- Kompakt vízhűtés
- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Hobby elektronika
- Milyen házat vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alien!
senior tag
válasz
Zsootii #29193 üzenetére
én annó az Alitával orvosoltam.
-
alaves
addikt
válasz
Pancsermeste #29179 üzenetére
Nálam sincs gond a saphi-val. Könnyen lehet, hogy pl. az NVM verzió más az OLED-en, illetve az alaplapon jobb minőségű, stabilabb hardver elemek vannak.
-
Zsootii
csendes tag
Üdv!
Van egy Philips 43PUS7805/12 tipusú TV-m, elvileg Dolby Vision képes viszont amikor elindítok egy ilyen tipusú filmet akkor vagy nagyon csúnya szürkés a kép [kép] vagy le se játsza, nem támogatott hang illetve képre hivatkozva.Itt a példa film adatai:
ViDEO.CODEC...: HEVC [Dolby Vision 8258kbps]
FRAMERATE.....: 23.976
BiTRATE.......: 44 400 kbps
RESOLUTiON....: 3840x2160Válaszokat előre is köszönöm.
-
Voice24
őstag
Hali!
Ma reggel tapasztaltunk egy furcsaságot a tévével (7502) kapcsolatban. Az USB3-as csatlakozójába van bedugva egy HUB (aminek mind a 4 csatlakozója külön kapcsolható és működést jelző led-del van ellátva), abba pedig egy pendrive, egy külső HDD és egy táv vevőegysége van dugva. Párom szólt reggel, hogy furcsa fémes kattanásokat hall a HDD felől. Megnéztem, és azt láttam és hallottam, hogy a HUB-on lévő ledek kb. 10-15 másodpercenként kialszanak, majd 1-2 másodperc múlva újra világítanak. És ezt az ütemet követte a HDD-ből jövő hang is, azaz kb. 10-15 másodpercenként újraindult szerencsétlen. Hogy kizárjam a HUB hibáját, közvetlenül a tévébe dugtam a HDD-t, és ugyanúgy folytatódott ez az újraindulás. Ellenőriztem a HUB-ot is a HDD nélkül, ugyanúgy megvolt az áram szakadozás. Vagyis a külső eszközök hibája kizárva. Eddig úgy tudtam és úgy láttam, hogy a tévé az esti kikapcsolás után pár perc múlva lekapcsolta az USB-n kiadott áramot is, vagyis kialudtak a ledek. Most viszont még reggel is ment a HUB, de ahogy írtam, 10-15 másodpercenként megszakadt az áramellátás a tévé felől. A tévé amúgy nem csinált semmit, készenlétben volt végig, nem kapcsolt be.
Most bekapcsoltam a tévét, elvileg semmi gond a HDD-vel, működik. Majd kikapcsoltam a tévét, és ahogy korábban szokta, kb. 5 perc múlva lekapcsolta az USB-n kiadott áramot is.
Járt már valaki így? Milyen hibát jelezhet ez? Nagyon remélem, hogy egyszeri dologról van szó, bár van kiterjesztett gari a tévére. -
fant0mi
őstag
válasz
blakey #29181 üzenetére
Telefonrol youtube cast. Netflix, kulso ssd. Tv az a hdmi-re kotott telekom box van. A sebesseggel semmi bajom, szinek jok. A 4k uhd dolby vision tartalom meg piszok szep.
Ezen a random elojovo visszakapcsolason kivul nincs kifogasom. Ranezek hatha jott frissites, kb egy honapja neztem utoljara. -
blakey
titán
válasz
Pancsermeste #29179 üzenetére
Szerintem nem feltétlenül a Saphi-val van a gond, az "alatta" lévő SoC is sokat befolyásol. Oleden semmi bajom a Saphival, nem tudom mit csinálok másképp de semmi fagyás, megfelelő sebességű, TV-zésre, külső médialejátszásra, Netflixre, Youtube-ra használom, ennél többre soha nem használtam egy TV-t, ezekkel semmi bajom nincs. Gyári távot sem használom, mert Logitech Harmony-ra van programozva az összes eszköz. Nem vált rosszul, nem ugrik rossz helyre, mit írjak még amit nem csinál rosszul?
Azt sem hinném, hogy Oleden más Saphi lenne mint LCD-n. Rossz olvasni, hogy ennyi hibával találkoztok én meg nem.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
rainman72 #29178 üzenetére
Saphi nekem se nagyon tetszik.
Az itt leírtakból hiányzik a legbosszantóbb. A távszabit nyomogatva időnként (és ez elég gyakran van) fals jelet vesz a TV? és "0"-ás programhelyre kapcsolja magát. Ott persze nincs csatorna így korrigálja az 1-es programra.
Alexa gombot megnyomva időnként a kis kék led nem világít a távszabin, de a TV-n látszólag veszi a parancsot, ám nem reagál. Ebből is csak áramtalanítás után tudok kijönni.
Screen mirroringnál most az volt, hogy csatlakozott a telefonhoz, de full fekete volt a kép. -> áramtalanítás után megint OK.
Amúgy most megint jött frissítés rá, nem tudom, miket javít, de gyanítom a nálam lévő bugok közül semmit.... -
rainman72
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #29174 üzenetére
Nem biztos hogy jelzik.
Viszont mult héten pont ezzel a tv-vel kipróbàltam,müködött.
"ujracsomagolt" kuponkód. -
minilego
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #29172 üzenetére
Nekem is 7805om van, januarban vettem. Sajnos elég sok hibaja van, Saphi nem eléggé gyors, sokszor lefagy, kikapcsolas utan van hogy visszakapcsol. Sokszor a teljes aramtalanitas segit. A kepe szép.
-
rainman72
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #29172 üzenetére
Nincs fekete keret,az hivatalosan
metalic blue,de élőben inkàbb sötét szürke,ez a 7805.
Ez esetleg nem érdekel,igaz hogy újracsomagolt,de 2 év garis,pénteken még elvileg le jön belőle 10% [58PUS8505] -
rainman72
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #29161 üzenetére
140e vs 190e
Az a ppi különbség ne birizgàljon,szemmel nem làtható,ha 2800 lenne mint a régebbi 8303-ban akkor talàn.A széles színskàla lefedetsége a DCI-P3 is kb 90% az se annyira top,TCL qled 93%,Samu qled 100%.
Szóval ha van rà keret kapsz egy kicsit jobb tvt 50e felàrral,de én szem.szerint sokallom. -
rainman72
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #29168 üzenetére
Nem tudom mennyire sürgős?
Ide modelek? -
ZoltayA
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #29161 üzenetére
Kicsi az 50". 65- től indul egy TV.
-
Lall
veterán
Megnéztem a Fire TV Sticken. Az új verzió már nem álló módban indul, nem esik szét a kép, így nincs vele baj. Egér viszont mindenképp kell. Elég szüttyögős így TV-t nézni (csatornaválasztás, léptetés, stb…). A célnak persze megfelel, de nem hasonlítható egy direkt Android TV-re fejlesztett Telenor MyTV-hez., amit a tv távirányítójával tudsz kezelni.
-
anrab
addikt
Androidos tv-hez mindenképpen kell egy jó vezeték nélküli egér hogy ki tudd használni a lehetőségeket.
Régen nem volt hbo go az androidos tv-hez és ugyanígy apk-t kellett telepíteni. Az indító képernyő ott is el volt fordulva de utána jó volt.
Hát istenem, ez a megoldás egyenlőre.
Ja, mint mondtam digis vagyok. Nekem a digi online van fent apk-ból. Szerencsére ez jó csak a kép minősége olyan hogy inkább nem is nézem. -
fant0mi
őstag
válasz
rainman72 #29157 üzenetére
Szintén 58PUS7805. Nem volt nekem fontos az android, viszont kellett a VA panel (ezert lett a 58-as meret) es az ambi.
Szerintem is jo valasztas.
Egy bug van nalam, hogy ha kulso meghajto van radugva a tv-re, akkor ha kikapcsolom a tv-t, esetenkent visszakapcsol par masodperc mulva magatol a tv. Masodik kikapcsolasra ugy marad. -
rainman72
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #29156 üzenetére
Gyakorlatban nem igazàn
Persze attól is függ mi a forràs.
Van most itthon VA 58PUS7805,sztem jók a színek rajta.Tv hd adàs Netflix DV nagyon jó.Ha nem kell a droid a mostani 160e körüli àra jobban megéri mint a 8505 200e feletti àra. [link]
8505-m nem volt,valszeg nem is lesz màr.Ha veszek is akkor majd màr az idei modelekből ha jó árasulnak. -
rainman72
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #29153 üzenetére
7805 vs.8505?
Mind2 direct led.
8505 amiben több,az droid és
wide color gamut,széles színskàla.Ez annyit tesz h jobbak a színek elvileg -
minilego
senior tag
Elkuldtem a meghibasodott taviranyitot a szervizben, kivancsian varom mikor lesz kesz
-
rainman72
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #29149 üzenetére
Semmi különös,ugyanazok a tvk mind,ugyanaz a panel meg minden,nincs lényegi különbség.
-
rainman72
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #29149 üzenetére
8505 Talp színe plus a tàv hàtulja. [Görgesd az aljàra]
7805 Keret színe. -
Mr.Csizmás
titán
üdv,
a PUS7/8xxx modelleknél mik a különbségek? PUS7855, 05 vs. 8545, 35, 05 lenne a kérdés.
rainman72 köszi, és bocs.
szóval a kérdésem arra irányul, hogy lényeg különbségek vannak, pl jobb panel? -
HDFUN
csendes tag
Próbáltad, azon működik?
-
HDFUN
csendes tag
Sziasztok! Philips-em van, böngészőn szeretném a Horizon go-t (Vodafone régebbi tévés alkalmazása) nézni, de a beépített böngészővel nem lehetséges. Kérdésem, hogy van olyan böngésző amivel lehetséges ez, vagy valami trükköt kell alkalmazni? Köszönöm a segítő válaszokat...
-
RAiN91
őstag
Sziasztok,
Külső forrásból hogyan szoktatok filmet lejátszani a TV saját lejátszóján?
A laptopon a filmre jobb klikk, átvitel eszközre, beadja a TV-t. Néha kiírja, hogy a fájl nem támogatott, legutóbb pl. egy mkv-ra írta, ami elég fura.
A másik gond az szokott lenni, hogy akadozik. A TV és a laptop is direktbe kábellel a routerre van kötve, tehát nem kéne akadoznia semminek.Van esetleg más hasonló megoldás, ami megbízhatóbb, és nem kell eszközöket venni, se nem másolgatni külső HDD-re / pendrivera?
-
Mikika
aktív tag
Sziasztok
A beállítások--Hang--Javított--Audiókimenet--HDMI hangrendszer inaktív
Miért?
7504es típus és nem ad hangot a házimozi erősítőn -
minilego
senior tag
7805 saphi YouTube nezes közben lefagyott, nem reagal a taviranyitora, aramtalanitottam, de a taviranyitora tovabbra sem reagal... Elemet is cseréltem benne, nyomogattam a pair gombot, de semmi. Mit lehet csinalni???
-
Alarikman
senior tag
Valaki írta korábban a holland oldal alapján, hogy a 2018-as Tv-k is kapnak Android 9-et. Ez most továbbra is áll szerintetek? Pl Stadia support miatt is. Pontos típus: 7503
-
alaves
addikt
válasz
gergokovacs #29120 üzenetére
OLED754-en (saphiOS) nem is kapcsolható ki a képernyővédelem (nem véletlenül), mindig jön az ugráló Philips logó
(talán 2 v. 3 perc, nem mértem még) (valószínűleg androidos OLED-eken sem kapcsolható ki)
-
Kroni1
veterán
válasz
blakey #29123 üzenetére
Nekem mindkét lejátszó eszközöm androidos, a 8303 tévém és a másik buta tévémen a mi box is. Van rajtuk screensaver, be is van állítva, ha kézzel rányomok az előnézetre akkor megy is, de magától nem indul el, pedig a mi box régen szépen váltogatott a szép képek közt diavetítés beállítással. Netflix ha abban állitják le ad be ajánlóképeket, de a HBO Go, és a Plex sajnos nem. Azon gondolkodom, h lehet a Google Home Mini-hez linkelés óta nem megy, majd ezt még kipróbálom, mert már csak az automatikus TV kikapcsolás megy nálam, de az meg 3-4 órára van állítva.
-
blakey
titán
válasz
gergokovacs #29120 üzenetére
Külön nem kerestem a menüben így szerintem igen, automatikusan bekapcsol.
-
blakey
titán
válasz
Kroni1 #29115 üzenetére
marad bekapcsolva hosszú órákra statikus képpel a tévénk, vége a mesének, megállítják a mesét és úgymarad, stb. - erre vannak beépített védelmek, pl. bizonyos inaktív óraszám után kikapcsol, néhány perces statikus kép után elindul a képernyőkímélő, logónál van logóvédelem, tehát ezek már nem okozhatnak fejfájást. Én is otthagyom néha és amikor visszamegyek akkor már megy a képernyőkímélő, esélye sincs a beégésnek. És akkor ott a képernyőkompenzáció amit agresszív használat esetén lefuttatható hetente 1x, ha nagyon kéne.
-
Kroni1
veterán
válasz
gergokovacs #29114 üzenetére
Én még a beégéstől való félelmem miatt nem éreztem "szükségét" az OLED-nek, mert mi nem tudunk odafigyelni 3 gyerekkel, rengetegszer marad bekapcsolva hosszú órákra statikus képpel a tévénk, vége a mesének, megállítják a mesét és úgymarad, stb. Hiába szólok a gyerekekre, ha nem vagyok otthon az asszony is sz@rik rá... Tudom van rajta regenerálás meg minden, de nekem samsung telefonjaim is mind beégtek odafigyelés ellenére 1-2 év alatt, szóval azért a mi felhasználásunk mellé nem feltétlenül oké, mert aggódnék folyton.
Régebben ment a nappalimban a Mi Box-on a képernyőkímélő, valamelyik frissités óta hiába állítom be bármekkora időre bármelyiket nem megy, ráadásul a hálóban lévő 55PUS8303-ason sem megy, FR után sem..Azt esetleg meg tudod nézni, hogy az OLED-en ha beállítasz mondjuk egy 5 perces képernyővédőt akkor történik-e valami? Gondolom igen, csak furcsa, hogy nekem most egyik eszközömön sem megy...
-
gergokovacs
csendes tag
Nekem is gond volt a 8535-ösömnél a telefon kirakással úgy, hogy a régebbi 7303-assal sosem. És ugyanígy nem találtam olyan kép beállítást, amivel akár csak a 7303 képének a minőségét el tudtam érni. (Annak sokkal szebb és természetesebb volt amúgy), úgyhogy el is álltam tőle.
A helyette vásárolt Oled-del egyik probléma sincs ezek közül, csak kurva drága.
-
tutis
őstag
Újabb kérdés: akinek android alapú tv-je van, illetve elindit egy YouTube videót vagy egy kodi film lejátszást, a telefonra kimrgy automatikusan a videó irányíthatóság? Eddig nekem ha elinditottam egy videót, telefonon rögtön tudtam vezérelni start stop stb funkciót. Na a tv ujrahangolás után ez se működik
simán agyonverném a Philips terméktámogatást aki elbaszta nekem a tv-t..
-
tutis
őstag
55pus7304 IPS panelre tudtok írni így jó képi beállítást?
-
tutis
őstag
Sziasztok!
55PUS7304 - szoftvert lehet downgradelni? azt vettem észre hogy az új szoftverrel nem megy a telefon tükrözés.
Samsung telefonnal a smart view funkció nem látja a telefont, régebben ezzel nem volt gond.
Más cast applikáció látja amúgy a tv-t, de az nekem nem jó, a samsung telefon gyárija kellene. 2 telefonnal is próbáltam, mindkettő sikertelen. Ezek a telefonok más tv-re simán tudták a smart view funkciót, szóval csak az új philips szoftverrel lehet a gond szerintem.
weboldalon a 001.004.100.000 verzió van fent, tv-n már 2-vel frissebb. Lehet visszatérnék a weboldalon lévőre, csak nem tudom lehet-e lefelé menni verzióban. -
ЯΞD
senior tag
Sziasztok!
Azt hol tudom megnézni a TV-mhez milyen update-ek jöttek ki? jelenleg a 2020.12.16.-ai van fent és folyton rinyál, hogy frissítsem. Van, hogy egymás után 2x 3x feldobja percenként hogy frissítsek. 55PUS7304/12
Korábban találkoztam itt olyan link-el ahol volt infó mikor, milyen és mit tartalmazott de nem találom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M-K i7 6700 16GB DDR4 480GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA FSP 550W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest