor a 8505 lesz a befutó, úgy látom.Köszi mindenkinek!
-
rainman72
nagyúr
válasz
Lootolok #29624 üzenetére
Nem csak droid,a 8505 wide color gamut,azaz széles színskálával rendelkezik,papiron jobb a színkezelése mint a 7805-nek.Viszont ez élőben nem igazán látszik.
A 70PUS8505 semmiképpen nem ér 300+ árat,340-t meg főleg nem amennyi euro--ban
A 8505 reális ára az ami most is van 260-270, 70PUS7805-é 230-240e környéke. -
Lootolok
tag
Euronics volt eddig 250 körül, tegnap láttam, hogy 330e lett..
Ma bementem nézelődni, és azt mondták, a 7805 és 8505/8535 panel gyakorlatilag ugyanaz. Csak az Android miatt drágább a 8-as széria majd egy 100-assal.
Ez tényleg így van?
3 hét múlva a kell a tv, 70" méret, semmi szolgáltatás nem kell hozzá, csak az analóg hang kimenet, meg a normális képminőség.
Amennyire egy áruházban meg lehetett most nézni, elég lehet valóban a 7805 is. De inkább szánok rá többet, ha jobb a másik. 8-10 évre venném. Úgy meg majdnem mindegy most nekem. Persze ne 3x annyiba kerüljön, mert azért van határ :)
De, hogy 250e, vagy 330e, mindegy lenne, ha jobb a másik ÉREZHETŐEN. -
Yugo
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek.
Nézegettem egy 65PUS8505 TV-t, érdekes volt ez az Ambilight megoldás.
Viszont ami nekem egy kicsit fontosabb az a képminőseg.
Ennél a típusnál a felhősödés mennyire előforduló jelenség? Vagy ha nem teljesen egyértelmű erre a válasz akkor mondjuk egy hasonló árban lévő samsung qled-hez képest milyen?
Köszönöm szépen előre is a válaszokat!
-
Lootolok
tag
Hali. Általános Philips áremelés történt, vagy csak egyes termékek esetén? Vagy új modellek késnek, és amiatt?
Most akartam megnézni élőben a PUS8505 modellt, és látom, hogy 90e-el! többe kerül, mint 1-2 hete...
Ki, mit tud esetleg erről? -
kungzi
veterán
Hali. Tudna nekem ajánlani olyan progit Windows-ra, amivel a csatornalistát sorrendbe tudom rakni? Köszönöm
-
alaves
addikt
válasz
alaves #29613 üzenetére
Másik példa. Az OLED754 belső lejátszója eredeti képarány beállítással a 1080p és 720p felbontású 1.33/1.66/1.85 képarányú videókat 16:9-re húzza (képernyőhöz igazítással viszont jó). 4k-nál minden képarány jó eredeti képformátumnál is.
Jeleztem a Philips felé. Küldtek egy naplózó fájlt. Az utasítás alapján megcsináltam a dolgokat és visszaküldtem. Jelezték, hogy az fw-t javítani fogják.
A naplózó fájl többek között néhány perc alatt két db 3 megásnál nagyobb txt fájlt kreált! Na ilyen bonyolultak ezek. Philips terméktámogatás eddig 5-ös. -
alaves
addikt
válasz
rainman72 #29612 üzenetére
Picit bonyolultabb a helyzet ennél. A szoftverek frissítésénél kijavítják az aktuális hibákat, de időnként közben pedig el is rontanak valamit, túl bonyolultak már ezek, még a saphiOS is. Mindig marad bennük jó pár hiba. Pl. LG-nél is volt, hogy szinte hetente volt javítás (CX).
-
rainman72
nagyúr
-
dropi
senior tag
válasz
rainman72 #29603 üzenetére
Ez érdekes, mert HDR10+-ban nekem rohadtul fakó és sötét, holott ha egy sample file-t indítok el, akkor az tökéletesen jól néz ki. nézd már meg, hogy neked milyen az Upload légyszi, mert nekem az kifejezetten élvezhetetlen élénk módban is. A Clarkson féle Farm jobb valamivel.
-
joergie
őstag
116k-ért megéri az 50colos pus7805? 58colost is le lehet vinni 141-re...de nekem félig monitornak kéne, arra jobb az 50-es, annak a negyede 25"-s fullhdnak felel meg. nemtom. később piaci értéke jobb lesz az 58asnak.
De nyugtassatok meg, hogy ezen az áron ezek piaci szempontból meggyőző termékek. -
dropi
senior tag
válasz
Bogyi007 #29601 üzenetére
Oké, ránézek, bár temérdek beállítást kipróbáltam, megalkottam a legjobbat szerintem, mindenhez jó. De az Prime-mal küzdök nagyon, mert konkrétan a telefonomról teszem ki Chromecasttel, úgy mondjuk nincs 4k meg HDR10+, de legalább nem olyan mintha 2-es fényerővel nézném.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 32GB RAM 1TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest